Προς το περιεχόμενο
 • Εγγραφή

DeepNude: Εφαρμογή AI αφαιρεί τα ρούχα γυναικών από φωτογραφίες [Ενημέρωση]


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια νέα εφαρμογή με την ονομασία DeepNude, η οποία έχει άμεση σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη, προκαλεί αίσθηση τις τελευταίες ώρες αφού αναλαμβάνει να δημιουργήσει φωτογραφίες γυμνών γυναικών, εισάγοντας απλά φωτογραφίες τους στις οποίες φοράνε κανονικά τα ρούχα τους.

Το DeepNude είναι ένα από τα τελευταία παραδείγματα παραποίησης φωτογραφιών και βίντεο με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, και αναμένεται να δημιουργήσει νέα ζητήματα ηθικής όπως και με την περίπτωση των Deepfake βίντεο. Η ίδια η εφαρμογή πάντως είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, όπου και οι δύο προσθέτουν ένα υδατογράφημα πάνω στη φωτογραφία προκειμένου να μην υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή αποτελεί προϊόν επεξεργασίας. Η δωρεάν έκδοση προσθέτει υδατογράφημα μεγάλου μέγεθος ενώ η επί πληρωμή έκδοση με κόστος $99 προσθέτει πάνω στη φωτογραφία ένα μικρότερο υδατογράφημα και δίνει τη δυνατότητα εξαγωγής της φωτογραφίας σε υψηλή ανάλυση.

Το τελικό αποτέλεσμα αν και είναι αρκετά ρεαλιστικό, εντούτοις κάνει εξαιρετικά εύκολο τον εντοπισμό το ότι αποτελεί μια ψεύτικη φωτογραφία αφού διαθέτει αρκετά θολά σημεία με φαινόμενα «πιξελιάσματος». Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Windows και Linux, και λίγο μετά την κυκλοφορία της, το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην επίσημη ιστοσελίδα, κάτι που οδήγησε τους δημιουργούς της να την αποσύρουν προσωρινά μέχρι να διορθωθούν κάποια bugs και να σταθεροποιηθεί όχι μόνο η εφαρμογή αλλά και η διαδικασία download. Σε μελλοντική έκδοση όπως ενημερωνόμαστε από την επίσημη ιστοσελίδα, θα πρέπει να περιμένουμε και την αφαίρεση των ρούχων από φωτογραφίες που απεικονίζουν άνδρες.

 

Πάντως και ο ίδιος δημιουργός της εφαρμογής που εμφανίζεται με το όνομα Alberto, αναφέρει ότι τον απασχολεί η κακόβουλη χρήση του DeepNude αν και πιστεύει ότι από τη στιγμή που η τεχνολογία έχει φτάσει στο σημείο να  κάνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, αυτός που θέλει να κάνει κακό, θα βρει τον τρόπο. Νομικά πάντως ίσως τίθενται θέματα ακόμα και αν ο ίδιος αναφέρει και εντός της εφαρμογής ότι «όποια φωτογραφία έχει επεξεργαστεί από το DeepNude αποτελεί προϊόν ψεύτικης παρωδίας.

Ενημέρωση 23:34 - Σύντομη ήταν τελικά η ζωή της εφαρμογής, αφού με μήνυμά τους πριν λίγο στο Twitter, οι δημιουργοί του DeepNude ανακοινώνουν την πλήρη απόσυρση της και την απενεργοποίηση της ιστοσελίδας, χωρίς καμία πιθανότητα επιστροφής τους. Ο λόγος είναι η πολύ υψηλή πιθανότητα κακόβουλης χρήσης της εφαρμογής αφού αν και κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες, ήδη περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι την έχουν χρησιμοποιήσει. Οι δημιουργοί του DeepNude αναφέρουν ότι «δεν θέλουν να βγάλουν λεφτά μ' αυτό τον τρόπο» και ότι σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν τέτοια ανταπόκριση ειδικά για μια εφαρμογή «έχει και αρκετά θέματα». Όσοι έχουν προχωρήσει στην αγορά του θα αποζημιωθούν ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε νέα έκδοση στο μέλλον. Όσοι προμηθευτούν την εφαρμογή από τρίτες ιστοσελίδες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό αποτελεί μια κίνηση ενάντια στους όρους καθώς και το ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε υποστήριξη. Το μήνυμα κλείνει με την διαπίστωση ότι «ο κόσμος δεν είναι ακόμη έτοιμος για το DeepNude.» 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 • Απαντήσεις 204
 • Δημιουργία
 • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

 • Moderators

‘’Είδες μπαμπά. Είδες που τελικά είχαν έναν σκοπό όλα αυτά τα περιοδικά που έβρισκες κάτω από το κρεβάτι μου; ‘’

 • Like 2
 • Thanks 1
 • Haha 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφορά σε κείμενο

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Windows και Linux, και λίγο μετά την κυκλοφορία της, το τεράστιο ενδιαφέρον του κόσμου δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στην επίσημη ιστοσελίδα, κάτι που οδήγησε τους δημιουργούς της να την αποσύρουν προσωρινά μέχρι να διορθωθούν κάποια bugs και να σταθεροποιηθεί όχι μόνο η εφαρμογή αλλά και η διαδικασία download.

😂😂🤣🤣😂😂

 • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, radeon9700 είπε

Eρε "δουλειά" που πάρθηκε για το σπίτι, φίλες γειτόνισσες συναδέλφισσες στην δουλειά celebrities γλέντι λέμε

This post right here,officer

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

 

https://twitter.com/deepnudeapp/status/1144307316231200768

Παπαλα ..... τέλος τα όνειρα για το πως είναι γυμνή η φίλη σας πρέπει να βρείτε το θάρρος να τις ζητήσετε να βγείτε για αρχή 😛

Επεξ/σία από radeon9700
 • Like 2
 • Haha 4
 • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό το deepnude αλλά θέλει δουλειά ακόμα, πολλά πράματα όπως blurring etc φαίνονται σχεδόν αμέσως.
Ηξερα ότι γυμνές φωτογραφίες μπορείς να δημιουργήσεις με το photoshop και άλλα παρόμοια, που είναι καλύτερο το deepnude?

Το όλο πράγμα έχει και την πλάκα του, θα δείχνεις φωτογραφίες στην (πχ) αρραβωνιαστικιά και θα σου λέει είναι deepnude.
Και μετά το deepnude το deep throat.

Επεξ/σία από eyw
 • Like 1
 • Thanks 1
 • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

 • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.