Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω μια πρίζα η οποία, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, κάποτε ήταν τηλεφώνου, αλλά επειδή νοίκιαζε το σπίτι εποχιακά και φοβόταν μην του την χαλάσουν (?) οι τουρίστες, την έβγαλε και έβαλε πάνω μια πρίζα τηλεόρασης (??). Τώρα εγώ θέλω να την αλλάξω σε τηλεφώνου, για να μπορέσω να βάλω πάνω ρούτερ για ίντερνετ.

Να σημειωθεί ότι δεν έχω πρόσβαση στο τηλεφωνικό κουτί.

Η κατάσταση έχει ως εξής:

Έχω 7 καλώδια που βγαίνουν από τον τοίχο. 2 άσπρα, 1 πράσινο, 1 κίτρινο, 1 εντελώς γυμνό, 1 κόκκινο και 1 μπλέ. Έχω και μια modular πρίζα τηλεφώνου με θέσεις:
1(πορτοκαλί περίγραμμα, άσπρο κέντρο)
2(όλο πορτοκαλί)
3(πράσινο περίγραμμα,άσπρο κέντρο)
4(όλο μπλε)
5(μπλε περίγραμμα, άσπρο κέντρο)
6(όλο πράσινο)
και 2 θέσεις που λένε CAT3.

Με ενδιαφέρει να μάθω περί συνδεσμολογιών και πως δουλεύει το όλο σύστημα, αλλά προς το παρόν δεν ξέρω σχεδόν τίποτα! Τα αμερικάνικα βίντεο στο youtube φαίνονται να είναι σε εντελώς διαφορετικό σύστημα, ή εγώ δεν το καταλαβαίνω!!

Anyway, ποια καλώδια πρέπει να βάλω σε ποιές θέσεις για να δουλέψει το ρούτερ;

Ευχαριστώ!!

IMG_20190701_132849.jpg

IMG_20190701_132843.jpg

IMG_20190701_132820.jpg

Δημοσ.

δοκίμασε την συνδεσμολογία όπως είναι στην παρακάτω εικόνα στο U.S Bell system color.

https://electricalnews.gr/images/A1_Texnika_arthra/3_astheni_re/domimeni_kalodiosi/rj9_61/20161014_154446.jpg

Κανονικά το ένα από τα 2 ασπρα θα έπρεπε να ήταν μαυρό. δοκίμασε το πρώτα στην θέση 1 και εαν δεν πάιζει στην θέση 2 εναλάξ με το ασπρό, αν και νομίζω, δεν είμαι σύγουροσ 100%, οτι δεν παίζουν ρόλο οι 2 πρώτες θέσεις και οι 2 τελευταίες.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Okkin είπε

δοκίμασε την συνδεσμολογία όπως είναι στην παρακάτω εικόνα στο U.S Bell system color.

https://electricalnews.gr/images/A1_Texnika_arthra/3_astheni_re/domimeni_kalodiosi/rj9_61/20161014_154446.jpg

Κανονικά το ένα από τα 2 ασπρα θα έπρεπε να ήταν μαυρό. δοκίμασε το πρώτα στην θέση 1 και εαν δεν πάιζει στην θέση 2 εναλάξ με το ασπρό, αν και νομίζω, δεν είμαι σύγουροσ 100%, οτι δεν παίζουν ρόλο οι 2 πρώτες θέσεις και οι 2 τελευταίες.

το δοκίμασα, και δεν ακούω ήχο γραμμής. Χρειάζεται να συνδέσω όλα τα καλώδια; Επίσης, το γυμνό καλώδιο τι μπορεί να είναι;

Δημοσ.

δοκίμασε να βάλεις όλα τα καλώδια. όσο για το γυμνό μήπως να δείς στην βάση του εάν φαίνετε το χρώμα του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάρε ενα κουτάκι σαν αυτό :  0003589_surface-mount-box-with-screw-ter

και μετα δοκιμασε να ενώσεις κάνοντας συνδυασμό ανα δύο στο πρασινο και κόκκινο καλώδιο, έχοντας μια συσκευή συνδεδεμένη μέχρι να ακούσεις τόνο τηλεφώνου. 

Στην πρίζα που κρατάς στην φωτό τα δύο μεσαία είναι τα 3 & 4 οπότε δοκιμάζεις εκεί. Απλώς θέλει ενα κατσαβίδι να το σπρώξεις στην εγκοπή το καλώδιο για να κανει επαφή. 

Επεξ/σία από CONAN_
Δημοσ.

@zeratul175

Για το τηλεφωνο χρειάζεσαι 2 συρματάκια και εφοσον δεν εχεις προσβαση στο κουτι στο κουτι για να δεις ποια ειναι συνδεμένα, ο μονος τροπος ειναι η δοκιμή ανα ζεύγη καλωδίων.

Το βασικο ερώτημα ειναι αλλο. Η γραμμή εχει ενεργοποιηθεί; Δηλαδη εχει τηλεφωνικο σημα που φτάνει στο κουτί σου; Αν οχι, η γραμμή θα ειναι νεκρή, οποτε τζαμπα κοπος

Δευτερο βασικό ερώτημα ειναι αν η γραμμή ειναι voip ή όχι. Αν ειναι voip μπερδευει το πράγμα. Για να μην μπερδευεσαι πες μας αν εχεις cosmote ή αν εχεις vdsl. Αν έχεις voip θελει να παρεμβάλεις router

Απο εκει και πέρα και εφοσον δεν εχεις προσβαση στο κουτί, ουτε γεννητρια τόνου, ο απλός μπακαλίστικος τρόπος ειναι να εχεις ενα τηλεφωνο, ενα τηλεφωνικο καλώδιο με γυμνα τα δυο ακρα συνδεσης και δυο κροκοδειλάκια και να αρχισεις ολους τους συνδυασμους καλωδίων. Μολις ακουσεις τόνο, εκει εισαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, isay είπε

@zeratul175

Για το τηλεφωνο χρειάζεσαι 2 συρματάκια και εφοσον δεν εχεις προσβαση στο κουτι στο κουτι για να δεις ποια ειναι συνδεμένα, ο μονος τροπος ειναι η δοκιμή ανα ζεύγη καλωδίων.

Το βασικο ερώτημα ειναι αλλο. Η γραμμή εχει ενεργοποιηθεί; Δηλαδη εχει τηλεφωνικο σημα που φτάνει στο κουτί σου; Αν οχι, η γραμμή θα ειναι νεκρή, οποτε τζαμπα κοπος

Δευτερο βασικό ερώτημα ειναι αν η γραμμή ειναι voip ή όχι. Αν ειναι voip μπερδευει το πράγμα. Για να μην μπερδευεσαι πες μας αν εχεις cosmote ή αν εχεις vdsl. Αν έχεις voip θελει να παρεμβάλεις router

Απο εκει και πέρα και εφοσον δεν εχεις προσβαση στο κουτί, ουτε γεννητρια τόνου, ο απλός μπακαλίστικος τρόπος ειναι να εχεις ενα τηλεφωνο, ενα τηλεφωνικο καλώδιο με γυμνα τα δυο ακρα συνδεσης και δυο κροκοδειλάκια και να αρχισεις ολους τους συνδυασμους καλωδίων. Μολις ακουσεις τόνο, εκει εισαι.

Στον όροφο από κάτω(είναι διώροφο) υπάρχει κανονικά ρούτερ που έχει στην θύρα τηλεφώνου του μια τηλεφωνική συσκευή, οπότε μάλλον παρεμβάλει ρούτερ. Είναι κοσμοτέ, δεν είναι vdsl. Πιθανόν να έχει voip. Έχω γράψει σε ένα τετράδιο όλους τους πιθανούς χρωματικούς συνδυασμούς καλωδίων, και δοκιμάζω στις θέσεις 3 και 4. Μου έχουν μείνει περίπου 16...

Επεξ/σία από zeratul175
διώροφο
Δημοσ.

Το καλώδιο μοιάζει με καλώδιο του ΟΤΕ οπότε τα ζεύγη κανονικά πρέπει να είναι κόκκινο-μπλε, κίτρινο-άσπρο, πράσινο-άσπρο κι επειδή βλέπω οτι το κόκκινο είναι πιο πολύ ξεγυμνωμένο στην άκρη θα πόνταρα στο κόκκινο-μπλε ζεύγος. Το τελείως γυμνό καλώδιο δεν είναι κάτι. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zeratul175 είπε

Στον όροφο από κάτω(είναι διώροφο) υπάρχει κανονικά ρούτερ που έχει στην θύρα τηλεφώνου του μια τηλεφωνική συσκευή, οπότε μάλλον παρεμβάλει ρούτερ. Είναι κοσμοτέ, δεν είναι vdsl. Πιθανόν να έχει voip. Έχω γράψει σε ένα τετράδιο όλους τους πιθανούς χρωματικούς συνδυασμούς καλωδίων, και δοκιμάζω στις θέσεις 3 και 4. Μου έχουν μείνει περίπου 16...

Μισο. Το απο κάτω ειναι διαφορετικό σπιτι ή το δικό σου (δηλαδη είναι ιδιο σπιτι) ;

Αν ειναι διαφορετικό, τοτε δεν εχει σχέση τι εχουν αυτοι με το τι εχεις εσύ.  ΕΣΥ έχεις ενεργή γραμμή; Αν ναι, ειναι voip ή οχι;

Αν τώρα ειναι το ιδιο σπιτι (δηλαδη ιδιο τηλεφωνικο δίκτυο) και αν ειναι voip τοτε τζάμπα ψάχνεις να βρεις ζευγος. Θες ηλεκτρολόγο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...