Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Black Demis είπε

για αυτό έρχονται εδώ Γερμανοί και οδηγανε σαν ουραγκοτάγκοι............ εκεί δεν πετάνε ούτε σκουπηδακι εδώ σαν γουρούνια είναι (κέντρο δουλεύω βλέπω μπόλικα)

δεν είναι παιδεία (παιδεία την έχουν ελάχιστοι άνθρωποι περισσότεροι είναι.............) είναι ότι φοβούνται τους νόμους και την εκτέλεση του νόμου εκεί και το αντίθετο εδώ

Εγώ πάλι το αντίθετο από αυτό που λες παρατηρώ.

Τωρα εσύ που δουλεύεις στο δρόμο και βλέπεις καθημερινά Γερμανούς,όχι Έλληνες που ζούνε εκεί,έχει διαφορά, 

πως οδηγουν, άγνωστο.

Επεξ/σία από jmmys
  • Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί οδηγοί, άνδρες και γυναίκες που δεν θα έπρεπε να έχουν άδεια οδήγησης!!

Περιστατικό *1*

Ένα βραδάκι προ ενός μηνός, οδηγώντας το επαγγελματικό αυτοκίνητο σε δρόμο με νησίδα, είδα σε απόσταση περίπου 20 μέτρων ένα όχημα όπου ο οδηγός του αποφασίζει να κάνει αναστροφή!!! Πέφτω στα φρένα, και νομίζοντας ότι δεν θα γλυτώσω την σύγκρουση αναθεματίζω τις σχολές οδηγών και τα φακελάκια που παίρνουν εξεταστές για να περνούν οι στόκοι υποψήφιοι. Τελικά το αυτοκίνητο σταμάτησε 1,5 μέτρα από εκείνο που έκανε την αναστροφή!!! Την γλύτωσα!! Κοίταξα μέσα και είδα τέσσερις γυναίκες οι οποίες έκλεισαν τα παράθυρα για να αποφύγουν τυχόν λεκτική επίθεση. Ως τυχερός που απέφυγα την σύγκρουση και τα έξοδα προς την ηλίθια οδηγό, συνέχισα την διαδρομή μου.

Περιστατικό *2*

Κινούμαι σε κατοικημένη περιοχή επί οδού με προτεραιότητα. Ξαφνικά βλέπω -ευτυχώς μακριά από το όχημά μου- οδηγό από κάθετο δρόμο να παραβιάζει το STOP και να βγαίνει στον δρόμο περνώντας απέναντι έχοντας τα μάτια του μόνο στην διεύθυνση που διέγραφε το αυτοκίνητό του! Σα να μην υπήρχε αύριο ή να ήθελε να δει πόσες πιθανότητες είχε να συγκρουστεί με άλλο όχημα αν παραβιάσει την σήμανση!! Σημαντικό είναι να αναφέρω ότι επρόκειτο για οδηγό Taxi !!!

Συμπέρασμα: Αμυντική οδήγηση μόνο!! Σε μια πόλη όπου η τροχαία εμφανίζεται μόνο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία ή μετά από ατυχήματα, δεν έχουμε ελπίδα απαλλαγής από τους επικίνδυνους οδηγούς!!

Επεξ/σία από Akanthos!
  • Like 1
Δημοσ.

To αν θα έπρεπε και αν δε θα έπρεπε ειναι πολύ ιδιαίτερο και θέλει προσοχη οταν το λέμε.

Τις προάλλες, οδηγουσα μηχανή. Πάντα προσεκτικός, πάντα σιγά σιγά, χωρις σφηνες κτλ. Και όμως μπηκα ανάποδα σε μονόδρομο. Δεν ειδα το απαγορευτικο, δε ξέρω τι έγινε, δεν υπάρχει δικαιολογία. Σάστισα, σταμάτησα στην άκρη και προσπαθουσα να καταλάβω τι έγινε. Ε λοιπόν δεν ειχε γινει τιποτε. Απλώς ειχα κάνει ένα λάθος που ευτυχως δεν ηταν τραγικό.

Ειναι κάτι που έχει συμβεί σε όλους. Ο άλλος, βγηκε απο το στοπ , κοίταξε, άρχισε να βγαινει σιγά σιγά, έσκασε το μηχανάκι πάνω του. Είδε, αλλά "δεν ειδε". Γιατι? Κανεις δεν ξέρει. Ούτε ο ίδιος. Έκανε οτι προβλέπετε.

Η άλλη, χωρις να τρέχει, έχασε το έλεγχο του αυτοκινητου και έσκασε πάνω σε 4 ποδηλάτες. Δεν ειχε ξανατρακάρει ποτέ. Πήγαινε στον γάμο της κορης της.

Άλλος με αμάξι, μέρα, έχει στοπ. Φορτηγάκι παρκαρισμένο σε γωνια, μηδέν ορατότητα. Κατεβαίνει κάτω για να κοιτάξει, αρχιζουν του κορνάρουν οι πίσω, σαστίζει, πάει να περάσει, οριακά δεν έγινε το κακό.

Εκατοντάδες τέτοια περιστατικά απο ΚΑΛΟΥΣ οδηγούς, που δεν έκαναν κάποια βλακεία (πχ να τρέχουν πολύ)

Ποτέ μη λες ποτέ λοιπον. Οδηγηση χωρις άγχος και πάντα αμυντικά που λέει και ο φιλος.

2 λεπτά πριν, bexonu είπε

φυσικα και μειώθηκε , ποσο χρονων εισαι? δε ξες τι γινοταν παλια

ΔΕΝ μειωθηκε.Πλέον έχει αυξηθει. Κάθε μέρα μποτιλιάρισμα υπάρχει. Τωρα αυτές τις μέρες με τις άδειες έχει χαλαρωσει λιγο.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Akanthos! είπε

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί οδηγοί, άνδρες και γυναίκες που δεν θα έπρεπε να έχουν άδεια οδήγησης!!

Περιστατικό *1*

Ένα βραδάκι προ ενός μηνός, οδηγώντας το επαγγελματικό αυτοκίνητο σε δρόμο με νησίδα, είδα σε απόσταση περίπου 20 μέτρων ένα όχημα όπου ο οδηγός του αποφασίζει να κάνει αναστροφή!!! Πέφτω στα φρένα, και νομίζοντας ότι δεν θα γλυτώσω την σύγκρουση αναθεματίζω τις σχολές οδηγών και τα φακελάκια που παίρνουν εξεταστές για να περνούν οι στόκοι υποψήφιοι. Τελικά το αυτοκίνητο σταμάτησε 1,5 μέτρα από εκείνο που έκανε την αναστροφή!!! Την γλύτωσα!! Κοίταξα μέσα και είδα τέσσερις γυναίκες οι οποίες έκλεισαν τα παράθυρα για να αποφύγουν τυχόν λεκτική επίθεση. Ως τυχερός που απέφυγα την σύγκρουση και τα έξοδα προς την ηλίθια οδηγό, συνέχισα την διαδρομή μου.

Περιστατικό *2*

Κινούμαι σε κατοικημένη περιοχή επί οδού με προτεραιότητα. Ξαφνικά βλέπω -ευτυχώς μακριά από το όχημά μου- οδηγό από κάθετο δρόμο να παραβιάζει το STOP και να βγαίνει στον δρόμο περνώντας απέναντι έχοντας τα μάτια του μόνο στην διεύθυνση που διέγραφε το αυτοκίνητό του! Σα να μην υπήρχε αύριο ή να ήθελε να δει πόσες πιθανότητες είχε να συγκρουστεί με άλλο όχημα αν παραβιάσει την σήμανση!! Σημαντικό είναι να αναφέρω ότι επρόκειτο για οδηγό Taxi !!!

Συμπέρασμα: Αμυντική οδήγηση μόνο!! Σε μια πόλη όπου η τροχαία εμφανίζεται μόνο για να ρυθμίζει την κυκλοφορία ή μετά από ατυχήματα, δεν έχουμε ελπίδα απαλλαγής από τους επικίνδυνους οδηγούς!!

Καλά αυτό με τα STOP έχει ξεφύγει πετάγονται σαν να μην το έχουνε δει...
Θέλει προσοχή γιατί είναι μερικοί του στυλ: εδώ είναι η γειτονία μου δεν σταματάω σε STOP.

Επίσης με μια βόλτα θα δεις πόσα STOP καλύπτονται από δέντρα κτλ.

Επισκέπτης
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, bexonu είπε

φυσικα και μειώθηκε , ποσο χρονων εισαι? δε ξες τι γινοταν παλια

Δεν μειώθηκε καθόλου αλλά αυξήθηκε υπερβολικά.Καμμια σχέση με τη κίνηση που είχε πριν 10 χρόνια ή πριν 20 χρόνια.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ε λοιπόν δεν ειχε γινει τιποτε. Απλώς ειχα κάνει ένα λάθος που ευτυχως δεν ηταν τραγικό.

Το δεν εγινε τιποτα με ενοχλεί...ειχες κανει ένα λαθος? Αν ένα αμαξι σε εβαζε από κατω του δεν νομιζω οι δικοι σου ανθρωποι να υποστηριζαν ότι το παιδι μας εκανε λαθος και το χασαμε...

Τι παει να πει και για τις άλλες περιπτώσεις που αναφέρεις ότι δεν ξερω τι εγινε? Θες να σου πω τι εγινε? Εχουμε το μυαλο μας αλλου, ο κοσμος εχει πολλα προβλήματα ειδικα τα τελευταια χρονια και πραγματικα όταν εισαι στο αμαξι ισως είναι από τις ελάχιστες στιγμες που καθεσαι μονος και ηρεμος για να σκεφτεις. Και καπως ετσι περνας στοπ, απαγορευτικα, πορτοκαλι φαναρια, δεν δινεις προτεραιότητες κτλπ… Αυτό όμως δεν νοιαζει εμενα η εσενα η τον τριτο που θα σε στειλουν στην καλυτερη στο νοσοκομειο και δεν αποτελει δικαιολογια.

Όταν πιανεις το τιμονι ειτε αυτοκινητου, ειτε SUV, ειτε ποδηλατου το μυαλο μας πρεπει να είναι εκατο της εκατο εκει. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ...

Και διαφωνω ότι δεν εγινε τιποτα και στην περιπτωση που αναφέρεσαι στον εαυτό σου και στις άλλες...Το ότι δεν υπηρξαν νεκροι η τραυματιες σοβαρα δεν σημαινει ότι δεν εγινε τιποτα. Ηταν απλα καποιος πολύ τυχερος… Θα γινει την επομενη φορα… Μονη λυση να εισαι απολυτως αφωσιομενος στην οδηγηση.

Και δεν ξερω πως εχεις στο μυαλο σου το καλος οδηγος αλλα ολοι οι παραπανω που αναφέρεις δεν ηταν μαλλον καλοι οδηγοι απλα τυχεροι. Όπως και ολοι μας στην Ελλαδα...Οποιος θεωρει τον ευατο του καλο οδηγο θεωρω ότι πρεπει να το ξανασκεφτεί και να δει μηπως απλ ηταν τυχερος αρκετες φορες...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Το δεν εγινε τιποτα με ενοχλεί...ειχες κανει ένα λαθος? Αν ένα αμαξι σε εβαζε από κατω του δεν νομιζω οι δικοι σου ανθρωποι να υποστηριζαν ότι το παιδι μας εκανε λαθος και το χασαμε...

Kατάλαβες κάτι λάθος.

Γράφω οτι προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε. (αν πχ δεν υπήρχε σημα για μονοδρομο, αν δεν υπήρχε απαγορευτικο) Ε λοιπόν δεν ειχε γινει τιποτα. Δεν υπήρχε καμία δικαιολογία Απλώς ειχα κάνει μ@λ@κι@. Ημουν απροσεκτος. Δεν εφταιγε τιποτε άλλο. Και ναι, αν ένα αμάξι με έβαζε απο κάτω, η αν εγω χτυπουσα έναν πεζό, θα ήταν απο τη δική μου απροσεξία

Ισχυει αυτο που γράφεις στη συνέχεια και αυτο ειναι που θέλω να πω. Πως όλοι κάνουμε λάθη απροσεξίας, διότι όλοι έχουμε πολλά στο κεφάλι μας. Και ειναι καθαρά θέμα τύχης, οπως έλεγε παλαιότερα και ο Ιαβέρης που δεν έχουμε περισσότερα θυματα, ακριβως λογω αυτης της απροσεξίας.

Δεν ειναι οτι εγω κι εσυ θα τρέξουμε, δεν ειναι οτι θα οδηγησουμε χωρις κράνος, ή οτι δε θα έχουμε αλλάξει λάστιχα.

Ειναι δεκάδες ατυχηματα που συμβαίνουν, οχι επειδη ο οδηγός οδηγουσε σα ζωο, ή ηταν επιθετικος, αλλά επειδή απλώς έκανε ενα λάθος απροσεξίας.

Μονο που στη ζωή γενικά τα λάθη μπορει να συγχωρεθουν. Στην οδηγηση ισως όχι...

Καλός οδηγός ειναι ο έμπειρος και προσεκτικός οδηγός. Το λάθος θα το κάνει ομως αναποφευκτα κάποια στιγμη.Ο σκοπός ειναι να μην ειναι μοιραίο. Και πάνω σε αυτο το κομμάτι παίζει ρολο και ποιον έχεις απέναντί σου.

Οδηγω μηχανη...ακομα και αν δεν έχω στοπ, πάντα σταματάω στα στενά. Αν οδηγώ αυτοκίνητο, μειώνω τη ταχύτητα.Έτσι μπορεις να "σωσεις" το λάθος του άλλου.

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Akanthos! είπε

Περιστατικό *1* 

πρην ένα χρόνο είχα ίδιο ακριβός περιστατικό μόνο που το 1,5 μέτρα σε μένα είχαν γίνει κάτι εκατοστά.... δεν μπηκα στο κοπο να κανω διαπληκτισμό μαζι τους εκανα κάτι πολύ χειρότερο για αυτούς είχα παλιό αυτοκίνητο ένα εχω να πω η υπόθεση περιλάμβανε το να τους προσπεράσω να μπω μπροστά τους και χρήση δευτέρας και χειρόφρενου

Δημοσ.

Εχθες στην Ποσειδωνος στο φαναρι που διασταυρώνεται με την Αμφιθέας, αναβει το φαναρι πρασινο για εμας που παμε προς Γλυφαδα, και ο τυπος βρίσκεται τερμα αριστερα και βαραει χειροφρενο επι τοπου που απαγορευεται για να προλαβει να μπει στο αντιθετο ρευμα πριν ξεκινησουν οι αλλοι που πανε προς Πειραια… Περα του ότι σιγουρα τρομαξαν πολύ οδηγοι από το τσιριγμα των ελαστικων (μαζι και εγω), ποσο μ@λ@κ@ς πρεπει να είναι καποιος για να κανει κατι τετοιο σε ωρα αιχμης σε έναν από τους μεγαλύτερους δρομους του λεκανοπεδιου? 

Δημοσ.

Διαβάζω όλα αυτά και σκέφτομαι ότι χτες είδα καμιά 40 μοτό  στη διαδρομή μεσόγεια - κέντρο....χωρίς κράνος ήθελα να ξερα δεν λυπούνται τις μανούλες τους?

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, labakis είπε

Διαβάζω όλα αυτά και σκέφτομαι ότι χτες είδα καμιά 40 μοτό  στη διαδρομή μεσόγεια - κέντρο....χωρίς κράνος ήθελα να ξερα δεν λυπούνται τις μανούλες τους?

Το χωρίς κράνος είναι σύνηθες. 

Εγώ καθημερινά βλέπω έναν με μηχανάκι που έχει πίσω το παιδί του και ο ίδιος καπνίζει κιόλας. 

Μάλιστα μια μέρα διασταυρωθγκε με περιπολικο και ούτε καν έδωσαν σημασία παρότι τους τον έδειξα. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, adi32 είπε

Το χωρίς κράνος είναι σύνηθες. 

Εγώ καθημερινά βλέπω έναν με μηχανάκι που έχει πίσω το παιδί του και ο ίδιος καπνίζει κιόλας. 

Μάλιστα μια μέρα διασταυρωθγκε με περιπολικο και ούτε καν έδωσαν σημασία παρότι τους τον έδειξα. 

Άμα τον βλέπεις καθημερινά νομίζω ότι αξίζει μια καταγγελία ότι θέτει σε κίνδυνο  ανήλικο από αμέλεια...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Χτες είδα έναν υπερήφανο πατέρα που οδηγούσε με τον ούτε 2 χρόνων υιό του στα πόδια του..........

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...