doctorized Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι πελάτης Forthnet και έχω το κλασικό ρουτεράκι Thomson TG585 v7 που έδινε η Forthnet μια φορά και έναν καιρό. Όταν το πήρα, μιας και δεν υπήρχαν ασύρματες συσκευές στο σπίτι, τράβηξα ένα καλώδιο τηλεφώνου από την πρίζα μέχρι το τραπέζι που βρίσκονται οι 2 σταθεροί υπολογιστές και σε αυτό συνέδεσα το Thomson. Τώρα πια υπάρχουν κινητά και λάπτοπ που μπαίνουν ασύρματα στο Thomson αλλά σε κάποια δωμάτια το σήμα είναι χάλια καθώς παρεμβάλλονται 2 τοίχοι. Μιας και έχω ένα ZTE speedport entry 2i της Κοσμοτέ αλλά και ένα παλιότερο ZTE πάλι του ΟΤΕ εκτός χρήσης, σκέφτομαι να τοποθετήσω κάπου κεντρικά το ZTE ώστε να παίρνω wifi από εκεί. Δηλαδή σκέφτομαι να παραμείνει ο Thomson ως κεντρικός που θα συνδέεται στη Forthnet και το ZTE θα συνδέεται στο Thomson απ' όπου θα παίρνει ίντερνετ. Πώς θα γίνει η σύνδεση αυτή; Όλοι οι ρούτερς έχουν σαν είσοδο υποδοχή τηλεφώνου, RJ-11 και όχι RJ-45 ώστε να τραβήξω ένα ethernet καλώδιο από τον ένα ρούτερ στον άλλο. Υπάρχει κάποια καλύτερη συνδεσμολογία που μπορώ να κάνω;
zx1234r Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, doctorized είπε Όλοι οι ρούτερς έχουν σαν είσοδο υποδοχή τηλεφώνου, RJ-11 και όχι RJ-45 Δες λίγο καλύτερα τις συσκευές σου. 'Ολα τα routers έχουν τουλάχιστον 4 συνδέσεις δικτύου. Είναι οι κίτρινες πόρτες. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η ασύρματη κάλυψη, θα πρότεινα να αποφύγεις την σύνδεση 2 ρούτερ στο ίδιο υποδίκτυο γιατί είναι μπελαλίδικο να το σετάρεις σωστά και αν δεν έχεις υπομονή (όπως εγώ π.χ.) θα τα εκσφενδονίσεις απο το μπαλκόνι. Γενικά τα διαφορετικά μεταξύ τους routers, δεν συνεργάζονται εύκολα. Εγώ θα πήγαινε σε κάποιο wifi exterder / repeater ή στη χειρότερη plc. Μόνον για λόγους ευκολίας. Αν τελικά θέλεις όντως να συνδέσεις δύο ρούτερς, θα πρέπει και στα 2 να φτιάξεις σωστά το routing ώστε να βλέπουν το ένα το άλλο, να απενεργοποιήσεις το dhcp στο ένα απο τα δύο και στο δεύτερο να δώσεις manual ip και να προετοιμαστείς ψυχολογικά για subnetting σε περίπτωση που αυτό δεν παίξει........Να σου πω μόνο πως το subnetting χρειάζεται μαθηματικούς υπολογισμούς.....good luck.
doctorized Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2019 9 ώρες πριν, zx1234r είπε Δες λίγο καλύτερα τις συσκευές σου. 'Ολα τα routers έχουν τουλάχιστον 4 συνδέσεις δικτύου. Είναι οι κίτρινες πόρτες. Αν σε ενδιαφέρει μόνο η ασύρματη κάλυψη, θα πρότεινα να αποφύγεις την σύνδεση 2 ρούτερ στο ίδιο υποδίκτυο γιατί είναι μπελαλίδικο να το σετάρεις σωστά και αν δεν έχεις υπομονή (όπως εγώ π.χ.) θα τα εκσφενδονίσεις απο το μπαλκόνι. Γενικά τα διαφορετικά μεταξύ τους routers, δεν συνεργάζονται εύκολα. Εγώ θα πήγαινε σε κάποιο wifi exterder / repeater ή στη χειρότερη plc. Μόνον για λόγους ευκολίας. Αν τελικά θέλεις όντως να συνδέσεις δύο ρούτερς, θα πρέπει και στα 2 να φτιάξεις σωστά το routing ώστε να βλέπουν το ένα το άλλο, να απενεργοποιήσεις το dhcp στο ένα απο τα δύο και στο δεύτερο να δώσεις manual ip και να προετοιμαστείς ψυχολογικά για subnetting σε περίπτωση που αυτό δεν παίξει........Να σου πω μόνο πως το subnetting χρειάζεται μαθηματικούς υπολογισμούς.....good luck. Νόμιζα ότι οι 4 ethernet θύρες είναι μόνο για έξοδο. Μπορώ να συνδέσω και το δεύτερο ρουτερ σε τηλεφωνική πρίζα ώστε να συνδέεται και αυτός απευθείας με τον πάροχος ή θα γίνει της Ποπης;
zx1234r Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2019 5 ώρες πριν, doctorized είπε Νόμιζα ότι οι 4 ethernet θύρες είναι μόνο για έξοδο. Μπορώ να συνδέσω και το δεύτερο ρουτερ σε τηλεφωνική πρίζα ώστε να συνδέεται και αυτός απευθείας με τον πάροχος ή θα γίνει της Ποπης; Όχι δεν γίνεται αυτό που λες.
M@dB0x Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 AP μονο μπορεις να το κανεις και να συνδεεσαι ασυρματα.
doctorized Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, M@dB0x είπε AP μονο μπορεις να το κανεις και να συνδεεσαι ασυρματα. Ποιο να κάνω access point; Το δεύτερο ρουτερ;
M@dB0x Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) ναι αλλα μονο αν το συνδεσεις με καλωδιο με το ρουτερ σου. Αλλιως λεγεται repeater. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από M@dB0x
doctorized Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 38 λεπτά πριν, M@dB0x είπε ναι αλλα μονο αν το συνδεσεις με καλωδιο με το ρουτερ σου. Αλλιως λεγεται repeater. Πήρα το ΖΤΕ ZXHN και το συνέδεσα με καλώδιο ethernet με τον αρχικό ρουτερ μου. Χωρίς να πειράξω ρυθμίσεις δουλεύει κανονικά ως WiFi access point. Οπότε έγινε η δουλειά μου. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! 1
M@dB0x Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 παντως παιξε και κανα τζοκερ...... ποτε δε ξερεις.
chios Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Χωρίς ρυθμίσεις το ότι έπαιξε δεν λέει κάτι, κατά τύχη το ένα ρουτερ ειναι 1.254 και το άλλο 1.1. Απλά μπες στο zte και κλείσε τον dhcp, γιατί αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα