fair_play Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Καλημερα σε ολους. Εχουμε μια συρομενη γκαραζοπορτα. Ενας μεταλλικος αξονας περιπου 30 εκατοστων ηταν κολλημενος πανω στην πορτα και στη ακρη της βεργας που ενωνεται με το γραναζι του μηχανισμου. Το ακρο του αξονα που ηταν κολλημενο στην πορτα ξεκολλησε. Ο μαστορας για να τον κολλησει και επιπλεον για να κολλησει εναν αξονα ακομα για καλυτερη στηριξη θελει 50 €. Δηλαδη για τρεις κολλησεις και ενα κομματι σιδερο ζηταει 50 €. Ειναι πολλα ή εμενα μου φαινονται πολλα; Τι λετε;
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Καλα σου παιρνει. Η κοστολόγηση της δουλειάς δεν γίνεται έτσι όπως την έχεις στο μυαλό σου, ένα κομμάτι σίδερο και διό κολλήσεις. 7 1
fair_play Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μπορεις να γινεις σαφεστερος. Με ωρες εργασιας;
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, fair_play είπε Μπορεις να γινεις σαφεστερος. Με ωρες εργασιας; Και που ξέρει ο πελάτης τις ώρες εργασίας, και αντε σου λεω εγω μια ώρα, τι να του πάρει 10 ευρω, εσύ πήγαινες; Μερικές δουλειές δεν πληρώνονται με τις ώρες εργασίας Ειδικά αν οι ώρες αυτές είναι πολύ λίγες
dkstopo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 μια χαρά τιμή, αν ερχόταν ένας γιατρός στο σπίτι σου πόσα θα έπαιρνε? αυτός κουβαλάει και βαρυ εξοπλισμό μαζί του όχι ενα βαλιτσάκι 2 1
fair_play Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 @NikosKallithea σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου φιλε μου. Υπαρχει βεβαια και η εννοια του μεροκαματου στις δουλειες αυτες. Δηλαδη αν ο μαστορας παιρνει μεροκαματο π.χ. 80 € για τη συγκεκριμενη δουλεια χρεωνει 5/8 τοαυ μεροκαματου:
NikosKallithea Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, fair_play είπε @NikosKallithea σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου φιλε μου. Υπαρχει βεβαια και η εννοια του μεροκαματου στις δουλειες αυτες. Δηλαδη αν ο μαστορας παιρνει μεροκαματο π.χ. 80 € για τη συγκεκριμενη δουλεια χρεωνει 5/8 τοαυ μεροκαματου: Σου εξήγησα δεν πάει έτσι Τεσπα ελεύθερη αγορά έχουμε Μπορείς να ρωτήσεις τέσσερις-πέντε μαστόρους Στην καλύτερη παίρνεις εσυ μια ηλεκτροκόλληση και το κολλάς. Λύσεις υπάρχουν. 3
dkstopo Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, fair_play είπε Δηλαδη αν ο μαστορας παιρνει μεροκαματο π.χ. 80 € για τη συγκεκριμενη δουλεια χρεωνει 5/8 τοαυ μεροκαματου: το μεροκάματο ενος μάστορα κοστίζει 110- 140 ευρώ με την προϋπόθεση ότι του δίνεις μεροκάματο αν όχι σε καθημερινή βαση για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
fair_play Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 15 λεπτά πριν, dkstopo είπε το μεροκάματο ενος μάστορα κοστίζει 110- 140 ευρώ με την προϋπόθεση ότι του δίνεις μεροκάματο αν όχι σε καθημερινή βαση για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Φιλε μου αν δεν σε κουραζω, πως βγαινει αυτος ο αριθμος (χονδρικα); 1
vaslag7 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Σχετικο με την απορια σου γιατι κατι σας ξεφευγει Πελατης.θελω να ανοιξω μια τρυπα σε πλακα 20αρα να περασω μια σωληνα 10αρα,ποσο θελεις? Εγω. 40 Πελατης.Θες 40 για ουτε μια ωρα δουλεια? Εγω.εγω θελω 20 τα αλλα 20 τα θελει το κομπρεσερ που κανει 800,αν θες νοικιασε να στην κανω με 20,απαντηση δεν πηρα την τρυπα την εκανα 1
AristidisZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 41 λεπτά πριν, fair_play είπε @NikosKallithea σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου φιλε μου. Υπαρχει βεβαια και η εννοια του μεροκαματου στις δουλειες αυτες. Δηλαδη αν ο μαστορας παιρνει μεροκαματο π.χ. 80 € για τη συγκεκριμενη δουλεια χρεωνει 5/8 τοαυ μεροκαματου: Ήμαρτον πραγματικά με τον τρόπο σκέψης που έχετε μερικοί... https://youtu.be/AzA8S5HJjqw 2 1
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 hour ago, fair_play said: Καλημερα σε ολους. Εχουμε μια συρομενη γκαραζοπορτα. Ενας μεταλλικος αξονας περιπου 30 εκατοστων ηταν κολλημενος πανω στην πορτα και στη ακρη της βεργας που ενωνεται με το γραναζι του μηχανισμου. Το ακρο του αξονα που ηταν κολλημενο στην πορτα ξεκολλησε. Ο μαστορας για να τον κολλησει και επιπλεον για να κολλησει εναν αξονα ακομα για καλυτερη στηριξη θελει 50 €. Δηλαδη για τρεις κολλησεις και ενα κομματι σιδερο ζηταει 50 €. Ειναι πολλα ή εμενα μου φαινονται πολλα; Τι λετε; Εάν σου φαίνονται πολλά γιατί δεν το κάνεις μόνος σου; 7
Kostasspil Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 54 minutes ago, fair_play said: Δηλαδη αν ο μαστορας παιρνει μεροκαματο π.χ. 80 € για τη συγκεκριμενη δουλεια χρεωνει 5/8 τοαυ μεροκαματου: Αν παιρνει 80€ μεροκαματο, θα χρεωσει 80€. Γιατι να παρει τα 5/8?
c-max Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, fair_play είπε Καλημερα σε ολους. Εχουμε μια συρομενη γκαραζοπορτα. Ενας μεταλλικος αξονας περιπου 30 εκατοστων ηταν κολλημενος πανω στην πορτα και στη ακρη της βεργας που ενωνεται με το γραναζι του μηχανισμου. Το ακρο του αξονα που ηταν κολλημενο στην πορτα ξεκολλησε. Ο μαστορας για να τον κολλησει και επιπλεον για να κολλησει εναν αξονα ακομα για καλυτερη στηριξη θελει 50 €. Δηλαδη για τρεις κολλησεις και ενα κομματι σιδερο ζηταει 50 €. Ειναι πολλα ή εμενα μου φαινονται πολλα; Τι λετε; Αν βγαλεις τα εξοδα που εχει μια χαρα ειναι. Μην ξεχνας απο τα 50 καθαρα θα ειναι τα μισα, τα υπολοιπα ειναι βενζινες, εργαλεια, και τα εξοδα που δεν φαινονται οπως λογιστες φοροι κτλ.
isay Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τρελαίνομαι οταν μάστορες/τεχνικοί ζητάνε οτι τους κατέβει, μπας και πιάσει αλλά το ιδιο τρελαίνομαι οταν πελάτες γκρινιάζουν οτι ο μάστορας τους πήρε πολλά, ενω δεν ειχε κάνει έρευνα αγορας. Άλλο ο μάστορας που θα έρθει με τα εργαλεία και την εμπειρία του και άλλο ο εργάτης που απλά θα έρθει να βγάλει μπάζα. Ο πρώτος πληρώνεται με βάση τη δουλεια, ο δευτερος με βάση το μεροκάματο. Επισης όντας σε τεχνικό επάγγελμα ξέρω πολυ καλά πόσο κοστίζει ο εξοπλισμος (και οι βλάβες αυτου) για να γίνει μια τρύπα σε 2 λεπτα και οχι σε 2 μέρες αν χρησιμοποιηθεί σφυρί και καλέμι. Παρόλο που ξέρω απο υδραυλικα είναι η μονη ειδικότητα που βαριέμαι αφορητα να φτιάξω. Προτιμώ να αγοράσω τη βρύση και να πληρώσω τον μάστορα να την αλλάξει @fair_play Βγάλε φωτογραφίες με το προβλημα, μέτρα διαστάσεις, κάνε ένα σχεδιο και κάνε μια βολτα σε σιδεράδες της περιοχής σου κάνοντας έρευνα αγορας. Αν θεωρεις οτι ζητάνε πολλά, αγορασε ηλεκτροκόλληση, βρες σίδερο και φτιάξε το μονο σου για να εχεις και τη χαρά της δημιουργίας. Λογαριασμός για σφίξιμο βίδας με παξιμάδι 50 ευρω: Κόστος βίδας 30 λεπτά Κόστος παξιμαδιου 30 λεπτα Κόστος κλειδιου 2,40 ευρω Μάστορας που ξέρει πόσο πρεπει να το σφίξει 47 ευρω Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2019 από isay
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα