Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fair_play είπε

Αυτό θα κάνω μάλλον. Ωστόσο ο παραλληλισμός μου φαίνεται δυσανάλογος.

οχι τεχνη ειναι και η ηλεκτροκολληση και το να βαζεις στορια , και ο καθενας χρεωνει οτι νομιζει οτι αξιζει ο χρονος σου

μακαρι να ειναι ευκολη η επισκευη και να μην σπασει συντομα γιατι αν ημουν στην θεση του τεχνιτη και με φωναζες μετα απο καιρο επειδη το "εφτιαξες" μονος σου και ξανα χαλασε θα στα ζητουσα 3πλα

• Like 1
  • Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Kostasspil είπε

That

Κατι που δεν ειναι κατανοητο σχεδον ποτε. Δεν ειναι ταξι ο μαστορας/τεχνικος whatever να σας χρεωσει με την ωρα. Εκτος των αλλων πληρωνετε και την τεχνογνωσια. Τον φωναξες να κανει κατι που εσυ δεν ξερεις να κανεις, αν το ξερες θ το εκανες μονος σου. 

Οι γνώσεις (πρέπει να) πληρώνονται. Καμία αντίρρηση. Πρέπει όμως να υπάρχει λογική. Και κυρίως ανθρωπιά.

• Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, fair_play είπε

Οι γνώσεις (πρέπει να) πληρώνονται. Καμία αντίρρηση. Πρέπει όμως να υπάρχει λογική. Και κυρίως ανθρωπιά.

οταν ο αλλος εχει μια επιχηρηση πρεπει να σκεφτετε πως θα την διατηρηει , οποτε οταν δινει τιμη πρεπει να σκεφτει και τα παγια εξοδα του οποτε οπως ειπα εφοσον μιλαμε για επισκεψη στον χωρο σου για επισκευη ειναι καλη τιμη για εμενα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, fair_play είπε

το "αντικαταστήσαμε" μάλλον είναι "αναγκαστήκαμε". 

Μάλλον πέσατε σε τρελλή 

ναι ειναι αναγκαστήκαμε το auto correct με παιζει μπαλα.......... αστο μηλαμε δραμα η κατάσταση

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

οχι τεχνη ειναι και η ηλεκτροκολληση και το να βαζεις στορια , και ο καθενας χρεωνει οτι νομιζει οτι αξιζει ο χρονος σου (1)

μακαρι να ειναι ευκολη η επισκευη και να μην σπασει συντομα γιατι αν ημουν στην θεση του τεχνιτη και με φωναζες μετα απο καιρο επειδη το "εφτιαξες" μονος σου και ξανα χαλασε θα στα ζητουσα 3πλα (2)

(1) Επίτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου.

Π.χ. Γιατρός ογκολόγος απαιτεί από έναν καημένο παππού 3.000 € για να τον εγχειρήσει. Ο παππούς δεν έχει τα χρήματα. Συνέχεια;

Λιγότερο τραβηγμένο παράδειγμα: Περνούσα έξω από έναν οπτικό στη Στυλίδα. Φορούσα γυαλιά ηλίου και έιχαν λασκάρει κάποια βιδάκια και έφευγε ο φακός. Μπαίνω μέσα και ρωτάει αν μπορεί να μου το φτιάξει. Το φτιάχνει και μου το δίνει. τι χρωστάω του λέω; Τίποτα μου απαντάει. Δεν σώζομαι με 2 βίδες που έσφιξα.

(2) "Η εκδίκηση του μάστορα".  

• Moderators
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, fair_play είπε

(1) Επίτρεψε μου να διαφωνήσω μαζί σου.

Π.χ. Γιατρός ογκολόγος απαιτεί από έναν καημένο παππού 3.000 € για να τον εγχειρήσει. Ο παππούς δεν έχει τα χρήματα. Συνέχεια;

Λιγότερο τραβηγμένο παράδειγμα: Περνούσα έξω από έναν οπτικό στη Στυλίδα. Φορούσα γυαλιά ηλίου και έιχαν λασκάρει κάποια βιδάκια και έφευγε ο φακός. Μπαίνω μέσα και ρωτάει αν μπορεί να μου το φτιάξει. Το φτιάχνει και μου το δίνει. τι χρωστάω του λέω; Τίποτα μου απαντάει. Δεν σώζομαι με 2 βίδες που έσφιξα.

(2) "Η εκδίκηση του μάστορα".  

1)δεν είναι ανάγκη να πάει σε ιδιώτη γιατρό ο παππούς

2)όπως είπαμε παραπάνω ο καθένας αξιολογεί όπως θέλει το χρόνο του,

Ο μάστορας για το στόρι θα σηκωθεί από την ωραία δροσούλα του που κάνει την δουλειά του και θα έρθει με το αμάξι του (που καεί βενζίνη/πετραιλαιο) μέχρι το σπίτι σου εκεί θα ξεφωρτοσει τα εργαλεία και θα φάει κάνα μισάωρο(στην καλύτερη) να στο φτιάξει, θα τα μαζεψει και θα πάει στο μαγαζάκι του να συνεχίσει την δουλεία του

Αν είναι και λίγο μακριά και έχει να περάσει από κάποιο δρόμο με κίνηση έχει φάει όλη την μέρα του για να έρθει να σου φτιάξει το "απλό"  σίδερο που έσπασε

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

1)δεν είναι ανάγκη να πάει σε ιδιώτη γιατρό ο παππούς

Δεν ηταν ιδιώτης ο γιατρός

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Black Demis είπε

και όμως η φασαρία που έγινε από τον  πελάτη ήταν άλλου επιπέδου ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο έφτασε... αντικαταστήσαμε απλά να την διώξουμε χωρίς να πληρώσει μια γιατί έπιανε κόσμο και έλεγε οτι είμαστε κλέφτες και για 5 λεπτα παιρνουμε 40 ευρω

Σε εμένα αν τύχαινε τέτοια περίπτωση ή δεν έφευγε από οτ μαγαζί θα καλούσα το 100 επιτόπου και μήνυση, αν έπιανε τρίτους θα κοιτούσα να στείλω εξώδικο στον πελάτη να σταματήσει να διαδίδει και αν δεν συμμορφωνόταν θα συνέχιζα. Κάτι τέτοιοι μόνο φάπες χρειάζονται.

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιες δουλειές της πληρώνεις άμα δεν μπορείς να της κάνεις μόνος σου.

Δεν πληρώνεις τον χρόνο μόνο αλλά τα εργαλεία την γνώση τον κόπο κτλπ

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μάστορες βάζουν καπέλα και το 50αρι το έχουν Φιξ τιμή για το τίποτα ενω θα μπορούσαν να ζητούσαν πχ 40 ευρώ 

Πάντως καλύτερα να δώσεις 50 παρά να το παίζεις μάστορας  κάνοντας καραγκιόζη τα πάντα ... Επειδή είδες βίντεο στο youtube  ξαφνικά δεν γίνεσαι πολύ μάστορας 

Επεξ/σία από christopher0016
  • Like 1
Δημοσ.

αλλο ενα θεμα με το αν ειναι ακριβα η φθηνα και τις γνωστες ιστοριες περι νομοταγων εργατων και φοροκλεφτων ελευθερων επαγγελματιων.

τα πραγματα ειναι πολυ απλα, το οτι υπαρχει ενα σκρουτζ / ebay κτλ κτλ δε σημαινει οτι ολα μπορουμε να τα βρουμε ακομα πιο φθηνα. ειναι αλλο πραγμα το εμποριο και αλλο η παροχη υπηρεσιας. βεβαια στην ελλαδα οπως και ο TS το εχουμε να μωρε δυο βιδες και μια σταγονα κολα και θελει 50 ευρω. Πολυ απλα οποιος δεν θελει παιδια αγοραζει ολο τον εξοπλισμο και παιδευεται μονος του και επισης καλο ειναι να αγορασει και μια αποθηκη να βαλει μεσα ηλεκτροσυγκοληση / μπετονιερα/ κουρμπαδορους / υδραυλικα/ τροχους κτλ κτλ. Τελικα το αρχικο 50αρικο θα σου βγει πολυ ακριβοοοοοοοοο.

οσο δε για το youtube απευθυνεται σε επαγγελματιες και οχι σε ερασιτεχνες, το οτι υπαρχουν διαφορα βιντεο με εργασιες δε σημαινει οτι ξαφνικα με το που το ειδε καποιος απο εκει που δεν εχει πιασει κατσαβιδι γινεται μαστορας. αυτα

• Like 2
Δημοσ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κάνεις απλά μια έρευνα αγοράς φίλε μου. Ρωτάς 3-4 μάστορες, τους πιάνεις και λίγο κουβεντούλα να δεις ποιος σου αρέσει περισσότερο και μετά επιλέγεις και προχωράς.

Προσωπικά, το 50αρικο δεν μου φαίνεται υπερβολικό για επισκευή κατ-οίκον αυτού του είδους, αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Είναι απολύτως πιθανό να μπορέσεις να βρεις κάποιον φθηνότερο.

Δημοσ.

Τελικά δεν μας είπε ο Topic Starter, ποια θα ήταν μια λογική χρέωση για να του κολλήσουν την πόρτα?!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tο προβλημα με τις λογικες τιμες, ειναι οτι θελουμε να οριστουν με βαση τη δικη μας λογικη. Με λιγα λογια θελουμε να μας πουλανε τη δουλεια τους, οσο κρινουμε εμεις

Επεξ/σία από Kostasspil
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, Kostasspil said:

Tο προβλημα με τις λογικες τιμες, ειναι οτι θελουμε να οριστουν με βαση τη δικη μας λογικη. Με λιγα λογια θελουμε να μας πουλανε τη δουλεια τους, οσο κρινουμε εμεις

Είναι πολύ απλό, rly, κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση: «πόσο θα χρέωνα εγώ για την ίδια δουλειά με τις αντίστοιχες συνθήκες;» και στο 99% των περιπτώσεων αυτά που σου ζητάνε θα σου φαίνονται λίγα. :) 

• Like 2
Δημοσ.

Μα ακριβως αυτο κανουν. Και λενε "ελα μωρε τι εκανε"

Δεν αναφερομαι επι προσωπικου στον TS, αναφερομαι στον τροπο σκεψης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...