spiritclay Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) μετά απο αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε να ανοιξουμε το δικό μας μικρο κατάστημα για καφε στο χέρι και όχι τελικά σε κάποια φνωστή αλυσίδα,καθώς με το ίδιο ποσο κάνεις παπάδες,είσαι ανεξάρτητος και σου μένουν και κάποια καλά λεφτά extra στο χέρι. ας μην αναλύσουμε όμως πάλι το θέμα περι franchise. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα ΕΚΤΟΣ της τιμής και της μάρκας του καφέ. μαζεύω γνώμες. κάποιος μου είπε τα υπόλοιπα προιοντα(τσουρεκια μαφιν κρουασαν...), κάποιος μου λέει το parking, άλλος λέει η ευγένεια...για πείτε κ εσείς. ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από spiritclay
turbat0s Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Όλα παίζουν ρόλο. Άλλος κοιτάει τιμή, άλλος κοιτάει ποιότητα, άλλος κοιτάει ευκολία πρόσβασης. Εκεί είναι η μαγκιά, να μπορείς να καλύψεις όσο το δυνατόν περισσότερες απαιτήσεις. 5 1
theo93 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 το πώς φτιάχνετε τον καφέ, και την καλύτερη ποιότητα καφέ να έχει κάποιος μπορεί να χάνει στον τρόπο παρασκευής. από εκεί και πέρα πιστεύω το πόσο εύκολα προσβάσιμο είναι το μαγαζί είναι πολύ σημαντικό. 3
Dante80 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το αν θα αγοράσω καφέ στο χέρι από εσένα εξαρτάται από 4 πράγματα. Με σειρά προτεραιότητας. 1. Από το αν βρίσκεσαι στον δρόμο μου, όταν θέλω να πιω ή να πάρω καφέ στο χέρι. (location) 2. Από το αν φτιάχνεις καλό καφέ. Δεν με νοιάζει η μάρκα σου, με νοιάζει αν ο καφές είναι καλός. (quality) 3. Από το αν τον έχεις σε καλή τιμή, ή δίνεις τζάμπα νερό, ή κουλούρι κλπ με τον καφέ σου. (price) 4. Από το αν είσαι ευγενικός και κρατάς το μαγαζί σου καθαρό. (service) Φυσικά, αυτό ισχύει για μένα, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βάζει αλλού τις προτεραιότητές του. Για παράδειγμα, εγώ μπορώ να κάτσω να περιμένω 5 λεπτά να μου φτιάξεις καφέ της προκοπής, ή να κάνω ένα κύκλο στο τετράγωνο να παρκάρω, δεν είναι θέμα για μένα. Κάποιος άλλος βιάζεται να πάει δουλειά και θέλει να ξεμπερδεύει γρήγορα. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από Dante80 21 5
TheGrisGrisMan Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, spiritclay είπε μετά απο αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε να ανοιξουμε το δικό μας μικρο κατάστημα για καφε στο χέρι και όχι τελικά σε κάποια φνωστή αλυσίδα,καθώς με το ίδιο ποσο κάνεις παπάδες,είσαι ανεξάρτητος και σου μένουν και κάποια καλά λεφτά extra στο χέρι. ας μην αναλύσουμε όμως πάλι το θέμα περι franchise. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα ΕΚΤΟΣ της τιμής και της μάρκας του καφέ. μαζεύω γνώμες. κάποιος μου είπε τα υπόλοιπα προιοντα(τσουρεκια μαφιν κρουασαν...), κάποιος μου λέει το parking, άλλος λέει η ευγένεια...για πείτε κ εσείς. ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Αν θες την άποψη μου απο προσωπικές εμπειρίες, το νο.1 είναι το προσωπικό. 1. Να ξέρουν να φτιάχνουν σωστά τα προϊόντα (κ τον καλύτερο καφέ να έχεις αν δεν πχ καθαρίζουν τη μηχανή σωστά κ όταν πρέπει, τι αποτέλεσμα θα είναι χάλια). 2. Να είναι πρόσχαρο και ευγενικό (απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό, πέρα απο την αρχική επιλογή προσώπων είναι να είναι ικανοποιημένο συνολικά με τη δουλειά του). Τιμή κ μάρκα καφέ (εννοώ τιμή αγορας απο προμηθευτή) δεν παίζουν κανένα ρολο (οκ δεν θα πς και στο πιο φτηνό που υπάρχει...) κ δεν νομίζω ότι συγκεκριμενες μάρκες είναι «κράχτες», ότι και αν σου πουλάνε οι πωλητές τους. Επίσης παίζει ρολο και ο εξοπλισμός και οι όροι χρησης του (χρησιδάνειο, bonus βάση πωλήσεων κλπ) Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από TheGrisGrisMan 4
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 1. Να εχω ευκολη προσβαση 2.Να είναι ο δρομος μου εκει κοντα 3. Καλός καφες αν και δεν είμαι ιδιοτροπος 4.Τιμη για καφε ή με συνοδευτικα σε προσφορα. Καλη επιτυχια !!! 2
zx1234r Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Φίλε μου φτιάξε ένα ερωτηματολόγιο με google forms και στείλτο σε 50 ανθρώπους για να πάρεις μία εικόνα τι γίνεται. Έτσι στο πόδι, θα πάρεις απαντήσεις ό,τι να ναι και δεν θα ξέρεις πως να αρχίσεις. 5 1
fotodv7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Εφόσον αναφέρθηκαν ήδη τα βασικά εγώ θα σου πω παράγοντες που πολλοί ντρέπονται να αναφέρουν: 1) Ποτήρια - καλαμάκια κλπ (ναι όσο πιο περίεργα είναι τόσο πιο πολύ χτυπάνε στο μάτι) 2) Προσωπικό (εκτός από τις δεξιότητες στην παρασκευή καφέ καλό θα ήταν να είναι και κοινωνικά άτομα που χτίζουν πελατεία με τη συμπεριφορά τους) 3) happy hour 3
vagos789 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Νο 1 ειναι το location,να βρεις εναν καπως φτηνο χωρο που ιδανικα θα συνδυάζει ευκολο parking ,μεγαλο αριθμο περαστικων και μονιμων κατοικων και ελλειψη ανταγωνισμου Νο 2 ειναι το προσωπικο,πρεπει να μπορει να ειναι ευγενικο στις 6 το πρωι και στις 10 το βραδυ και να μην ειναι μονιμα αρρωστο,πεθανε η γιαγια μου,δινω εξετασεις,εχω ποδαγρα Νο 3 η τιμη (για καποιες περιοχες μπορει να ειναι Νο 1) Η ποιοτητα του καφε δεν εχει καμια απολυτως σημασια,ο κοσμος δεν εχει ιδεα τι πινει,βαζει και δεκα κιλα ζαχαρη με γαλα και αντε γεια 1
Silverage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Η τοποθεσία το σημαντικότερο. Αν χωθείς σε κάνα στενό πάει το έχασες. 1
*nenya* Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Εύκολη πρόσβαση/τοποθεσία. Καθαριότητα μέσα/έξω. Γρήγορη και φιλική εξυπηρέτηση. Νεράκι δώρο με τον καφέ. Να ακούγονται ροκιές και μεταλιές XD 11
ManFromEarth Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Οι δικες μου προσωπικες προτεραιοτητες: 1. Ευκολια προσωρινης σταθμευσης. Οταν παιρνω καφε απεξω ειμαι 99% στο δρομο προς το γραφειο ή τα γραφεια πελατη. ΕΙμαι μονος με το αυτοκινητο, και πρεπει να μπορω να το παρκαρω για 5' για να παρω τον καφε. 2. Ποιοτητα , αν και ειμαι παρα πολυ "ευκολος". Δεν εχω στο μυαλο μου π.χ. 3 μαγαζια που κανουν καλους καφεδες, αλλα εχω 3 που κανουν χαλια, και σε αυτους δεν παταω 3. Ευγενεια. Εχει ανοιξει διπλα στο γραφειο ενα μαγαζι με καλο και φτηνο καφε. Ενω πηγα την πρωτη εβδομαδα, το εκοψα μαχαιρι γιατι ο γκοτζιλα στο ταμειο μιλαει λες πουλαει τσαμπουκα Η τιμή δεν με νοιαζει και τοσο πολυ, εφοσον καλυπτονται τα 3 παραπανω. Παιρνω 2-3 καφεδες την εβδομαδα επομενως αν δινω 5 η 7 ευρω δεν με βγαζει εξω στο μηνιαιο προυπολογισμο. Τελος, τα συνοδευτικα δεν μου λενε και πολλα, γιατι τα βλεπω με λιγο κακο ματι (πχ τα κρουασανακια που δινει ενα απολλωνιο καποιες φορες σκεφτομαι οτι ισως απλα πλασαρουν τα μπαγιατικα). Λαθος μου ενδεχομένως. Το τσαμπα νερο καλοδεχουμενο, αλλα δεν θυμαμαι ποτε να εχω σκεφτει "α παω στου ΧΧ για καφε, γιατι εχει και τσαμπα το νερο" 1 1
lightsout Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Ευκολία πρόσβασης Ταχύτητα εξυπηρέτησης Ποιότητα καφέ/γεύση Ευγένεια Τιμή καφέ Τα παραπάνω είναι με σειρά προτεραιότητας
mclein² Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) συμφωνω με τα παραπανω. το βασικο σου ερωτημα ομως δεν πρεπει να ειναι "ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα" ΑΛΛΑ ποιοι ειναι οι λογοι που θα επισκεπτοσασταν 2η, 3η, 500η φορα το ιδιο καταστημα. εκτος αν εχεις μαγαζι κοντα στην Ομονοια, οποτε θες απο τους 300.000 περαστικους να παρεις τους 600 διαφορετικους καθε μερα. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2019 από mclein² 3
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2019 1. Καθαριότητα. Και χώρου και προσωπικού. 2. Ευγένεια. Δε με νοιάζει να είναι χαμογελαστός και να κάνει κωλοτούμπες ο άνθρωπος που θα με εξυπηρετήσει. Αρκεί να μη κάνει σα να του χάλασα την ησυχία που τόλμησα να μπω να πάρω ένα καφέ. 3. Να φτιάχνει ωραίο καφέ. Για το δικό μου γούστο πάντα. Και να είναι σχετικά γρήγορη η εξυπηρέτηση. 4. Προσφορές - κεράσματα καλοδεχούμενα, αλλά αν ισχύουν τα παραπάνω, δε θα με πειράξει και να μην υπάρχουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα