Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουν ανοίξει αρκετά με ένα ευρώ καφέ αλλά δυστυχώς είναι τόσο χάλια η ποιότητά τους στα περισσότερα που αν πάρεις μια φορά δεν ξαναπαίρνεις.Αν κάποιος μάθει να φτιάχνει καλό φρέντο στο σπίτι έστω και με μία φτηνή μηχανή το διαπιστώνει.Αν θέλεις να ανοίξεις παρόμοιο πρέπει να πας σε καλό καφέ με λίγο κέρδος και για να βγεις πρέπει να έχεις μεγάλη κατανάλωση.

Είσαι σε σημείο με μεγάλη κίνηση ώστε να αποχτήσεις μεγάλη πελατεία;;;;;;

Από εκεί και πέρα το να πάει ένας σε καλό καφέ και τιμές 1,50 - 2 ευρώ  να μπει σε κάποια έξοδα για δικό του εξοπλισμό και όχι εταιρείας είναι μεγάλο ρίσκο το να πετύχει σήμερα που έχουν γεμίσει οι δρόμοι με παρόμοια καταστήματα που τα περισσότερα συντηρούνται από ντελίβερι.

Ότι να πούμε και ότι και αν κάνεις η συγκεκριμένη κίνηση πολλές φορές είναι και τζόγος.Μπορεί κα΄ποιος να ξεσκιστεί στη δουλειά με χάλια ποιότητα καφέ γιατί π.χ. έχει μία "καταπληκτική" από πολλές πλευρές μπαρίστα και μπορεί ένας άλλος με καλή ποιότητα καφέ να βαράει πελάτες με το δίκανο γιατί δεν έχει το υπόλοιπο πακέτο.

Αν το επειχειρήσεις θα έλεγα πήγαινε σε καλό καφέ με τιμή 1,20 έως 1,40 (μετράει να είσαι κάτω από 1,50) και εύχομαι να είσαι μέσα στους τυχερούς και να πας καλά.

 

  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Voyaller είπε

Εχουμε γεμίσει στις καφετέριες. Εγώ θα σου έλεγα ανά επενδύσεις αλλού. Τώρα που μη με ρωτήσεις.

το αυτό.

Σε έξι μήνες σε βλέπω να κάνεις ποστ "πωλείτε όπως είναι επιπλωμένο"

Ας διαψευσθώ για το καλό σου και την οικογένεια σου.

  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, spiritclay είπε

μετά απο αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε να ανοιξουμε το δικό μας μικρο κατάστημα για καφε στο χέρι και όχι τελικά σε κάποια φνωστή αλυσίδα,καθώς με το ίδιο ποσο κάνεις παπάδες,είσαι ανεξάρτητος και σου μένουν και κάποια καλά λεφτά extra στο χέρι. ας μην αναλύσουμε όμως πάλι το θέμα περι franchise. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα ΕΚΤΟΣ της τιμής και της μάρκας του καφέ. μαζεύω γνώμες.

κάποιος μου είπε τα υπόλοιπα προιοντα(τσουρεκια μαφιν κρουασαν...), κάποιος μου λέει το parking, άλλος λέει η ευγένεια...για πείτε κ εσείς.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Καλημέρα και από εμένα και καλή επιτυχία στο εγχείρημα σας. 

Λόγοι επισκεψιμότητας ενός τέτοιου κάφε είναι πολλοί άλλα για εμένα έχει να κάνει με :

  • Να έχει ποιοτικό καφέ και να υπάρχει γνώστης μπαρίστας ο οποίος ξέρει να ετοιμάζει καφέ
  • Να έχει εύκολο παρκάρισμα 
  • Ο χώρος να είναι καθαρός, smoke free, και ενδεχομένως να σου δημιουργήσει λίγο και τη προδιάθεση να καθίσεις και λίγο κάνοντας μια πρόχειρη δουλειά. 
  • Μία ελκυστική εμπορική πολιτική, είτε μέσω κάποιου προγράμματος επιβράβευσης (5 καφέδες & 1 δώρο) είτε μία ορθή τιμολογιακή πολιτική
  • Ευγένεια τη θεωρώ εκ των προτέρων κάτη αδιαπραγμάτευσιμο και ειλικρινά απόρώ γιατί αναφέρεται ως λόγος εδώ. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να το έχουμε ως prerequisite. Νομοτελειακά δε ένα "αγενές" μαγαζί θα κλείσει σε ορισμένο χρονικό διάστημα. 
  • Κρουασάν, σοκοφρέτες και λοιπά με αφήνουν παγερά αδιάφορο προσωπικά άλλα από την άλλη αν είσαι σε γειτονιά με παιδιά ή σε πέρασμα με σχολείο ενδεχομένως είναι το κερασάκι στη τούρτα.  
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, green gordon είπε

Ο καφές σε διάφανο πλαστικό.Αν είναι από αυτά τα μοντέρνα τα χάρτινα άντε γειά και δεν με ξαναειδες.

Ακριβώς το αντίθετο ισχύει για μένα πάντως. Χάρτινο για οικολογικούς λόγους.

  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, green gordon είπε

Ο καφές σε διάφανο πλαστικό.Αν είναι από αυτά τα μοντέρνα τα χάρτινα άντε γειά και δεν με ξαναειδες.

Τωρα Μόλις παραγγείλαμε καφέ ( διακοπές).δλδ σε χαλάει έτσι το χάρτινο; εμένα καθόλου.απεναντιας είναι πολύ ωραιο.

20190716_112742.jpg

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπωσδηποτε delivery. Και efood με καμια προσφορα.

Υπαρχουν τοσες πολλες επιλογες που δυστυχως ειναι δυσκολο εγχειριμα.

Good luck

 

ωραια φωτο mp123. Κεφαλονια θυμιζει Ραντζο Ιονιο :wub:

Επεξ/σία από ASFE
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεσσηνιακή Μάνη πάντα 3 χρόνια τώρα.

Στο θέμα τωρα για μένα το καφέ πρέπει να είναι υπερμοντερνο και πεντακαθαρο.μονο καφέ και Ροφήματα τίποτα άλλο.φυσικα παρα πολύ καλή ποιότητα καφέ με γενναιόδωρη δόση ( όχι νεροπλυμα ).ευχαρο και φιλικο προσωπικο ντυμένο ομοιόμορφα ( barrista ποδιές κλπ  ντύσιμο ίδιο στα λογότυπα του μαγαζιού  ).τωρα στου 5 καφέδες ο ένας δώρο όχι ποτε.( ένα δύο κορίτσια ευπαρουσιαστα  μετράει πολύ.).Γενικά εγώ θέλω αρχοντιά.οχι μιζέρια.με αυτά που θέλω δλδ ένα 2ευρω το δίνω για καφε στο χέρι..

Δεν μπορώ να πηγαίνω να παρω καφέ και να μυρίζω τυρόπιτες κλπ.θελω μόνο την μυρουδιά του καφέ να μυρίζω στο μαγαζί.ας δώσω 2  .ποιότητα θέλω.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Τωρα Μόλις παραγγείλαμε καφέ ( διακοπές).δλδ σε χαλάει έτσι το χάρτινο; εμένα καθόλου.απεναντιας είναι πολύ ωραιο.

20190716_112742.jpg

Με τέτοια θέα δεν με χαλαγε,όχι.

  • Like 1
Δημοσ.

Πιστεύω πως σε μία χώρα όπου όλοι έχουν τεράστιο εθισμό στην καφείνη, ίσως αξίζει περισσότερο να γίνεις παραγωγός καφέ όχι μεταπωλητής. Όλοι δίνουν το μπιστοτάκι και το νεράκι και είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Μπουχτίσαμε στον καφέ και στο σουβλάκι.

Δημοσ.

Μόνο take away και και τίποτα άλλο δεν έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους, ενώ έχεις και πολύ μεγάλο ανταγωνισμό από τα franchise.

Πρέπει να κάνεις κάτι για να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό. Ήδη οι υπόλοιποι παρέχουν, delivery, μεγάλη ποικιλία καφέδων, καλύτερο μαρκετινγκ κλπ.

17 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Πιστεύω πως σε μία χώρα όπου όλοι έχουν τεράστιο εθισμό στην καφείνη, ίσως αξίζει περισσότερο να γίνεις παραγωγός καφέ όχι μεταπωλητής. Όλοι δίνουν το μπιστοτάκι και το νεράκι και είναι όλα ίδια μεταξύ τους. Μπουχτίσαμε στον καφέ και στο σουβλάκι.

παραγωγή καφέ γίνεται μόνο με συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, The_Judas είπε

παραγωγή καφέ γίνεται μόνο με συγκεκριμένες κλιματικές συνθήκες.

duhhhh.....

23-28 κελσίου, 1500 - 2000 χιλιοστά βροχή και 3 μήνες το χρόνο ξηρασία....σιγά.

Δημοσ.

Καλησπέρα..Καταρχάς δουλεύω αρκετά χρόνια σε πόστο barista υπεύθυνου σε καφέ..τόσο σε καθιστικά κ σε take away.αυτο που έχω προσέξει είναι :

περιοχή:Που βρίσκεται.Προσβαση και αν έχει πάρκινγκ (αφορά μόνο πελάτες π είναι με αμάξι μηχανάκι..αν είσαι κοντά σε στάση λεωφορείου δν σε επηρεάζει τόσο)

εμφάνιση του μαγαζιού: περιποιημένο καθαρό όμορφο.Ειναι η πρώτη εντύπωση που θα δει ο πελάτης.Αν είναι χάλια μέσα δν θα μπει καν..Και επίσης αν είναι βρώμικο η άσχημο δν προϊδεάζει τον άλλο κάτι ευχάριστο.

Μάρκα καφέ: πλέον υπαρχουν τοσες εταιρίες καφέ.  Από blent ,μονοποικιλιακους blent robusta arabica ..Βρες εναν καφέ που εφόσον κάνεις μια γευσηγνωσια θα δεις ποιος από αυτούς σ αρέσει.

Κατάλληλο προσωπικό :Ευγενεια πάνω από όλα .. Ανεξάρτητα αν θα μπει μέσα ένα πατω****ο ή ένας παππούς 

Εκπαιδευμένο προσωπικό:Δν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές έχω ακούσει την ατάκα δν θέλω να μ κάνει καφέ αυτός..θέλω τον δικό σου... ή σαν εσένα κάνεις... ή αν δν είσαι εσύ δν παίρνω...Πρέπει όλοι να βγάζουν τον ίδιο καφέ.

Καλες δουλειές..ελπίζω να πάνε όλα καλά..Αν χρειαστείς κάτι στείλε μ inbox

 

 

  • Like 2
Δημοσ.

1. Το βασικότερο για μένα είναι να έχεις καλό καφέ. Είναι 2019, και είναι απαράδεκτο τέτοιου τύπου μαγαζιά να πουλάνε σαβουρα για καφέ. Είναι ένας απλός γαμη**** καφές. Οπότε σαν βασικό η ποιότητα και η γεύση του καφέ. Αυτόματα αυτό σου "κάνει όνομα".

2. Αναμονή. Ειδικά ώρες αιχμής, είναι κάποια μικρά μαγαζιά που ενώ αξίζουν, όταν έχει λιγο περισσότερο κόσμο χάνονται στην εξυπηρέτηση. Άρα προσωπικό έμπειρο και επαρκές.

3. Τιμή. Στο χέρι ένας απλός καφές, εννοείται καλός, για μένα θα έπρεπε να κοστίζει από 1.50-1.80 το πολύ. Δεν είναι το βασικό που θα κοιτάξω. Αν έχεις καλό καφέ και τον έχεις 1.80 και δίπλα έχει 1.30 και είναι για σκουπίδια προφανώς θα παίρνω από εσένα.

4. Προσφορές. Οκ, εγώ δεν νομίζω ότι είναι τόσο σημαντικο αλλά αρκετοί το κοιτάνε. Ένα νερό, στους 10 καφέδες ο ένας δώρο (καρτουλα δηλαδή), ένα κουλούρι κάτι τέτοιο. Πολύ τα ζητάνε, εγώ προσωπικά όχι. Δεν απαιτώ να μου δίνει ο άλλος κάτι μαζί με τομ καφέ. Αν το κάνει οκ. Βέβαια αυτά ίσως να τραβανε κόσμο.

Αυτά από εμένα. Η ποιότητα του καφέ και η ταχύτητα εξυπηρέτησης είναι τα βασικά νομίζω για τέτοιο μαγαζί. 

Δημοσ.

Ο Ελληνας δεν ξερει να πινει καφε. Θελει πολυ δουλεια και πολυ εκπαιδευση για να χαθει το φαινομενο να βλεπεις στο ενα χερι φρεντο και στο αλλο τυροπιτα. Ελεος......

Το βασικο θα επρεπε να ειναι η ποιοτητα του καφε που για να την εκτιμησεις χρειαζεται παιδεια. Το ιδιο ισχυει και για αλλα πραγματα οπως τα ζυμαρικα, η πιτσα, το κρεας κτλ. Δεν ειναι μονο θεμα γουστου. Καποια πραγματα ειναι μη διαπραγματευσιμα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...