Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

αι αλλά όταν λέμε για τιμή καφέ στα 2 ευρώ προφανώς δεν εννοούμε τιμή μονού εσπρέσσο

Ασφαλώς. Είναι απλά μια βάση για τον υπολογισμό του κοστους του κάθε επιχειρηματία... (Για ακριβή υπολογισμό του κοστους χρειάζεται να γνωρίζουμε το mix πωλήσεων του καταστήματος, σε καφέ. Διπλή δόση θα είναι 12-16 γραμμάρια). 

26 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι μπορούν όλοι να καταλάβουν αν τους σερβίρεις τον πιο ακριβό καφέ του κόσμου (ή δεν είναι και σίγουρο ότι θα τους αρέσει περισσότερο από έναν πιο φτηνό). 

Ισχύει απολυτα. Μιας και το έφερε η κουβέντα να σας δώσω ένα παράδειγμα γι αυτό;

Ημουν σε συνάντηση εταιριας franchise που είχε για χρόνια illy στα καταστήματα. Εμείς (ως μαμα εταιρία) θέλαμε να αλλάξουμε το brand, σε κάποιον άλλο καφέ (που -for reasons- «βόλευε» την εταιρία καλύτερα). Άντε να κανεις τέτοιο αλλαγή. Έχουμε μαζέψει λοιπόν τους 45 πιο σκληροπυρινικους και δύσκολους franchisee σε ένα συνέδριο και το ανακοινώνουμε. Δυσκολες οι αλλαγές στις επιχειρήσεις, όποτε αρχίζει «πόλεμος» απο τους franchisee (περίπου 45 άτομα). «Μα είναι χάλια μάρκα, μα εχει χάλια γεύση, μα οι πελατες μου έχουν συνηθίσει illy» κλπ... Κανεις δεν ήθελε κ ας ήταν πιο φτηνος. 

Κανουμε διάλειμμα λοιπόν και βέβαια φροντίζουμε να περιποιηθούμε τους καλεσμένους, και οι γραμματείς μας παίρνουν παραγγελίες για καφέ. Πίνουμε τα φρεντο και τα ...καπουτσίδια στο brake (sic), ξαναμπαινουμε να συνεχίσουμε και αφού ξαναξεκινάει η «μάχη» ρωτάμε πως τους φάνηκε ο καφές; Όλοι λένε «πολύ ωραίος» «ο ιλλυ είναι καφες« κλπ. Κ τους λέει τότε ο ceo ότι ήταν ο νεος καφές και όχι ο illy (στην κουζίνα παντου το κουτι , τα ποτηράκια, τα μπισκοτάκια, ήταν όλα τα κλασσικά illy λογότυπα. Αλλά ο καφές οχι).. . Κανεις απο τους επαγγελματίες του χώρου δεν το αντιλήφθηκε ότι έπινε άλλο καφε. Job done...

(Έξυπνο μεν, αλλά για κάτι τέτοιους λόγους συχαθηκα τα μανατζεριλίκια και έφυγα απο τον χώρο τελικα 😆

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα έχουν γραψει όλοι παραπάνω και ουσιαστικά σου λένε τα 4ps του , marketing.. Product, place, price, promotion.. πάνω σε αυτά βασιζεσαι και φτιάχνεις το marketing mix του μαγαζιού. Το τι είναι πιο σημαντικό  για το κοινό  σου, θα το  βρεις αφού μάθεις ποιο είναι  το κοινό  σου(target group).. 

business plan έχεις κάνει ??

Επεξ/σία από tounion
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα πάθεις πλάκα με το τι βγάζουν no name μαγαζάκια της γειτονιάς από το efood. Απίστευτους τζίρους και καφέδες non-stop. Όποιος μένει άνω γλυφάδα θα ξέρει μάλλον το μάστερ του είδους, Coffee King.

Ποιότητα-Γρήγορο ντελίβερι-efood

Η αγία τρίαδα. 

Και ας μη πατάει ψυχή στο μαγαζί.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Προσωπικα με ενδιαφερει να μη βγαινω απο τον δρομο μου. Θα θυσιασω την ποιοτητα (οκ προφανως μη μου πασαρεις νεροζουμι) για χαρη της ευκολιας. Απο κει και περα, πολυ σημαντικο η βασικη ευγενεια. Δεν θελω τουμπες κι εγω σε retail ειμαι, αλλα μη μου εισαι και στραβωμενος. Το τελευταιο ειδικα παιζει πολυ.

Παντως αμα γινω πελατης ενος καφε, πρεπει να γινει κατι τρομερα κραυγαλεο για να με χασεις, το οποιο δεν περιλαμβανει καν απαραιτητα την αλλαγη μαρκας, πρεπει να μου τη σπασει κατι σε προσωπικο επιπεδο συναλλαγης.

Τhat said, τον πρωτο καφε της ημερας τον παιρνω απο τη Σοφοκλεους απο ενα τυροπιταδικο (ειναι φραπε σκετος/γαλα βεβαια οποτε οκ, ποσο χαλια να ειναι οπουδηποτε). Εκτιμω αφανταστα το οτι η κυρια εκει ειναι χαμογελαστη, λεει και καμια κουβεντα παραπανω και κυριως μετα τις πρωτες 5-10 φορες (πριν 3-4 χρονια αυτο), δεν με ρωταει τι θελω, με βλεπει να ερχομαι και τον φτιαχνει. Και μαλιστα τον κανει και πολυ καλο, σε σχεση με αλλα καφε που δεν βαζουν nescafe.
Το κριτιριο για τον δευτερο καφε (φρεντο) σε αλλη καφετερια ειναι επισης η συμπεριφορα των παιδιων που εργαζονται εκει. Ομολογουμενως ο ενας καινουριος δεν τον πολυπετυχαινει παντα, αλλα με τη συμπεριφορα του δεν παιζει να ψαχτω για αλλου. 

Τα freebies δεν με καινε, θελω καφε, αν εχει και νερο δωρο τοτε καλη φαση, αλλα δε θα μετρησει και τρομερα υπερ σε ενδεχομενη συγκριση αν δεν πληροι τα παραπανω.

Οποτε εμενα η γνωμη μου ειναι αυτη, δωσε βαση στην εξυπηρετηση, εχε ενα decent προιον, διαλεξε προσεκτικα το σημειο, δες το target group των περαστικων και μακαρι να σου παει καλα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

παντως......αμεσως αμέσως εχεις αποκτήσει 4 σελίδες insomniacs που αναρωτιούνται κατα ποσο θα τηρηθούν όλες οι προαναφερθέντες απόψεις και που ψήνονται (η μάλλον καβουρδίζονται...😝) να περασουν απο το μαγαζί σου να δοκιμάσουν τον καφέ....😎

άρα βάλε και το 15% εκπτωση στην insomniac fan base που ήδη έχεις αποκτήσει

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να εκδιδεις καρτα μελους μεσω της οποιας θα φαινεται πόσους καφεδες εχουν παρει, και πχ στους 10 ο επόμενος να ειναι δωρο ή κατι παρομοιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) καλος καφες

2) γρηγορη εξυπηρετηση. Δεν μπορω τα κακοστημενα μαγαζια που κανουν 2 ωρες να πληρωσεις χωρις πελατες κιολας. Αλλου το ταμειο, αλλου ο καφες, δεν εχουν ρεστα κτλ...

3)ευκολη προσβαση

4) λιγες κουβεντες

5) συνοδευτικα (τυροπιτες, κουλουρια κτλ)

6) καθαρος χωρος

το καλυτερο βραβειο το δινω σε κατι κοπελες που σου ετοιμαζαν τον καφε απο οταν σε βλεπαν πριν μιλησεις, σε θυμοντουσαν και αρχιζαν να το φτιαχνουν με το που παρκαρες. Τα χερια τους πηγαιναν πολυ γρηγορα.

με το που εμπαινες μεσα σε μισο λεπτο ειχες φυγει...και μαγαζι με κινηση

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, spiritclay είπε

μετά απο αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε να ανοιξουμε το δικό μας μικρο κατάστημα για καφε στο χέρι και όχι τελικά σε κάποια φνωστή αλυσίδα,καθώς με το ίδιο ποσο κάνεις παπάδες,είσαι ανεξάρτητος και σου μένουν και κάποια καλά λεφτά extra στο χέρι. ας μην αναλύσουμε όμως πάλι το θέμα περι franchise. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα ΕΚΤΟΣ της τιμής και της μάρκας του καφέ. μαζεύω γνώμες.

κάποιος μου είπε τα υπόλοιπα προιοντα(τσουρεκια μαφιν κρουασαν...), κάποιος μου λέει το parking, άλλος λέει η ευγένεια...για πείτε κ εσείς.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Θα σου πω τι παιρνω απο την αλυσιδα που προτιμω (δεν εχει σημασια ποια )

Καλή ποιοτητα καφε ΚΑΙ γεναιοδωρη ποιοτητα καφε

Προσεγμενος χωρος.Βασικα ολα τα μαγαζια που εχω δει  (ακομα και οι φουρνοι) εχουν  αξιοπρεπεις εως πολυ συμπαθεις χωρους.Δεν χρειαζεται καν να προσλαβει καποιος διακοσμητη , αρκει να κανει μια βολτα , εκτος αν ειναι τσιπης και ντουκι 

Επισης κατι πολυ βασικο. , ''εκπαιδευση και σοβαροτητα'' που μεταφραζεται ως σταθεροτητα στην παρασκευη του καφε.Δηλαδη δεν γινεται μια να φτιαχνει  καφε η αλφα  ανεκπαιδευτη κοπελα , μια η βητα γιατι η αλφα εφυγε, μια το αφεντικο , μια ο ντελιβερας και καθε φορα να παιζεις ζαρια για το πως θα βγει ο καφες.Περασαν οι εποχες που εβαζες μια κουταλια ζαχαρη , μια καφε και ''κονομαγες'' ,ας ηταν και φραπεδοξεπλυμα 

Επεξ/σία από bluesattack
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ έχω οργωσει όλο τον οδικό χάρτη της Αθήνας για να βρω ποιοτικό καφέ.

Ο καφές πίνεται σκέτος χωρίς γάλα.Ειδαλλως διαλέγεις πάστα.Αυτο γιατί το λέω;Διότι και στο φόρουμ αλλά και έξω έχω παρατηρήσει πως ο κόσμος πίνει ότι του πλασάρουν.Δεν έχει άποψη.Αυτο λέει πολλά.

Στην Αθήνα υπάρχουν μαγαζιά  take away που κάνουν τρέλα έσοδα και φτιάχνουν εξαιρετικό καφέ.Αν καταφέρεις να τα κοντραρεις ,θα έρθω να δοκιμάσω καφέ ας είσαι και στα νότια προάστια.Κατα κάποιο τρόπο πρέπει να πρωτοτυπήσεις για να κάνεις την υπέρβαση συν ότι ειπώθηκε από τους φίλους του φόρουμ.

Και προφανώς εννοείται ότι απαιτείται σχεδιασμός πρώτου κάνεις το βήμα.Ισως να κοιτάξεις πως συμπεριφέρονται οι αντίστοιχοι επιχειρηματίες στο εξωτερικό.Π.χ. Ιταλία.

Καλες δουλειές.

Δημοσ.

Εχουμε γεμίσει στις καφετέριες. Εγώ θα σου έλεγα ανά επενδύσεις αλλού. Τώρα που μη με ρωτήσεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, spiritclay είπε

μετά απο αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε να ανοιξουμε το δικό μας μικρο κατάστημα για καφε στο χέρι και όχι τελικά σε κάποια φνωστή αλυσίδα,καθώς με το ίδιο ποσο κάνεις παπάδες,είσαι ανεξάρτητος και σου μένουν και κάποια καλά λεφτά extra στο χέρι. ας μην αναλύσουμε όμως πάλι το θέμα περι franchise. αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ποιοί είναι αυτοι οι βασικότατοι παράγοντες που σας κανουν να επισκεφτειτε ενα τέτοιο κατάστημα ΕΚΤΟΣ της τιμής και της μάρκας του καφέ. μαζεύω γνώμες.

κάποιος μου είπε τα υπόλοιπα προιοντα(τσουρεκια μαφιν κρουασαν...), κάποιος μου λέει το parking, άλλος λέει η ευγένεια...για πείτε κ εσείς.

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Όπως επιλέγω μαγαζιά για να καθίσω με την παρέα έτσι επιλέγω και μαγαζία για take away είτε πάω για δουλειά είτε θέλω άλλη στιγμή της ημέρας. 

Απο προσωπική εμπειρία που έχω δουλέψει για εμένα πάνε ως εξής.

1) Ευγένεια, Το Α και το Ω.. Χαμογελαστά άτομα... τι δευτέρα τι σαββάτο... (Κυριακή δεν θα άνοιγα ποτέ το μαγαζί μου ούτε σε γιορτές αργίες κλπ) 

2) Χρόνος εξυπηρέτησης, θα έβαζα αν μπορούσα 2 μηχανές... μια για delivery  και 2η γι'αυτούς που κάθονται ώστε να μειώσω τον χρόνο παραγγελιών

3) Χαρμάνι... όσο δελεαστική τιμή και να μου κάνουν... θα επέλεγα να πληρώσω κάτι παραπάνω σε καλό χαρμάνι παρά λιγότερα και να ξέρω ότι χάνω πελάτες  έτσι.

4) Parking. Λίγο δύσκολο στα περισσότερα μαγαζιά, βόλευει απίστευτα όμως

5) Τιμή- προσφορές.  Νεράκι μαζί με τον καφέ η θα έβαζα προσφορά κάποια ημέρα της εβδομάδας πχ με τον καφέ και μια σφολιάτα

Επεξ/σία από nightwalker1990

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...