Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά πιστεύω πως το ποιο βασικό είναι πριν ψωνίσει το χέρι μου να έχει ψωνίσει το μάτι μου. Τι εννοώ με αυτό.... ο χορός να είναι έτσι διαμορφωμένος έτσι ώστε να με προϊδεάσει ότι εδώ θα πιω καλό καφέ. Τα υπόλοιπα αν θα κρατήσεις την πελατεία σου εξαρτώνται από όλους τους άλλους παράγοντας που πρότειναν οι προλαλησαντες. 

  • Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε άμα δεν είσαι Αθήνα (αλλά ούτε Θεσσαλονική) τότε έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά και πάλι δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά...δε ξέρω τι γίνεται αλλού, αλλά θαρρώ πως και εκεί η κατάσταση θα είναι η ίδια άμα μιλάμε για μεγάλες πόλεις τύπου Βόλος, Λάρισα, κτλ.

Ο Γιαούρτι που είπε ότι σε κάθε τετράγωνο υπάρχει τέτοιο μαγαζί είχε δίκιο...βασικά πλέον και πολλά mini-market φτιάχνουν καφέ στο χέρι. Δε ξέρω γιατί τόση μανία με το take away, αλλά ο Έλληνας παραδοσιακά έπινε τον καφέ του στο καφενείο και πιο ύστερα σε καφετέρια. Μετά έμαθε το take away και το έκανε επιστήμη. Σίγουρα είναι πιο οικονομικός από καφετέρια αλλά και πάλι. Προσωπικά δεν είμαι φαν του take away, έτσι και αλλιώς προτιμώ να πίνω τον καφέ (φραπέ) στο σπίτι μετά το πρωινό/απογευματινό/βραδυνό whatever. Όσες φορές έχω πάρει take away έχω απογοητευτεί...τι να πω, ίσως επειδή είμαι συνηθισμένος στο φραπέ που φτιάχνω σπίτι; Αλλά το ότι το take away το έχουμε αναθέσει σε επιστήμη δεν είναι ψέμα.

 

Επεξ/σία από IceMC
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, IceMC είπε

Δε ξέρω γιατί τόση μανία με το take away, αλλά ο Έλληνας παραδοσιακά έπινε τον καφέ του στο καφενείο και πιο ύστερα σε καφετέρια

Και τώρα εκεί τον πίνει. Υπάρχουν και άνθρωποι που σταματάνε ενώ πηγαίνουν στη δουλειά π.χ για να πάρουν καφέ. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 16/7/2019 στις 10:02 ΠΜ, green gordon είπε

Ο καφές σε διάφανο πλαστικό.Αν είναι από αυτά τα μοντέρνα τα χάρτινα άντε γειά και δεν με ξαναειδες.

Τα πλαστικά καταργούνται σύντομα.

Προς TS: Ξεκίνα με όμορφα χάρτινα ποτήρια και βιοδιασπώμενα καλαμάκια.

Τώρα τα υπόλοιπα τα είπαν οι περισσότεροι, εγώ να προσθέσω την ευγένεια και τον πολιτισμό και μεταξύ των εργαζόμενων. Έχω πετύχει (και σε αλυσίδα μάλιστα) υπαλλήλους να την λένε ο "ανώτερος" στον "μικρό" με άσχημο τρόπο και φυσικά δεν ξαναπάτησα σε αυτό το μαγαζί.

Επίσης τις αλυσίδες τις βαρέθηκα, γρήγορα κιόλας, προτιμώ μαγαζιά με δικό τους χαρακτήρα.

Καλές δουλειές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, spiritclay είπε

λποιπόν επειδή βλέπω πολλοί μου απάντησατε ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Καταρχήν το θέμα οτι υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός και ανα 50 μέτρα και ενα καφέ το γνωρίζουμε καλά,είπαμε είμαστε στον κλάδο πάρα πολλά χρόνια και βλέπουμε ας πούμε την ανάπτυξη που έχει αυτό το κομμάτι τα τελευταία χρόνια.

μιλάμε για μαγαζί μεγεθους 35-50 μέτρα.όχι μεγαλύτερο,όχι μικρότερο.

δεν είμαστε στην Αθήνα.

τιμή,ποιότητα,χαμόγελα είναι τα στάνταρ και δεν το διαπραγματευόμαστε κιόλας μπορώ να πώ.

τιμές αγοράς καφέ δεν θέλω να αναφέρω,ούτε φυσικα προμηθευτές. ισχύει αυτό που είπα παραπάνω οτι έχουμε δικό μας blend και όχι κάποιο γνωστό brand name.ελπίζουμε να πάει τόσο καλά που κάποια στιγμή ο κόσμος θα το μάθει και θα το ζητάει με το όνομά του.

το 70% της δύναμης ας το πω πιο λαικά, θα είναι ο καφές και το υπόλοιπο 30% θα είναι μια ελαφριας μορφής κουζίνα(όπως ανέφερα κρυο σαντουιτς,μαφινς τσουρεκια κεικ cookieς κρουασαν και διαφορα). εστιάζουμε όμως πολύ στον καφέ και στην μεθόδους παρασκευης και παρουσίασής του σε νορμάλ τιμές χωρίς ίχνος νοοτροπίας δήθεν ειμαι μπαριστα ξερω γω έχω ταττου και δες με.

το πιο σημαντικό είναι οτι το ανοιγουμε,μπαίνουμε μέσα κατεβάζουμε το κεφάλι και το δουλεύουμε οι ίδιοι. δεν είμαιστε αφεντικά κανενός,παρα μόνο του εαυτού μας. μακάρι να πάμε τόσο καλά και να χρειαστεί να μην δουλεύουμε και να φέρνουμε συνεχεια καινούριο κ πολύ προσωπικό.

το θέμα με την τηγανιτή πατάτα δεν ξέρω πώς προέκυψε...αλλά ούτε καν,...!

Φίλε έγραψες κάτι που δείχνει όμως σοβαρό θέμα.

το πιο σημαντικό είναι οτι το ανοιγουμε,μπαίνουμε μέσα κατεβάζουμε το κεφάλι και το δουλεύουμε οι ίδιοι.

 

Δηλαδή το να δουλέψεις και να φτιάξεις καφέ θέλει κατέβασμα κεφαλιού; Το θεωρείς υποτιμητικό;    Το αφεντικό για να πετύχει δεν κατεβάζει το κεφάλι, αν αισθάνεσαι ότι θα κατεβάσεις το κεφάλι μη ξεκινάς καθόλου. 

Επεξ/σία από odys03
  • Confused 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, odys03 είπε

Φίλε έγραψες κάτι που δείχνει όμως σοβαρό θέμα.

το πιο σημαντικό είναι οτι το ανοιγουμε,μπαίνουμε μέσα κατεβάζουμε το κεφάλι και το δουλεύουμε οι ίδιοι.

Δηλαδή το να δουλέψεις και να φτιάξεις καφέ θέλει κατέβασμα κεφαλιού; Το θεωρείς υποτιμητικό;    Το αφεντικό για να πετύχει δεν κατεβάζει το κεφάλι, αν αισθάνεσαι ότι θα κατεβάσεις το κεφάλι μη ξεκινάς καθόλου. 

το σοβαρο θεμα ειναι οτι λαλουν πολλα κοκορια...

  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Xacti είπε

Μια χωριάτικη, μια πατάτες, μια τυροκαφτερη, σαγανάκι

Πριν καμιά 20αριά χρόνια που ξεκίνησα να πίνω φρέντο βάζανε όλοι τριμμένο πάγο. Ίσως έπαιζε ρόλο που ήμασταν λίγοι και μας πρόσεχαν, οι περισσότεροι έπιναν ακόμα φραπέ. Τόσο δύσκολο είναι να τον κάνουν και τώρα έτσι?

τυχαίνει να δουλεύω σε εταιρεία που κάθε πρωί έρχονται 120 άτομα με καφέ / φαι απ'έξω.. Λίγο πολύ ξέρω τι παίρνει η πλειοψηφία και ειναι αυτά που ανέφερα :P δεν χρειάζεται ειρωνία..

Επίσης ο τριμμένος πάγος ειναι υποκειμενικό - σε άλλους δεν αρέσει γιατίνερώνει γρήγορα ο καφές.

 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, odys03 είπε

Φίλε έγραψες κάτι που δείχνει όμως σοβαρό θέμα.

το πιο σημαντικό είναι οτι το ανοιγουμε,μπαίνουμε μέσα κατεβάζουμε το κεφάλι και το δουλεύουμε οι ίδιοι.

Δηλαδή το να δουλέψεις και να φτιάξεις καφέ θέλει κατέβασμα κεφαλιού; Το θεωρείς υποτιμητικό;    Το αφεντικό για να πετύχει δεν κατεβάζει το κεφάλι, αν αισθάνεσαι ότι θα κατεβάσεις το κεφάλι μη ξεκινάς καθόλου. 

Φιλε γιατι το πηρες ετσι?Εγω καταλαβαινω οτι ξεκαθαρα εννοει οτι θα κατεβασει το κεφαλι να στρωθει στη δουλεια οχι απο ντροπη.

  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, odys03 είπε

Φίλε έγραψες κάτι που δείχνει όμως σοβαρό θέμα.

το πιο σημαντικό είναι οτι το ανοιγουμε,μπαίνουμε μέσα κατεβάζουμε το κεφάλι και το δουλεύουμε οι ίδιοι.

Δηλαδή το να δουλέψεις και να φτιάξεις καφέ θέλει κατέβασμα κεφαλιού; Το θεωρείς υποτιμητικό;    Το αφεντικό για να πετύχει δεν κατεβάζει το κεφάλι, αν αισθάνεσαι ότι θα κατεβάσεις το κεφάλι μη ξεκινάς καθόλου. 

φίλε μου,

εννοώ ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που λες εσύ.

Μαλλον δεν με κατάλαβες. Θα μπορούσα να ανοιξω, να βάλω 2-3 άτομα να το τρέχουν και εγώ απλώς να περιμένω να κάνω ταμείο απο το σπίτι μου.  Γιαυτό λέω κατεβάζουμε κεφάλι και το δουλεύουμε εμεις Σίγουρα δεν εννοώ κάτι υποτιμητικό απο την στιγμή που το κάνω τόσα χρόνια σαν δουλειά και έχω και πάθος με το αντικείμενο.ασχέτως αν κάποιοι θεωρούν οτι ο καφές είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να ασχοληθείς τοσο πολύ.είμαστε αφεντικά στους εαυτους μας ή αλλιώς υπάλληλοι στους εαυτούς μας. πάρτο όπως θες.

το οτι είναι ρίσκο το ξέρω. το αν θα πετύχει δεν το ξέρω. σημασία έχει οτι το γουστάρω ρε μάγκες και έχω όρεξη. θα δείξει το μέλλον. μπορεί σε μερικούς μήνες να ψάχνω δουλειά...ίδωμεν!

Επεξ/σία από spiritclay
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα και απο μενα. 

Ως εξαιρετικα ιδιοτροπος με τη γευση του καφε, παραθετω τα εξης:

1. Αν ο καφες ειναι καλος παω οπουδηποτε για να τον παρω. Αν ειναι στο δρομο μου γινομαι τακτικος πελατης. 

2. Να ειναι 100% arabica να μην νερωνει και να διαφερει η γευση απο τη μαζα. Βρες καποια καλη ψαγμενη μαρκα. 

3. Προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν δινεις νερακι μαζι. Σαν εικονα δεν μου αρεσει γιατι δειχνει οτι θελεις να υποστηριξεις αδυναμο προιον. Και παλι προσωπικη αποψη. 

4. Τιμη βαρια 1,80€ για f. e και θα προτεινα 1€ το εσπρεσσακι οπως στην Ιταλια. 

5. Ωραιος χωρος και οχι να μοιαζει με Γργοργ μικρογευματα κι everest. Για μενα μετραει και η μηχανη οπως και η συντηρηση της. 

6. Να δειχνεις οτι ξερεις απο καφε και οχι οτι ανοιξες μαγαζι επειδη μπορεις. 

7. Αν ειχεις και εξτρα βρωσιμα ακομα καλυτερα. Απεφυγε τα ετοιμα τπυ εμποριου. Δεν εκτιμαται...

8. Τα παραπανω στα αναφερω εφοσον θα απευθυνθεις σε ατομα που θελουν κτι ποιοτικο και οχι καφεινη γενικα. 

9 Last but not least ευγενια και καθαριοτητα. Επισης μια ωραια μυρωδια ατην ατμοσφαιρα. Ισως ενα αρωματικο που θα θυμιζει το χωρο σου ατον πελατη. 

 

Ο καφες ειναι καθημερινοτητα και παρεα. Ειναι διαδικασια, ευχαριστη ρουτινα. Ειναι μυρωδια και η πρωτη γουλια με τον που τον παρεις. 

 

Ελπιζω να βοηθησα. 

  • Like 2
Δημοσ.

Και μιας το θεμα ειναι ζεστο μπορει να μου προτεινει καποιος ενα ωραιο και μεγαλο καφε (frendo καπουτσινο μετριο κανελλα) για παραγγελια μεσω efood στην περιοχη ανω πατησια-γαλατσι?

Ζεστο παρεγγελνα κλασικα coffee island ,αλλα το κρυο τους δεν μου αρεσει...

Δημοσ.

07.00 το πρωι σε σημειο γνωστο επαρχιακης πολης πανω απο 12 ατομα ουρά για να σερβιριστούν τον Εθνικο ρο΄φημα του Ελληνα ....(κρυο καφε espresso) ...απο 1.7 ευρω το τεμαχιο σε 3 λεπτα αφήσαν ενα 20αρικο τουλαχιστον.......τη στιγμή που δεν μπαινει πελατης να αφησει 1 ευρω - ολοκληρη μέρα-  σε αλλα μαγαζια - καταστηματα της επαρχιακης πόλης!!!! Και διερωτώμαι ποια αλλη επιχειρηση στην χώρα μπορει να εγγυηθει κατι τετοιο????

 

 

Καλές δουλειές οσο η κατασταση παραμένει ........ιδια τα επομενα 50 χρόνια εχεις σιγουρα αποτελεσματα!!!!!! (εννοω εγγυημενη καταναλωση απο μικρους και μεγαλους )

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, ASFE είπε

Και μιας το θεμα ειναι ζεστο μπορει να μου προτεινει καποιος ενα ωραιο και μεγαλο καφε (frendo καπουτσινο μετριο κανελλα) για παραγγελια μεσω efood στην περιοχη ανω πατησια-γαλατσι?

Ζεστο παρεγγελνα κλασικα coffee island ,αλλα το κρυο τους δεν μου αρεσει...

Καλημέρα. Coffee Berry δίπλα στο σταθμό στα Άνω Πατήσια έχει πολύ καλό μονοποικιλιακό καφέ. Ρώτα τους τι έχουν. Εγώ όπου πάω παίρνω Αιθιοπία και από εκεί μου αρέσει πολύ. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

για οσους με οικολογική συνείδηση....Melisa No2 μακαρόνι...😎

..εκτος των πλαστικων καλαμακιων βαλε και τα γνωστά μακαρόνια..

εγω ετσι παιρνω καφε απο την γρηγόρη...εκει το ειδα πρώτη φορα αλλα και σε καφετέρια.

το μακαρονι αντεχει 1 ωρα περιπου, μετα μουλιάζει και σπαει.

αν ειναι εχετε μαζι και 2ο καβάτζα αλλιως παρτε πλαστικο βιοδιασπομενο

 

https://www.lifo.gr/thegoodlifo/good-living_gl/226592/kafes-me-makaroni-to-dokimasame-kai-to-latrepsame

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...