libitas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά. 'Έχω ένα Dell laptop 7 ετών με i3-2330m και GPU την GT525, με ένα μόνιτορ συνδεδεμένο επιπλέον σε αυτό. Η αναβάθμιση που του έχω κάνει ήταν η τοποθέτηση ενός ssd kingston 120gb και η προσθήκη επιπλέον 4gb ram, οπότε τώρα είναι στα 8gb. Η χρήση που κάνω είναι δουλειά γραφείου (πολλά αρχεία doc, pdf), browsing (πολλές καρτέλες ανοιχτές), Facebook, Youtube και Football Manager (με προβολή του ματς σε 3D) να τρέχει στο μόνιτορ. Έτσι όπως τα δουλεύω, το laptop σηκώνει ακόμα αλλά ζεσταίνεται πάρα πολύ, καίει θα λέγαμε στο σημείο της κάρτας γραφικών. Επίσης, κολλάει στο scrolling του Facebook. Κατά τα άλλα, αν και αργεί λίγο στο άνοιγμα σελίδων του Chrome, κάνω τη δουλειά μου. Φοβάμαι μήπως κάποια στιγμή και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας πάθει κάτι. Αν το αφήσω στην άκρη τώρα, θα το χρησιμοποιώ ως λαπτοπ αποκλειστικά σε ταξίδια κ.τ.λ. Ταινίες δε βλέπω στον υπολογιστή. Θέλω να φτιάξω ένα desktop έως 500€ με ορίζοντα 5 ετών τουλάχιστον και να κάνει με άνεση όλα τα παραπάνω. Αν το ποσό βγει στα 400€-450€, ακόμα καλύτερα. Έχω κάνει συγκρίσεις και διάφορες συνθέσεις που μέχρι τα 500€ φτιάχνω πολύ αξιοπρεπές μηχάνημα. Κοιτάζω κυρίως από e-shop.gr, έχω δει ότι οι τιμές του είναι ανταγωνιστικές και έχει δωρεάν συναρμολόγηση καθώς και κατάστημα κοντά μου. Το μεγαλύτερο δίλημμά μου είναι αν θα πήγαινα σε i5 9400/i5 9400f (+ μια απλή κάρτα γραφικών) ή σε AMD 2400g/3400g που περιλαμβάνουν gpu. Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ θα ήθελα επεξεργαστή Intel καθώς υπερέχουν σε single core performance. Επίσης δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε σκληρό δίσκο, 480gb φτάνουν. Μνήμες νομίζω 16gb (2x8) θα ήταν το πρέπον. Τα ερωτήματά μου: 1) Από τη στιγμή που το Football Manager δεν είναι απαιτητικό σε γραφικά, μήπως είναι προτιμότερο να πάω σε επεξεργαστή Intel ; 2) Αξίζει να πάω σε σκληρό NVME ή M.2; 3) Τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή μητρικής; Θέλω με 4 slots για ram καθώς και τουλάχιστον 6 θύρες usb. Σας ευχαριστώ. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από libitas
jeandoumpier Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) @libitas Φίλε μου καλημέρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, προσωπικά θα πήγαινα στα παρακάτω κομμάτια. Με πλατφόρμα αναβαθμίσιμη (am4), επεξεργαστή με δυνατά ενσωματωμένα γραφικά (ιδανικό για το παιχνίδι που παίζεις) και φρεσκαδούρα, και με ειδικό βάρος στα ποιοτικά κομμάτια αφού σε ενδιαφέρει (κουτί ωραίο και κομψό,τροφοδοτικό-80+bronze με 5 χρόνια εγγύηση και με αποσπώμενα καλώδια, μητρική που δέχεται και άνετα έναν δυνατότερο επεξεργαστή στο μέλλον, ssd ταχύτατο με 5 χρόνια εγγύηση, και μνήμες 16gb εξαιρετικές). Από priveshop.gr, κάνουν δωρεάν συναρμολόγηση και στέλνουν με δωρεάν μεταφορικά. Υ.Γ. Το κουτί είναι και θέμα προσωπικού γούστου. Όσον αφορά στον επεξεργαστή θα μπορούσες να πας και στον 2400g, αλλά αφού μας παίρνει οικονομικά και βγήκε πρόσφατα ο νέος 3400g - προτίμησα αυτόν. Επίσης, ζητάς bios update για τη μητρική ώστε να δεχθεί τον 3400 - αν και λογικά αφού θα σου συναρμολογήσουν θα το κάνουν οι ίδιοι (καλού κακού διευκρίνησέ τους το). Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2019 από jeandoumpier 2
Rhamnusia Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Υπάρχουν στην ίδια τιμή περίπου nvme Corsair MP510(έχει ανέβει τώρα, αν πέσει ξανά) & Adata XPG Gammix S11 Pro
libitas Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα εκτιμούσα και μια πρόταση σύνθεσης με Intel επεξεργαστή (κατά προτίμηση i5).
jeandoumpier Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 3 ώρες πριν, libitas είπε Ευχαριστώ για την πρόταση. Θα εκτιμούσα και μια πρόταση σύνθεσης με Intel επεξεργαστή (κατά προτίμηση i5). Απλά σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να στήσεις εσύ γιατί νομίζω πως δεν συναρμολογούν στο εν λόγω κατάστημα. Επίσης, οι διαθεσιμότητες είναι κάπως της υπομονής.
radiohead Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2019 Το single core που χρησιμοποιείς ως επιχείρημα που ακριβώς θα σου χρησιμεύσει στο facebook η στο youtube; 2400g είναι η απάντηση για τη χρήση που κανεις με εκατό ευρώ διαφορα. Επίσης το e-shop έχει καπέλο στις τιμές πέραν των δήθεν προσφορών οι οποίες αν προσέξεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι οι αρχικές τιμές σκρουτζομαγαζων. Πήγαινε στην πρώτη σύνθεση του jean για μένα. Τέλος αν θες το κάτι παραπάνω για να σου κρατησει, στα ίδια λεφτά με τον 8400 έχεις ryzen 2600+gt1030 και ξεχνάς όλα τα υπόλοιπα. Καλές αγορές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα