Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά να ρωτήσω παρακαλώ αγόρασα εχθές τα παρακάτω

ΜΗΤΡΙΚΗ MSI B360-F PRO
CPU INTEL CORE I5-9400F 2.90GHZ LGA1151
SSD PATRIOT PBU240GS25SSDR BURST 240GB 2.5'' SATA 3
2 X RAM CORSAIR CMK8GX4M1A2666C16R VENGEANCE LPX RED 8GB DDR4 2666MHZ

κάρτα γραφικών έβαλα μια που είχα pcie

έχω το εξής πρόβλημα, ενώ έχω αλλάξει καλώδια δίσκου, έβαλα άλλο δίσκο,συνέδεσα το καλώδιό του σε άλλη θύρα της μητρικής,  αλλαξα καλώδιο hdmi, συνέδεσα και μέσω της vga οθόνης, έβγαλα έβαλα μετά από 2 λεπτά την μπαταρία της μητρικής, έκανα reset μέσω του jumber οι 2 οθόνες που δοκίμασα δεν δείχνουν τίποτα και είναι αναμμένο το τέταρτο λαμπάκι της μητρικής που λέει "the booting device is not detected or fail"  (δεν ανιχνεύει τον σκληρό δίσκο)
έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει παρακαλώ γιατί μου φαίνεται για ελαττωματική η μητρική να την γυρίσω πίσω ευχαριστώ

https://ibb.co/gg9X6nz
https://ibb.co/7ncGfWH
https://ibb.co/MM4QMNS

Δημοσ.

Αρχικά βάλε μόνο μια οθόνη στο σύστημα. Βγάλε εκτός τον δίσκο και δες αν ανοίγει στο bios. Αν ανοίγει, φτιάξε ένα bootable usb με linux και κάνε boot με αυτό. Αν ανοίξει και με αυτό τότε η μητρική δεν έχει κάτι και κοιτάς τους δίσκους σου. 

Δημοσ.

Το πρόβλημά σου (αρχικά) είναι οτι δεν έχεις εικόνα. Ο δίσκος μπορεί να είναι μια χαρά... απλά αφου δεν βλέπεις ίσως προχωράει αυτό και πάει να βρει λειτουργικό να φορτώσει.

Τσέκαρε την gpu οτι πατάει καλά και είναι εντάξει. Λειτουργεί ο ανεμιστήρας της?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περιπτωση που αλλαξες τις συνδεσεις των δισκων απο τις αρχικες που ειχες, λογικα δημιουργειτε το προβλημα επειδη δεν βρισκει τον boot manager (πχ SSD 1 στην SATA 1 και πηγε στην 2 και ο νεος δισκος στην 1):

1. Βρες σε ποιον δισκο εβαλες τα Windows. Σε εκεινον θα ειναι ο boot manager.
  2. Ξανα συνδεσε τον οπως τον ειχες στην αρχη και βαλε τον καινουριο σου δισκο σε μια επομενη θυρα SATA.

Χωρις να μιλαω με σιγουρια, ισως ειναι το ιδιο και για Linux, δεν ξερω αν ο grub αντιλαμβανεται τετοιες αλλαγες.

Επεξ/σία από skepas
Προσθηκη linux
Δημοσ.

Υπαρχει και το απλο σεναριο, να περιμενει η μητρικη να δειξει στην onboard gpu (εχει ετσι ? )και εσυ να εχεις το καλωδιο στην pci express.

δοκιμασε και χωρις gpu και το καλωδιο στην μητρικη. 

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Έβαλα ενα bootable usb flashaki με το setup των windows και το 4 led εσβησε, αρα το προβλημα εστιαζεται στην κάρτα γραφικών
η καρτα γραφικων που έβαλα αν και pcie δεν εχει τροφοδοσια,  μηπως δεν την υποστηριζει η μητρική; την έχω σε άλλο κομπιούτερ 4 ετών και λειτουργεί μια χαρά όμως
Δεν έχω κάποια άλλη να έβαζα να δοκιμάσω θα παραγγείλω μία να έρθει με κούριερ αύριο. έχετε καμία κατα νου για εφαρμογές γραφείου; να είναι pcie 3; το βιβλιαρακι της μητρικης δεν γράφει τίποτα 4 σελίδες για κάθε γλώσσα μόνο ευχαριστώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...