Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Πωωω τους μαμησες τώρα... θα ανάψουν τσιγαράκι στανταρ για να καλμάρουν από την επαίσχυντη επίθεσή σου :P

Μα γιατί να τους επιτεθώ? Έχω φίλους συγγενείς που καπνίζουν και τους νοιάζομαι. Το θέμα είναι να τους κάνεις να καταλάβουν ότι είναι εθισμένοι και να ζητήσουν βοήθεια αν δεν μπορούν να το κόψουν μόνοι τους.

Έχω φίλους που κάπνιζαν σαν φουγάρα 10 χρόνια και το έκοψαν μαχαίρι (τα κατάφεραν μόνοι τους) γιατί πραγματικά κατάλαβαν ότι δεν προσφέρει τίποτα.

Τώρα για τον νόμο δεν μπορώ να πω κάτι, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές... Δεν θα αλλάξει κάτι... Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες σε άπειρα θέματα...

• Like 1
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, poulinos είπε

επειδη μπορει να ειπωθουν αυτα για αυτο ας τα απαντησουμε

1.οτι καποιος καπνιζει 3 πακετα δεν σημαινει οτι θα πεθανει αλλα δεν σημαινει οτι δεν επιβαρυνει τον οργανισμο του. οτι καποιοι εχουν καλα γονιδια ενω αλλοι οχι οποτε ο ενας μπορει απλα να επιβαρυνθει με το τσιγαρο ενω ο αλλος να πεθανει δεν αλλαζει.και μιας και ειμαστε τεχνολογικο Forum να στο πω αναποδα.εχεις 2 cpu.η μια overclock ή αλλη οχι. ασχετα και που οι 2 μπορει να παιξουν μια χαρα για αλλα 20 χρονια η o/c εχει επιβαρυνθει παραπανω. οτι μπορει να πετυχες ενα καλο κομματι που αντεχει O/c και αντιστοιχα εναν ανθρωπο που γενετικα αντεχει περισσοτερα δεν λεει κατι.

Ηθικό δίδαγμα:

- Μην κλοκάρετε cpu σε δημόσιους χώρους :P

Επεξ/σία από teotsigourakos
Δημοσ.

Εντομεταξυ έναν χωρο που δεν βλέπω να περιλαμβάνουν στον αντικαπνιστικό νομο που ειναι από τους πλέον αναγκαίους. Παιδικές χαρές.

Εκτος αν κάνω λάθος και ειναι μέσα.

Κατά τα άλλα, το τσιγάρο στην Ελλάδα έχει μειωθει σε τεράστιο βαθμό. Απ την άλλη υπάρχει πολυεθνικη που έχει κάνει τεράστια επένδυση στο θέμα καπνίσματος και απασχολει και πολύ κόσμο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Το 37% ειναι πλειοψηφια εαν αναλογιστει καποιος οτι στην τελευταια απογραφη πληθυσμού ειμασταν 10.800.000.

Εαν βγαλεις τους κατω απο τα 15 και πανω απο τα 65 που δεν καπνιζουν λογο ηλικιας και με ρητη ιατρικη εντολη..

Το 67% ειναι σε ηλικιες 15-64. Οι ηλικιες των καπνιστων δηλαδη. Εκει πρεπει να ειμαστε πανω 60% σε καπνιστες.

Είπαμε δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς ακόμα κι αν οι καπνιστές ήταν το 99%. Υπάρχει ο νόμος

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Το 37% ειναι πλειοψηφια εαν αναλογιστει καποιος οτι στην τελευταια απογραφη πληθυσμού ειμασταν 10.800.000.

Εαν βγαλεις τους κατω απο τα 15 και πανω απο τα 65 που δεν καπνιζουν λογο ηλικιας και με ρητη ιατρικη εντολη..

Το 67% ειναι σε ηλικιες 15-64. Οι ηλικιες των καπνιστων δηλαδη. Εκει πρεπει να ειμαστε πανω 60% σε καπνιστες.

Τετοιο μαγειρεμα, ουτε η κυβερνηση που μας εβαλε στην ευρωζωνη δεν ειχε κανει :D

Δημοσ.
3 ώρες πριν, slk200gr είπε

αντε να δω ποσοι ρουφιανοι υπααρχουν εδω μεσα που ονειρευονται καταγγελιες,μεταξυ μας, παλι με το λιλι στο χερι θα μεινεται

Εγώ. Με το που δω τσιγάρο και τον αναπτήρα να ανάβει, στο speed dial τον αριθμό των καταγγελιών. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, godfather0991 είπε

Μα γιατί να τους επιτεθώ? Έχω φίλους συγγενείς που καπνίζουν και τους νοιάζομαι. Το θέμα είναι να τους κάνεις να καταλάβουν ότι είναι εθισμένοι και να ζητήσουν βοήθεια αν δεν μπορούν να το κόψουν μόνοι τους.

Έχω φίλους που κάπνιζαν σαν φουγάρα 10 χρόνια και το έκοψαν μαχαίρι (τα κατάφεραν μόνοι τους) γιατί πραγματικά κατάλαβαν ότι δεν προσφέρει τίποτα.

Τώρα για τον νόμο δεν μπορώ να πω κάτι, τα έχουμε πει χιλιάδες φορές... Δεν θα αλλάξει κάτι... Αυτή η χώρα δεν θα αλλάξει αν δεν αλλάξουν οι νοοτροπίες σε άπειρα θέματα...

Προφανώς ειρωνεύτικα. Έχω υπάρξει καπνιστής. Ξέρουν οτι κάνει κακό. Απλά ΔΕΝ τους νοιάζει, αδυνατούν να σταματήσουν να καπνίζουν. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα όμως, μπορεί ο καθένας στον εαυτό του να κάνει οτι θέλει. Στους ΑΛΛΟΥΣ να μην το κάνει

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Stamer είπε

Επομένως μιλάμε για μειοψηφία (όχι αν ήταν το αντίθετο θα άλλαζε το γεγονός οτι είναι ενοχλητικό στους λιγότερους). Και επομένως πως αυτό θα βοηθούσε τα μαγαζια που θα επέλεγαν να είναι ¨καπνιστών"?

Δεν λέει κάτι το ποσοστό από μόνο του. Και ένας να καπνίζει σε μια παρέα αυτόματα όλο βτο τραπέζι είναι καπνιστών...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

Τετοιο μαγειρεμα, ουτε η κυβερνηση που μας εβαλε στην ευρωζωνη δεν ειχε κανει :D

Απογραφη 2011

Σύνολο: 10.815.197[1]

Άρρενες: 5.303.690 (49,2%)
Θήλεις: 5.484.000 (50,8%)

Κατά ηλικία:

0-14 ετών: 1.666.888 (15,20%) (2008: 14.4% 1.614.785)
15-64 ετών: 7.423.889 (67,71%) (2008: 67.5% 7.569.304)
65 ετών και άνω: 1.873.243 (17,08%) (2008: 18.1% 2.029.695)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, zio10 είπε

Δεν λέει κάτι το ποσοστό από μόνο του. Και ένας να καπνίζει σε μια παρέα αυτόματα όλο βτο τραπέζι είναι καπνιστών...

Ναι εννοείται, αυτό είπα κι εγώ εν ολίγης νωρίτερα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Stamer είπε

Προφανώς ειρωνεύτικα. Έχω υπάρξει καπνιστής. Ξέρουν οτι κάνει κακό. Απλά ΔΕΝ τους νοιάζει, αδυνατούν να σταματήσουν να καπνίζουν. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα όμως, μπορεί ο καθένας στον εαυτό του να κάνει οτι θέλει. Στους ΑΛΛΟΥΣ να μην το κάνει

Α, οκ. Δεν το κατάλαβα.

Συμφωνώ σε αυτό που λες απλώς κοιτάω και την άλλη όψη του νομίσματος που είναι ότι ένα κράτος που εκείνο φταίει για την κατάσταση την σημερινή με τα μαγαζιά, δηλαδή έδιναν στο κάθε πικραμένο άδειες να χτίζει και να ανοίγει μαγαζί σε κάθε γωνιά και τρύπα, τώρα ζητάει να εφαρμόσουν έναν νόμο που δεν γίνεται αν δεν κατεδαφίσεις τα κτίρια...

Επίσης όταν το κράτος αφήνει τους ίδιους τους υπαλλήλους τις να καπνίζουν και αυτοί όπου γουστάρουν (σε δημόσια υπηρεσία ο άλλος το είχε ντουμανιάσει) τότε τι να πεις? 

Και επειδή έχουμε καλοκαίρι το ακόμα πιο κορυφαίο, πας παραλία καπνίζουν και πετάνε το 90% τα τσιγάρα τους στην άμμο και ας έχει και τασάκια δίπλα τους.. Ε περιμένεις από αυτόν τον κόσμο να σεβαστεί τον νόμο και τον συνάθρωπό του...

Είναι άσκοπη συζήτηση όλο αυτό... Τον νόμο ή τον εφαρμόζεις με αυστηρά μέτρα ή μην τον έχεις καθόλου...

Επεξ/σία από godfather0991
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Stamer είπε

λάθος είσαι ...

εκτός και εαν δίνεις συναίνεση στο ασφαλιστικό σύστημα να μην αναλαμβάνει ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα οπωσ κάνουν οι ασφαλιστικές  

Και επιδη το κάπνισμα κοστίζει αρκετά εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της υγειας του σκέψου ποσα θα χάσει από της ασφαλιστικές εισφορές που δεν θα πληρωθούν κλπκλπ

Επεξ/σία από kostakis81
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε

δεν το σωζεις με τιποτα :-) 

Εννοω πλειοψηφια σε αυτους που πηγαινουν σε χωρους μαζικης εστιασης (καφε,μπαρ εστιατορια ) ρε συ μην το περνεις κυριολεκτικα.

Δεν ψηφιστηκε ακομα η απλη αναλογικη. με 37% βγαζεις 151 εδρες και κανεις κυβερνηση...

Επεξ/σία από k_w_t
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...