Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αν είναι παράνομο να καπνίζεις στο Καραϊσκάκης, που θα είναι, και ένας ενεργός πολίτης καλέσει Αστυνομία θα το παίξεις και σε αυτούς τσαμπουκάς;

Εγκύκλιος 120995/30-09-2010 Υπ. Υγείας

5. Στην έννοια των χώρων όπου το κάπνισμα επιτρέπεται εμπίπτουν ενδεικτικά:

- Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, που είναι ανοιχτοί περιμετρικά από δύο τουλάχιστον πλευρές.

- Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων και των κτιρίων που έχουν ομπρέλες ή σκίαστρα – τέντες.

- Τα μπαλκόνια και οι ταράτσες των κτιρίων

- Οι χώροι οι οποίοι είναι περιμετρικά κλειστοί, αλλά δεν διαθέτουν οροφή, όπως θερινοί κινηματογράφοι, ανοιχτά θέατρα, ανοιχτά γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν διαθέτουν οροφή.

• Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δε βλέπω κάτι ειρωνικό σε αυτό 

Το κάπνισμα είναι νόμιμο υπό κάποιες προϋποθέσεις, τις οποίες εφόσον τηρώ, έχω κάθε δικαίωμα να καπνίζω εκεί που επιτρέπεται 

Άρα κουμάντο δε θα μου κάνει κανένας αν π.χ. θέλω να καπνίσω στο Καραϊσκάκης 

Όπως είπα και πριν, αν κάθεται ένα παιδάκι δίπλα μου, δε θα το κάνω 

Άμα όμως ο μπαμπάκας του μου το παίξει τσαμπουκάς, τον έχω στείλει εύκολα στον διάολο 

το ξερω οτι δε το βλεπεις, αμα το εβλεπες δε θα καπνιζες (εσυ και οποιος αλλος καπνιστης) κοντα σε αλλους ανθρωπους. επισης, δεν ειναι τσαμπουκας να σου λεει καποιος πως δε θελει να αναπνεει τη μαλακια που βαζεις στο στομα σου

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gorilas13 είπε

Και εγώ ρε φίλε τις κατουράω..αλλά δεν μπορούμε όλοι να γίνουμε το ίδιο σαν μαρμελάδα..χωρίς ιδιαιτερότητες του κάθε μέρους να οδηγηθούμε να γίνουμε ότι μας πουλάνε

Ναι ρε αρχηγέ, οι ιδιαιτερότητες να αναφέρονται σε κάτι θετικό όμως. Όχι να παθαίνουμε καρκίνο ή να φωνάζουμε στους δρόμους σαν ούγκανοι, όπως ο average joe Ελληναράς, και όλα αυτά να τα δικαιολογούμε ως ιδιαιτερότητα και ταμπεραμέντο. Δικαιολογίες είναι για να είναι υπάνθρωποι με μηδέν σεβασμό για τον διπλανό τους..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, slk200gr είπε

πριν ουτε 10 μερες καθομαι με εναν φιλο σε μια καφετερια  ΕΞΩ ,12 τραπεζια (τα μετρησα μετα) ,3 με το δικο μας πιασμενα ,καθεται μια τυπισα με το παιδι της διπλα μου και μετα απο 5 λεπτα πηρε υφακι και μου ζητησε να σβησω το τσιγαρο  για χαρη του παιδιου ,φταιω εγω που την σκυλοεβρισα?Γιαυτο λεω συνεχεια, , πολλοι ακαπνοι βγαζουν πολυ κομπλεξ ,το τραβαει η ψυχη τους να κανουν παρατηρηση και ας ειναι 20 μετρα μακρυα

Σκέφτηκε να ζητήσει το αυτονόητο... Αλλά μπράβο που την σκυλοέβρισες, και μάλιστα μπροστά στο παιδί. Φαίνεσαι γενικά από τα περισσότερα ποστ πόσο μάγκας και κύριος είσαι

• Like 15
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Εγκύκλιος 120995/30-09-2010 Υπ. Υγείας

5. Στην έννοια των χώρων όπου το κάπνισμα επιτρέπεται εμπίπτουν ενδεικτικά:

- Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όλων των δημόσιων και ιδιωτικών χώρων, που είναι ανοιχτοί περιμετρικά από δύο τουλάχιστον πλευρές.

- Οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων και των κτιρίων που έχουν ομπρέλες ή σκίαστρα – τέντες.

- Τα μπαλκόνια και οι ταράτσες των κτιρίων

- Οι χώροι οι οποίοι είναι περιμετρικά κλειστοί, αλλά δεν διαθέτουν οροφή, όπως θερινοί κινηματογράφοι, ανοιχτά θέατρα, ανοιχτά γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν διαθέτουν οροφή.

Λάθος το θεωρώ να επιτρέπεται το κάπνισμα στα γήπεδα πάντως γιατί είναι πολύ κοντά συγκεντρωμένος ο κόσμος και σε πιάνει ο καπνός, αλλά δεν είναι και σαν κλειστό μαγαζί, οπότε λες άντε εντάξει. Βέβαια με το αίσχος του ελληνικού ποδοσφαίρου τι να πάω να κάνω στο γήπεδο; να δω τα παλτά που φέρνει ο Μαρινάκης; :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Σκέφτηκε να ζητήσει το αυτονόητο... Αλλά μπράβο που την σκυλοέβρισες, και μάλιστα μπροστά στο παιδί. Φαίνεσαι γενικά από τα περισσότερα ποστ πόσο μάγκας και κύριος είσαι

αυτη δεν σκεφτηκε ας πουμε να κατσει 4 τραπεζια πιο περα ε?και αυτο να αναφερομε συνεχεια το παιδι το εχουν καταλαβει και οι μεταναστες και βαζουν τα παιδεια τους μπροστα στα ματ και που εισαι ,επιτρεπεται το τσιγαρο σε ανοιχτους χωρους, ,μην μου τρως το δικαιωμα

Επεξ/σία από slk200gr
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε

το ξερω οτι δε το βλεπεις, αμα το εβλεπες δε θα καπνιζες (εσυ και οποιος αλλος καπνιστης) κοντα σε αλλους ανθρωπους. επισης, δεν ειναι τσαμπουκας να σου λεει καποιος πως δε θελει να αναπνεει τη μαλακια που βαζεις στο στομα σου

Μα κάνω κάτι παράνομο ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Λάθος το θεωρώ να επιτρέπεται το κάπνισμα στα γήπεδα πάντως γιατί είναι πολύ κοντά συγκεντρωμένος ο κόσμος και σε πιάνει ο καπνός, αλλά δεν είναι και σαν κλειστό μαγαζί, οπότε λες άντε εντάξει. Βέβαια με το αίσχος του ελληνικού ποδοσφαίρου τι να πάω να κάνω στο γήπεδο; να δω τα παλτά που φέρνει ο Μαρινάκης; :P

Σημασία έχει τι λέει ο νόμος, όχι τι θεωρεί ο καθένας σωστό ή λάθος 

Και εγώ λέω ότι είναι λάθος να απαγορεύεται στα μπαρ, ο νόμος όμως λέει άλλο

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, slk200gr είπε

πριν ουτε 10 μερες καθομαι με εναν φιλο σε μια καφετερια  ΕΞΩ ,12 τραπεζια (τα μετρησα μετα) ,3 με το δικο μας πιασμενα ,καθεται μια τυπισα με το παιδι της διπλα μου και μετα απο 5 λεπτα πηρε υφακι και μου ζητησε να σβησω το τσιγαρο  για χαρη του παιδιου ,φταιω εγω που την σκυλοεβρισα?Γιαυτο λεω συνεχεια, , πολλοι ακαπνοι βγαζουν πολυ κομπλεξ ,το τραβαει η ψυχη τους να κανουν παρατηρηση και ας ειναι 20 μετρα μακρυα

Φταις που δεν την σκυλοέβρισες. Γυναίκα και αντί να κάθεται να κάνει κάνα φαγητό η να σιδερώσει έρχεται και σου λέει για το τσιγάρο. Αφού θέλουμε να πάθουμε καρκίνο κυρία μου, τι ανακατεύεσαι; Ο σωστός, ο βαρύς ο άντρας δεν τα αφήνει έτσι αυτά..

4 λεπτά πριν, slk200gr είπε

αυτη δεν σκεφτηκε ας πουμε να κατσει 4 τραπεζια πιο περα ε?και αυτο να αναφερομε συνεχεια το παιδι το εχουν καταλαβει και οι μεταναστες και βαζουν τα παιδεια τους μπροστα στα ματ και που εισαι ,επιτρεπεται το τσιγαρο σε ανοιχτους χωρους, ,μην μου τρως το δικαιωμα

Εσύ σκέφτηκες να κάτσεις τέσσερα τραπέζια πιο πέρα;

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Σημασία έχει τι λέει ο νόμος, όχι τι θεωρεί ο καθένας σωστό ή λάθος 

Και εγώ λέω ότι είναι λάθος να απαγορεύεται στα μπαρ, ο νόμος όμως λέει άλλο

Εντάξει ναι τυπικά αυτό που λέει ο νόμος έχει σημασία στην τελική. Απλά έχει λογική να απαγορεύεται και στο γήπεδο αφού κάθεσαι 10 εκατοστά από τους δίπλα σου..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Φταις που δεν την σκυλοέβρισες. .

την σκυλοεβρισα και πηγε και εκατσε σε αλλο τραπεζι μακρυα απο τους καρκινοπαραγωγους (απορω ακομα γιατι δεν το εκανε απο την αρχη)

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, slk200gr είπε

την σκυλοεβρισα και πηγε και εκατσε σε αλλο τραπεζι μακρυα απο τους καρκινοπαραγωγους (απορω ακομα γιατι δεν το εκανε απο την αρχη)

Α μπράβο, σόρρυ, δεν το διάβασα καλά, νόμιζα ότι δεν την έβρισες. Αν ήμουν γυναίκα θα έσταζα τώρα..

Δημοσ.

Ο νόμος αυτός πως ακριβώς θα εφαρμοστεί?Εννοώ ποια μέσα θα διαθέσει η πολιτεία να ασχοληθούν με την εφαρμογή του?

Τα ίδια που τρώνε ξύλο όταν μπαίνουν σε ταβέρνες που δεν κόβουν αποδείξεις?

Την ανύπαρκτη αστυνομία?

Σοβαρά ρωτάω τώρα ποιο είναι το πλάνο?

Δημοσ.

Στην τελική ας απαγορεύσουν το κάπνισμα τελείως...από την μια σου το πουλάνε κάθε 5 μέτρα, πληρώνεις φόρο και της Μιχαλούς και απο την άλλη δεν επιτρέπεται να καπνίσεις σε χώρο ψυχαγωγίας που να είναι για καπνιστές?

Μόνο για καπνιστές, το ξαναλέω. Εσύ και εγώ που δεν καπνίζουμε μπορούμε να πάμε σε ένα οποιοδήποτε άλλο για μη καπνιστές και όλοι ευχαριστημένοι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...