Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, karaLRS said:

θα κάνω μια περίληψη των απόψεων μην ξεφύγει το θέμα

- ο παππούς μου καπνίζει τρία πακέτα τσιγάρα και ζει ακόμα ενώ τρέχει και στο Σπάρταθλον

- το τσιγάρο δεν είναι αποδεδειγμένο ότι σκοτώνει

- είναι πολύ καλύτερο από το ηλεκτρονικό τσιγάρο

- εγώ θέλω να καπνίζω να επιλέγει ο μαγαζατορας τι μαγαζί θέλει

- αν κοπεί το κάπνισμα τα μαγαζιά θα αδειάσουν

- στην Μποτσουάνα καπνίζουν σε δημόσιους χώρους. χαζοί είναι αυτοί;

- ο καφές πάει μόνο με τσιγάρο

- γιατί να πληρώνω φόρους για το τσιγάρο; τι εννοείς ότι ο καρκίνος του πνεύμονα κοστίζει στο κράτος;;

- εγώ θα καπνίζω. αν δεν σου αρέσει κάτσε σπίτι σου

επειδη μπορει να ειπωθουν αυτα για αυτο ας τα απαντησουμε

1.οτι καποιος καπνιζει 3 πακετα δεν σημαινει οτι θα πεθανει αλλα δεν σημαινει οτι δεν επιβαρυνει τον οργανισμο του. οτι καποιοι εχουν καλα γονιδια ενω αλλοι οχι οποτε ο ενας μπορει απλα να επιβαρυνθει με το τσιγαρο ενω ο αλλος να πεθανει δεν αλλαζει.και μιας και ειμαστε τεχνολογικο Forum να στο πω αναποδα.εχεις 2 cpu.η μια overclock ή αλλη οχι. ασχετα και που οι 2 μπορει να παιξουν μια χαρα για αλλα 20 χρονια η o/c εχει επιβαρυνθει παραπανω. οτι μπορει να πετυχες ενα καλο κομματι που αντεχει O/c και αντιστοιχα εναν ανθρωπο που γενετικα αντεχει περισσοτερα δεν λεει κατι.

β.το τσιγαρο ειναι αποδεδειγμενο οτι επιβαρυνει οτι ευθυνεται για χ καρκινους και οτι εχουν πεθανει ατομα απο αυτο.ναι δεν σημαινει οτι ολοι θα πεθανουν.

γ.δεν το ξερω 

δ.δεν εχω αποψη.

ε.οτι κατι θα εχει και καποιο αρνητικο effect δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να γινουν. ειναι σαν να λες οτι  να μην καταπολεμησουμε την παχυσαρκια γιατι θα κλεισουν μαγαζια με φαγητο.

στ.το τι γινεται σε μια αλλη χωρα δεν θα επρεπε να σε επηρεαζει.υποτιθεται οτι κοιτας το γενικοτερο καλο της χωρας ασχετα αν σε βολευει ή οχι:) δηλαδη σε αλλες χωρες που τρωνε γατες ή οι γυναικες δεν εχουν τα ιδια δικαιωματα σημαινει οτι ειναι σωστο? 

z.o καφες παει και με τσιγαρο.δηλαδη εγω που πινω καφε ή δεν ξερω τι χωρις τσιγαρο ειμαι psycho?

η. φορους πληρωνεις και για την βενζινη και ας μην κανει κακο.ετσι θεσπιστηκε ετσι γινεται οπως και σε αλλα χιλιαδες προιοντα.  τι ενοουν οτι κοστιζει στο κρατος.παθαινεις εσυ κατι απο το τσιγαρο πχ καρκινο .η θεραπεια σου κοστιζει στο κρατος.και θα μου πεις εσυ για αυτο δεν πληρωνω το κρατος καθε μηνα με τις κρατησεις.αν δεις ποσο πανε καποια πραγματα στην ιατρικη θα καταλαβεις οτι οι κρατησεις της μισης σου ζωης δεν φτανουν για τα λεφτα που θα στοιχισεις στο κρατος και το λεω σοβαρα.οποτε το κρατος κοινως δεν θελει να πληρωνει τετοια ποσα, επισης το κρατος δεν θελει να χανει νεους απο το τσιγαρο που πληρωνουν φορους. αυτο δεν ισχυει μονο για το τσιγαρο.ισχυει και με το κρανος που σου λενε φορα κρανος.οταν ημουν μικρος ελεγα και εγω : μα γιατι να πληρωσει καποιος προστιμο που δεν φοραει κρανος.αστον να πεθανει.μετα οταν ειδα ποια ειναι τα κοστη για καποιον που εχει χτυπησει στο κεφαλι καταλαβα γιατι θελουν να φοραει ο κοσμος κρανος.ενδειτικα θα σου αναφερω οτι νοσοκομειακο υλικο ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ που μετραει κατι συγκεκριμενο το νουμερο του ηταν 4ψηφιο.αυτο σημαινει οτι 2 χρονια τα λεφτα που δινεις στο ικα πανε για ενα τετοιο υλικο. ελπιζω να σε καλυψα με τις απαντησεις.

• Like 5
  • Απαντ. 910
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Deja vu, ειλικρινά δεν ξέρω τι νόημα έχει να το ξανασυζητάμε..

• Like 7
Δημοσ.

Στα μαγαζιά υπάρχουν και εργαζόμενοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να τρώνε το ντουμανι 24 ώρες. 

Οσο για τα περί ρουφιανιας είναι αστεία επιπέδου δημοτικού. 

Φώτο Viber αποστολή στην ειδική υπηρεσία και πρόστιμα 

• Like 14
  • Thanks 7
  • Super Moderators
Δημοσ.

@poulinos Το post του KaraLRS είναι ειρωνικό απέναντι στα posts των καπνιστών. Δεν το έγραψε για να τα αντικρούσεις. 😛

• Like 6
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Tι εννοείς που κολλάει το τσιγάρο ;

Το αλκοόλ δηλαδή που κολλάει με τις εξόδους ; 

Βγαίνεις για να πιεις ; 

Είσαι σε λάθος δρόμο 

Μάλιστα. Τι κάνεις μπάρμπα; Κουκιά σπέρνω.

Μην φας τότε. Μην πιεις. Καλύτερα. Δεν θα ξοδέψεις και τα ωραία σου χρήματα.

Είτε φας όλα τα σάντουιτς του κόσμου, είτε πιεις όλον τον Βόσπορο, είτε προσπαθείς να μοιάσεις στον όσιο Ονούφριο τον ερημίτη, ένα είναι σίγουρο: το τσιγάρο δεν κολλάει πουθενά.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Δεν καπνίζω, με ενοχλεί ο καπνός όταν έρχεται πάνω μου αλλά σίγουρα κάποια μαγαζιά θα χάσουν σε κατανάλωση. 

Πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστεί όμως, να δούμε αν θα είναι αυτή τη φορά ή θα πάει όπως τις προηγούμενες...

Είναι κάτι που θέλει πολύ χρόνο για να το συνηθίσει ο κόσμος πάντως και να μη το λαμβάνει υπόψη. Κάποιος που έχει μάθει για χρόνια να καπνίζει μέσα θα δυσκολευτεί και θα ψάξει άλλες λύσεις ή θα περιορίσει την κατανάλωση για αρκετό διάστημα.

Δημοσ.
9 minutes ago, Thulogur said:

Εντωμεταξυ στους σταθμους του ηλεκτρικου καπνιζουν μεχρι και οι υπάλληλοι... Δεν υπαρχει μελλον

εγω χθες πετυχα υπαλληλο που εκανε παρατηρηση σε εναν που καπνιζε ηλεκτρονικο

2 minutes ago, ThReSh said:

Deja vu, ειλικρινά δεν ξέρω τι νόημα έχει να το ξανασυζητάμε..

κουβεντα να γινεται μωρε, εδω γινονται ποσα αλλα που δεν εχουν νοημα δω μεσα 😛

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, adi32 είπε

Στα μαγαζιά υπάρχουν και εργαζόμενοι που δεν είναι υποχρεωμένοι να τρώνε το ντουμανι 24 ώρες. 

Αψογος, συμφωνώ.

Δημοσ.
9 minutes ago, ThReSh said:

@poulinos Το post του KaraLRS είναι ειρωνικό απέναντι στα posts των καπνιστών. Δεν το έγραψε για να τα αντικρούσεις. 😛

επειδη δεν ξερω πως το εχει γραψει ο καθενας δεν ειναι κακο να υπαρχουν και οι απαντησεις  γιατι πιστεψε με πολλοι εχουν τετοιες αποψεις και εχουν αναφερθει και σε αλλα θεματα περι καπνισματος οι ιδιες αποψεις.

σε καθε περιπτωση εκανα ενα edit το Post και απλα απανταω για το καθενα διοτι παιζει ανετα να δουμε καποιον να αναφερει σαν επιχειρηματα αυτα που γραφει ο karalrs

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, adi32 είπε

Αν γίνει με επιλογή θα είναι επιλογή και για τους εργαζόμενους λογικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Να περιοριστούν. Τι είδους λογική είναι αυτή; Βγαίνεις για να καπνίσεις; Είσαι σε λάθος δρόμο.

Φάε, πιες (με μέτρο όλα αυτά), μίλα με την παρέα σου ή με όποιον/α θέλεις και τέλος. Το τσιγάρο πού κολλάει;

εγω που ειμαι ιδιοκτητης μαγαζιου και οχι αστυφυλακας ή νομοθέτης ή φασιστας για να περιοριζω τους ανθρωπους

γιατι δε μπορω να αποφασισω στο μαγαζι μου αν θελω καπνιστες ή μη ή και τους δυο ; ; ; 

γιατι προφανως θελω ελευθερια & τα χρήματα ολων.

αν δε γινεται αυτο, θελω αυτοι που ενοχλουνται με κατι προαιρετικο να μην ερχονται στο μαγαζι μου. 

οποτε αφηνω το μαγαζι ελευθερο και οι μη καπνιστες που ειναι οι ενοχλημενοι στην περιπτωση, απλως δεν πατανε.

ουτε προστιμα, ουτε μαστιγια, ουτε ανθρωποι ρουφιανοι...απλως δεν πατας στο μαγαζι μου και εισαι ευτυχισμενος.

γιατι να προσαρμοστω εγω στα θελω σου κι οχι εσυ στα δικα μου ;

εννοειται να υπαρχουν ταμπελες (εστω και τεραστιες / ασχημες) εξωτερικα οπου θα ενημερωνουν πως το μερος ειναι ελευθερο καπνισματος.

Επεξ/σία από mclein²
  • Like 3
  • Confused 6
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Μάλιστα. Τι κάνεις μπάρμπα; Κουκιά σπέρνω.

Μην φας τότε. Μην πιεις. Καλύτερα. Δεν θα ξοδέψεις και τα ωραία σου χρήματα.

Είτε φας όλα τα σάντουιτς του κόσμου, είτε πιεις όλον τον Βόσπορο, είτε προσπαθείς να μοιάσεις στον όσιο Ονούφριο τον ερημίτη, ένα είναι σίγουρο: το τσιγάρο δεν κολλάει πουθενά.

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα 

Επειδή δε καπνίζεις εσύ (και καλά κάνεις) δεν πάει να πει ότι το τσιγάρο δε κολλάει πουθενά

Δε κολλάει στον δικό σου τρόπο διασκέδασης, όπως για κάποιους άλλους δε κολλάει το ποτό, και ούτω καθεξής 

Δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη όμως 

• Like 4
  • Sad 3
  • Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, naimore είπε

εγω χθες πετυχα υπαλληλο που εκανε παρατηρηση σε εναν που καπνιζε ηλεκτρονικο

κουβεντα να γινεται μωρε, εδω γινονται ποσα αλλα που δεν εχουν νοημα δω μεσα 😛

Για εμένα καλά έκανε, όπου απαγορεύεται το τσιγάρο να απαγορευτεί και το ηλεκτρονικό έτυχε να μπω πριν καμιά βδομάδα σε λεωφορείο; το Θεσσαλονίκη και ήταν 2 παλικάρια κάθε τσουρα με το ηλεκτρονικό είχαμε 5 λεπτά ομίχλη μέσα στο λεωφορείο του ενός κιόλας είχε και απαίσια μυρωδιά

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Η απαγόρευση του καπνίσματος επιβάλλεται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αγαθό υπέρτερο της δικής σου οικονομικής ευμάρειας.

Οπότε τα περί "δικών μου και δικών σου θέλω" είναι παντελώς άκαιρα.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

εις πάσα περίπτωση, αδίκως το κουράζουμε το θέμα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν έχετε δυνατότητα επιλογής. Δεν είναι διαπραγματεύσιμη η προστασία της δημόσιας υγείας.

Κάποια στιγμή, θα πρέπει να εφαρμοστεί κι ένας ρημαδονόμος. Το τσιγάρο δεν προσφέρει το παραμικρό, η εικόνα δε των καταστημάτων-τεκέδων είναι άκρως αποκρουστική.

απο ποτε ενα μαγαζι ειναι δημοσιο?ετσι οπως το πας θα μας απαγορευσεις να καπνιζουμε και στα σπιτα μας

• Like 2
  • Confused 6
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...