Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 minute ago, slk200gr said: αυτη η βουλα υπαρχει απο το 2002 ,καλη επιτυχια λοιπον Το θέμα είναι πως περιμένω απο τότε να εφαρμοστεί. Και τώρα έχουμε μία ακόμη ευκαιρία. Συνήθως δεν αντιμετωπίζω προβλήματα τελευταία (με πολύ λίγες εξαιρέσεις) γιατί στους χώρους που συχνάζω υπάρχουν κυρίως πολιτισμένοι άνθρωποι που σέβονται τους διπλανούς τους. 3
*nenya* Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Τελικά ο νόμος τί λέει βρε παιδιά; Όσον αφορά καφετέριες/μπαρ: θα μπορεί από μόνος του ο μαγαζάτορας να αποφασίζει αν θα το κάνει για καπνιστές ή μη καπνιστές; Ή υποχρεωτικά σε όλες οι καφετέριες/μπαρ θα απαγορεύεται το κάπνισμα; (Προσωπικά δεν με πειράζει όποιο κι απ'τα δύο γίνει. Αλλά αν γίνει το πρώτο που λέω, τότε να υπάρχουν οπωσδήποτε ταμπέλες έξω απ'τα μαγαζιά ώστε να ξέρω αν θα μπω ή όχι. Αν γίνει το δεύτερο, τότε σίγουρα θα υπάρξει μπόλικη γκρίνια αρχικά από καπνιστές και μαγαζάτορες, αλλά με το πέρασμα του χρόνου όλοι θα συνηθίσουν και θα βγαίνουν έξω απ'το μαγαζί για να καπνίσουν, όπως ήδη γίνεται σε τόσες άλλες χώρες.)
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 minutes ago, AristidisZ said: Πάντως δεν απαγορεύεται βάσει νόμου Άρα δεν θα έχεις πρόβλημα αν βρεθεί ένας τέτοιος δίπλα σου την ώρα που τρως στο εστιατόριο! 1
mclein² Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, billdanos είπε Εκτός από το κάπνισμα επιτρέπεται και το κλ@σιμο? Γιατί υπάρχουν και συνάνθρωποί μας που τη βρίσκουν να τις μυρίζουν. Λογική και Δημοκρατία ΠΑΝΤΟΥ! το κλασιμο επιτρεπεται κανονικα. υπαρχουν κι αυτοι που εχουν χαλαρο συστημα κ ακρατεια. δυστυχως οταν εχουμε μυρωδιες πρεπει να το υποστουμε. 5 λεπτά πριν, telis είπε Άστο, δεν θα καταλάβει τι του λες, γιατί δεν θέλει να καταλάβει. Μάλλον έχει θέμα να πληρώνει και το ΙΚΑ στους υπαλλήλους του, γιατί "ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑΣ" που έλεγε και ο Ζηκος νιαου νιαου....ελα να σου δειξω αν εχω θεμα. 3 1
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Άρα δεν θα έχεις πρόβλημα αν βρεθεί ένας τέτοιος δίπλα σου την ώρα που τρως στο εστιατόριο! Πρόβλημα θα έχω προφανώς, λύση στο πρόβλημά μου δε θα έχω 1
mihanikos1 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 6 λεπτά πριν, mclein² είπε ζω στην ελλαδα & φορολογουμαι. οι νομοι πρεπει να συμβαδιζουν με τη λογικη και τη δημοκρατια. το μαγαζι μου ειναι ο χωρος μου & δεν εισαι ευπροσδεκτος εφοσον λειτουργεις φασιστικα & εις βαρος της ελευθεριας των ανθρωπων. οπως εσυ δε γουσταρεις να καπνιζεις (και με τα δικια σου, καθως δεν ειμαι καπνιστης και καταλαβαινω) / ετσι κ οι καπνιστες ειναι ανθρωποι με τα ιδια ελαττωματα & ελευθεριες παραλληλα. οποτε επαναλαμβανομαι -> σε ιδιωτικους χωρους, να μπει σημανση. "το μαγαζι που εισερχεστε επιτρεπει το καπνισμα". τοσο απλο. εσυ που εισαι νοημων & σεβεσαι την ελευθερια των ανθρωπων θα πεις "ρε το μ@λακα, θα μας πεθανει" και θα αποχωρησεις. θα μπουν ομως αλλοι 100 που ειναι οκ. Ενώ δεν είναι φασιστικό να αναγκάζεις τον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά μικρά παιδιά να αναπνέουν τον καπνό; να χαρώ ελευθερία και δημοκρατία.
mclein² Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 4 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε 3) Σου εξήγησα: το μαγαζί σου είναι κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο νόμος είναι σαφής. Εάν δεν σου αρέσει, μπορείς να προσφύγεις στα διοικητικά δικαστήρια. ελα να με γραψεις. τοσο απλα. τοσο δημοκρατικα. καλημερα. Μόλις τώρα, mihanikos1 είπε Ενώ δεν είναι φασιστικό να αναγκάζεις τον υπόλοιπο κόσμο και ειδικά μικρά παιδιά να αναπνέουν τον καπνό; να χαρώ ελευθερία και δημοκρατία. δεν ειναι φασιστικο ρε μεγαλε γιατι αδυνατεις να καταλαβεις οτι θα αναφερεται ξεκαθαρα εξωτερικα οτι το μερος επιτρεπει το καπνισμα. αν δε γουσταρεις, αν ενοχλεισαι ή αν συμβαινει οτιδηποτε που καταπατα τη δικη σου ελευθερια ΑΠΛΑ ΔΕ ΜΠΑΙΝΕΙΣ. δε σε θελουμε για πελατη κιολας για να τελειωνει το θεμα.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 minute ago, mclein² said: ελα να με γραψεις. τοσο απλα. τοσο δημοκρατικα. καλημερα. Προετοιμάσου πάντως καλού κακού... 5 2
johnykim Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 53 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Tι εννοείς που κολλάει το τσιγάρο ; Το αλκοόλ δηλαδή που κολλάει με τις εξόδους ; Βγαίνεις για να πιεις ; Είσαι σε λάθος δρόμο Υπάρχει όμως μια διαφορά. Αν πιεις με μέτρο και δεν μεθύσεις, δεν ενοχλείς κανέναν εκείνη τη στιγμή, ούτε είσαι επικύνδυνος με την συμπεριφορά σου ως μη μεθυσμένος. Το ίδιο ισχύει με το φαγητό, δεν ενοχλείς κανέναν όσο και να φας. Με το τσιγάρο όμως ενοχλείς κάποιον που δεν θέλει να καπνίζει ούτε ενεργά ούτε παθητικά. Αυτό φυσικά ισχύει σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους που απαγορεύεται. 2
DEADLAZARUS Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, mclein² είπε ελα να με γραψεις. τοσο απλα. τοσο δημοκρατικα. καλημερα. Ε, να, αυτό είναι το πρόβλημα. Κάνω ό,τι γουστάρω και άμα τολμάς έλα να με γράψεις. Έβγαλες και συμπέρασμα-πόρισμα για το επάγγελμά μου. Φοβερά επιχειρήματα. Αν έρθει, όμως, το αρμόδιο κλιμάκιο και σε γράψει, μην αρχίσεις τα νιάου-νιάου μετά. Να δεχθείς την τιμωρία σου σαν σωστός κεραμιδόγατος. 3 1
mclein² Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, billdanos είπε Προετοιμάσου πάντως καλού κακού... στ'αληθεια προσπαθω να καταλαβω γιατι ειναι κακο ενα μαγαζι να επιλεγει την πολιτικη του. εσυ τουλαχιστον απαντας με επιχειρηματα και θα ηθελα να δω την οπτικη σου. ποιο ειναι το προβλημα να ενημερωνουμε τους δυνητικους πελατες για το καθεστως που επικρατει στο χωρο μας ; η τελικη αποφαση ειναι δικη τους. ειτε θα συνυπαρχουν - ειτε απλα θα προσπερνουν. Μόλις τώρα, DEADLAZARUS είπε Ε, να, αυτό είναι το πρόβλημα. Κάνω ό,τι γουστάρω και άμα τολμάς έλα να με γράψεις. Έβγαλες και συμπέρασμα-πόρισμα για το επάγγελμά μου. Φοβερά επιχειρήματα. Αν έρθει, όμως, το αρμόδιο κλιμάκιο και σε γράψει, μην αρχίσεις τα νιάου-νιάου μετά. Να δεχθείς την τιμωρία σου σαν σωστός κεραμιδόγατος. αφου συμπεριφερεστε φασιστικα και δεν αφηνετε ν'αποφασισουμε για τις επιχειρησεις μας, αυτο θα ειναι το προβλημα. 1 1
The_Judas Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Παλιότερες εποχές κάπνιζαν σε δημόσιες υπηρεσίες, λεωφορεία, αεροπλάνα. Εκεί μια χαρά προσαρμοστήκαμε και το θεωρούμε σήμερα δεδομένο. Το ίδιο θα γίνει και στα καφε-μπαρ. ΥΓ: Ο νόμος πρέπει να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τον πολίτη που δεν καπνίζει... όχι τον καπνιστή και τον καταστηματάρχη. Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2019 από The_Judas 12 2
Stamer Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, mclein² είπε στ'αληθεια προσπαθω να καταλαβω γιατι ειναι κακο ενα μαγαζι να επιλεγει την πολιτικη του. εσυ τουλαχιστον απαντας με επιχειρηματα και θα ηθελα να δω την οπτικη σου. ποιο ειναι το προβλημα να ενημερωνουμε τους δυνητικους πελατες για το καθεστως που επικρατει στο χωρο μας ; η τελικη αποφαση ειναι δικη τους. ειτε θα συνυπαρχουν - ειτε απλα θα προσπερνουν. Σηκώνει μεγάλη κουβέντα αυτό (αν θα έπρεπε ένα μαγαζί σαν το δικό σου να αφήνει ελεύθερο το κάπνισμα) όπου θα έπρεπε πρώτα να σκεφτούμε κάμποση ώρα τα επιχειρήματά μας. Έχω την αίσθηση οτι είναι σαν τα ωράρια των καταστημάτων. Δεν μπορείς να ανοιγοκλείνεις (βάση νόμου πάντα) όποτε θες επειδή πρέπει να εξυπηρετήσεις τον κόσμο. Μάλλον με την ίδια λογική εξυπηρέτησης του κόσμου (που χρειάζεται κάτι από το μαγαζί σου), μπαίνει στο παιχνίδι και το υγειονομικό ενδιαφέρον που αφορά τον κόσμο. Από την άλλη, αν όπως λες έχεις μία ταμπέλα στο μαγαζί σου (και μιλάμε για το δικό σου, σε καμία περίπτωση μαγαζί δημόσιας εστίασης) τότε ίσως και να ήταν σωστό. Βεβαία επιχειρηματικά θα ήταν λάθος κατά πάσα πιθανότητα αλλά αυτό είναι σε σένα και σε οποιονδήποτε άλλον. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συμπληρώσω νομίζω σε αυτό το χαμό πάλι παρά μόνο θέλω να πω κάτι.. Έπειδή βαρέθηκα να διαβάζω από διάφορους την λέξη ρουφιανιλίκι... Ρουφιανιλίκι δηλαδή λέγεται τώρα το γεγονός οτι κάποιος θέλει να κάνει χρήση του νόμου και των δικαιωμάτων του? 1
TheGrisGrisMan Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Unpopular opinion incoming: Κανείς δεν θελει να πιέζει κανένα, αλλά για να λειτουργούμε ως κοινωνικό σύνολο υπάρχουν νόμοι πάνω στους οποίους πρέπει να βασιζόμαστε/ακολουθούμε. Τώρα το ότι υπάρχουν νόμοι και καποιοι αισθάνονται «καταπιεσμένοι», αυτό δεν είναι φασισμός αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργούμε ως κοινωνία. Όλοι κάπου ευνοούμαστε, κάπου χάνουμε. Το ίδιο imo ισχύει και για τη «ρουφιανιά». Κόλλησε καποιος κάποτε αυτη την ταμπέλα και εχει ενοχές ο Έλληνας μη τυχόν «ρουφιανεψει». Ερώτηση, ποιος κερδίζει απο το να μην «ρουφιανεύει» καποιος και ποιος χάνει; Μήπως οποίος παραβιάζει το νόμο και θα δεχόταν τη «ρουφιανιά»; Πολύ βολικό. Νομιζω μαλιστα πως αν δεν υπήρχε το παραπανω κόμπλεξ και είμασταν πιο ενεργοί στις καταγγελίες όσων «ανάποδων» βλέπουμε γύρω μας (και όχι μόνο οταν μας αφορούν άμεσα ή οταν θελουμε να βγάλουμε το ματι του γείτονα) , θα ζούσαμε σε μια καλύτερη κοινωνία, χρόνια τώρα. Αυτα ισχύουν κατ εμε για όλες τις παρανομίες και το ίδιο και στην περίπτωση αυτη του τσιγάρου... Τωρα αν καποιος λέει «εγω θελω αυτό», ασχετως τι λέει ο νομος βρίσκοντας την οποιαδήποτε πρόφαση για να στηρίξει αυτη την άποψη, τότε η κουβέντα πάει σε άλλο επίπεδο (welcome to the jungle) που δεν είναι για ανάλυση εδώ, but u get it... Unpopular opinion finished 10 1
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2019 3 λεπτά πριν, The_Judas είπε Παλιότερες εποχές κάπνιζαν σε δημόσιες υπηρεσίες, λεωφορεία, αεροπλάνα. Εκεί μια χαρά προσαρμοστήκαμε και το θεωρούμε σήμερα δεδομένο. Το ίδιο θα γίνει και στα καφε-μπαρ. Μην ορκίζεσαι για αυτό... Προφανώς και υπάρχει τεράστια διαφορά σε έναν χώρο όπου είναι αναγκασμένος κάποιος να παρίσταται (δημόσιες υπηρεσίες, ΜΜΜ και τα ρέστα) με κάποιον χώρο που επιλέγει κάποιος να πάει (καφέ, μπαρ κλπ), όσο και αν μερικοί προσπαθείτε να μας πείσετε για το αντίθετο Ξαναλέω, σέβομαι το νόμο, παρόλα αυτά διαφωνώ μαζί του 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις