Προς το περιεχόμενο
freegr

Μάχη για το 5G στην Καλαμάτα-Διχασμένη η κοινή γνώμη

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΚΑΤΙ περισσότερο από έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αναφορικά με τα δίκτυα 5G, τα οποία αποτελούν την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας και έρχονται για να παρέχουν μεγαλύτερες ταχύτητες από τα υπάρχοντα, 4G.
Το θέμα αυτό, απασχολεί έντονα και την Καλαμάτα, στην οποία πρόσφατα, γνωστή εταιρεία, παρουσίασε το πιλοτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα είναι η πρώτη που θα… αναβαθμιστεί από το 4, στο 5, με ό,τι ωστόσο αυτό, μπορεί να συνεπάγεται για τους μόνιμους, κυρίως, κατοίκους της, αφού οι αντιδράσεις που υπάρχουν παγκοσμίως, βασίζονται σε επιστημονικές έρευνες, μελέτες και ανάλυση δεδομένων.
Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Σύμφωνα με κάποια από αυτά, τα νέα δίκτυα αναμένεται να χρησιμοποιούν πολύ υψηλότερες συχνότητες εκπομπής (μέχρι 30 GHz), οι οποίες επηρεάζονται σε μεγαλύτερο βαθμό από τα φυσικά εμπόδια, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας! Νέας γενιάς κινητά τηλέφωνα και εκατομμύρια νέες κεραίες έξω από τις κατοικίες, θα είναι απαραίτητα για την λειτουργία του δικτύου 5G που αναμένεται να γίνει λειτουργικό κυρίως μετά το 2020. Στο κλίμα αυτό, ομάδα 180 επιστημόνων και γιατρών από 36 χώρες, απευθύνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προτείνοντας την αναστολή της ανάπτυξης των δικτύων 5G μέχρι έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον, να έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία.
Η… ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΩΣ  ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ 5G!
Περισσότερα όμως από τους συγκεκριμένους 180 και πολλούς ακόμη που αντιδρούν σε όλη την Ευρώπη, τεκμηριώνοντας επιστημονικά την άποψή τους, μοιάζει να ξέρει ο καθηγητής Φιλολογίας, απερχόμενος δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ο γιατρός και επικεφαλής στην απερχόμενη σύνθεση του Σώματος μείζονα αντιπολίτευση, Μανώλης Μάκαρης, όχι μόνο χαρακτήρισε αυτούς τους προβληματισμούς αβάσιμους, αλλά υπονόησε πως όσοι ισχυρίζονται όλα αυτά, έχουν στόχο να υπονομεύσουν τη σημασία που έχει το γεγονός ότι η Καλαμάτα, είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, που θα λειτουργήσει το 5G!
Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ  Μ. ΜΑΚΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΠΟΥ… ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ!
Ο Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος είναι καρδιολόγος στο επάγγελμα, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή μια σαφή απάντηση για το αν έχουν ληφθεί υπόψη οι πιθανές βλαπτικές επιδράσεις στην υγεία από τη λειτουργία του δικτύου 5G, αναφερόμενος και στην τοποθέτηση της περιφερειακής υπουργού Περιβάλλοντος των Βρυξελλών Céline Fremault –η οποία μάλλον… δεν ξύπνησε ένα πρωί με τη φαεινή ιδέα να   υπονομεύσει τις πρωτοπόρες επιλογές της Καλαμάτας- όταν σε δηλώσεις της, εξέφραζε την αντίθεσή της με την ανάπτυξη του εν λόγω δικτύου στις Βρυξέλλες, πριν την καταγραφή δεδομένων! «Ο λαός των Βρυξελλών δεν είναι ινδικά χοιρίδια, των οποίων την υγεία μπορώ να πουλήσω με κέρδος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα για να αμφιβάλουμε», είχε πει μεταξύ άλλων η κα Fremault.
Με αφορμή λοιπόν και τις δικές της αναφορές, ο Μανώλης Μάκαρης, ρώτησε συγκεκριμένα τη Δημοτική Αρχή, αν υπάρχουν δεδομένα μη βιολογικής επίδρασης στην ανθρώπινη υγεία από τη λειτουργία των νέων δικτύων 5G, με τον απερχόμενο δήμαρχο και νέο περιφερειάρχη να… περιφρονεί όλων τις αναφορές ως αβάσιμες!
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
«Eγώ όταν έγινα δήμαρχος πριν από 13 χρόνια, πολλοί υπάλληλοι αρνούνταν να μπούνε στον υπολογιστή διότι θα πέθαναν καρκίνο», είπε  ο κ. Νίκας, απαντώντας στον κ. Μάκαρη, ο οποίος προχώρησε και ένα ακόμη βήμα πιο πέρα… «Όταν έρχεται κάτι καινούργιο, πάντοτε υπάρχουν έτοιμοι κονδυλοφόροι για να γράφουν τα πιο απίθανα πράγματα. Και όταν ήρθε το αυτοκίνητο και όταν ήρθε το τρένο και όταν ήρθαν τα κινητά, που θέλαμε κινητά αλλά χωρίς κεραίες», είπε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης, που χαρακτήρισε την ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου 5G ως μια επανάσταση που θα βοηθήσει στην οικονομική ζωή και θα δώσει θέσεις εργασίας! «Η Καλαμάτα είναι πρώτη πόλη στην Ελλάδα που αποκτά αυτό το σύστημα -αυτή η προσπάθεια που γίνεται με τη συμβολή της κυβέρνησης, εννοώ της προηγούμενης αλλά και της σημερινής- να μην υπονομεύεται από επιχειρήματα του τύπου ότι θα μας πεθάνουν όλους, διότι δεν είναι έτσι τα πράγματα», είπε ο Παναγιώτης Νίκας, με τον Νίκο Μπασακίδη, ειδικό από τη Δημοτική Αρχή σε θέματα δικτύων επικοινωνίας, να επισημαίνει ότι το δίκτυο που θα λειτουργήσει στην Καλαμάτα, θα απαρτίζεται από συστήματα πιστοποιημένα σε ό,τι αφορά στο αν επηρεάζεται η ανθρώπινη υγεία.
ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ… ΕΥΡΩΠΗΣ  ΚΑΙ ΟΣΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!
Επιστήμονες άλλοι ωστόσο, περισσότερο ίσως, ειδικοί, που δεν έχουν κανέναν λόγο να… υπονομεύσουν την Καλαμάτα που ίσως και να μην ξέρουν καν, που βρίσκεται στο χάρτη, υποστηρίζουν ότι η προκαλούμενη τεράστια αύξηση στην έκθεση του πληθυσμού σε ασύρματες ακτινοβολίες, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στη μάθηση και τη μνήμη, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων. Οι ίδιοι επιστήμονες από την Ευρώπη της… υπονόμευσης, προτείνουν επίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει προτεραιότητα στην υλοποίηση ενσύρματων ψηφιακών τηλεπικοινωνιών αντί των ασύρματων και να οριστούν νέα όρια συνολικής έκθεσης στα εκατοντάδες είδη ασύρματης ακτινοβολίας στα οποία είμαστε εκτεθειμένοι, με έμφαση στην προστασία των εγκύων και των παιδιών.
Για το τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα σημερινά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2G, 3G και 4G εκπέμπουν σε 5 συχνότητες (800, 900, 1800, 2100 και 2600ΜΗz), όταν τα νέα, αναμένεται να χρησιμοποιούν πολύ υψηλότερες συχνότητες εκπομπής, μέχρι 30 GHz, όπως προαναφέραμε και προφανώς, πολύ περισσότερες κεραίες, αφού η συνεχής αναβάθμιση των δικτύων, σημαίνει την προσθήκη νέων κεραιών, χωρίς όμως να σταματά η εκπομπή των παρωχημένων τεχνολογικά κεραιών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδρομητές με συσκευές παλαιότερου τύπου…
Ας ελπίσουμε να επιβεβαιωθεί ο κ. Νίκας, γιατί εμείς και τα παιδιά μας -ευτυχώς- δε θα νοικιάσουμε σπίτι στην Τρίπολη, παλεύοντας από την πόλης της καρδιάς μας για τα προς το ζην… Ας ευχηθούμε, γιατί σ’ αυτόν τον τόπο, δεν μας απέμειναν πολλά! Άλλωστε, όπου τα «συμφέροντα» είναι τόσο πολύ μεγάλα, ο λαός, το μόνο που μπορεί να κάνει τελικά, είναι να (προσ)εύχεται… Μερικοί βέβαια, ακόμη και αν δεν ζουν μόνιμα εδώ, όπως μια από τις υποστηρίκτριες του κ. Νίκα στις εκλογές, η καλή συνάδελφος και φίλη Φωτεινή Ψυχίδου, περνά στην αντεπίθεση αφήνοντας για άλλους τις προσευχές, προκαλώντας μας να κάνουμε ρεπορτάζ σαν κι αυτό, το οποίο της αφιερώνουμε, όπως και όλους εκείνους που αγωνιούν για το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας, που τρέμουν στη θεά των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και πασχίζουν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουν να φωνάξουν το αυτονόητο…
Από την εφημερίδα 'ΦΩΝΗ' και το kalamatanews.gr 

KALANATANEWS.jpg

  • Like 1
  • Haha 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"εκατομμύρια νέες κεραίες έξω από τις κατοικίες, θα είναι απαραίτητα για την λειτουργία του δικτύου 5G"

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.

Ρεπορτάζ του κώλου, χωρίς μισή πηγή. Ποιες είναι αυτές οι έρευνες; Κύριος οίδε.

Περισσότερο θα με ενδιέφερε να δω πού δημοσιεύτηκε αυτό το ρεπορτάζ, για να ανιχνεύσουμε τυχόν σχέσεις του με τον καταγγέλοντα πολιτικό...

  • Like 9

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο καλαματιανός που το έγραψε κάπνιζε καλή τοπική παραγωγή εκείνη τη στιγμή.

Στο μεταξύ στο onetv την επόμενη μέρα του σεισμού είχαν βγάλει έναν άσχετο που το έπαιζε και γκουρού της τεχνολογίας και έλεγε ότι αν πετάξει ένα περιστέρι ανάμεσα από δύο κεραίες 5G θα ψηθεί και ότι αν έχεις δορυφορικό πιάτο στο μπαλκόνι σου και δίπλα έχεις ένα μπάρμπεκιου θα σου ψήνει το κεφάλι και κάτι τέτοια.

Δημοσιογράφοι του κώλου.

  • Like 1
  • Haha 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ο καλαματιανός που το έγραψε κάπνιζε καλή τοπική παραγωγή εκείνη τη στιγμή.

Στο μεταξύ στο onetv την επόμενη μέρα του σεισμού είχαν βγάλει έναν άσχετο που το έπαιζε και γκουρού της τεχνολογίας και έλεγε ότι αν πετάξει ένα περιστέρι ανάμεσα από δύο κεραίες 5G θα ψηθεί και ότι αν έχεις δορυφορικό πιάτο στο μπαλκόνι σου και δίπλα έχεις ένα μπάρμπεκιου θα σου ψήνει το κεφάλι και κάτι τέτοια.

Δημοσιογράφοι του κώλου.

Θα έχουμε και τζάμπα μπάρμπεκιου .

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο εμπιστεύομαι την άποψη του Φιλολόγου άλλο τόσο εμπιστεύομαι και του Ιατρού Καρδιολόγου. Καθόλου δηλαδή.

Για την τοποθέτηση της κεραίας έχουν ληφθεί υπόψη πολλές συνθήκες και η ισχύς της εκπομπής (ειδικά στην Ελλάδα) είναι χαμηλότερη κατά πολύ από τα όρια ασφαλείας.

Υ.Γ: Σε κάποια μεγάλη πόλη της Ελλάδας διοργανωνουν αυτές τις ημέρες ένα πάρτυ σε μια γειτονιά επειδή κατάφεραν να διώξουν την κεραία από μια πολυκατοικία.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.