Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ακόμη μία φορά, η Google αντιμετωπίζει… κατά μέτωπο τις φήμες και τις διαρροές για το Pixel 4 και έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν στο «motion sensing radar Soli» που ενσωματώνει.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό επιτρέπει τις εναλλαγές ανάμεσα σε μουσικά κομμάτια, τον τερματισμό κλήσεων και την διαχείριση άλλων λειτουργιών του κινητού μόνο με τη χρήση χειρονομιών. Επιπλέον, το Soli θα έχει καθοριστικό ρόλο σε ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Pixel 4, το ασφαλές ξεκλείδωμα του κινητού χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (secure face unlock).

Αν και η Google χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες για την αναγνώριση προσώπου, εντούτοις θα χρησιμοποιεί το ραντάρ για την ανίχνευση κίνησης –π.χ αντιλαμβάνεται πότε πλησιάζετε το κινητό προς στο πρόσωπο σας- ώστε να ενεργοποιούνται οι υπέρυθρες κάμερες ταχύτερα, και η αναγνώριση προσώπου να ολοκληρώνεται ακόμα ταχύτερα. Αν λοιπόν όλα λειτουργούν όπως πρέπει, το κινητό σας θα ξεκλειδώνει τη στιγμή σχεδόν που θα το σηκώνετε, και δεν θα χρειάζεται να το φτάσετε μέχρι το ύψος του προσώπου σας ή να αγγίξετε την οθόνη όπως συμβαίνει με ανταγωνιστικές προτάσεις. Η προσέγγιση της Google με το Pixel 4 λειτουργεί με «σχεδόν οποιονδήποτε προσανατολισμό» και είναι αρκετά ασφαλής (τα δεδομένα που σχετίζονται με το πρόσωπο παραμένουν στο chip ασφαλείας Titan M της Google) για να λειτουργεί σε συνδυασμό με ηλεκτρονικές πληρωμές ή sign-ins σε apps κ.λπ.

H εταιρεία πάντως προειδοποιεί ότι το Motion Sense θα είναι διαθέσιμο σε «επιλεγμένες αγορές», κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι εξαιτίας του ραντάρ θα χρειαστεί να λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών σε κάποιες χώρες για να λειτουργήσει. Το Pixel 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο μισό της χρονιάς, ωστόσο δεν γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, Bil79 said:

Αφήστε τις π@π@ριες και βάλτε in display fingerprint. 

παπαριες εεε τι λες βρε παιδακι μου
με το iPhone x  που εχω και δοκιμασα την τεχνολογια αναγνωρισης προσωπου βολευει πολυ καλυτερα απο το να πρεπει να πατησεις καπου με το δαχτυλο, απλα το κοιτας και ξεκλειδωνει

διορθωνω την διατυπωση 
το σηκωνεις ενω εχεις ενεργοποιημενο το  raise to wake και ενεργοποιητε μονο του και διαβαζει το προσωπο σου

Επεξ/σία από Runner25
  • Like 3
Δημοσ.

Απο κάμερα θα το έχει σίγουρα λόγω λογισμικού, ας ελπίσουμε σε καλή μπαταρία, καλή οθόνη και μια λογική τιμή..Τώρα για το ξεκλείδωμα περί ορέξεως..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Runner25 είπε

με το iPhone x  που εχω και δοκιμασα την τεχνολογια αναγνωρισης προσωπου βολευει πολυ καλυτερα απο το να πρεπει να πατησεις καπου με το δαχτυλο, απλα το κοιτας και ξεκλειδωνει

Ήμουν σκεπτικός ως προς την αλλαγή από το αποτύπωμα στο face id. Τώρα μπορώ να πω ότι η αναγνώριση προσώπου είναι μακράν βολικότερη. 

• Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Runner25 είπε

Αλήθεια;  δοκίμασε να το κοιτάξεις από γωνία χωρίς να πρέπει να βάλεις τη μούρη σου μπροστά. Εκεί το πιάνουν οι ντροπές και δεν ξεκλειδώνει...

Π@π@ριες ξαναλέω...

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν μπορώ να χωνεψω οτι η Google, που εχει το καλυτερο version του Android και την καλύτερη καμερα, φτιαχνει τοσο ασχημες συσκευες. Φανταστειτε μια συσκευη σαν το S10+ με original android και καλυτερη καμερα

21 λεπτά πριν, Runner25 είπε

Συμφωνω στην θεωρια αλλά επειδη δεν εχω iPhone, με οσους εχουμε γυαλια τι παιζει; Γιατι αν ειναι να γλιτωσω το δαχτυλο για να βγαζω τα γυαλια οποτε θελω να ανοιξω το κινητο, καλυτερα δαχτυλικο

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Runner25 είπε

Μην ξεχνάς ότι εκτός από το να βλέπει το πρόσωπο σου και να ξεκλειδώνει , πρέπει να σύρεις και το δάχτυλο σου στην οθόνη. Και αφού είναι να σύρεις το δάχτυλο στην οθόνη , γιατί να μην το έκανες εξαρχής με το δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη. 

Εκτός αυτού , πρέπει να σηκώσεις και το κινητό έως ένα σημείο να δει το πρόσωπο , ενώ με το δακτυλικό , απλά το ακουμπάς όπου και να είναι. 

Οπότε ΟΧΙ , δεν είναι καλύτερο. 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ξεκλείδωμα με πρόσωπο είναι σαν το ξεκλείδωμα με τα ματια που έχουν όλα τα κινητά. Οτι μειονέκτημα έχει το ξεκλείδωμα με τα ματια θα έχει και το ξεκλείδωμα με το πρόσωπο. Με λίγα λόγια το ξεκλείδωμα με το πρόσωπο άμα είσαι σε σκοτάδι δεν θα λειτουργεί επίσης αμα είσαι στο πλάι η εχεις το κινητό σε κομοδίνο δεν θα λειτουργεί. Θα υπάρχει και κόστος σε μπαταρία γιατί ανοιγοκλείνει η μπροστά κάμερα συνεχεια. ο καθένας ξεκλειδώνει όπως τον βολεύει. Για εμενα προσωπικά το ξεκλείδωμα με πρόσωπο  η και με ίριδα είναι ότι πιο χαζό υπάρχει. Για τους παραπάνω απλους λόγους που ανέφερα. Tο πιο βολικό για εμενα είναι το ξεκλείδωμα που έχουν τα κινητά τις sony που το κουμπί είναι στο πλάι του τηλεφώνου. Δεν έχω sony κινητό αλλα αυτό είναι το καλύτερο για εμενα. Η google καλο είναι να κάνει κάτι με τα μπεζελ τις στα κινητά τις για αρχή γιατι σε λίγο θα διαφημίζει 120hz οθόνες και 20gb ram μπας και πάει κανεις να αγοράσει το Pixel.

Επεξ/σία από asdfaster
  • Sad 1
Δημοσ.

Touch free gestures χρησιμοποιω απο το 2011 με το wave control και τον proximity sensora. Ασε μας ρε google ολο τα ιδια και τα ιδια. 

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
17 minutes ago, Vasilisxd said:

Μην ξεχνάς ότι εκτός από το να βλέπει το πρόσωπο σου και να ξεκλειδώνει , πρέπει να σύρεις και το δάχτυλο σου στην οθόνη. Και αφού είναι να σύρεις το δάχτυλο στην οθόνη , γιατί να μην το έκανες εξαρχής με το δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη. 

Εκτός αυτού , πρέπει να σηκώσεις και το κινητό έως ένα σημείο να δει το πρόσωπο , ενώ με το δακτυλικό , απλά το ακουμπάς όπου και να είναι. 

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που γράφεις δεν είναι ακριβές: στο iPhone X δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σύρεις δάχτυλο στην οθόνη για να ξεκλειδώσει. 

8 minutes ago, asdfaster said:

Το ξεκλείδωμα με πρόσωπο είναι σαν το ξεκλείδωμα με τα ματια που έχουν όλα τα κινητά. Οτι μειονέκτημα έχει το ξεκλείδωμα με τα ματια θα έχει και το ξεκλείδωμα με το πρόσωπο. Με λίγα λόγια το ξεκλείδωμα με το πρόσωπο άμα είσαι σε σκοτάδι δεν θα λειτουργεί επίσης αμα είσαι στο πλάι η εχεις το κινητό σε κομοδίνο δεν θα λειτουργεί. Θα υπάρχει και κόστος σε μπαταρία γιατί ανοιγοκλείνει η μπροστά κάμερα συνεχεια. ο καθένας ξεκλειδώνει όπως τον βολεύει. Για εμενα προσωπικά το ξεκλείδωμα με πρόσωπο  η και με ίριδα είναι ότι πιο χαζό υπάρχει. Για τους παραπάνω απλους λόγους που ανέφερα. Tο πιο βολικό για εμενα είναι το ξεκλείδωμα που έχουν τα κινητά τις sony που το κουμπί είναι στο πλάι του τηλεφώνου. Δεν έχω sony κινητό αλλα αυτό είναι το καλύτερο για εμενα. Η google καλο είναι να κάνει κάτι με τα μπεζελ τις στα κινητά τις για αρχή γιατι σε λίγο θα διαφημίζει 120hz οθόνες και 20gb ram μπας και πάει κανεις να αγοράσει το Pixel.

Το ξεκλείδωμα της Apple λειτουργεί μια χαρά στο σκοτάδι. Καμία σχέση με την ίριδα και τα μάτια, το ξεκλείδωμα με πρόσωπο «διαβάζει» όλο το πρόσωπο. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Ενώ τα τηλέφωνα με το TouchID από πίσω; εκεί δεν χρειάζεται να σηκώσεις; Για τα in-display δεν σχολιάζω καν και από άποψη security και για ταχύτητα.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Είσαι άσχετος γιατί λειτουργεί με υπέρυθρες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού.

Κάτοχος mi8 με ξεκλείδωμα προσώπου....άριστο και ταχύτατο

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, paredwse είπε

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που γράφεις δεν είναι ακριβές: στο iPhone X δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σύρεις δάχτυλο στην οθόνη για να ξεκλειδώσει. 

Το ξεκλείδωμα της Apple λειτουργεί μια χαρά στο σκοτάδι. Καμία σχέση με την ίριδα και τα μάτια, το ξεκλείδωμα με πρόσωπο «διαβάζει» όλο το πρόσωπο. 

Τις apple δεν ξέρω γιατί δεν έχω apple.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...