Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, SilverMachine είπε

Ενα παραδειγμα απο την ιστορια μας. Στην αρχαιοτητα ο φτωχος ηταν στα εκηβολα (τοξα, σφεντονες, ακοντια), που δεν χρειαζοταν πανοπλια. Ο κανονικος της μεσαιας ταξης πηγαινε για οπλιτης γιατι ειχε να πληρωσει θωρακα, κρανος, ασπιδα κλπ. Ο σχετικα πλουσιος ηταν ιππεας, γιατι μπορουσε να εχει αλογο+καποιους να φροντιζουν το ζωντανο κ τα οπλα του. Ο πολυ πλουσιος τωρα, ηταν ΥΠΟΧΡΕΟΣ να διατηρει τριηρη!! Αν ηθελες να εισαι πολιτης Α κατηγοριας κ να το παιζεις καπως, επρεπε κ να πληρωνεις κωπηλατες, εργατες ναυπηγιων, συντηρητες, πεζοναυτες κ θεση στο λιμανι. Τοτε μονο σε αφηναν να εισαι ο "καποιος" αναμεσα στους ισους !! 

Α!! Κ φυσικα για να εχεις δικαιωμα να μιλας επρεπε να πολεμας διπλα σε ολους (εστω ως καπετανιος στην τριηρη σου), οχι να εισαι αραχτος στο σαλονι σου με τον φυγοστρατο γιο σου απο διπλα..... 

Καταλαβαινεις λοιπον, οτι αν ως ανθρωπινη κοινωνια αναλογιστουμε τα διαφορα ιστορικα παραδειγματα που εχουμε, μονο δικαιολογημενη δεν ειναι η σημερινη ξεφτυλα (που καποιοι τολμανε να ονομαζουν δημκρατια, δικαιοσυνη, αξιοκρατια κλπ). Δεν εξεταζω αν επρεπε ο εργοδοτης του να τον πληρωσει τοσα. Νομιζεις με ενδιαφερει το νουμερο? (τι διαφορα θα ειχε αν του εδινε 1 η 100 μυρια?). Εγω αυτο που βλεπω ειναι εναν κλοουν για παιδακια (για μενα αυτο ειναι στην καλυτερη των περιπτωσεων ο συγκεκριμενος), να πληρωνεται υπερογκα ποσα  ΖΩΝΤΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ κ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στο κοινωνικο συνολο που τον ανεδειξε. Χωρις εμας τι σοι αστερι θα ηταν? Αν ερθει η στιγμη η ασχημη, τι θα κανει αυτος για μας? Μια τρυπα στο νερο... Θα παρει τον φραπε του, κ το αεροπλανακι του κ θα την κανει με ελαφρα πηδηματακια. Αυτο εξεταζω. Ποση ανταποδοτικοτητα υπαρχει απο τους κορυφαιους αναμεσα μας? 

Κ ας μην γελιομαστε-- ΑΚΡΙΒΩΣ γιατι ολοι ξερουμε οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καποιου ειδους "ανταποδοση" στην κοινωνια που σε αναδεικνυει, γουσταρουμε σαν τρελοι να ειμασταν στην θεση του φιλε!!!! Γιατι αν σου λεγαν οτι, αντε μπρος, να σε κανουμε αστερι, αλλα οταν θα ερθουν οι Τουρκοι θασαι πρωτο αρμα εισβολης μεσα απ τα ναρκοπεδια, θα το σκεφτοσουν δυο κ τρεις φορες!!!! Αλλα στους καιρους που ζουμε τσαμπα μαγκες ειμαστε ολοι μας..... Κ ας μην κολαμε στην αρχαια Ελλαδα. Υπαρχουν πολλα κοινωνικα μοντελα ανα την υφηλιο, που χειριζονται το θεμα διαφορετικα απ οτι ο δυτικος ψευτοκαπιταλιστικος/ψευτοσοσιαλιστικος/αρπακολα-οτι-ναναι κοσμος που ζουμε.

Το να μπορεις να κανεις κατι κ το να εχεις δικαιωμα να το κανεις ειναι 2 διαφορετικα πραγματα. Αν νομιζεις οτι οσοι εχουν μακρυα μαλλια ειναι αξιοι κραξιματος, τι αλλη επιλογη δινεις στον εαυτο σου? Κ εμενα στην τελικη γιατι με ρωτας? Μονος σου τα εχεις αυτα στο κεφαλι σου, μονος σου αποφασιζεις τι θα κανεις. Αυτο που σου ειπα ειναι οτι δεν εχεις δικαιωμα να λες ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ τι να κανει κ πως να μιλα !!! Γιατι μεχρι σημερα ειχαμε εναν "αγραφο κωδικα" τι ειναι ευγενικο κ τι οχι, κ απο πριν λιγα χρονια κ μετα εχει αρχισει κυνηγητο παντου τι ειναι σωστο να λεγεται κ τι οχι, με ποινες που φτανουν ως κ τα δικαστηρια πλεον!!! Μηπως θες να μου πεις κ πως να σκεφτομαι? (γιατι αυτο ειναι το επομενο επισοδειο στο σηριαλ) 

Οταν θα νομισω οτι χρειαζομαι δικηγορο, θα επικαλεστω την πολιτικη ορθοτητα. Εως τοτε ακουω διαφορα κ γελαω γιατι... ξερω τον εαυτο μου αδερφε.... Τοσο απλα. Δεν περιμενω καμια κοινωνια να με υποστηριξει.

Μην προσδιοριζεις καποιον αν δεν αυτοπροσδιοριζεται φιλε. Δεν αναφερα τιποτα για το τι ειμαι. Μονο τι δεν ειμαι, για να μην νομιζει ο φιλος οτι μιλαω απο μια συγκεκριμενη οπτικη. Αν εσενα δεν σε ενδιαφερει μια (κ πολυ σωστα), εμενα δεν με ενδιαφερει δεκα να πω (επισης πολυ σωστα). Συμφωνουμε δλδ.

Οσους αναφερεις σαν περιπτωσεις ακριβοπληρωμενων, εχεις απολυτο δικιο. Κ υπαρχει απαντηση-- ΟΧΙ δεν αξιζουν να παιρνουν τοσα!! Γιατι απλα υπαρχει τοση δυστυχια γυρω μας που... ενταξει... ας ειμαστε λογικοι αδερφε.... υπαρχουν παρα πολλα προβληματα κ αδικιες που θα αξιζε να πανε πρωτα εκει τα λεφτα, απ οτι στα πορτοφολια αυτων που λες. Κ ολοι το γνωριζουμε. Τωρα, θα πανε τα λεφτα εκει ποτε? Δυστυχως οχι. Αρα τι να λεμε? Απλα, να μην συμβιβαζομαστε με την ασχημια κ να μην ξεχναμε την αδικια. 

Τοτε μονο εχουμε δυναμη στο να κρινουμε (ακομα κ μικρα ζητηματα οπως τα ποσα που δινονται στο streaming). 

Ηθικα δεν το πηγα γιατι τα μιντια κυριαρχουνται απο εκπορνευση εδω κ δεκαετιες.... Βρωμικο το ζητημα κ το αφησα... Το gaming ηταν (για πολλους, μεταξυ αυτων κ μενα) η φωτεινη διαφοροποιηση- δεν ειχε να κανει σχεδον καθολου με σεξ, αισθηματικες σχεσεις, προτιμησεις κλπ. Δυστυχως παει να αλλαξει κ αυτο.... Το βλεπουμε μεσα απο παιχνιδια οπως το Last of us (ενα παραδειγμα που μουρχεται). Σιγα-σιγα -ιδιως με το streaming κ τις χαζοβιολες που τα "πετανε" εξω για λιγα donations παραπανω- αρχιζει η πραγματικη σεξοποιηση της βιομηχανιας που αγαπησαμε.... Κ με γοργους ρυθμους θα ελεγα ! Τεινει να γινουν κατεστημενο οι ηλιθιοι, -ιες, που κανουν κυριολεκτικα το οτιδηποτε για λιγα χρωματιστα χαρτακια παραπανω.... Πορνεια στα καλυτερα της !!! Εμεις φταιμε βεβαια. Εμεις δεν μαθαινουμε στα παιδια μας να ζουν οπως πρεπει, εμεις ειμαστε η πελατεια, εμεις ψηφιζουμε ηλιθιους που δεν φροντιζουν να κυνηγησουν αυτα τα φαινομενα, εμεις δεν κανουμε ομαδες να κυνηγησουμε αυτες τις εταιριες οπως θα πρεπε. Αρα, ναι, ειναι θεμα αξιοπρπειας. Ποιανου ομως? Του βλακα που αυτογελιοποιειται, η δικια μας που αφηνουμε εναν κοσμο μπαχαλο στα παιδια μας?

Φίλε μου για το θέμα της εμφάνισης και για το αν είναι ( ο streamer)   gay ή straight έχεις λάθος. Απλώς δεν μας ενδιαφέρει. 

Έγραψα  τρίτο ενικό, όχι δεύτερο ενικό.  Δεν αναφέρθηκα σε εσένα. ^_^

Δημοσ.
Στις 3/8/2019 στις 6:43 ΜΜ, TsironakosMix είπε

Φιλε δεν ξερω τι streamers βλεπεις εσυ, υπαρχουν εκατονταδες που μπορεις να δεις να μαθεις και να σε βοηθησουνε μεσω games και για real life πραματα. Απτην στιγμη που βλεπω στρεαμερς να παιζουν τα αγαπημενα μου παιχνιδια και περναω καλα δεν το βλεπω σαν κατι αρνητικο.

Inferno Braveheart solo τις παρασκευες τα βραδια ειδες? αν οχι πανε δες να νιωσεις

δεν ξέρω streamers γιατί δεν ασχολούμαι, απο αυτο το βλίτο της είδησης με το μαλλί γκέισας της λίμνης με έπιασε μια απελπισία , δεν με ενοχλεί να υπάρχουν streamers και κάποιοι που τους βλέπουν αλλά η όλη ενασχόληση μου φαίνεται κάπως gtp όπως το ποδόσφαιρο που βλέπουν κάποιοι(πάρα πολλοί) με μανία, αυτό το σαν mma που είναι με ηθοποιούς που παίζουν στα ψέματα και άλλα τέτοια όμοιας σοβαρότητας.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 2/8/2019 στις 12:45 ΜΜ, Arkin είπε

Είμαι οπισθοδρομικος που δεν έχω μπει ποτέ twitch και ούτε ξέρω τι είναι το mixer πέρα από αυτό που χτυπάμε τα αυγά? Αυτό το πράγμα να κάθονται να βλέπουν τον άλλο να παίζει το θεωρώ την μεγαλύτερη μαλακια των τελευταίων χρόνων. Εγώ ξέρω ότι οι gamers παίζουν οι ίδιοι τα παιχνίδια όχι να βλέπουν τους άλλους να παίζουν. 

Βλεπεις ποδοσφαιρο?Το ιδιο ακριβως πραγμα ειναι.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Karpouzas17 είπε

Βλεπεις ποδοσφαιρο?Το ιδιο ακριβως πραγμα ειναι.

Δεν είναι και το ίδιο πράγμα. Βέβαια δικαίωμα του καθενός είναι να βλέπει ότι γουστάρει αλλά είναι διαφορετικό να βλέπεις ποδοσφαιρό και διαφορετικό να βλέπεις Fortnite.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/8/2019 στις 12:10 ΜΜ, ꧁༺𝕂𝕐ℝ༻꧂ είπε

Δεν είναι και το ίδιο πράγμα. Βέβαια δικαίωμα του καθενός είναι να βλέπει ότι γουστάρει αλλά είναι διαφορετικό να βλέπεις ποδοσφαιρό και διαφορετικό να βλέπεις Fortnite.

δεν υπάρχει αντικειμενική σύγκριση, όλα είναι υποκειμενικά για μένα το ίδιο αδιάφορα είναι να βλέπω να παίζει ένας παιχνίδια και 10 σορτσάτους να κλωτσάνε ένα τόπι πέρα δώθε....το ότι το ποδόσφαιρο έχει πολλούς οπαδούς δεν το καθιστά αντικειμενικά ποιοτικό θέαμα αλλά αρεστό σε κάποιους αν και πολλούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...