Προς το περιεχόμενο

«Το μεγάλο Φακέλωμα», η βιογραφία του Edward Snowden κυκλοφορεί στις 26 Σεπτεμβρίου


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η αυτοβιογραφία του Edward Snowden, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου με τίτλο "Permanent Record".

Στη χώρα μας, το βιβλίο θα κάνει την εμφάνισή του λίγες μέρες μετά, στις 26 Σεπτεμβρίου από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και με τίτλο "Το μεγάλο Φακέλωμα", σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη. Ο κόσμος έμαθε τον Snowden τον Ιούνιο του 2013 όταν αυτός ως διαχειριστής συστημάτων της NSA και της CIA και σε ηλικία 29 ετών, διοχέτευσε στον τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα πρoγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις. Λίγο πριν τη δημοσίευση χιλιάδων διαβαθμισμένων εγγράφων στις εφημερίδες Guardian και The Washington Post, ο Snowden πέταξε για το Χονγκ Κονγκ ενώ από τις 23 Ιουνίου του ίδιου έτους βρέθηκε στη Μόσχα, με τις ρωσικές αρχές να του παραχωρούν προσωρινό πολιτικό άσυλο ενός έτους, το οποίο παρατάθηκε για τρία επιπλέον χρόνια. Ο Snowden εξακολουθεί να βρίσκεται στη Ρωσία, και σε άγνωστη τοποθεσία, αναζητώντας όμως άσυλο και σε άλλη χώρα.

Στη βιογραφία του, αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα, με την αμερικανική κυβέρνηση να είναι σε θέση να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail. Σύμφωνα και με τη Wikipedia, στις 21 Ιούνη του 2013, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αποσφράγισε τις κατηγορίες εναντίον του Snowden, δύο κατηγορίες για παραβίαση του νόμου κατασκοπείας και της κλοπής κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

snowden.jpg.5e7a0e83594d8ee76b0cd27856fa14e4.jpg

«Ο Edward  Snowden αποφάσισε στην ηλικία των 29 ετών να απαρνηθεί το μέλλον του για το καλό της πατρίδας του», είπε ο John Sargent, CEO του Αμερικανού εκδότη του, Macmillan Publishers. «Επέδειξε απίστευτο θάρρος και, είτε αρέσει είτε όχι, είναι από μόνος του μια απίστευτη ιστορία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος είναι καλύτερος και “πιο ιδιωτικός" χάρη στις δικές του πράξεις».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

7 λεπτά πριν, Leparte1862 είπε

Συνειδηση; τι ειναι αυτο στις μερες μας;

Δεν τον ηξερα...τον τυπο ..αλλα αν εγιναν ετσι οπως τα λενε ...ειχε μεγαλα αρχ...

στην ρωσσία είναι πλεον αφου μονο εκει ειναι καπως ασφαλης απο τα ισοβια στις αμερικανικες φυλακές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, xxatziva είπε

στην ρωσσία είναι πλεον αφου μονο εκει ειναι καπως ασφαλης απο τα ισοβια στις αμερικανικες φυλακές.

 

Ισόβια? για προδοσία ? Εννοείς μάλλον την εκτέλεση που τον περιμένει άμα ξαναπατήσει ΗΠΑ

Επεξ/σία από solidsnake222
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μου αρεσει ο Σνοουντεν αλλα-

α) Τι θαρρος? Αφου το εσκασε στη Ρωσσια. Δεν την πληρωσε την νυφη μεχρι τωρα. Πηρε μια βαλιτσα μυστικα κ σε ανταλλαγμα πηρε καινουργια διευθυνση. Κλασσικη περιπτωση κατασκοπιας. Λογικα θα ειχε κ διασυνδεσεις απο πριν, γιατι αμφιβαλω αν μια μερα ξυπνησε κ χτυπησε το κουδουνι μιας ρωσσικης πρεσβειας στο ξεκαρφωτο. 

β) Για να βγαινουν βιβλια με την ιστορια του σιγουρα υπαρχουν καποιοι στο πολιτικο συστημα της Αμερικης που τον στηριζουν. Αν εχεις καμμενες τις γεφυρες, οχι βιβλια δεν βγαινουν, σε εχει φαει το μαυρο το σκοταδι απ ολα τα μιντια.

γ) Τι πιο ιδιωτικος ειναι ο κοσμος χαρης αυτον? Δλδ η ΝSA σταματησε την παρακολουθηση? ΛΟΛ!!! Τι λεμε τωρα..... 

Δεν ξερω γιατι αλλα κατι δεν μου στεκεται σε αυτη την ιστορια..... Πολυ σαματας για ποιον λογο? Η Αμερικη τι κερδισε στην τελικη? 

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 4
  • Sad 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι γνωστό αν κατέφυγε ηθελημένα στη Ρωσία (μπορεί και να το έκανε), απλά οι Αμερικάνοι του ακύρωσαν το διαβατήριο την ώρα που βρισκόταν σε ρωσικό έδαφος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δείτε και την ταινία όσοι δεν την έχετε δει, φοβερή. Με λίγα λόγια μετά την 11.09 οι μυστικές υπηρεσίες έφτιαξαν ένα σύστημα παγκόσμιας παρακολούθησης στο όνομα της τρομοκρατίας αλλά αυτό το σύστημα τελικά αντί να κατασκοπεύει τους άλλους λαούς κατασκόπευε κυρίως τους ίδιους τους Αμερικάνους, αυτό είδε ο Snowden και του γύρισαν τα μυαλά.

Επεξ/σία από Saloufas
  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...