Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν απο κάτι μήνες κέρδισα ένα giveaway και αυτός που το διοργάνωσε είναι απο Ταιλάνδη. Αρχικά το είχε στήλει με currier DHL αλλά επειδή μου βγήκε τελωνείο γλυρω στα 80€ αποφάσισα να το γυρίσω στον αποστολέα και συνεννοήθηκα μαζί του να μου το στήλει με ταχυδρομείο. Απο τότε έχουν περάσει γύρω 3 μήνες και ακόμη κανένα ειδοποιητήριο, επίσης επειδή αυτός που το έστειλε χρησιμοποιούσε το DHL και δεν ξέρει τόσο απο κανονικό ταχυδρομείο δεν έχει τον κωδικό εντοπισμού. Ξέρετε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να δω που είναι το πακέτο ή πότε περίπου θα έρθει; Το Giveaway έγινε σε σελίδα αγοραπωλήσεων και ο τύπος είχε κάμποσα confirmed trades άρα αμφιβάλλω πως είναι scam

Επεξ/σία από _Antonaros_
Δημοσ.

25-40 ημέρες ανάλογα την περίοδο παίρνω αρκετα  δέματα από την Ταϊλάνδη,άποψή μου είναι ότι δεν το έστειλε και μην ξεχνάς ότι αυτός την κούριερ την πλήρωσε άσχετα αν εσυ  την γύρισες πίσω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο εστειλε, πληρωσε εναν σκασμο λεφτα (ακομα και 20ε να εδωσε στην Ταιλανδη αυτα ειναι λεφτα) και εσυ το επιστρεφεις και του λες ξαναστειλτο επειδη δεν πληρωνω τελωνειο.

Ουτε εγω θα στο εστελνα 2η φορα παντως. Το τελωνειο δεν ειναι υποχρεωση εκεινου που κανει εναν διαγωνισμο (ακομα και εταιρεια να ειναι).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.

Όντως χρεώθηκε εκείνος το τελωνείο; Δεν το ήξερα, νόμιζα εφόσον το επέστρεφα δεν θα χρεωνόταν κανείς. Αν λέτε για τα έξοδα αποστολής με την Currier αυτά είχε πει πως θα τα πληρώσει αυτός αλλά αφού έγινε αυτό που έγινε του είπα αν θέλει τα έξοδα για την αποστολή με ταχυδρομείο τα πληρώνω εγώ. Εχω μιλίσει μαζί του και με έχει διαβεβαιώσει πως το έχει στήλει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, _Antonaros_ είπε

Όντως χρεώθηκε εκείνος το τελωνείο; Δεν το ήξερα, νόμιζα εφόσον το επέστρεφα δεν θα χρεωνόταν κανείς. Αν λέτε για τα έξοδα αποστολής με την Currier αυτά είχε πει πως θα τα πληρώσει αυτός αλλά αφού έγινε αυτό που έγινε του είπα αν θέλει τα έξοδα για την αποστολή με ταχυδρομείο τα πληρώνω εγώ. Εχω μιλίσει μαζί του και με έχει διαβεβαιώσει πως το έχει στήλει. 

Μαλλον δεν διαβασες καλα τι ειπα. Το τελωνειο ΔΕΝ ειναι δικια του υποχρεωση αλλα δικια σου. Δλδ αν κερδιζες αυτοκινητο που εκανε 50 χιλιαδες και ο διοργανωτης εσκαγε και αλλα 2 χιλιαρικα να στο στειλει οδικος θα ελεγες να σου δωσουν και 10 χιλιαρικα για το τελωνειο; (λεμε τωρα υποθετικο - φανταστικο σεναριο).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Μαλλον δεν διαβασες καλα τι ειπα. Το τελωνειο ΔΕΝ ειναι δικια του υποχρεωση αλλα δικια σου. Δλδ αν κερδιζες αυτοκινητο που εκανε 50 χιλιαδες και ο διοργανωτης εσκαγε και αλλα 2 χιλιαρικα να στο στειλει οδικος θα ελεγες να σου δωσουν και 10 χιλιαρικα για το τελωνειο; (λεμε τωρα υποθετικο - φανταστικο σεναριο).

Δεν είχα καμιά εμπειρία απο τελωνεία και τέτοια και να πληρώσω 80€ σε κάτι που είχε αξία 100€ και υποτίθεται πως θα το έπαιρνα τζάμπα πίστευα πως ήταν λίγο περίεργο. Επέλεξα να το γθρίσω στον αποστολέα με την ιδεά πως δεν θα χρεωνόταν κανείς τα έξοδα του τελωνείου, μόνο ταα έξοδα αποστολής με την Currier και μετά θα πλήρωνα εγώ τα έξοδα αποστολής με το ταχθδρομείο. 

Δημοσ.

80ε στα 100ε;

Τα κουριερ χρεωνουν αμεσως αμεσως γυρω στα 100ε για την διαδικασια εκτελωνισμου + ΦΠΑ οποτε πας γυρω στα 123ε.

Ταχυδρομειο χρεωνει ΦΠΑ (δλδ γυρω στα 23ε) + 15ε εξοδα τελωνειου οποτε πας γυρω στα 38ε.

80ε λιγο δυσκολο να ηταν.

Δημοσ.

Πάντως για να ξέρεις για την επόμενη φορά και με το ταχυδρομείο μπορεί να περάσει τελωνείο

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, _Antonaros_ είπε

Δεν είχα καμιά εμπειρία απο τελωνεία και τέτοια και να πληρώσω 80€ σε κάτι που είχε αξία 100€ και υποτίθεται πως θα το έπαιρνα τζάμπα πίστευα πως ήταν λίγο περίεργο. Επέλεξα να το γθρίσω στον αποστολέα με την ιδεά πως δεν θα χρεωνόταν κανείς τα έξοδα του τελωνείου, μόνο ταα έξοδα αποστολής με την Currier και μετά θα πλήρωνα εγώ τα έξοδα αποστολής με το ταχθδρομείο. 

Επισης τα εξοδα τελωνειου δεν τα χρεωθηκε, χρεωθηκε εξοδα επιστροφης ομως αν στο εστειλε με κουριερ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Salvation81 είπε

80ε στα 100ε;

Τα κουριερ χρεωνουν αμεσως αμεσως γυρω στα 100ε για την διαδικασια εκτελωνισμου + ΦΠΑ οποτε πας γυρω στα 123ε.

Ταχυδρομειο χρεωνει ΦΠΑ (δλδ γυρω στα 23ε) + 15ε εξοδα τελωνειου οποτε πας γυρω στα 38ε.

80ε λιγο δυσκολο να ηταν.

Πραγματικά δεν ξέρω, μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο και έτσι μου είπαν. Anyway, εγώ θα συνεχίσω να περιμένω μπας και έρθει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...