Προς το περιεχόμενο

ΦΕΚ 242/Β/5-2-2019


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/dimosieythike-o-kanonismos-tis-eett-gia-anoikto-diadiktyo-ti-provlepei-gia-zero-rating

Πρόκειται για την νέα νομοθεσία για τις συνδέσεις κινητής σταθερής και ίντερνετ. 

Έχει κάνει κανείς συμβόλαιο με τους νέους όρους όπως αυτοί προβλέπονται από το ΦΕΚ του θέματος 

ΦΕΚ 242/Β/5-2-2019

 

  • Έως τις 5 Οκτωβρίου 2019, για την ενσωμάτωση στους όρους παροχής/χρήσης των υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο των πληροφοριών για τις ταχύτητες ή και άλλες παραμέτρους ποιότητας.

Με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη παράγραφος γιατί θέλω να κάνω νέο συμβόλαιο για ίντερνετ. 

Επεξ/σία από rigo0sotirhs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι όροι των συμβάσεων δεν έχουν αλλάξει ακόμη επί του συγκεκριμένου (είναι αυτά που αναφέρει στη συνέχεια το άρθρο). Έχουν καιρό μέχρι αρχές Οκτώβρη, αν δεν πάρουν παράταση εν τω μεταξύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι σωστά τα λες. 

Αλλά;  

Ο νόμος λέει ότι έπρεπε να το έχουν προβεί στις αλλαγές γιατί ο Οκτώβριος του 19 είναι ded line 

Γιατί να κάνω λοιπόν ένα νέο συμβόλαιο από τώρα με τους παλιούς όρους και να μην περιμένω τότε; 

Έχει κανείς κάνει τώρα τελευταία συμβόλαιο; 

Επεξ/σία από rigo0sotirhs
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως ΑΝ δεν παρουν παραταση ειναι υποχρεωμενοι να προβουν στις αλλαγες εως τις 5 Οκτωμβριου και σαν εταιρειες θα το εξαντλησουν αυτο το περιθωριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλες οι ανεξάρτητες αρχές, σε όλο τον κόσμο, έχουν ως μοναδική αποστολή την προστασία του μεμονωμένου πολίτη από το κράτος και τις εταιρείες. Έχουν επίσης την εξουσία να επιβάλλουν κυρώσεις στους παρόχους που δεν συμμορφώνονται με τις εντολές τους.

- Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι φανερό από το κείμενο της απόφασης της ΕΕΤΤ ότι ορισμένοι πάροχοι δεν είχαν κάνει καμία ενέργεια για να συμμορφωθούν με τις εντολές της ενώ αντίθετα άλλοι ήταν σχεδόν έτοιμοι σε ένα τομέα ή κοντά στη επίτευξη αυτού του στόχου (σταθερή). Κατά συνέπεια, η μη επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις εταιρείες που δεν είχαν κάνει τίποτα για να υλοποιήσουν τις εντολές της ΕΕΤΤ, αφενός έβλαψε τις υπόλοιπες και αφετέρου δημιούργησε κακό προηγούμενο. Την επόμενη φορά, κανείς δεν θα τρέξει να υλοποιήσει τις εντολές της ΕΕΤΤ μέσα στα χρονικά όρια που θα τους ζητά.

- Επίσης φαίνεται από το ίδιο κείμενο, ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των τριών από τις τέσσερις εταιρίες καθώς ενώ οι δύο από αυτές ζητούσαν αρχικά 8μηνη παράταση, μετά την υποβολή αιτήματος από την τρίτη για 18μηνη παράταση, έστειλαν νέα επιστολή που ζητούσαν και αυτοί 18μηνη παράταση. Αυτό σε "χυδαία" γλώσσα θα μπορούσε να ονομαστεί ως απόπειρα δημιουργίας καρτέλ...

https://www.eett.gr/opencms/export/sites/default/admin/downloads/telec/apofaseis_eett/kanonistikes_apofaseis_eett/AP909-002.pdf

 

Επεξ/σία από filipN
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν σε αυτό το θέμα και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μόλις 2-3 έχουν προχωρήσει με την εφαρμογή της οδηγίας και μόνο στα σταθερά δίκτυα. Στα κινητά  τίποτα απολύτως και γι' αυτό όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ περιμένουν νέα σχετική οδηγία με κατευθυντήριες γραμμές από το BEREC, το 1ο 3μηνο του 2020, εξού και η παράταση για αργότερα.

Πάντως από το κείμενο φαίνεται ότι τουλάχιστον τους ορίζει χρονοδιαγράμματα ενεργειών και μηνιαίες αναφορές επί της υλοποίησης των στόχων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...