Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα.εδώ και καιρό θέλω να πάρω την πιστοποίηση ccna.έχετε να προτείνετε ενδεικτικά σεμινάρια χωρίς τεράστιο κόστος;βλέπω πχ το κάνει η κορελκο αλλά υπάρχουν courses και στο udemy..αξίζει κάτι από αυτά;εσείς τι θα προτείνατε;;

Δημοσ.

Να διαβάσεις μόνος σου :) Κατέβασε packet tracer, GNS3 και στήσε labs με δικά σου σενάρια. Υπάρχουν αρκετά sites που μπορούν να σε βοηθήσουν. Αν είναι κάνε ότι κάνεις μέχρι Φλεβάρη, γιατί το τεστ μετά αλλάζει (άρα και τα βιβλία, ίσως και τα topics) οπότε θα πρέπει να ψάξεις να βρεις διαφορετικό υλικό.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδη τα έδωσα όλα πολύ πρόσφατα (CCNA, CCNP) το CCNA θα σου πάει 300 ευρώ, το CCNP 990 ευρώ. Βιβλία για το CCNA διάβασα το Official certification guide αλλά παρόλα αυτα δεν είσαι καλυμμένος 100%. Υπήρχαν ερωτήσεις στο τεστ που τις είδα σαν ύλη όταν διάβαζα στο CCNP και δεν ήταν ποτέ μέσα στο επίσημο βιβλίο του CCNA. Ψάξου στο ίντερνετ, υπάρχουν τα πάντα από βιβλία. Επίσης θα πρέπει να βρεις το Lab manual. Κοίτα εμένα τα courses παρόλο που είχα κατεβάσει διάφορα δε με βοηθάνε γιατί είναι πολυ περιληπτικά. Εντωμεταξύ αυτά που κάνεις στο lab manual είναι πολύ πιο δύσκολα από αυτά που ζητάνε στο τέστ. Προτιμούσα απο το να διαβάζω courses να διαβάζω cheatsheets (σελίδες που αναφέρουν τα key points στα topics, θα τα  βρεις online) και να στήνω labs στο gns3 με δικά μου υποθετικά σενάρια, πολλές φορές της φαντασίας γιατί πολλές φορές εφάρμοζα πολλαπλές τεχνολογίες και redundancy μόνο και μόνο για να τα θυμάμαι (στην πράξη μη εφικτά λόγω κόστους). Για τυχόν απορίες που μπορείς να έχεις στην ύλη του CCNA ρώτα με.

• Like 1
Δημοσ.

καλημέρα ξανά!μήπως ξέρει κανείς το κόστος αν το παρακολουθήσω από κάποιο ιεκ ή κολλέγιο;

Στις 18/8/2019 στις 10:13 ΠΜ, seventh_son είπε

Για τυχόν απορίες που μπορείς να έχεις στην ύλη του CCNA ρώτα με.

μάλλον θα χρειαστεί να σε ρωτήσω..ξεκίνησα το ψάξιμο και μου φαίνεται λίγο χαοτικό ακόμα!!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bananasplit είπε

καλημέρα ξανά!μήπως ξέρει κανείς το κόστος αν το παρακολουθήσω από κάποιο ιεκ ή κολλέγιο;

μάλλον θα χρειαστεί να σε ρωτήσω..ξεκίνησα το ψάξιμο και μου φαίνεται λίγο χαοτικό ακόμα!!

1300-1400 στο ΑΚΜΗ

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα δώσει 3500 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση σε εποχές πρό κρίσης (2009). Τώρα έχουν πέσει. Αλλά δε θα τα ξαναέδινα. Θεωρώ πιο καλό είναι να πάρεις Cisco εξοπλισμο και να δουλέψεις μόνος σου σπίτι. Το 2017 που το ξανάδωσα το CCNA δε θυμόμουν τίποτα οπότε ξεκίναγα σχεδόν από το μηδέν. Αλλά το δούλεψα μόνος μου και πήγε ΟΚ. Και το CCNP επίσης self study. Πρόγραμμα θέλει και διάβασμα αρκετό.

• Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, seventh_son είπε

πιο καλό είναι να πάρεις Cisco εξοπλισμο και να δουλέψεις μόνος σου σπίτι.

το πρόβλημα με αυτό είναι ότι αν το κάνεις μόνος σου δεν έχεις τις κατευθυντήριες οδηγίες,τι παίρνεις,τι κάνεις κλπ..αν το κάνεις με αυτούς,τα έχεις αυτά..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bananasplit είπε

το πρόβλημα με αυτό είναι ότι αν το κάνεις μόνος σου δεν έχεις τις κατευθυντήριες οδηγίες,τι παίρνεις,τι κάνεις κλπ..αν το κάνεις με αυτούς,τα έχεις αυτά..

Πουθενά δεν θα είσαι 100% ευχαριστημένος και καλυμμένος.

Στο ΑΚΜΗ ας πούμε, μετά το τέλος των μαθημάτων θα μας έδιναν CISCO router για να παίζουμε.

Δεν χρειάζεται να σου πω τι πήραμε.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, bananasplit είπε

Εντάξει καταλαβαίνεις ότι δεν αρνούμαι ότι ίσως είναι καλύτερα το να πας σε μια σχολή. Απλα δε θεωρώ οτι αξίζει να δώσεις 1500 ευρώ ... Πόσο μάλλον εγώ που έδωσα 3500 ... Για το CCNP όταν κοίταγα το 2010, θέλαν 6500 ευρώ. Και το πήρα μόνος μου ... Άρα είναι εφικτό και χωρίς σχολή. Πρόγραμμα θέλει και σωστή μελέτη.

• Like 3
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, seventh_son είπε

Εντάξει καταλαβαίνεις ότι δεν αρνούμαι ότι ίσως είναι καλύτερα το να πας σε μια σχολή. Απλα δε θεωρώ οτι αξίζει να δώσεις 1500 ευρώ ... Πόσο μάλλον εγώ που έδωσα 3500 ... Για το CCNP όταν κοίταγα το 2010, θέλαν 6500 ευρώ. Και το πήρα μόνος μου ... Άρα είναι εφικτό και χωρίς σχολή. Πρόγραμμα θέλει και σωστή μελέτη.

μετά από λίγο ψάξιμο,αποφάσισα να ακολουθήσω αυτό που προτείνεις..θα δοκιμάσω μόνος μου..αν έχεις τίποτα σημειώσεις που θα βοηθούσαν ή κάποιο guide και μπορείς να μου πεις,θα ήμουν υπόχρεος..δεν είναι για να δίνουμε 1,5 και 2 χιλιάρικα που μου ζήτησαν...κατεβάζω το official guide,μερικά udemy courses και συνεχίζω..αν κολλήσω θα σου πώ μήπως έχεις καμιά ιδέα!χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις κατευθύνσεις!

1 ώρα πριν, donblunts είπε

Δεν χρειάζεται να σου πω τι πήραμε.

κατάλαβα..άρα θα ξεκινήσω μόνος μου..από διάβασμα σε αυτή τη δουλειά έχουμε μάθει..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι θα προλαβεις πριν αλλαξει η υλη Φεβρουαριος του 2020. Αν διαβαζεις με self studing μπορεις να το παρεις σε 5 μηνες. Εγω εδωσα πριν 2 εβδομαδες το CCNA Sec, με self studing  (βιβλιο της cisco) και video απο Udemy (Chris Brian). Το ιδιο ειχα κανει και πριν 3 χρονια με το CCNA R&S. Παντως με αυτα που διαβαζω συμφερει να το δωσεις τωρα πριν αλλαξει η υλη. Καθως θα γινει ενα CCNA με αναμικτη υλη. Και θα υπαρχει μεγαλο κενο αναμεσα στο επιπεδο CCNA και CCNP το οποιο η cisco θα καλυπτει με διαφορα trainings (ξερουν να βγαζουν λεφτα οι ανθρωποι).

Επεξ/σία από nikosmakos
Δημοσ.

ισχύει πως πρέπει να δω πώς θα το προλάβω..ένας τύπος στο udemy,ο neil anderson λέει πως το παίρνεις σε 7 εβδομάδες..τα ιεκ λένε όλα για 8-9 μήνες..θα κατεβάσω και του brian και ελπίζω να προλάβω μέχρι το Φλεβάρη..γιατί αν αλλάζει τόσο πολύ η ύλη,την πατήσαμε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bananasplit είπε

ισχύει πως πρέπει να δω πώς θα το προλάβω..ένας τύπος στο udemy,ο neil anderson λέει πως το παίρνεις σε 7 εβδομάδες..τα ιεκ λένε όλα για 8-9 μήνες..θα κατεβάσω και του brian και ελπίζω να προλάβω μέχρι το Φλεβάρη..γιατί αν αλλάζει τόσο πολύ η ύλη,την πατήσαμε..

Το θεμα ειναι ποσο διαβαζεις και ποσο ευκολα τα καταλαβαινεις. Οποτε ειναι up to you ποσο καιρο θα σου παρει να μαθεις. Παντως αν το σκεφτεις οτι Σεπτεμβριος 2019 εως 23 Φεβρουαριο 2020. ειναι η τελευταια εξεταση με την παλια υλη (διαστημα περιπου 7 μηνων, ειναι υπεραρκετος χρονος για να το παρεις).

Επεξ/σία από nikosmakos
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...