Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ποια ειναι η τωρινη σου συσκευη/τελευταια ναυαρχιδα που εχεις?Εχουν δικιο τα παιδια που σου κανουν τις πιο πανω παρατηρησεις.

Το P30pro Κοστιζει 700+ευρω που δεν τα λες καθολου λιγα σαν χρηματα.

Τωρα έχω το Galaxy S8 γι αυτό λέω θα το πούλαγα να πάρω κάτι πιο καινούργιο.. 

Και μπορεί να κοστίζει 700 αλλά το παίρνω μεταχειρισμένο αφού πουλήσω το δικό μου.. Δεν αγοράζω καινούργιο.. 

2 ώρες πριν, maneas είπε

300 έχει το kit της d3000 που είναι starter και σκυλί. Πάρε και ασχολήσου, εναν φακό 18-55 θες για αρχή (που υπάρχει μεσα στο κιτ) 

Περι διαφράγματος, exposure και άλλα που ούτε και συ τα ξέρεις, αν θες να ασχοληθείς με φωτογραφία θα κάτσεις να τα μάθεις, δεν ειναι κατι

μου φαίνεται οτι απλα θες ενα καμεροτηλέφωνο. Δεν θα έχεις σε καμια περίπτωση ίδιο αποτελεσμα με dslr.

Φίλε μου δεν λέω ότι έχεις άδικο σίγουρα η DSLR θα βγάλει καλύτερο απλά ήθελα καμερο τηλέφωνο γιατί λόγω επαγγέλματος δεν είμαι στη στεριά πάνω από 3 μήνες ή 4 μήνες να κάτσω σοβαρά να ασχοληθώ ούτε έχω κάποιον να μου δείξει.. Είχα προσπαθήσει πιο παλιά αλλά χωρίς αποτέλεσμα.. 

49 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε

Πάρε μια rx100

Ωραία και η rx τώρα την είδα 

Επίσης παιδιά μου είπατε για την nikon d3000.. Εννοείτε τη σειρά? Γιατί σαν μοντέλο δεν το βρίσκω μόνο το 3500

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, christospvl είπε

Τωρα έχω το Galaxy S8 γι αυτό λέω θα το πούλαγα να πάρω κάτι πιο καινούργιο.. 

Το Galaxy S8 μεχρι και σημερα βγαζει αριστες φωτογραφιες για ενα ο οποιος δηλωνει αρχαριος.

Τσαμπα χρηματα θα δωσεις.

Αν θες να αλλαξεις οντως συσκευη,κοιτα για κανενα mate20pro στα 420ευρω βαρια βαρια.

Και κρατα τα ρεστα για να αγορασεις καμια κανονικη φωτογραφια.

Μην πεταξεις 700ευρω στο P30pro απλα για φωτογραφιες.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Το Galaxy S8 μεχρι και σημερα βγαζει αριστες φωτογραφιες για ενα ο οποιος δηλωνει αρχαριος.

Τσαμπα χρηματα θα δωσεις.

Αν θες να αλλαξεις οντως συσκευη,κοιτα για κανενα mate20pro στα 420ευρω βαρια βαρια.

Και κρατα τα ρεστα για να αγορασεις καμια κανονικη φωτογραφια.

Μην πεταξεις 700ευρω στο P30pro απλα για φωτογραφιες.

Εμένα το μόνο που μου τη δίνει είναι ότι όσο ζουμάρεις φαίνονται θολά τα πράγματα και υπάρχει αλλοίωση .. Ενώ σε P30 πχ είδα είναι πολύ καλύτερα.. Δε ξέρω αν είναι κάποια ρύθμιση και διορθώνεται χωρίς να πάρω άλλο κινητό.. Επίσης οι φωτός τις βγάζω με ρύθμιση raw για επεξεργασία.. 

Επεξ/σία από christospvl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

+1 και απο μενα έχεις συσκευη που έχει πάρα πολυ καλή κάμερα, το p30 pro έχει περισκοπικό φακό και έχει lossless zoom. 

η d3000 είναι αυτή : https://www.public.gr/product/fotografia/dslr-cameras/nikon-d3000-super-kit-fakos-nikkor-af-s-dx-vr-18-55mm-and-55-200mm-digital-camera-and-thiki-metaforas-and-tripodo/prod420551pp/
το συγκεκριμένο κιτ είναι με 2 φακους 
(edit: μόλις είδα οτι είναι εξαντλημένο και γενικα είναι παλιο μοντέλο οποτε δεν υπαρχει στην αγορά, δες αυτοhttps://www.skroutz.gr/s/15448947/Canon-EOS-4000D-Kit-EF-S-18-55mm-DC-III-75-300mm-DC-III.html )
Δεν χρειάζεσαι κάποιον να σου δείξει, ξεκίνα με auto, μετα κανε χειροκίνητο focus να συνηθίσει το χερι, παιξε με τα modes, και δες tutorials, υπάρχουν άπειρα

Επεξ/σία από maneas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, maneas είπε

+1 και απο μενα έχεις συσκευη που έχει πάρα πολυ καλή κάμερα, το p30 pro έχει περισκοπικό φακό και έχει lossless zoom. 

η d3000 είναι αυτή : https://www.public.gr/product/fotografia/dslr-cameras/nikon-d3000-super-kit-fakos-nikkor-af-s-dx-vr-18-55mm-and-55-200mm-digital-camera-and-thiki-metaforas-and-tripodo/prod420551pp/
το συγκεκριμένο κιτ είναι με 2 φακους 
(edit: μόλις είδα οτι είναι εξαντλημένο και γενικα είναι παλιο μοντέλο οποτε δεν υπαρχει στην αγορά, δες αυτοhttps://www.skroutz.gr/s/15448947/Canon-EOS-4000D-Kit-EF-S-18-55mm-DC-III-75-300mm-DC-III.html )
Δεν χρειάζεσαι κάποιον να σου δείξει, ξεκίνα με auto, μετα κανε χειροκίνητο focus να συνηθίσει το χερι, παιξε με τα modes, και δες tutorials, υπάρχουν άπειρα

Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.. Ναι δεν υπάρχει γι αυτό σας είπα δε τη βρίσκω.. Αυτή η 4000 είναι πολύ ωραία απλά ήθελα να ρωτήσω.. Για να ζουμάρεις και να μη χάνετε η εικόνα και βγάνει θολή.. Μετράει τι ακριβώς? Ο φακός? Διάφραγμα? Αισθητήρες? Να ναι πως το πες lossless zoom? Αν μπορούσες να μου λύσεις αυτή την απορία θα το εκτιμούσα γιατί καιρό ψάχνω και δεν έχω καταλήξει 

Δημοσ.

Τώρα ξανά διάβασα το νήμα.

Έχεις s8;;;;;;;

Με τίποτα αλλαγή!!!!

Θα δεις διάφορες......για τον μπεο!

Εγώ σου πρότεινα τις compact διότι πιστεύω σε νιώθω,δεν είσαι του μπουγιου!

Έτσι είμαστε οι wannabe φωτογράφοι με τα smartphones.

Αυτό το κακό/καλό έχει κάνει η πρόοδος στα smartphone,έχει γεννήσει απαιτητικούς αλλά μπερδεμένους λάτρεις της φωτογραφίας και στα forum εκνευριζουμε πολλές φορές τους πραγματικούς χομπυστες.

Για 2 μέρες έχω μια 4000d στα χέρια μου του αδελφού μου.

Ε δεν την ακουμπά το τηλέφωνο ρε φίλε,ειδικά ανθρώπους;

Δε σου πάει κέφι να βγάλεις ξανά τους αγαπημένους με το κινητό.

Και είναι ότι πιο φθηνό υπάρχει.

Επιμένω μια rx100 III έχει το πακέτο που θέλουμε οι smartphonακιδες.

Λεπτομέρεια οξύτητα ωραίο θόλωμα για ανθρώπους και δύναμη την νύχτα και στα βίντεο.

Θα τσιμπήσω μια δεν υπάρχει περίπτωση.

Προς το παρών μάθε λίγο για πλάκα το Photoshop express ,ίσως το πιο απλό ποιοτικό edit app στο χαλαρό να δεις τι θα καμει στα αρχεία του s8!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, christospvl είπε

Διάβασα όλες τις απαντήσεις και θα σας απαντήσω σε μια μια..

Georgeapp πολύ ωραία η λύση για τη φωτογραφία τσέπης και θα το σκεφτώ σοβαρά γιατί η συχνή αλλαγή κινητού δεν είναι και ότι καλύτερο.. Και μαρεσει ότι δε θέλει φακούς.. 

Saruman123 ευχαριστώ για την βοήθεια θα το σκεφτώ σοβαρα για το P30 αν δε κάνω τη λύση με μια κάμερα τσέπης 

Planetman - maneas - chios.. Παιδιά ανέφερα στο ποστ ότι δεν ειδήμων.. Συνεπώς είμαι άσχετος με φώτο και μια DSLR θέλει πέρα από το 300αρι της μηχανής ένα καρο διαφράγματα απ όσο ξέρω και γνώση για exposure - ISO κ αλλα που ούτε και γω τα ξέρω.. Επίσης αν παρατηρήσατε το ποστ το γράφω τώρα γιατί τα παίρνω πάντα μεταχειρισμένα που έχουν πέσει οι τιμές πουλώντας το κινητό μου 200 ευρώ συνήθως.. Δεν είναι ότι έχω χίλια ευρώ και προτιμώ κινητό 

Με την dslr θα μπορεις να δουλευεις στο “auto” ή στα έτοιμα προγράμματα, ενώ παράλληλα θα μπορεις να εξερευνείς και τις υπολοιπες δυνατοτητες. 

Εφοσων λες οτι σου αρέσει το χόμπι της φωτογραφίας, go for it... 

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
Δημοσ.

Πάρε ένα Toyota Yaris που είναι γιαπωνέζικο και αξιόπιστο

Δημοσ.

Αφού σε ενδιαφέρει η φωτογραφία θα σου βγει φθηνότερα μια  αξιόλογη dslr από τα κινητά που αναφέρεις. 

Δημοσ.

Καλυτερη φωτογραφικη ειναι αυτη που εχεις μαζι σου και μαζι σου εχεις παντα ενα τηλεφωνο. Οποτε ωραιες οι dslr/mirrorless αλλα ειναι μη πρακτικες, αξιζει να τις κουβαλας μονο για ιδιαιτερες περιπτωσεις ή αν εισαι ή θες να γινεις σοβαρος χομπιστας. Οποτε το p30 pro φανταζει η ιδανικη καθημερινη λυση αν θες ντε και καλα να δωσεις χρηματα. Εγω θα εμενα στο s8 μεχρι να βγει κατι πραγματικα πολυ καλυτερο...

Δημοσ.
Στις 19/8/2019 στις 3:00 ΠΜ, christospvl είπε

Καλησπέρα (Καλημέρα μάλλον) παιδιά.. Άλλο ένα βράδυ δε μπορώ να κοιμηθώ γιατί σκέφτομαι να αγοράσω κινητό αλλά πραγματικά ειμαι σε αδιέξοδο.. Λατρεύω πολύ τις φωτογραφίες και βασικά το κινητό το θέλω για κάμερα γιατί δεν έχω λεφτά για DSLR.. Δε με νοιάζει αν υστερεί σε ταχύτητα μπαταρία κλπ.. Είμαι ανάμεσα σε τρία.. Samsung Galaxy S10+... Huawei P30 pro.. Xiaomi Mi9.. Έχω διαβάσει ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥΣ ευλαβικά.. Εχω ψάξει κάθε είδους τεστ που έχουν περάσει Dx κλπ.. Και έχω δει χιλιάδες βίντεο με φωτος και δε ξέρω που να καταλήξω.. Δεν είμαι ειδήμων ουτε ξέρω από φωτογραφία.. Αν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει θα ημουν ευγνώμον.. Μέχρι τώρα είχα μόνο Samsung λόγω ότι θεωρώ ότι είναι αξιόπιστη όμως ειδα η huawei έκανε άλματα.. Και η xiaomi προσφέρει κάτι πολύ γαματο σε προσιτή τιμή.. Δε ξέρω αλήθεια.. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας 

Οπως σου ειπαν και σου εδωσαν και τα παιδια επιλογες η λυση για καλες φωτο ειναι μια φωτογραφικη.

Το κινητα ομως ειναι εξαιρετικα ειδικα για οσους οπως εσυ θελουν να βγαζουν φωτογραφιες απλα με ενα κλικ.

Το προβλημα σου δεν ειναι τα χρηματα οπου με τα χρηματα που θα δωσεις για ενα τετοιο κινητο αγοραζεις οχι απλα καλο αλλα σούπερ σετ καμερας-φακου για φωτογραφιες δεκαδες φορες καλυτερες απο το οποιοδηποτε κινητο.

Δυστυχως με την φωτογραφια απο κινητο που επιλεγεις θα εχεις παντα τους φυσικους περιορισμους της και δεν θα μαθεις και ποτε πραγματικη φωτογραφια. Οι διαφορες στα top level κινητα ειναι απειροελαχιστες. Θα τα χρυσοπληρωνεις και σε 6 μηνες θα εχει βγει καλυτερο και θα κοστιζουν -30%-40% απο οτι τα αγορασες.

Παρε οτι σου αρεσει περισσοτερο. Μεγαλυτερη διαφορα στην τελικη φωτογραφια θα κανεις εσυ παρα αυτα. Ενα καλυτερο καδραρισμα, μια καλυτερη γωνια ληψης πχ δινουν πιο ενδιαφερουσες φωτογραφιες κι ας εχουν πιθανα τεχνικα  προβληματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/8/2019 στις 3:00 ΠΜ, christospvl είπε

Καλησπέρα (Καλημέρα μάλλον) παιδιά.. Άλλο ένα βράδυ δε μπορώ να κοιμηθώ γιατί σκέφτομαι να αγοράσω κινητό αλλά πραγματικά ειμαι σε αδιέξοδο.. Λατρεύω πολύ τις φωτογραφίες και βασικά το κινητό το θέλω για κάμερα γιατί δεν έχω λεφτά για DSLR.. Δε με νοιάζει αν υστερεί σε ταχύτητα μπαταρία κλπ.. Είμαι ανάμεσα σε τρία.. Samsung Galaxy S10+... Huawei P30 pro.. Xiaomi Mi9.. Έχω διαβάσει ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΤΟΥΣ ευλαβικά.. Εχω ψάξει κάθε είδους τεστ που έχουν περάσει Dx κλπ.. Και έχω δει χιλιάδες βίντεο με φωτος και δε ξέρω που να καταλήξω.. Δεν είμαι ειδήμων ουτε ξέρω από φωτογραφία.. Αν κάποιος μπορούσε να με βοηθήσει θα ημουν ευγνώμον.. Μέχρι τώρα είχα μόνο Samsung λόγω ότι θεωρώ ότι είναι αξιόπιστη όμως ειδα η huawei έκανε άλματα.. Και η xiaomi προσφέρει κάτι πολύ γαματο σε προσιτή τιμή.. Δε ξέρω αλήθεια.. 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας 

Το να βγάλετε φωτογραφίες με το κινητό δεν είναι κακή λύση , φυσικά εφόσον γνωρίζετε κάποιους περιορισμούς γύρω από τον φακό / φακούς τους , όπως το να ελέγξετε την εστιακή απόσταση του φακου που έχει κάποιο το οποίο καταλήξατε , στην συνέχεια να το αντιστοιχησετε με το crop του αισθητήρα και να δείτε σε τι καταλήγει αν ήταν πραγματικός φακός μηχανής . Παράδειγμα , το δικό μου Xiaomi Mi max 2 η κύρια κάμερα του , όχι η σελφι είναι αντίστοιχη με έναν φακό 27mm και μέγιστο διάφραγμα f 2.2 , ένας αρκετά ευρυγώνιος φακός με σχετικά φωτεινό διάφραγμα . 

Με τον όμοιο τρόπο μπορείτε να βρείτε την αντιστοιχία στις κάμερες των κινητών που σας ενδιαφέρουν αφού κάνετε μια αναζήτηση με το όρο μάρκα κινητού και μοντέλο lens focal length . Δεν αποκλείεται να βρείτε και 35αρηδες φακούς σε κάποια κινητά , αρκετά προτιμότεροι για μένα . Την διαφορά μπορείτε να την διαπιστώσετε αν τραβήξετε την ίδια εικόνα , μια με την κανονική σας κάμερα στο κινητό και την ίδια με την σελφι . Θα δείτε ότι η γωνία θέασης είναι αρκετά διαφορετική , ίσως αυτή της σελφι σας φανεί καλύτερη , όπου η εστιακή απόσταση του φακού είναι σαν να είχατε έναν πενηντάρη .

Το αναφέρω διότι η αντιστοιχία αυτή έχει νόημα την στιγμή που ανοίγετε την κάμερα , οπότε εκείνη την στιγμή τραβάει φωτογραφία σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα , ενώ αν μεγεθύνετε με τα δάχτυλα η επεξεργασία είναι πλέον ψηφιακή και η εικόνα υπόκειται ως ένα βαθμό σε αλλοίωση , το ζουμ δλδ του φακού είναι καθαρά ψηφιακό και σε καμμία περίπτωση οπτικό , εκτός αν αναφέρεται κάτι διαφορετικό στα χαρακτηριστικά .

Από κει και πέρα , σημασία έχει να δείτε αν ο αισθητήρας που υπάρχει από μέσα είναι της Sony καθώς και τον τύπο του . 

Το κινητό παραμένει αξιόπιστο βοηθητικό και υπό όρους έως και κύριο εργαλείο για φωτογραφία , φυσικά καλό θα είναι να διαβάσετε λίγα πράγματα .

Καλησπέρα , καλή επιτυχία .

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.

Η αγορα του κινητου εξαρταται και απο το ποσο που διαθετεις.Αν δεν υπαρχει θεμα χρηματων παρε το s10 ή note 10.Αν εισαι περιορισμενος παρε το xiaomi.Επισης ειναι γεγονος οτι κινητο με καλη φωτογραφικη εχει πολλα πλεονεκτηματα αφου σπανια καποιος κουβαλαει φωτογραφική μαζι του.Εγ. θα εβαζα και το one plus 7 kai to note 9 παντως που τα βρισκεις σε καλυτερες τιμες.Επισης μπορεις να παρεις τα ανωτερω απο το ινσομνια σε μεταζειρισμενα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...