Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακουω οτι στο σπαστο, εχετε ευκαιρια να φατε στο ενδιαμεσο. Δηλαδη όποιος ειναι 9.00 με 17.00 δεν τρωει; 

Το σπαστο ωραριο, θεωρητικα σου δίνει το μεσημέρι ελεύθερο. Ωστοσο είτε κοιμάσαι περιμένοντας το επόμενο 4ωρο είτε το τρως με μεταφορές (σπιτι-δουλειά). Δηλαδή, έχεις μονο το ΣΚ ελέυθερο (εκτός αν δουλευεις και το Σαββατο). Και αν υπολογίσεις και τα λεφτα που δίνουν συνήθως, όχι με τίποτα παρά μονο αν είναι απόλυτη ανάγκη. Δεν σου αφήνει περιθώριο για να βελτιωθείς και να κυνηγήσεις κάτι καλύτερο, είναι σαν μια μόνιμη παγίδα.

11 ώρες πριν, micos000 είπε

Κορυφαίο ωράριο σε τοπική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Έπαιρνε φίλη μου κάπου 400€ 6άωρο με μία ώρα πριν προσέλευση και μία ώρα μετά αναχώρηση (οπότε 8 ώρες). Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κάνει το ωράριο 4ωρο σπαστό (2 ώρες πρωί, 2 ώρες απόγευμα) και μείωση στα 350€ περίπου αλλά η μία ώρα πριν και μία ώρα μετά παρέμεινε και στο πρωινό 2ωρο και στο απογευματινό (οπότε πάλι 8 ώρες).

Και αυτη η προσελευση πριν και μετα πως την δικαιολόγησε; Όχι μονο στους εργαζόμενους αλλά σε μια πιθανή καταγγελία....

Επεξ/σία από Dvs
  • Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κατα τη γνώμη μου, για να μη πω ότι το σπαστό δεν έπρεπε να υφίσταται θα έπρεπε όπως το κράτος έχει καθιερώσει τον κατώτατο μισθό (άλλη κουβέντα το κατά πόσο είναι καλό αυτό) θα έπρεπε να είχε καθιερώσει αυξημένο κατώτατο για όσους δουλεύουν σπαστό.

540€ ο βασικός; ωραία, 600€ ο βασικός με σπαστό.

πως θα σας φαίνονταν;

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι αντί να φεύγετε από τη δουλειά να πηγαίνετε σπίτι και να ξαναγυρνατε, να πηγαίνετε σε ένα οινομαγειριο στην περιοχή και σε ένα γυμναστήριο.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

κατα τη γνώμη μου, για να μη πω ότι το σπαστό δεν έπρεπε να υφίσταται θα έπρεπε όπως το κράτος έχει καθιερώσει τον κατώτατο μισθό (άλλη κουβέντα το κατά πόσο είναι καλό αυτό) θα έπρεπε να είχε καθιερώσει αυξημένο κατώτατο για όσους δουλεύουν σπαστό.

540€ ο βασικός; ωραία, 600€ ο βασικός με σπαστό.

πως θα σας φαίνονταν;

Απόλυτα λογικό και σωστό σαν σκέψη 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Αυτό είναι όντως ιδανικό 

Αν είσαι βέβαια φοιτητής έως 22 ετών, εισοδηματίας / χομπίστας, γυναίκα με 2-3 παιδάκια ή μαζεύεις τα τελευταία ένσημα για την σύνταξη ή δουλεύεις και κάπου αλλού μαύρα και κόβεις χρήμα από εκεί

Γιατί αν ανήκεις στην παραγωγική ηλικία 25-45 και θεωρείς ιδανική περίπτωση να παίρνεις 500 ευρώ το μήνα, μάλλον κάτι δε πάει καλά... 

Είμαι 34 φίλε μου αλλά πίστεψέ με, έκανα δουλειά που έπαιρνα 1000 ευρώ το μήνα και μου έπιναν το αίμα. Υπάρχει και κάτι που λέγεται ζωή. 

Εκτός αν είσαι κορόιδο να τρέχεις σαν το ποντίκι στη φάκα να κυνηγάς το χρήμα και όταν θα φτάσεις 60-70 να μετανιώνεις για τη ζωή που έκαψες κάνοντας μάγκες 3ους.

Στην Ελλάδα της κρίσης, τα 600 ευρώ καθαρά είναι ένα οκ εισοδημα αν έχεις δικό σου σπίτι (διαθέτω), γυναίκα που βγάζει πάνω κάτω τα ίδια (έχω κι απ' αυτο).

Και πίστεψέ με, αν τρέχεις όλη μέρα σαν το σκυλί για να βγάλεις 200-300 ευρώ παραπάνω το μήνα, θα τα σκορπάς πολύ πιο εύκολα γιατι θα πληρώνεις για να κερδιζεις τον χρόνο που δεν εχεις. Been there, done that. Και επιλέγω την ισορροπία.

Αλλά μου κάνει εντύπωση που ακόμη κι έτσι, κάποιος θα βρεθεί να υπαινιχθεί ότι είμαι οκνηρός. 

Εγώ που τόσα χρόνια έχω ανεχτεί βαρβαρα ωραρια, εκμετάλλευση, κακοπληρωμες κλπ. 

Όποιος γουστάρει, ας τρέχει σαν κοροιδο να στοκαρει χρήμα.

Εγώ τον μήνα μου τον βγάζω άνετα και έχω ισορροπία.

Για όποιον τον ενδιαφέρει, δουλεύω σε αλυσίδα super market, πολυεθνική, 4 γράμματα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Gentoo85 είπε

Είμαι 34 φίλε μου αλλά πίστεψέ με, έκανα δουλειά που έπαιρνα 1000 ευρώ το μήνα και μου έπιναν το αίμα. Υπάρχει και κάτι που λέγεται ζωή. 

Εκτός αν είσαι κορόιδο να τρέχεις σαν το ποντίκι στη φάκα να κυνηγάς το χρήμα και όταν θα φτάσεις 60-70 να μετανιώνεις για τη ζωή που έκαψες κάνοντας μάγκες 3ους.

Στην Ελλάδα της κρίσης, τα 600 ευρώ καθαρά είναι ένα οκ εισοδημα αν έχεις δικό σου σπίτι (διαθέτω), γυναίκα που βγάζει πάνω κάτω τα ίδια (έχω κι απ' αυτο).

Και πίστεψέ με, αν τρέχεις όλη μέρα σαν το σκυλί για να βγάλεις 200-300 ευρώ παραπάνω το μήνα, θα τα σκορπάς πολύ πιο εύκολα γιατι θα πληρώνεις για να κερδιζεις τον χρόνο που δεν εχεις. Been there, done that. Και επιλέγω την ισορροπία.

Αλλά μου κάνει εντύπωση που ακόμη κι έτσι, κάποιος θα βρεθεί να υπαινιχθεί ότι είμαι οκνηρός. 

Εγώ που τόσα χρόνια έχω ανεχτεί βαρβαρα ωραρια, εκμετάλλευση, κακοπληρωμες κλπ. 

Όποιος γουστάρει, ας τρέχει σαν κοροιδο να στοκαρει χρήμα.

Εγώ τον μήνα μου τον βγάζω άνετα και έχω ισορροπία.

Για όποιον τον ενδιαφέρει, δουλεύω σε αλυσίδα super market, πολυεθνική, 4 γράμματα..

Aν σκεφτείς να κάνεις κάνα δυο παιδάκια, έλα να μου πεις πόσο άνετα θα την βγάζεις με 1200 € το μήνα στο σπίτι... 

• Like 2
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε διάφορα πράγματα. Ήρθα Κύπρο και έμαθα ότι δίνει και παίρνει το 6μερο 6ωρο. Και τα λεφτά δεν είναι τρομερά (για εδώ). 

Βέβαια, πάντα υπάρχει και η εξής επιλογή

https://ec.europa.eu/eures/eures-searchengine/page/main?lang=en#/simpleSearch

Δημοσ.
12 minutes ago, AristidisZ said:

Aν σκεφτείς να κάνεις κάνα δυο παιδάκια, έλα να μου πεις πόσο άνετα θα την βγάζεις με 1200 € το μήνα στο σπίτι... 

Μπορει να μην τον ενδιαφερει. Θελω να πω, εξαρταται και ποσο μακροπροθεσμα κοιταει καποιος και κυριως τι σχεδια κανει. Πολλοι δεν ειναι οι family types οποτε σου λεει κομπλε ειμαστε 2 ατομα με σπιτι ιδιοκτητο. 

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, kleo1 είπε

ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή μια συνέντευξη για εργασία που είχα πριν κάποιες μέρες.

Στο τέλος της συνέντευξης έμαθα ότι πρόκειται για σπαστό ωράριο και τους έριξα άκυρο. Βέβαια μου ρίξαν κι αυτοί, που πιθανόν να μου το ρίχνανε ασχέτως ωραρίου αλλά οκ.

Τώρα εργάζομαι συνεχόμενο αλλά είχα εργαστεί παλιά (όταν ήμουν νέος) για λίγο με σπαστό ωράριο.

και ερωτώ τώρα, ρε παιδιά πως την παλεύετε όσοι δουλεύετε σπαστό ή ωράριο καταστημάτων;

Είναι σκέτο μαρτύριο. Να θες να κάνεις μια δουλειά, να πας σ ένα γιατρό, να πας το αμάξι σε συνεργείο...οτιδήποτε άλλο.....πρέπει να πάρεις άδεια.

εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να δουλέψω σπαστό. θα προτιμούσα να με ταΐζουν γονείς-παππούδες παρά να δουλεύω σπαστό.

Να θες να κάνεις κάτι, έχεις στο νου σου ότι σύντομα πρέπει να πας πάλι στη δουλειά. Είσαι δεσμευμένος στην ουσία όλη τη μέρα.

Πως το βλέπετε; Θεωρείτε ότι είμαι υπερβολικός;

Μην αρχίσουμε να λέμε ότι υπάρχουν και χειρότερα και άλλοι (σερβιτόροι) δουλεύουν αργίες γιορτές....

"θα προτιμούσα να με ταΐζουν γονείς-παππούδες παρά να δουλεύω σπαστό."

Τους γονείς-παππούδες τους ρώτησες?

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, kleo1 είπε

βασικά αυτό που απορώ είναι πως προλαβαίνετε όσοι δουλεύετε σπαστό να κάνετε κάτι άλλο.

γιατρός, συνεργείο.......να ασχοληθείτε με κάτι.

να πάτε σε μια υπηρεσία

γιατί προλαβαίνεις να τα κάνεις αυτά αν δουλευεις καθημερινά 9 με όσο πάει ?

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

1ον, δεν το  'χω καημό να φέρω σ'αυτή την κοινωνία υποψήφια θύματα.

2ον, αν υπάρχει σωστός εργοδότης που να προσφέρει καλύτερη αμοιβή, θα το σκεφτόμουν. Αλλά δεν υπάρχει.

3ον, σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσω να με εκμεταλλεύονται από δω και πέρα στη ζωή μου, για κανένα λόγο.

Το μοτίβο του "κάνω μερικά παιδιά και κάθομαι να δουλεύω σε 2 και 3 δουλειές με φουλ εκμετάλλευση" δεν με αντιπροσωπεύει.

ΑΝ ποτέ βρεθώ σε τέτοια ανάγκη, θα φύγω εξωτερικό (έχω επιλογές και για έξω). Τόσο απλά.

Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Όπως το να τρως τ'αγγούρια και να κλαίγεσαι ότι όλα σου φταίνε, κι αυτό επιλογή είναι.

Btw, ο λόγος που τώρα έχω ισορροπία στα εργασιακά μου, είναι γιατί ακριβώς ΕΠΕΛΕΞΑ να μην ανέχομαι καταστάσεις, έριξα τα άκυρα εκεί που έπρεπε, πήρα ρίσκα και μου βγήκαν. Ναι οκ, μπορεί να μη μου έβγαινε, αλλά σε κάθε περίπτωση ο κερδισμένος είμαι εγώ, γιατί δεν συνέχισα να επιτρέπω να με εκμεταλλεύονται και να αναρωτιέμαι "τι θα γινόταν αν...".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cacofonix-3 είπε

Εγώ δεν καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι αντί να φεύγετε από τη δουλειά να πηγαίνετε σπίτι και να ξαναγυρνατε, να πηγαίνετε σε ένα οινομαγειριο στην περιοχή και σε ένα γυμναστήριο.

Γιατί όταν μεγαλώνεις δε μπορείς να το κάνεις. Μέχρι τα 30 το κάνεις μια χαρά. Μετα τα 35 μετα τις 15.00 αρχίζεις και κουτουλας αν δεν εισαι σε ρυθμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, seventh_son είπε

Γιατί όταν μεγαλώνεις δε μπορείς να το κάνεις. Μέχρι τα 30 το κάνεις μια χαρά. Μετα τα 35 μετα τις 15.00 αρχίζεις και κουτουλας αν δεν εισαι σε ρυθμό.

36 είμαι (εργένης)

Επεξ/σία από cacofonix-3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, cacofonix-3 είπε

36 είμαι (εργένης)

Μήπως πίνεις πολλούς χυμούς ; :) χαχα τι να σου πώ , εγώ δε τη πάλευα. Όσες φορές το είχα κάνει , το βράδυ έπεφτα σε κώμα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, seventh_son είπε

Μήπως πίνεις πολλούς χυμούς ; :) χαχα τι να σου πώ , εγώ δε τη πάλευα. Όσες φορές το είχα κάνει , το βράδυ έπεφτα σε κώμα.

Όπως έγραψα και πριν, έχω ελεύθερο ωράριο. Δλδ μπορεί να πάω στις 9 μπορεί και στις 12. Σερί δεν μπορώ, πονάνε τα μάτια μου... οπότε το σπάω με φαγητό ίσως και κανένα καφέ. 

Άλλες εποχές το έσπαγα δύο φορές, και φαγητό και γυμναστήριο η και για μπύρα...

Αλλά γενικά δεν θεωρώ το σπαστό του εμπορικού καταστήματος τόσο τραγικό όσο το λέτε κάποιοι. ΟΚ δεν είναι όσο καλό το 9-5 αλλά μέχρι να βρεις κάτι άλλο, στο κενό φάε σε ένα οινομαγειριο και κάνε και μια γυμναστική, η άραξε σε ένα ήσυχο καφέ και διάβασε ένα βιβλίο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...