Προς το περιεχόμενο

Εμπορικό ναυτικό


dimlevi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, είμαι 26 και έχω δουλέψει σε κρουαζιερόπλοια για αρκετό καιρό Ως σεκιούριτι και ως πωλητής στα duty free καταστήματα που έχουν μέσα.

Έβλεπα τους αξιωματικούς μίλησα μαζί τους και σκεφτομαι σοβαρα να μπω του χρόνου σε μια ιδιωτική σχολή εμποροπλοιάρχων.
Είμαι μεταξυ του metropolitan που συνεργάζεται με τη WARSASH της Αγγλιας και στη σχολη της Βαρνας αν και πιο πολυ στρεφομαι στου μητροπολιτικου που συνεργαζεται με την αγγλικη ακαδημια λογω του μεγαλύτερου κυρους και βαρύτητας στην αγορα εργασιας Απο τη σχολη της Βαρνας (Δεν ξερω με σιγουρια να σας πω ετσι μου εχουν πει. Θα ηθελα τη γνωμη σας πανω σε αυτο.) Το οποίο θα με βοηθήσει να βρω μετέπειτα εύρεση Ναυτιλιακής και στο οτι το μετροπολιταν Ειναι στην Αθηνα.
Πριν ρωτησετε γιατι δε παω ΑΕΝ:
1) οι δυο σχολες που προανεφερα σου βρίσκουν εταιρία-πλοία Για μπαρκο για τα 2 εξαμηνα (πολυ σημαντικο για μενα)
2) θελω να μπω του χρονου οποτε θα ειμαι ηδη 27 και φετος ετσι και αλλιως εχουν ληξει οι προθεσιμες Για αιτησεις.
3) το απολυτήριο μου ειναι αρκετα χαμηλο και δεν εχω κάποιο πτυχιο αγγλικων αν και γνωριζω πολυ καλα λογω της δουλειας στα κρουαζιεροπλοια και δε θελω να δώσω πανελλήνιες.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1) Ποια η γνωμη σας σχετικα με σχολη WARSASH του Μητροπολιτικου, της Βαρνας και γενικα με τις ιδιωτικες.
 
2) Αν μπω στα 27 στη σχολη εχω αρκετες ελπιδες για εργασια μετα Λογω ηλικιας;
 
3) Με ενδιαφερει κυριως για κρουαζιεροπλοια Υπαρχει πιθανοτητα Να μπω κατευθείαν η Θελει αποκλειστικά "βυσμα";
Ευχαριστώ Εκ των πρότερων smiley1.gif
Ευχαριστώ Εκ των πρότερων smiley1.gif
Επεξ/σία από dimlevi
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είμαι ειδικός αλλά έχω γνωστό που έδρασε ανάλογα παρ'όλο που είχε τελειώσει δημόσια γ'βαθμια στην Ελλάδα... Έφυγε για Ρουμανία στα 27 του, αμέσως μετά τη θητεία του, έκανε την πρακτική του αρμενίζοντας κι επιστρέφοντας Ελλάδα, βρήκε πλοίο και συνεχίζει καλοπληρωμένα. Εννοείται όχι σε κρουαζιερόπλοιο, νομίζω πετρελαιοφόρο. 

Είτε πας στη σχολή του αγγλικού ναυαρχείου, είτε στην ΑΕΝ είτε στην αντίστοιχη της Ουγκάντας, το πιο σημαντικό, σημαντικότερο κι από την απόδοσή σου ως εκπαιδευόμενος, είναι οι καλές και στοχευμένες δημόσιες σχέσεις. Αν έχεις κάπου βύσμα, εννοείται ότι το χρησιμοποιείς. Το βύσμα παντού είναι uber alles. "Αν έχεις βύσμα διάβαινε κι αν έχεις κώλο στήσε" που λέει και το ρητό...

Από τη δική μου σκοπιά και με δίχως να ξέρω τι γίνεται στον χώρο με τα κρουαζιερόπλοια, θα σου πρότεινα τους Άγγλους αν σε βαστά η τσέπη σου. Έχουν παντού αποικίες καιτα χαρτιά των Άγγλων είναι καλοπληρωμένα σε αφρικανικές χώρες με υψηλή διαφθορά (σε περίπτωση που βρεις κάτι εκεί κάτω, πχ Λάγος στη Νιγηρία). Στην Ελλάδα θα σε αδειάσουν γιατί σίγουρα το βύσμα είναι καλύτερο χαρτί. Αν σου βγαίνει ακριβή η Αγγλία, βεβαιώσου πως έχεις καλές σχέσεις ή κάποια καλή επαφή στις εταιρείες που δούλευες στα κρουαζιερόπλοια ώστε να σε κατευθύνει μετά το πέρας των σπουδών σου διαφορετικά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σου βγει άστοχη επιλογή η εκπαίδευσή σου. 

ΥΓ Αν δε βαριέσαι, χτύπα και μια θητεία δόκιμου στον στρατό, πολλοί στόκοι που θα διαβάσουν το βιογραφικό σου θα νομίζουν ότι διοικούσες 2000 άτομα κι άρα έχεις managerial abilities ενώ σε τριτοκοσμικές χώρες υπάρχει η πεποίθηση ότι όποιος εκπαιδεύτηκε σε στρατό είναι από τους καλύτερους... Λογικά, θα πληρώνεσαι κιόλας... 

Επεξ/σία από Lasombra
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...