Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο insomnia,

Προσφατα ειχα συνεργαστει με εναν μεσιτη για να μου βρει ενοικιαστη. Τελικα, μετα απο 2-3 μερες βρηκε ενα ζευγαρι που το ηθελε το σπιτι. Επειτα, ομως, μετα απο καποιες σκεψεις (και μετα απο διαφορα red flags και ενστασεις απο κοντινα προσωπα, για διαφρους λογους) αλλαξα γνωμη και δεν ηθελα ουτε να συνεργαστω ξανα μαυτον, ουτε να βρω ενοικιαστη. Αντιθετως, επελεξα να το πουλησω. Οποτε, μολις του το ειπα αυτο εγινε εξαλλος, εντωμεταξυ αυτος το πιστεψε οτι θα παρει απο εμενα το πρωτο + αλλα δυο μισθωματα (ετσι εγραφε στο χαζοσυμβολαιο που υπεγραψα με κλειστα ματια... μεγαλο λαθος). Πολυ γρηγορα αρχησε τους εκφοβιασμους (δυστυχως δεν ηχογραφησα την ομιλια μου μαυτον στο κινητο με καποια εφαρμογη... παλι λαθος). Στο τηλεφωνο μου ελεγε οτι το συμβολαιο που υπεγραψα εγραφε οτι αμα ακυρωσω τη συνεργασια μας ενω εχει βρει "καλο" ενοικαστη εχω ΧΡΕΟΣ (ετσι ελεγε) να τον πληρωσω το πρωτο ενοικιο + φπα. ΕΛΕΟΣ. Δεν εχει καταλαβει οτι δουλευει ελευθερο επαγγλεμα μου φαινεται.

Για να μην πολυλογω, για περιπου 30 λεπτα στο τηλεφωνο μου φωαζε στο αυτι (μαλλον επειδη με βρηκε μικρο και ανιδεο, και ευκολα ευπιστο/κοροιδο) οτι ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΩ θα με παει στα δικαστηρια και θα μου παρει την περιουσια.

Ρε παιδια/insomniaδες, ο λεγομενος "Μανιατης" ποίος ειναι;

Ελεγε συνεχως οτι ο δικηγορος ειναι ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ και το γραφειο του ειναι στην Ακαδημιας (και καλα για να με ψαρωσει).

Θελει λεει τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ (μπαααα) για τον κοπο που εκανε (το σ/κ τον ειχα παρει τηλ ηταν σε διακοπες...).

Παρεπιμπτοντως το συμβολαιο που ειχα υπογραψει δεν ειναι αποκλειστικη συνεργασια με τον μεσιτη, και ο δικηγορος μου μου ειπε οτι μεσιτης δε μπορει να κανει τιποτα. Μαλλον το εκανε τοσο θεμα για να με τρομαξει και να μου μαθει να σεβομαι τον κοπο, χρονο, χρημα των αλλων. (σχολιο: Να υπενθυμισω εδω μιλαμε για μεσιτες. Ειμαι υπερ της ελευθερεης αγορας, δεν αντιλεγω, αλλα... την μεσιτεια στην Ελλαδα προσωπικα δε την αναγωνριζω ως αξιοτιμο επαγγελμα, εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις)

Πριν κλεισω, θελω να δωσω εμφαση στο γεγονος οτι ηθελε να με βαλει να κανω συμφωνια με τον ενοικιαστη να μου δινει ενα ποσοστα σε μαυρα και να φορολογουμε λιγοτερο λογω του χαμηλοτερου ενοικιου. Ειμαι σε γενικες γραμμες σοβαρος ανθρωπος και δε θα εκανα πιστευω ποτε κατι τετοιο (φοροδιαφυγη εις βαρος της κοινωνιας και του κρατους). Επισης ηταν μαφιοζος και εκβιαζε τον πατερα μου και εμενα, οτι θα μας κυνγησει στα δικαστηρια αμα δε του δωσουμε τα λεφτα του. Το επαναλαβα γιατι ηταν τουλαχιστον τρομερα εκδικητικος, αν οχι και υβριστικος (λιγο ακυροι χαρακτηρισμοι για το insomnia?).

Τελος θελω να ρωτησω, τι μπορω να κανω νομικα με τους εκβιασμους του απεναντι μου. Δε σκοπευω να κανω κατι αλλα απο περιεργεια ρωταω. Επισης, αμα οντως με "κυνηγησει στα δικαστηρια", καθως δε ξερω απο τετοια θεματα, πως θα ενημερωθω εγω γιαυτο και πως μπορω απλα να μην ασχοληθω μαυτον τον αξιολυπητο μαφιοζο;

Τελευταια ερωτηση τι και ποιος ειναι ο Μανιατης και τι πιθανοι κινδυνοι υπαρχουν σαυτην την υποθεση, αμα γνωριζετε;

Ευχατιστω για την αναγνωση και τον πολυ-πολυτιμο χρονο σου αναγωστη.

Υ.Γ. : Προφανως η προσφατη εμπειρια μου ειναι ασχετη με τα συνηθη θεματα του ινσομνια, παρα αυτο ομως ψαχνωντας παρατηρησα οτι υπαρχει μεγαλη εχθρα προς του μεσιτες, κυριως απο ινσομνιαδες;

Υ.Γ. : Ηθελα απλως να το μοιραστω. Οποιος θελει να μαθει το ονομα του μεσιτη και την εταιρεια με ρωταει. Θα του/της απαντησω εδω στο thread.

Τα προσθεσα αργοτερα:

επισης μου εβγαλε τη ψυχη για νμου επιστρεψει τα κλειδια του διαμερισματος. μετα απο πολλες μερες και πιεση μου τα εδωσε. Οταν τα εδωσε φωναξε στη μεση του δρομου ΤΑ ΛΕΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, με εβρισε και το γκαζωσε. Ελεος, 50χρονων μαλακας κριμα. Εγω δεν ανταπεδωσα κανενα βρυσιδι, κι αλλο ενα λαθος.

Αμα παω αυριο στο σπιτι και με τα κλειδια μπηκε και το δω ανω κατω. Ή ακομη αμα εχωντας βγαλει αντιγραφα των κλειδιων μου, καποια μερα αποφασισει να διαρρηξει το σπιτι μου. Τι μπορω να κανω νομικα για να με προστατεψω; Τι αποδειξεις εχω οτι οντως το διερρηξε χωρις την εγκριση μου?

Ευχαριστω

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ακριβώς αυτό. Δεν σου φταίει κανένας που δεν διάβασες το συμβόλαιο - συμφωνία. Εσύ ο ίδιος φταις σε όλη την διαδικασία. Για τις απειλές κλπ δεν θα το σχολιάσω. Είναι λογικό να θέλει να κινηθεί νομικά πιστεύω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) Από την στιγμή που υπέγραψες συμβόλαιο δεν θα τον χαρακτήριζα ούτε μαφιόζο, ούτε παράνομο, αλλά ούτε και παράλογο ως προς τις απαιτήσεις του.

2) Καλό θα ήταν να μην αναφέρεις το όνομα του και πολύ καλά έκανες που δεν ενέδωσες στο "βρισίδι".

3) Για να ηχογραφήσεις συνομιλία πρέπει να το γνωρίζουν και να είναι σύμφωνες και οι δυο πλευρές.

4) Αλλάζεις κλειδαριές (problem solved).

5) Το καλύτερο που είχες να κάνεις, δηλαδή το να συμβουλευτείς δικηγόρο, το έχεις κάνει ήδη.

6) Δεν ήξερε ο δικηγόρος σου να σε ενημερώσει σχετικά με τον συνάδελφο του?

7) Αν πρόκειται για το περιουσιακό στοιχείο που σου περισσεύει/δεν έχεις τι να το κάνεις και μόνο βάρος σου είναι, ακόμα ενδιαφέρομαι. :P

4 ώρες πριν, ciyo είπε

ρε φιλε 3 ενοικια???? μα καλα ειναι τοσο καθαρματα???? τι νοικιαζεις καμια βιλα 5000 το μηνα?

Ε καλά ρε συ μπορεί να τα έπαιρνε μισά μισά από ιδιοκτήτη και από ενοικιαστή.

Επεξ/σία από giorgos4ever
  • Like 2
Δημοσ.

Ναι τοσο αρπαχτικα ειναι . Καλα εδω απειλουνε και χωρις τιποτα με προφορικη δηθεν συμφωνια οποτε η απαντηση ηταν θα μας κλ@σεις τα .. και δεν αφησα ποτε να  πλευριζουν τετοιοι  Θυμαμαι ενας ηθελε επιπλεων 20%  της συνολικης αξιας για δηθεν μεσιτεια :P

Δημοσ.

Αφου ο δικηγορος σου ειπε οτι ο μεσιτης δε μπορει να κανει τιποτα,γιατι μπηκες να γραψεις εδω;

Μηπως εμεις σου βρουμε καλυτερη λυση ιντερνετικα;

• Thanks 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akourtis98 είπε

την μεσιτεια στην Ελλαδα προσωπικα δε την αναγωνριζω ως αξιοτιμο επαγγελμα

Ούτε εγω, αλλά όταν τον είχες ανάγκη του ανεθεσες την ενοικίαση.

Βασικά διάβασε τι έχεις υπογράψει.

Αν στο χαρτί που έχεις υπογράψει αναφέρει κάτι από όλα αυτά βεβαίως κ μπορεί να σου κάνει αγωγή κ να διεκδικήσει αποζημίωση.

Αν δεν αναφέρει τοτε δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.

Τέλος χωρίς χαρτί που να φέρει την υπογραφή κανένας δεν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον σού

Όπως κ εσύ χωρίς μάρτυρες για τις απειλές δεν μπορείς να κινηθείς ενάντια στον μεσίτη.

Γενικά όταν πας να κάνεις μια κίνηση είτε πώληση,είτε ενοικίαση είτε υπογραφή μεσιτείας καλό είναι να είσαι συνειδητοποιημένος, ενημερωμένος κ φερεγγυος.

Διότι κ ο μεσίτης, ο ενοικιαστής ή κάποιος άλλος μπορεί να γράφει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο άλλο φόρουμ για έναν καραγκιόζη ιδιοκτήτη....

Δημοσ.

Ρε παιδιά συγνώμη , εγώ δεν κατάλαβα τι είπε ο TS? Υπέγραψε για ενοικίαση και τελικά λέει άλλαξε γνώμη και θέλει να το πουλήσει, οπότε γιατί φταίει και πρέπει να τον πληρώσει αφού τελικά δεν θα το νοικιάσει?

Χάνω κάτι?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsofras είπε

Ρε παιδιά συγνώμη , εγώ δεν κατάλαβα τι είπε ο TS? Υπέγραψε για ενοικίαση και τελικά λέει άλλαξε γνώμη και θέλει να το πουλήσει, οπότε γιατί φταίει και πρέπει να τον πληρώσει αφού τελικά δεν θα το νοικιάσει?

Χάνω κάτι?

Χαζομάρες.

Δημοσ.

ξεχασα να αναφερω οτι στην αρχη τον ειχα ρωτησει οτι πιθανως καποια στιγμη να σταματησω την συνεργασια μας, και τον ρωτησα αμα αυμφωνει. Μου ειπε οτι απλως τον κανω ενα τηλεφωνακι και του λεει κλπ κλπ οτι βρηκα ενοικιαστη κλπ κλπ...

το χαρτι που υπεγραψα ηταν μια βλακεια που δεν ελεγε τιποτα που να με δεσμευει καπως.

Δε ξερω απο νομικα, αλλα αποτι εχω ψαξει εχω δικαιωμα να παρω τηλ εναν μεσιτη και να του πω αστο δε θελω να εισαι ο μεσιτης μου.

Επισης το παραδεχομαι οτι ημουν μλκς και μη φερεγγυος αλλα αυτο που συνεβη σαυτη την περιπτωση ειναι το προβλημμα καθε ελευθερου επαγγελματια, δλδ να κανεις εξοδα να μη βγαζεις τελικα κερδος και κυριως του μεσιτη οπου και τελευταια στιγμη μπορει καποιος να δισταξει και να μην θελει ουτε να αγορασει ουτε να νοικιασει. Ειναι μεστο επαγγελμα. Υπαρχουν παρα πολλες δουλειες εκει εξω, δε χρεαιζεται ναναι μαφιοζος.

Οσο αναφορα το νομικο κομματι, δε μπορει να μου κανει τιποτα. Ειναι απλως ενας μλκς που πουλαει αερα. Ελεγε πολλα και τα ελεγε ωραια.

Το παραδεχομαι ομως οτι εκανα κι εγω πολλες βλακειες. Δεν εχω πολλη εμπειρια με τετοια θεματα... τωρα μαθαινω.

45 λεπτά πριν, kirileman είπε

3 ενοίκια αμοιβή υπέγραψες ρε μπαγάσα; Αν και όπως το γράφεις, μάλλον κάτι άλλο εννοείς.

Ναι εγραφε 500 ευρω και μετα πιο κατω και μπερδεμενα εγραφε οτι αποδεχομαι ρητα την παρακρατηση απο μερους του μεσιτη ποσου που αντιστιχει σε δυο μισθωματα απο τον υποψηφιο μισθωτη, μεχρι την καταρτιση της μισθωτικης εξοφλησης της μεσιτικης αμοιβης πλεον φπα 24%

1 ώρα πριν, talibanakos είπε

Αφου ο δικηγορος σου ειπε οτι ο μεσιτης δε μπορει να κανει τιποτα,γιατι μπηκες να γραψεις εδω;

Μηπως εμεις σου βρουμε καλυτερη λυση ιντερνετικα;

ετσι απο περιεργεια... ελικρινα γιαυτο

1 ώρα πριν, bill999r είπε

Ούτε εγω, αλλά όταν τον είχες ανάγκη του ανεθεσες την ενοικίαση.

Βασικά διάβασε τι έχεις υπογράψει.

Αν στο χαρτί που έχεις υπογράψει αναφέρει κάτι από όλα αυτά βεβαίως κ μπορεί να σου κάνει αγωγή κ να διεκδικήσει αποζημίωση.

Αν δεν αναφέρει τοτε δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα.

Τέλος χωρίς χαρτί που να φέρει την υπογραφή κανένας δεν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον σού

Όπως κ εσύ χωρίς μάρτυρες για τις απειλές δεν μπορείς να κινηθείς ενάντια στον μεσίτη.

Γενικά όταν πας να κάνεις μια κίνηση είτε πώληση,είτε ενοικίαση είτε υπογραφή μεσιτείας καλό είναι να είσαι συνειδητοποιημένος, ενημερωμένος κ φερεγγυος.

Διότι κ ο μεσίτης, ο ενοικιαστής ή κάποιος άλλος μπορεί να γράφει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο άλλο φόρουμ για έναν καραγκιόζη ιδιοκτήτη....

οκ συμφωνω

1 ώρα πριν, tritonas00 είπε

Φταις

το ξερω (αλλα δεν ειναι επαγγελματισμος αυτο). Εχω πολλα πραγματα να κανω. Δε μπορω να ασχολουμαι με τετοιους ανθρωπους. φανταζομαι το ιδιο λεει για μενα, και με το δικιο του. μονο που αυτος ειναι μεσιτης/πωλητης και δε προσφερει τιποτα στην κοινωνια. πουλαει αερα.

Ξεχασα να αναφερω ενα τελευταιο πραγμα. Οτι το ακινητο δεν ειναι δικο μου. Ειναι της μητερας μου. Εβαλα υπογραφη αλλα δεν ειναι του μεσιτη.

Επισης, το συμβολαιο δε λεει τιποτα για το αμα δε θελω να ειναι μεσιτης μου. Εχω δικαιωμα να του πω φιλε ΣΤΑΜΑΤΑ, τουλαχιστον σαυτη την περιπτωση.

1 ώρα πριν, giorgos4ever είπε

1) Από την στιγμή που υπέγραψες συμβόλαιο δεν θα τον χαρακτήριζα ούτε μαφιόζο, ούτε παράνομο, αλλά ούτε και παράλογο ως προς τις απαιτήσεις του.

2) Καλό θα ήταν να μην αναφέρεις το όνομα του και πολύ καλά έκανες που δεν ενέδωσες στο "βρισίδι".

3) Για να ηχογραφήσεις συνομιλία πρέπει να το γνωρίζουν και να είναι σύμφωνες και οι δυο πλευρές.

4) Αλλάζεις κλειδαριές (problem solved).

5) Το καλύτερο που είχες να κάνεις, δηλαδή το να συμβουλευτείς δικηγόρο, το έχεις κάνει ήδη.

6) Δεν ήξερε ο δικηγόρος σου να σε ενημερώσει σχετικά με τον συνάδελφο του?

7) Αν πρόκειται για το περιουσιακό στοιχείο που σου περισσεύει/δεν έχεις τι να το κάνεις και μόνο βάρος σου είναι, ακόμα ενδιαφέρομαι. 😊

Ε καλά ρε συ μπορεί να τα έπαιρνε μισά μισά από ιδιοκτήτη και από ενοικιαστή.

Ευχαριστω για τα τιπς

1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Ναι τοσο αρπαχτικα ειναι . Καλα εδω απειλουνε και χωρις τιποτα με προφορικη δηθεν συμφωνια οποτε η απαντηση ηταν θα μας κλ@σεις τα .. και δεν αφησα ποτε να  πλευριζουν τετοιοι  Θυμαμαι ενας ηθελε επιπλεων 20%  της συνολικης αξιας για δηθεν μεσιτεια :P

.....

2 ώρες πριν, ΘοδωρηςGR είπε

Ακριβώς αυτό. Δεν σου φταίει κανένας που δεν διάβασες το συμβόλαιο - συμφωνία. Εσύ ο ίδιος φταις σε όλη την διαδικασία. Για τις απειλές κλπ δεν θα το σχολιάσω. Είναι λογικό να θέλει να κινηθεί νομικά πιστεύω. 

ναι εγω φταιω, το ξερω. αλλα οχι λογικο δεν ειναι. Αλλα τα συναισθηματα του και αλλο το τι λενε οι συμφωνιες και τα συμβολαια.

2 ώρες πριν, ΘοδωρηςGR είπε

ναι εγω φταιω, το ξερω. αλλα οχι λογικο δεν ειναι. Αλλα τα συναισθηματα του και αλλο το τι λενε οι συμφωνιες και τα συμβολαια.

επισης: https://ekapsali.gr/ola-osa-prepei-na-kserete-gia-ti-simvasi-mesiteias/

Δεν υπεγραψα ποτε οριστικη συμβαση.

Δημοσ.

Ο μανιατης ειναι το πρωτο ονομα στα αστικα. Εχει δικτυο και γνωριμιες παντου. Επηρεαζει τα αποτελεσματα...προσεχε διοτι δεν εχεις χασει ποτε. Τον φοβουνται και οι δικαστες.καλυτερα να τα βρειτε με τον μεσιτη.

Δημοσ.

Κάθισες υπέγραψες ένα συμβόλαιο με τους δικούς του όρους χωρίς να το διαβάσεις και μετά γκρινιάζεις.

Κακώς τσακώθηκες μαζί του.Βρες ένα καλό λόγο και προσπάθησε να τα βρείτε.Το πιο πιθανό αν τον γράψεις και δεν κάνεις τίποτε να μην  ασχοληθεί γιατί και αυτός θα πρέπει να πληρώσει δικηγόρο αλλά ποιος σου εγγυάται ότι δεν θα το κάνει και αντί για 200-300 ευρώ να σου ζητάει 1.000;;;;;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...