Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 16/9/2019 στις 1:34 ΜΜ, poulinos είπε

σε router modem dual band μπορεις να πας σε fritz μπορεις να πας σε asus ή σε tp link.αν ειναι να βαλεις vdsl 50/100 θα σου δωσουν αλλο εξοπλισμο.στην Nova αυτην την στιγμη δινουν το 267 το οποιο ομως δεν ειναι Dual band.βεβαια αν γινεις voip δεν μπορεις να βγαλεις το zte οποτε εκει απλα θες ενα access point πανω στο zte για να εχεις dual band. επισης μπορει να μην φταιει η γραμμη σου που δεν βλεπεις utube αλλα η ποιοτητα σηματος.θα μπορουσες βεβαια να επαιζες και με powerlines. η γραμμη θα φταιει αν εισαστε στο ιντερνετ πολλες συσκευες οποτε εκει λογικο ειναι να μπουκωνει η συνδεση.

να καταλαβω αυτο με το access point, αν παω σε vdsl 50 /100 μπορω να εχω μονο ethernet 5g στον υπολογιστη μου με κλειστο το wifi και το υπολοιπο σπιτι να εχει 2,4g wifi με το παλιο router/modem αυτο εννοεις;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν πας σε vdsl 50 ή 100 η forthnet θα σου δωσει το Zte 267(αυτο δινει στην παρουσα φαση)  το οποιο ειναι 2,4 ghz.αν θες καλυτερο wifi βαζεις ενα access point το οποιο ειναι 2,4 και 5ghz. to wifi του zte μπορεις να το κλεισεις.δεν υπαρχει λογος να ειναι ανοιχτο εκτος αν για καποιο λογο εχεις μεγαλο σπιτι οποτε το access point το βαλεις σε αλλο σημειο και οχι διπκα στο router. αν θες ethernet θα παρεις κανονικα ethernet απο το zte. αν δεν βαλεις access point τοτε ασυρματα 2,4 ghz και το Pc σου με καλωδιο ethernet.

Δημοσ.

για ποιον λογο δινουν αυτο που ειναι μονο 2,4g δεν θα πρεπε να ναι dual band; θα παω σε vdsl αλλα νομιζω αξιζει να παιζω στα 5g πως το κανω αυτο τωρα. Δηλαδη θα χρειαστω κι αλλη συσκευη απο την οποια θα παιρνω τα 5g οποτε το ZTE τι δουλεια θα κανει; Στοχος μου ειναι με την αναβαθμιση να πιανω 5g ειτε ethernet ή καλύτερα wifi σε ολο το σπιτι (κυριοτερα στο pc μου) αυτο δεν το χω αποφασισει ακομα γιατι στον χωρο μου εχει καποιο θεμα η μπριζα του τηλεφωνου οποτε θελει ηλεκτρολογο για να συνδεθω ethernet.

Δημοσ.
15 minutes ago, qrstuv said:

για ποιον λογο δινουν αυτο που ειναι μονο 2,4g δεν θα πρεπε να ναι dual band; θα παω σε vdsl αλλα νομιζω αξιζει να παιζω στα 5g πως το κανω αυτο τωρα. Δηλαδη θα χρειαστω κι αλλη συσκευη απο την οποια θα παιρνω τα 5g οποτε το ZTE τι δουλεια θα κανει; Στοχος μου ειναι με την αναβαθμιση να πιανω 5g ειτε ethernet ή καλύτερα wifi σε ολο το σπιτι (κυριοτερα στο pc μου) αυτο δεν το χω αποφασισει ακομα γιατι στον χωρο μου εχει καποιο θεμα η μπριζα του τηλεφωνου οποτε θελει ηλεκτρολογο για να συνδεθω ethernet.

α.μην μπερδευεις τα 5g του wifi με τα 5g της κινητης τηλεφωνιας.μιλαμε για 5ghz σε wifi.το ρουτερ που δινουν καλως η κακως ειναι αυτο. αν δεν σε καλυπτει σε θεμα αποδοσης πχ αν εχεις 100 αρα γραμμη εκει ειτε παιρνεις με ethernet ειτε πας σε dual band access point. το zte θα κανει την συνδεση την τηλεφωνια κτλ και θα δινει ethernet ενω το access point αν μιλαμε για access point θα δινει dual band wireless.αν θες και extender/repeater επειδη το σπιτι ειναι μεγαλο εκει αρχισει και μπλεκει η κατασταση αναλογως τις αναγκες σου.επισης αλλο το πριζακι ethernet αλλο το τηλεφωνικο.εσυ θες να συνδεθεις ethernet με το router>οτι εχεις τηλεφωνικο στο δωματιο σου δεν μας κανει εκτος αν μπει το ρουτερ εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο λεω για να συνδεθω ethernet πρεπει να μπει το ρουτερ στο δωματιο μου αλλα αυτο δεν γινεται για την ωρα γιατι δεν δουλευει το πριζακι το τηλεφωνικο. Γι αυτο λεω πως ειναι προτιμοτερο το ρουτερ να βρισκεται εκει που ειναι τωρα για ευνοητους λογους για να πιανουν ολοι wifi, ethernet να μη μπει τιποτα στην τελικη. Αλλα αυτο με τα 2,4ghz και τα 5ghz του wifi δεν καταλαβαινω τωρα. Σκεφτομαι να παω σε 50ρα ή και 100ρα ειναι 5-7 ευρο η διαφορα.

σε μενα η αποσταση απ το ρουτερ θα ειναι περιπου 10 μετρα με μια πορτα ως εμποδιο

• WIFI: 2.4Ghz 300Mbps / 5Ghz 867Mbps (θα δινει δεν εχω παρει την καρτα ακομα)

αυτο δινει το δικο μου pc.

δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε 5g σε κινητο ουτε ξερω τι ειναι. Αυτο που ψαχνω ειναι γρηγορο ασυρματο ιντερνετ στο σπιτι.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.

εκει που βρισκεται αν το αφησεις το θεμα ειναι αν με οποιοδηποτε ρουτερ θα φτανει σωστα το σημα μεχρι το pc σου. τα 2,4 ghz δεν προκειται να σου δωσουν 100Mbit σε μια συσκευη πρακτικα ενω αντιθετα τα 5ghz μπορουν να στην δωσουν αυτην την ταχυτητα.απλα αν εχεις εμποδια και στις 2 περιπτωσεις (2,4ghz και 5ghz) θα εχεις θεματα. οτι εισαι 10 μετρα με μια πορτα μονο ειναι καλο διοτι δεν ειναι μεγαλο προβλημα.

1 hour ago, qrstuv said:

αυτο λεω για να συνδεθω ethernet πρεπει να μπει το ρουτερ στο δωματιο μου αλλα αυτο δεν γινεται για την ωρα γιατι δεν δουλευει το πριζακι το τηλεφωνικο. Γι αυτο λεω πως ειναι προτιμοτερο το ρουτερ να βρισκεται εκει που ειναι τωρα για ευνοητους λογους για να πιανουν ολοι wifi, ethernet να μη μπει τιποτα στην τελικη. Αλλα αυτο με τα 2,4ghz και τα 5ghz του wifi δεν καταλαβαινω τωρα. Σκεφτομαι να παω σε 50ρα ή και 100ρα ειναι 5-7 ευρο η διαφορα.

σε μενα η αποσταση απ το ρουτερ θα ειναι περιπου 10 μετρα με μια πορτα ως εμποδιο

• WIFI: 2.4Ghz 300Mbps / 5Ghz 867Mbps (θα δινει δεν εχω παρει την καρτα ακομα)

αυτο δινει το δικο μου pc.

δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε 5g σε κινητο ουτε ξερω τι ειναι. Αυτο που ψαχνω ειναι γρηγορο ασυρματο ιντερνετ στο σπιτι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

εκει που βρισκεται αν το αφησεις το θεμα ειναι αν με οποιοδηποτε ρουτερ θα φτανει σωστα το σημα μεχρι το pc σου. τα 2,4 ghz δεν προκειται να σου δωσουν 100Mbit σε μια συσκευη πρακτικα ενω αντιθετα τα 5ghz μπορουν να στην δωσουν αυτην την ταχυτητα.απλα αν εχεις εμποδια και στις 2 περιπτωσεις (2,4ghz και 5ghz) θα εχεις θεματα. οτι εισαι 10 μετρα με μια πορτα μονο ειναι καλο διοτι δεν ειναι μεγαλο προβλημα.

γινεται να αφησω το καινουριο ρουτερ το ZTE για 2,4 wifi και να βαλω ενα access point 5ghz στον υπολογιστη μου με ethernet? 

αυτο για παραδειγμα     https://www.skroutz.gr/s/19187520/TP-LINK-Deco-M4-v1.html#specs

το access point τι θελει για να συνδεθει ethernet - ρευμα αυτα ή και τηλεφωνικο καλωδιο?

Δημοσ.

μπορει να παιξει το V8 vdsl 50αρα? σημερα δεν μου ειπε κατι οτι θα δωσει το zte το ρουτερακι εδω ο τοπικος παροχος της nova. Στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι οχι το thompson δεν ειναι για 50ρα αλλα θα το εξακριβωσουμε σε 2-3 μερες οταν ενεργοποιηθει η συνδεση 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 19/09/2019 at 16:58, qrstuv said:

μπορει να παιξει το V8 vdsl 50αρα? σημερα δεν μου ειπε κατι οτι θα δωσει το zte το ρουτερακι εδω ο τοπικος παροχος της nova. Στο τηλεφωνο μου ειπαν οτι οχι το thompson δεν ειναι για 50ρα αλλα θα το εξακριβωσουμε σε 2-3 μερες οταν ενεργοποιηθει η συνδεση 

οχι ειναι adsl2+.δεν μπορει να παιξει,.απλα παιζει να σου πουν οτι αγορασε εσυ και οτι δεν θα σου δωσουν δωρεαν.

On 18/09/2019 at 17:22, qrstuv said:

γινεται να αφησω το καινουριο ρουτερ το ZTE για 2,4 wifi και να βαλω ενα access point 5ghz στον υπολογιστη μου με ethernet? 

αυτο για παραδειγμα     https://www.skroutz.gr/s/19187520/TP-LINK-Deco-M4-v1.html#specs

το access point τι θελει για να συνδεθει ethernet - ρευμα αυτα ή και τηλεφωνικο καλωδιο?

ναι μπορεις να αφησεις να παιζει το Zte στα 2,4 και ενα access point ναπαιζει μονο στα 5ghz.προσωπικα θα εβαζα ενα ubiquiti πχ να κανει και τα δυο.εκτος αν χρειαστει να αλλαξεις router για το vdsl οποτε παρε ενα dual band απο την αρχη και μην αγορασεις αυτο που θα σου δωσει ο παροχος που πιθανοτατα δεν θα ειναι 5ghz. το access point θελει ρευμα και ethernet αλλα υπαρχουν και μερικα που παιζουν Poe δηλαδη Power over ethernet οποτε δεν θελουν πριζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, poulinos είπε

οχι ειναι adsl2+.δεν μπορει να παιξει,.απλα παιζει να σου πουν οτι αγορασε εσυ και οτι δεν θα σου δωσουν δωρεαν.

ναι μπορεις να αφησεις να παιζει το Zte στα 2,4 και ενα access point ναπαιζει μονο στα 5ghz.προσωπικα θα εβαζα ενα ubiquiti πχ να κανει και τα δυο.εκτος αν χρειαστει να αλλαξεις router για το vdsl οποτε παρε ενα dual band απο την αρχη και μην αγορασεις αυτο που θα σου δωσει ο παροχος που πιθανοτατα δεν θα ειναι 5ghz. το access point θελει ρευμα και ethernet αλλα υπαρχουν και μερικα που παιζουν Poe δηλαδη Power over ethernet οποτε δεν θελουν πριζα.

Ουτε access point ουτε τιποτα δεν χρειαζομαι στη γραμμη ηταν το προβλημα. Με το ΖΤΕ τωρα ειμαι μια χαρα και σε ποιοτητα σηματος, κανονικη λειτουργια κτλπ. Δεν εχει αποσυνδεθει καθολου. Η ακριβη ταχυτητα που δεχομαι ειναι λιγο χαμηλη και αυτο ειναι αλλη ιστορια οχι του ρουτερ. 

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.
17 hours ago, qrstuv said:

Ουτε access point ουτε τιποτα δεν χρειαζομαι στη γραμμη ηταν το προβλημα. Με το ΖΤΕ τωρα ειμαι μια χαρα και σε ποιοτητα σηματος, κανονικη λειτουργια κτλπ. Δεν εχει αποσυνδεθει καθολου. Η ακριβη ταχυτητα που δεχομαι ειναι λιγο χαμηλη και αυτο ειναι αλλη ιστορια οχι του ρουτερ. 

αν ειναι ο συγχρονισμος χαμηλος οκ αυτο ειναι αλλη ιστορια.αν ομως εισαι με ethernet ενταξει και πας αργα με wireless τοτε τα 5ghz ειναι λιγο μονοδρομος.γενικως παντως σε vdsl καλο ειναι να εχει καποιο dual band για να αντεξει και παραπανω συσκευες αλλα και καλυτερες ταχυτητες αν καποιος θελει να πετυχει την μεγιστη δυνατη ταχυτητα απο wifi.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν ειναι ο συγχρονισμος χαμηλος οκ αυτο ειναι αλλη ιστορια.αν ομως εισαι με ethernet ενταξει και πας αργα με wireless τοτε τα 5ghz ειναι λιγο μονοδρομος.γενικως παντως σε vdsl καλο ειναι να εχει καποιο dual band για να αντεξει και παραπανω συσκευες αλλα και καλυτερες ταχυτητες αν καποιος θελει να πετυχει την μεγιστη δυνατη ταχυτητα απο wifi.

Μόνο wireless χρησιμοποιώ.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν ειναι πολλες συσκευες και θες καλες επιδοσεις τοτε 5ghz :) is a must.

η 5αρα είναι για επαγγελματικούς χώρους δεν θα κάψουμε και τα μυαλά μας

Δημοσ.
1 minute ago, qrstuv said:

η 5αρα είναι για επαγγελματικούς χώρους δεν θα κάψουμε και τα μυαλά μας

ουτε καν.πολλα ατομα σε 2,4 ghz δεν μπορουν να παιξουν ουτε στα 20Mbit.οταν εσυ εχεις πχ 100αρα η 200 αρα γραμμη θα παιζεις πχ απο το λαπτοπ σου με 20 mbit? ή εστω με 50?αν παιζουν ολες οι συσκευες 5 τοτε κλεισε τα 2,4 αν δεν θες να εχεις και τα 2.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...