Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κανω upgrade σύντομα θα βαλω έναν ryzen 1600x ,  εχω ήδη μια  gtx 1060 6gb και μαζι θα μου δώσουν  και μια Corsair  2x4gb 2133 value series... Επειδή είναι λιγα τα 8gb  σκευτομαι να βαλω περισσότερο ram είμαι ανάμεσα σε 16gb 3200 gskills trident led στα 110 ευρώ περίπου η να παρω αλλα 2x4 Corsair value series   2133  στα 45 ευρώ να τα ταιριαξω με την υπάρχον  και να τα κανω 16gb συνολικά..Μπορω να πουλησω τα 2x4 της value και να παρω 2x8 gb 2133  πάλι της Corsair value series στα 45 ευρό (2x8 άκουσα είναι λίγο καλύτερα από 4x4gb)  Εχω ακουσει οτι οι ryzen οταν τους συνδυάσεις με ddr4 με υψηλή ταχυτητα 3200+εχουν πολλα gains σε συνολική απόδοση και frames σε παιχνίδια για αυτό Σκευτομαι τα 16gb 3200ghz.. Και οι 2 ram είναι στο επίσημο QVL της μητρικής... Αξίζει να δώσω αυτά τα λεφτά  ευρώ παραπάνω για την gskills 16gb 3200  σε σχεση με τα οφέλη που θα έχω ?Τι θα προτείνατε? 

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά προτείνω αυτές τις μνήμες. Ερχονται και σε άσπρες ή γκρί, παίρνεις ότι σε χτυπάει σε budget λιγότερο.

Είναι ~70€, έχουν Micron E-Die (πολύ καλά, μιλάω από εμπειρία), και μπορείς να τα πας εύκολα στα 3200mhz c14, το sweet spot για Ryzen. Επίσης είναι ~40€ πιο φθηνές από τις G.Skill μνήμες, και παίρνεις κάτι έξτρα με αυτά τα λεφτά. Προσωπικά θα πούλαγα τα Corsair value, γιατί είναι λίγο τζόγος να προσπαθήσεις να τα υπερχρονίσεις στα 3200mhz, και θα ταλαιπωρηθείς άσκοπα σε σχέση με τις Crucial μνήμες.

Αν δεν είσαι κλειδωμένος με το 1600x, θα πρότεινα να έπερνες το 2600 ή το 2600x. Παρόμοια τιμή (~20-25€ παραπάνω για το 2600x), καλύτερη απόδοση σε σχέση με πρώτης γενιάς, λιγότερη κατανάλωση για το 2600, Precision Boost Overdrive για το 2600x, λίγο καλύτερη συμβατότητα με γρήγορες μνήμες.

Ελπίζω να βοήθησα.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αξίζει το παραπάνω κόστος ο 1600χ η περνεις κατευθείαν τον 1600 η τον  2600 

Και εννοείται με 3200 μνήμες 

Μην κάνεις καμιά χαζομάρα και πάρεις μνήμες 2133 θα σε κόψει ένα 15 με 20% στα μίνιμουμ fps ,σε productivity όμως δεν θα δεις διαφορές 😉

Δημοσ.

2933 c16 είναι το minimum στα ρύζια για gaming, αλλά tbh δε ξέρω με την 1060 σε πόσα σενάρια θα επωφεληθείς πραγματικά από τις πιο γρήγορες μνήμες σε 1080p/high. Τίποτα overwatch, cs και ντότες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις καταρχήν,  αμα κρατησω τις Corsair value θα τις αφησω default speed  2133,  σκέφτηκα  και το σενάριο να παρω 2x8 ίδιες στα 90 ευρώ να τα κάνω δηλαδή 24gb συνολικά αλλα αμφιβάλλω κατα ποσο χρειάζονται για 1080 και αν εχουν οφέλη σε σχέση με τα 16gb 3200... Δεν τρελαίνομαι για ultra γραφικά συνήθως μια μίξη normal και high ειναι αρκετά για μένα στα πιο βαριά παιχνίδια τουλάχιστον... Παιζω πολλά racing,  fps (battlefield)  και αρκετά open world (gta v,  forza horizon 4 , the crew 2 κτλ) Κλειδώνω ολα τα παιχνίδια στα 60fps και με νοιάζουν πολύ τα minimum fps  οπως ανάφερει ο Νίκος 5800 δηλαδή να μην πέφτω κατω από 60fps για μην αναγκάζομαι να κλειδονω σε 30 και όχι να το αφήνω ξεκλείδωτο για να πιάνω 80 + fps,  τα 60 για μένα είναι παραπάνω από αρκετά.. 

Ο 1600x εχει κλειδώσει παιδιά μου τον δίνει φίλος σε ξεφτίλα τιμή μαζι με μητρικη και την ραμ... 

Apleistos gatos καλή φαίνεται αυτή η ram γενικά της φτηνές σειρές τις βρίσκω εκει κάπου 75-80 στο σκρουτζ στα 3200 απλα για να σιγουρευτώ οτι ειναι στο επίσημο QVL  της μητρικής (x370 asus) για να πιάνω την μέγιστη ταχύτητα στα σίγουρα... Η gskills trident π.χ είναι στο qvl + οτι την έχουν αγοράσει στο σκρουτζ πολλοί με πολυ καλές κριτικές την φέραν απο οτι βλέπω πάλι τα μαγαζιά και η τιμή λογικά θα πέσει λόγο ανταγωνισμού (πριν 1,5-2 μήνες την έβρισκα 93-94ευρω από Αθήνα μετα πήγε out of stock και το φθηνότερο την πούλαγε 118 ευρώ τώρα την βλέπω στα  111,50 ) 

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Apleistos gatos καλή φαίνεται αυτή η ram γενικά της φτηνές σειρές τις βρίσκω εκει κάπου 75-80 στο σκρουτζ στα 3200 απλα για να σιγουρευτώ οτι ειναι στο επίσημο QVL  της μητρικής (x370 asus) για να πιάνω την μέγιστη ταχύτητα στα σίγουρα... Η gskills trident π.χ είναι στο qvl + οτι την έχουν αγοράσει στο σκρουτζ πολλοί με πολυ καλές κριτικές την φέραν απο οτι βλέπω πάλι τα μαγαζιά και η τιμή λογικά θα πέσει λόγο ανταγωνισμού (πριν 1,5-2 μήνες την έβρισκα 93-94ευρω από Αθήνα μετα πήγε out of stock και το φθηνότερο την πούλαγε 118 ευρώ τώρα την βλέπω στα  111,50 )

Τα QVL αυτές τις μέρες δεν έχει σημασία αν έχεις το BIOS στην έκδοση με το τελευταίο AGESA. Η RAM που έχω (μοντέλο BLS2K16G4D30AESE) δεν είναι ούτε καν στο QVL της Asrock X370 Professional Gaming που έχω και κάνει 3466mhz c14 εύκολα με Ryzen 5 2600 (και τώρα που γράφω είναι στα 3200mhz c14 με 1.34V, κάνω πείραμα με undervolting, thread soon ;^) ), και αν δεις σε site όπως Reddit, έχουν δει τρελά καλά αποτελέσματα με Micron E-Die χωρίς εξαίρεση. Απλά δεν υπάρχουν κριτικές εδώ επειδή δεν έχουν παρθεί μαζικά ακόμα.

Απλά στα λέω να ξέρεις ότι δεν τα λέω ξεκάρφωτα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, apleistos_gatos είπε

Τα QVL αυτές τις μέρες δεν έχει σημασία αν έχεις το BIOS στην έκδοση με το τελευταίο AGESA. Η RAM που έχω (μοντέλο BLS2K16G4D30AESE) δεν είναι ούτε καν στο QVL της Asrock X370 Professional Gaming που έχω και κάνει 3466mhz c14 εύκολα με Ryzen 5 2600 (και τώρα που γράφω είναι στα 3200mhz c14 με 1.34V, κάνω πείραμα με undervolting, thread soon ;^) ), και αν δεις σε site όπως Reddit, έχουν δει τρελά καλά αποτελέσματα με Micron E-Die χωρίς εξαίρεση. Απλά δεν υπάρχουν κριτικές εδώ επειδή δεν έχουν παρθεί μαζικά ακόμα.

Απλά στα λέω να ξέρεις ότι δεν τα λέω ξεκάρφωτα.

Ok ευχαριστω θα τις εχω υποψειν μου κι αυτες..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Miatakias είπε

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις καταρχήν,  αμα κρατησω τις Corsair value θα τις αφησω default speed  2133,  σκέφτηκα  και το σενάριο να παρω 2x8 ίδιες στα 90 ευρώ να τα κάνω δηλαδή 24gb συνολικά αλλα αμφιβάλλω κατα ποσο χρειάζονται για 1080 και αν εχουν οφέλη σε σχέση με τα 16gb 3200... Δεν τρελαίνομαι για ultra γραφικά συνήθως μια μίξη normal και high ειναι αρκετά για μένα στα πιο βαριά παιχνίδια τουλάχιστον... Παιζω πολλά racing,  fps (battlefield)  και αρκετά open world (gta v,  forza horizon 4 , the crew 2 κτλ) Κλειδώνω ολα τα παιχνίδια στα 60fps και με νοιάζουν πολύ τα minimum fps  οπως ανάφερει ο Νίκος 5800 δηλαδή να μην πέφτω κατω από 60fps για μην αναγκάζομαι να κλειδονω σε 30 και όχι να το αφήνω ξεκλείδωτο για να πιάνω 80 + fps,  τα 60 για μένα είναι παραπάνω από αρκετά.. 

Ο 1600x εχει κλειδώσει παιδιά μου τον δίνει φίλος σε ξεφτίλα τιμή μαζι με μητρικη και την ραμ... 

Οι ryzen 1ης γενιας στις αντιστοιχες μητρικες συνηθως πανω απο 3000 δεν ανεβαιναν.

Αν οντως εχεις κλειδωσει οπως ειπες στο σετακι γιατι το παιρνεις πολυ χαμηλα και κοιτας σε μνημες,μην πας σε κατι πανω απο 2666 ή 3000 σε ταχυτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Οι ryzen 1ης γενιας στις αντιστοιχες μητρικες συνηθως πανω απο 3000 δεν ανεβαιναν.

Αν οντως εχεις κλειδωσει οπως ειπες στο σετακι γιατι το παιρνεις πολυ χαμηλα και κοιτας σε μνημες,μην πας σε κατι πανω απο 2666 ή 3000 σε ταχυτητα.

Αυτο δεν το ηξερα.. Αν ειναι ετσι μπορει να παρω το σετακι που λεει ο απλοιστος γατος παραπανω με default speed 3000 και να δοκιμασω να το παω παραπανω , αν δεν παει οκ.. Θα ροτησω αυτων που θα μου δοσει την μητρικη..Παντος εχω το qvl της μητρικης και βλεπω οτι ενα απο τα μοντελα που υποστηριζουν ειναι το gskills trident 16 , 32000 led οποτε αν το λεει ο κατασκευαστης γιατι να μην το υποστηριζει , για αυτο δεν θελω να παρω μνημη εκτος qvl επισεις ειμαι υπερ των gskills επειδη εχουν πολλες και καλες κριτικες στο σκρουτζ , ειναι και πολυ ομορφες.. Οκ οικονομικα ειναι ακριβουτσικες και δεν μ,οπυ περσσευουν με τιποτε λεφτα αν ειναι να εχω μηδαμινα gains σε σχεση με αυτες στο ευρω των 70-80 ευρω ειτε σε 3000 ειτε σε 3200 (η μητρικη υποστηριζει μεχρι 3600 θεοριτικα) μην τα δοσω τσαμπα

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Αυτο δεν το ηξερα.. Αν ειναι ετσι μπορει να παρω το σετακι που λεει ο απλοιστος γατος παραπανω με default speed 3000 και να δοκιμασω να το παω παραπανω , αν δεν παει οκ.. Θα ροτησω αυτων που θα μου δοσει την μητρικη..

Ριξε ενα googl αρισμα αν θες για τις ταχυτητες των μνημων που επιαναν οι ryzen 1ης γενιας στις τοτε μητρικες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Ριξε ενα googl αρισμα αν θες για τις ταχυτητες των μνημων που επιαναν οι ryzen 1ης γενιας στις τοτε μητρικες.

Με την δικιά μου c6h έχω 3600 cl14 για μπεντσ και 3533 cl14 για 24/7 

100% σταθερές και πολύ σφιχτά timings με τον 1600. Οι μνήμες είναι 3200 cl14. 

Επεξ/σία από IoaZ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Εχω δει συγκρισεις σε παιχνιδια π.χ 2133 η 2400 σε σχεση με 3000 τα κερδη φαινονται να ειναι απο 5 εως 15 fps την περισοτερη ωρα (2133 vs 3000) αλλα σε μικροτερο ευρως frames δηλαδη 60 που θελω εγω η διαφορες θα ειναι ακομα μικροτερες πιστευω...

Βιντεο με συγκριση 2133 - 2400 - 3000 σε 1600x

6 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Με την δικιά μου c6h έχω 3600 cl14 για μπεντσ και 3533 cl14 για 24/7 

100% σταθερές και πολύ σφιχτά timings με τον 1600. Οι μνήμες είναι 3200 cl14. 

LoaZ Ναι αυτο το c14 μου ειπε ο φιλος που θα μου δοσει τα parts οτι εχει ρολο και βοηθαει στηνς ταχυτητα αλλα ειδα ειναι ακριβες αρκετα περισσοτερο οποτε παω με c16

Επεξ/σία από Miatakias
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Miatakias είπε

Εχω δει συγκρισεις σε παιχνιδια π.χ 2133 η 2400 σε σχεση με 3000 τα κερδη φαινονται να ειναι απο 5 εως 15 fps την περισοτερη ωρα (2133 vs 3000) αλλα σε μικροτερο ευρως frames δηλαδη 60 που θελω εγω η διαφορες θα ειναι ακομα μικροτερες πιστευω...

Βιντεο με συγκριση 2133 - 2400 - 3000 σε 1600x

LoaZ Ναι αυτο το c14 μου ειπε ο φιλος που θα μου δοσει τα parts οτι εχει ρολο και βοηθαει αλλα ειδα ειναι ακριβες αρκετα περισσοτερο οποτε παω με c16

Ψάξε για video που έχει gpu 1060,rx 480, rx 580 με τα παιχνίδια που παίζεις. Μόνος σου θα αποφασίσεις άμα τα παραπάνω λεφτά αξίζουν. Η γνώμη μου είναι για την 1060 πάρε ram 3200 CL 16 που πιθανών να παίξουν 3000 με CL 16. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, IoaZ είπε

Ψάξε για video που έχει gpu 1060,rx 480, rx 580 με τα παιχνίδια που παίζεις. Μόνος σου θα αποφασίσεις άμα τα παραπάνω λεφτά αξίζουν. Η γνώμη μου είναι για την 1060 πάρε ram 3200 CL 16 που πιθανών να παίξουν 3000 με CL 16. 

Οκ θα ψαξω thanks!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...