Προς το περιεχόμενο

Η Sony ενδέχεται να μεταφέρει αποκλειστικά παιχνίδια του PlayStation στην πλατφόρμα PC


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H Sony Interactive Entertainment φαίνεται να εξετάζει την ιδέα να προχωρήσει στο «porting» κάποιων αποκλειστικών τίτλων του PlayStation στην πλατφόρμα PC, που αυξάνει διαρκώς τη δημοτικότητα της στην πλάτη ορισμένων «δυνατών» τίτλων που παίζονται καλύτερα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, όπως των Fortnite και Minecraft.

Για την ώρα, ο επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, Shawn Layden, φαίνεται απλώς να εξετάζει την πιθανότητα να κάνει μερικούς «first party» τίτλους –την ανάπτυξη και την έκδοση των οποίων έχει αναλάβει η ίδια η Sony Interactive Entertainment- διαθέσιμους στην πλατφόρμα PC. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το παραμικρό, κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι μία απολύτως λογική κίνηση καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για τον επόμενο μεγάλο πόλεμο με την Microsoft, με τις επόμενης γενιάς κονσόλες του χρόνου.

Τα νέα έρχονται από τον Christopher Palmeri του Business Insider, ο οποίος πήρε πρόσφατα συνέντευξη από τον επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, Shawn Layden, ο οποίος δήλωσε: «Οφείλουμε να προστατεύσουμε την πλατφόρμα του PlayStation – που είναι μη διαπραγματεύσιμη. Κατόπιν τούτου, θα δείτε μελλοντικά ορισμένους τίτλους που θα προέρχονται από την συλλογή των στούντιο μας να στρέφονται ενδεχομένως σε μία ευρύτερη εγκατεστημένη βάση».  Η συγκεκριμένη δήλωση βεβαίως δεν δείχνει ότι η Sony πρόκειται να επενδύσει στην πλατφόρμα PC –ούτε άλλωστε πρόκειται για κάποια επίσημη επιβεβαίωση- ωστόσο δείχνει ότι το cross-platform gaming είναι κάτι που απασχολεί την εταιρεία.

Αν και όπως αναφέραμε, κάποιοι θεωρούν «λογική» μία τέτοια κίνηση από τη Sony, είναι επίσης κοινώς αποδεκτό ότι η Ιαπωνική εταιρεία έχει διατηρήσει το PlayStation για σχεδόν δυόμιση δεκαετίες στο ίδιο υψηλό επίπεδο (δηλαδή, στην… κορυφή) και έχει αυξήσει τη βάση των χρηστών της, επειδή αυτά τα «first party» παιχνίδια δεν ήταν δυνατόν να τα βρει κάποιος αλλού.

VXjKzEaYG0ku8UUv.jpg.1c4ed190ae78aa6810e26d467c3f237c.jpg

Όμως τελευταία, η Microsoft έχει αρχίσει να δρέπει τους καρπούς που έσπειρε με την «cross-platform» υποστήριξη με κάποιους δυνατούς «first party» τίτλους της. Αν τελικά η Sony, κάνει την κίνηση και ξεκινήσει την διάθεση ορισμένων –στην αρχή- κορυφαίων, δικών της τίτλων στην πλατφόρμα PC, μπορεί να αποδειχτεί μία πολύ καλή κίνηση για την εταιρεία καθώς κοιτάζει προς το μέλλον, και ακόμα καλύτερη για τους gamers, αφού όλοι κερδίζουν όταν υπάρχουν περισσότερες επιλογές για να παίζουν μαζί. Από την άλλη, κάποιοι θα ισχυριστούν ότι κάνοντας κάτι τέτοιο, η Ιαπωνική εταιρεία θα χάσει το μεγαλύτερο της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.  

Το «cross-platform gaming» πάντως, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν είναι άγνωστο στη Sony. Οι χρήστες του PlayStation Vita μπορούσαν να παίζουν κάποια παιχνίδια κονσόλας «on-the-go» ενώ και η συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Now επιτρέπει στους gamers να παίξουν πάνω 600 τίτλους PlayStation στο PC, αν και οι περισσότεροι είναι παλαιότεροι. Από την άλλη, τίτλοι του Xbox όπως οι Forza Horizon 4, State of Decay 2 και δεκάδες άλλοι υποστηρίζουν το «Play Anywhere», ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους gamers να παίζουν παιχνίδια –που είναι συμβατά- τόσο στο Xbox όσο και στο Windows PC τους, με απρόσκοπτο integration όσον αφορά στα «saves» και με πλήρη υποστήριξη cross-platform multiplayer gaming. Για να δούμε…  Τόσο η Microsoft όσο και η Sony προετοιμάζονται για να κυκλοφορήσουν τις νέες τους παιχνιδοκονσόλες του χρόνου. Και οι δύο κονσόλες θα διαθέτουν hardware που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την AMD για τηλεοράσεις 4K UltraHD.

TechPowerUp

The Next Web


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ως κάτοχος PlayStation, Spider-Man. Αυτό παίξτε. Εντάξει, προφανώς God of War, Horizon Zero Dawn αλλά Spider-Man. Είναι λίγο βαρετό γιατί κανείς λίγο τα ίδια αλλά νομίζεις πως είσαι ο Peter Parker. Μπαίνω μέσα κι απλά βολτάρω με web swinging στη Νέα Υόρκη!

  • Thanks 1
  • Confused 4
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 λεπτά πριν, Acrobatis7 είπε

Επιτελους θα παιξω το uncharted !!!!!

Και εγώ αυτό μπήκα να γράψω. Είχα πάει και είχα νοικιάσει Playstation μόνο για να παίξω την τριλογία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το crash bandicoot εχει ερθει εδω και 1 χρονο στον υπολογιστη τα πρωτα 3 remake.

 

Εχουμε τα exclusives του xbox. Aν ερθουν και του PS τοτε θα μιλαμε για την απολυτη πλατφορμα gaming. Τα 30αρια στις κονσολες δεν παλευονται. Στον υπολογιστη ολα ειναι καλυτερα.

  • Like 7
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Gentoo85 είπε

Αν φέρουν το Gran Turismo, Wipeout, crash bandicoot στο PC θα είναι καλή φαση.

Τα Crash Bandicoot βγήκαν και στο PC. Και είναι και πολύ καλά μάλιστα, ειδικά για τους νοσταλγούς που τα θυμούντε από την παιδική τους ηλικία όπως εγώ.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, maniacos93 είπε

Τα Crash Bandicoot βγήκαν και στο PC. Και είναι και πολύ καλά μάλιστα, ειδικά για τους νοσταλγούς που τα θυμούντε από την παιδική τους ηλικία όπως εγώ.

Α τέλεια. Δεν το είχα πάρει χαμπάρι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισης δεν χρειαζεται να βγαινουν τα νεα exclusives και στον υπολογιστη. Ας παιζουν 1-2 χρονια στο PS ως exclusives και μετα ας τα κανει port. Καθολου δεν θα μας χαλασει. 

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέγα λάθος κίνηση για μένα, δεν "πουλάς" έτσι τα δυνατά χαρτιά σου, πρέπει να το ξαναδούν πολύ σοβαρά αυτό στην Sony γιατί θα καταντήσουν σαν την MS, ποιοι ακριβώς είναι οι καρποί που παίρνει πλέον με την «cross-platform» υποστήριξης της η microsoft?

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φανταζομαι οτι δεν εννοουν τα single player games τους,  αλλα παιχνιδια που εχει νοημα να παιχτουν multiplayer online. Λογικα ετοιμαζουν και αυτοι τα δικα τους fortnite...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...