JChrist Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 γειά σας, ήμασταν έτοιμοι να αναβαθμίσουμε χοντρά ένα επαγγελματικό pc (μιλάμε για hardware) αλλά ακούστηκε μια κουβέντα ότι μπορεί να προκύψει πρόβλημα μεταξύ της τελευταίας γεννιάς hardware και του os που είναι παλιότερο, τα windows 7 επειδή κι εγώ το έχω ξανακούσει πρόσφατα αυτό, ήθελα να το επιβεβαιώσω πριν γίνει καμμιά λάθος αγορά το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να πάμε σε 8 ή 10, για εταιρικούς αλλά και πρακτικούς λόγους, οπότε μιλάμε μόνο για 7 επίσης να ξεκαθαρίσω πως δεν αναφέρομαι σε κάποια επί μέρους θέματα επιδόσεων και λειτουργιών (αν θυμάμαι καλά για παράδειγμα μόνο τα 10 προσφέρουν κάποιες λειτουργίες για M.2 και ανάλυση desktop και άλλα, δεν είναι αυτό που μας απασχολεί όμως) ρωτάω για γενική α/συμβατότητα, δηλαδή μπορούν τα windows 7 να παίξουν κανονικά με τις νέες γενιές cpu/chipset από AMD και Intel; αν εξαρτάται από τα συγκεκριμένα προϊόντα, θα μπορούσα να δώσω ως παράδειγμα έναν AMD 3700 ή έναν Intel 8600 ευχαριστώ
zx1234r Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Η amd δεν υποστηρίζει windows 7 στους ryzen. Στην ίδια γραμμή κινείται και η Intel κυρίως λόγω ότι το support έχει λήξει από Microsoft. Υπάρχουν workarounds για να παίξει αλλά θα υπάρχουν θέματα. Εγώ θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να πάω σε νέο λειτουργικό άμεσα. 1
JChrist Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) καλά δεν μιλάμε για προσωπικούς υπολογιστές για να αποφασίσουμε μόνοι μας να αλλάξουμε λειτουργικό, αυτό απλά δεν γίνεται στο hardware δόθηκε η δυνατότητα αναβάθμισης με το σκεπτικό ότι/αν θα ήταν απλό, αλλά από ότι λες, τελικά δεν γίνεται χωρίς αλλαγή os μια διευκρίνηση, όταν λες "δεν υποστηρίζει" εννοείς ότι δεν γίνεται η εγκατάσταση καν έτσι; ή μήπως εννοείς πως απλώς δεν βγαίνουν αναβαθμίσεις, bug fixes κτλ; γιατί η δεύτερη περίπτωση δεν θα μας χάλαγε (αν και από ότι καταλαβαίνω μιλάς για την πρώτη έτσι;) όχι, η περίπτωση με workarounds δεν μας απασχολεί ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από JChrist
zx1234r Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, JChrist είπε καλά δεν μιλάμε για προσωπικούς υπολογιστές για να αποφασίσουμε μόνοι μας να αλλάξουμε λειτουργικό, αυτό απλά δεν γίνεται στο hardware δόθηκε η δυνατότητα αναβάθμισης με το σκεπτικό ότι/αν θα ήταν απλό, αλλά από ότι λες, τελικά δεν γίνεται χωρίς αλλαγή os μια διευκρίνηση, όταν λες "δεν υποστηρίζει" εννοείς ότι δεν γίνεται η εγκατάσταση καν έτσι; ή μήπως εννοείς πως απλώς δεν βγαίνουν αναβαθμίσεις, bug fixes κτλ; γιατί η δεύτερη περίπτωση δεν θα μας χάλαγε (αν και από ότι καταλαβαίνω μιλάς για την πρώτη έτσι;) όχι, η περίπτωση με workarounds δεν μας απασχολεί ευχαριστώ πολύ θα έχεις και στην εγκατάσταση πρόβλημα. Αν κάνεις εγκατάσταση απο usb media τότε δεν θα σου παίρνει τους drivers. Θα ταλαιπωρηθείς και όταν τελικά θα φτάσεις στο λειτουργικό δεν θα έχεις αφενός υποστήριξη για drivers και αφετέρου υποστήριξη λειτουργικού. Αν το λειτουργικό δεν πατσάρεται, θα είστε κόκκινοι στο audit. 1
ilos Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μιας και μιλάμε για επιχείρηση που ΄η συντήρηση και η αξιοπιστία είναι το νούμερο 1, είτε πάτε σε νέο hardware και windows 10 είτε αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω legacy πργραμμάτων για windows 7 κοιτάζετε για intel μέχρι skylake (6xxx). 1 1
Coscas Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Ενημερωτικά πάντως σε μένα, δεν πήρε πάνω από μερικά λεπτά η εγκατάσταση των win 7 σε Ryzen 2600 και μητρική B450. Απλά, εγκατέστησα το iso των win 7 από DVD (το DVD να μην είναι usb σύνδεση) και μόνο με το keyboard σε ps/2 σύνδεση. Προσοχή! Θέλει μόνο ps/2 πληκτρολόγιο και mouse. Αλλιώς μόνο πληκτρολόγιο ps/2, αφού οι καινούργιες mobo δεν έχουν 2 ps/2 υποδοχές. Με τα usb μπερδεύονται όλα στην εγκατάσταση Μετά την εγκατάσταση των win 7 που έγινε απρόσκοπτα, πέρασα τους drivers του mouse κλπ και όλα λειτουργούν πιό καλά και από πριν Αμα κανείς δεν θέλει να κάνει τα updates των win, όλα οκ. Τώρα, ευελπιστώ να κρατήσουν και μετά τις 14/1/2020. Τόσος κόσμος τα προτιμά. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από Coscas 2
JChrist Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) edit: δεν έχω διαβάσει το μήνυμα του Coscas ακόμη @ilos: ναι κι εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά κοιτάω την τιμή του 6700k στα 290+ ευρώ και λέω τι στο... δεν πληρώνω εγώ αλλά είναι λίγο δώρο άδωρο γιατί μιλάμε για γεννιά cpu πριν γίνει η αύξηση των πυρήνων στην desktop πλατφόρμα οπότε η αναβάθμιση θα είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που στοχεύουμε (πρόκειται για αλλαγή xeon server που τρέχει διάφορες υπηρεσίες και γενικά χρησιμοποιεί την επεξεργαστική ισχύ που έχει, δεν κάθεται δηλαδή) θα μου πεις mpor;v να κοιτάξω στην αντίστοιχη γεννιά enthusiast δηλαδή 52xx/6xxx αλλά εκεί κι αν δεν αξίζει με την πλατφόρμα θα καρπωθούμε κάποιες νέες τεχνολογίες βέβαια, θα φύγουν τα περισσότερα expansion cards, θα υπάρχουν τοπικοί δίσκοι, θα μαζευτεί πολύ η κατάσταση θέλει σκέψη, θα το συζητήσω και θα δούμε τι θα γίνει, ευχαριστώ Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2019 από JChrist
JChrist Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) συγνώμη που άργησα, μια διόρθωση δεν είναι ακριβώς server αλλά workstation, λάθος μου άμα ήταν server προφανώς και δεν θα τρεχε windows 7 Στις 26/8/2019 στις 5:07 ΜΜ, Coscas είπε Ενημερωτικά πάντως σε μένα, δεν πήρε πάνω από μερικά λεπτά η εγκατάσταση των win 7 σε Ryzen 2600 και μητρική B450. @Coscas: ενδιαφέρον, κι ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση θα ήθελα όμως κάποιες διευκρινήσεις για την κατάσταση με τις usb γιατί δεν κατάλαβα έτσι όπως το γραψες γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το workaround λες ότι δεν λειτουργούν οι usb θύρες καθόλου; λες ότι δεν λειτουργούν αρχικά μέχρι να βάλεις windows οπότε απλώς χρειάζεσαι ps/2 στην αρχή μέχρι να γίνει η εγκατάσταση; λες ότι δεν είναι εύκολο να περάσεις drivers για τις usb συσκευές ακόμη και μετά την εγκατάσταση των windows; νομίζω ψιλοκατάλαβα τι λες αλλά δεν είμαι σίγουρος και θέλω να το επιβεβαιώσω ps/2 mouse/και kb έχουμε και έχουμε και αντάπτορες, δεν είναι πρόβλημα και βασικά εκεί σχεδίαζα να μπουν ούτως ή άλλως γιατί χρειαζόμαστε τις υπόλοιπες usb, αρκεί να παίζουν σωστά μετά την εγκαστάσταση των windows ευχαριστώ πολύ, μακάρι να είναι εφικτό γιατί θα μας λυθούν πολλά προβλήματα και θα αξίζει πραγματικά η αγορά αυτών των τελευταίων επεξεργαστών Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2019 από JChrist
Coscas Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 28 minutes ago, JChrist said: συγνώμη που άργησα, μια διόρθωση δεν είναι ακριβώς server αλλά workstation, λάθος μου άμα ήταν server προφανώς και δεν θα τρεχε windows 7 @Coscas: ενδιαφέρον, κι ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση θα ήθελα όμως κάποιες διευκρινήσεις για την κατάσταση με τις usb γιατί δεν κατάλαβα έτσι όπως το γραψες γιατί δεν έχω ασχοληθεί με το workaround λες ότι δεν λειτουργούν οι usb θύρες καθόλου; λες ότι δεν λειτουργούν αρχικά μέχρι να βάλεις windows οπότε απλώς χρειάζεσαι ps/2 στην αρχή μέχρι να γίνει η εγκατάσταση; λες ότι δεν είναι εύκολο να περάσεις drivers για τις usb συσκευές ακόμη και μετά την εγκατάσταση των windows; νομίζω ψιλοκατάλαβα τι λες αλλά δεν είμαι σίγουρος και θέλω να το επιβεβαιώσω ps/2 mouse/και kb έχουμε και έχουμε και αντάπτορες, δεν είναι πρόβλημα και βασικά εκεί σχεδίαζα να μπουν ούτως ή άλλως γιατί χρειαζόμαστε τις υπόλοιπες usb, αρκεί να παίζουν σωστά μετά την εγκαστάσταση των windows ευχαριστώ πολύ, μακάρι να είναι εφικτό γιατί θα μας λυθούν πολλά προβλήματα και θα αξίζει πραγματικά η αγορά αυτών των τελευταίων επεξεργαστών Απλά, δεν θα συνδέσεις τπτ σε usb. Ούτε ο αντάπτορας από usb σε ps/2 κάνει. Μόνο ό,τι είναι κανονικό ps/2 σε ps/2 είσοδο στην mobo. Εσένα έχει 2 ps/2; Εμένα έχει μόνο μία και συνέδεσα μόνο το πληκτρολόγιο Και το dvd να έχει sata σύνδεση. Οχι usb. Εγώ να σκεφτείς είχα ide dvd και με μετατροπέα σε sata, το είδε η μητρική Μιά χαρά θα λειτουργούν οι usb μετά. Μόνο στην εγκατάσταση μπλέκονται Αφού βαλεις τα win 7, μετά περνάς ό,τι drivers θέλεις 1
ultraex2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 η asrock εχει βγαλει πατσακι προγραματακι το οποιο περναει usb drivers για τα 7 αρια στο λειτουργικο των 7 ωστε να βλεπει τα usb κατα την εγκατασταση με αυτο το τροπο εγκατεστησα κανονικα τα 7αρια απο usb δεν ξερω αν εχουν οι αλλες εταιριες κατι αναλογο 1
ilos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2019 Το πρόβλημα δεν είναι αν περάσεις τα 7 σε ryzen/KL/CL αυτό είναι πανεύκολο και απαιτεί είτε ένα ps2 keyboard ή μια usb κάρτα ή το tool που παρέχει ο κάθε κατασκευαστείς μητρικής και περνά από πριν τους usb drivers στο setup. Το πρόβλημα είναι μετά που θα έχεις ένα λειτουργικό με ημερομηνία λήξης που που δεν θα έχει κανένα optimization/υποστήριξη για το hardware που το πέρασες. 1
JChrist Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις @niliyatsi: κάτι πήγε λάθος με την παράθεση που έκανες και δεν φαίνεται το μήνυμά σου παρά μόνο αυτά που έγραψα εγώ, ευχαριστώ @coscas: ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, με ρώτησες αν έχει 2 θύρες ps/2 όμως δεν έχει γίνει ακόμη η αγορά @ultraex2004: αυτό είναι προτιμότερο γιατί μπορεί να προκύψουν κι άλλα μικροθέματα κι επίσης θα μπορώ να πάρω πληροφορίες από τα forum τους, ευχαριστώ πολύ, σημαντική πληροφορία @ilos: ναι, πολύ σωστά αν και γενικά για τη χρήση και τα προγράμματα που τρέχει δεν το φοβάμαι και τόσο πολύ αυτό, νομίζω πως είναι χαμηλές οι πιθανότητες να χρειαστούν πράγματα από τη στιγμή που θα τρέξει windows 7 *αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι αυτό που έγραψε ο zx1234r σε σχέση με το αν το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει πχ διαχείριστικά, πράγμα που δεν γνωρίζω και θα πρέπει να μιλήσω με την εταιρεία που έχει το it δεν είναι σαν τα υπόλοιπα pc της εταιρείας και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, κακώς
dpolal Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, JChrist είπε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις @niliyatsi: κάτι πήγε λάθος με την παράθεση που έκανες και δεν φαίνεται το μήνυμά σου παρά μόνο αυτά που έγραψα εγώ, ευχαριστώ @coscas: ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, με ρώτησες αν έχει 2 θύρες ps/2 όμως δεν έχει γίνει ακόμη η αγορά @ultraex2004: αυτό είναι προτιμότερο γιατί μπορεί να προκύψουν κι άλλα μικροθέματα κι επίσης θα μπορώ να πάρω πληροφορίες από τα forum τους, ευχαριστώ πολύ, σημαντική πληροφορία @ilos: ναι, πολύ σωστά αν και γενικά για τη χρήση και τα προγράμματα που τρέχει δεν το φοβάμαι και τόσο πολύ αυτό, νομίζω πως είναι χαμηλές οι πιθανότητες να χρειαστούν πράγματα από τη στιγμή που θα τρέξει windows 7 *αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι αυτό που έγραψε ο zx1234r σε σχέση με το αν το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει πχ διαχείριστικά, πράγμα που δεν γνωρίζω και θα πρέπει να μιλήσω με την εταιρεία που έχει το it δεν είναι σαν τα υπόλοιπα pc της εταιρείας και δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, κακώς Θα ήταν καλύτερο να αναφέρεις τί ακριβώς πισί έχετε τώρα και τί περίπου εφαρμογές τρέχουν, δηλαδή τί ανάγκες εξυπηρετούν διότι όπως καταλαβαίνεις οι περισσότεροι που απάντησηαν ανέφεραν τί έκαναν με τον προσωπικό τους υπολογιστή. Όταν μιλάμε όμως για εταιρικά πισί το πράμα αλλάζει, δεν είναι το ίδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα