Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ειχα απορια να δω περιπου που κυμαινονται οι θερμοκρασιες σε αλλους χρηστες , κατα την διαρκεια των ημερων με πολυ ζεστη . Ας μιλησουμε σε κατασταση idle . εχω εναν fx 8350 και προσφατα αλλαξα ψυκτρα . σε καυσωνα μιλωντας , απο idle 45 πηγε 35 . το θεμα ειναι πως τον χειμωνα με την παλια ψυκτρα idle εβλεπα μεχρι 29. ειναι λογικο τωρα να μην βλεπω σε idle ποτε κατω απο 35?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, kostaskosk είπε

Καλησπερα ειχα απορια να δω περιπου που κυμαινονται οι θερμοκρασιες σε αλλους χρηστες , κατα την διαρκεια των ημερων με πολυ ζεστη . Ας μιλησουμε σε κατασταση idle . εχω εναν fx 8350 και προσφατα αλλαξα ψυκτρα . σε καυσωνα μιλωντας , απο idle 45 πηγε 35 . το θεμα ειναι πως τον χειμωνα με την παλια ψυκτρα idle εβλεπα μεχρι 29. ειναι λογικο τωρα να μην βλεπω σε idle ποτε κατω απο 35?

Αν η ambient στο δωμάτιο είναι 30+ πως είναι δυνατόν σε ένα κλειστό κουτί που έχει μέσα και extra 4-5 πηγές θερμότητας (cpu,gpu,psu,μνήμες,σκληρούς,northbridge κλπ) να έχεις μικρότερες θερμοκρασίες? Αν είσαι μόνο +5 από ambient είσαι και πολύ καλά κιόλας γιατί προφανώς σημαίνει ότι έχεις επαρκή ψύκτρα και καλό airflow.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι και το χειμώνα , + τους έξτρα βαθμούς του καύσωνα.

Πχ αν χειμώνα με 22 έχεις 50 , με καύσωνα έξω και 29 στο δωμάτιο, θα έχεις +7, δηλαδή 57.

Απλά.

Επεξ/σία από tz_aristotelis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, kostaskosk said:

Σε πολύ ζεστό σπίτι ( μόνο με ανεμιστήρα στο δωμάτιο, ανοιχτό κουτί και 2 ανεμιστήρες μέσα στο κουτί), με καινούργιο Ryzen 2600 με την πάστα που είχε πάνω από το κουτί του και stock cooler, έχω 42 idle.

Δεν μας είπες και με ποιό πρόγραμμα μετράς. Ούτε αν έχεις air condition.

Μιά χαρά είσαι. Επεσες 10 βαθμούς. Δλδ τι θα ήθελες τον χειμώνα με την νέα ψύκτρα; Να έχεις 19; 

Αν θέλεις κάτω από 35, βάλε υδρόψυξη 

Επεξ/σία από Coscas
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Coscas είπε

Σε πολύ ζεστό σπίτι ( μόνο με ανεμιστήρα στο δωμάτιο, ανοιχτό κουτί και 2 ανεμιστήρες μέσα στο κουτί), με καινούργιο Ryzen 2600 με την πάστα που είχε πάνω από το κουτί του και stock cooler, έχω 42 idle.

Δεν μας είπες και με ποιό πρόγραμμα μετράς. Ούτε αν έχεις air condition.

Μιά χαρά είσαι. Επεσες 10 βαθμούς. Δλδ τι θα ήθελες τον χειμώνα με την νέα ψύκτρα; Να έχεις 19; 

Αν θέλεις κάτω από 35, βάλε υδρόψυξη 

Οχι δεν λεω αυτο απλα ενημερωτικα να δω τι παιζει . Χωρις air condition μπορει να εχω 38-40 idle . Θερμοκρασιες μετραω με ενα προγραμμα που ερχεται με την μητρικη και το speedfan τα οποια βγαζουν παντα την ιδια θερμοκρασια . Η αληθεια ειναι οτι ειχα σοκαριστει γιατι με την προηγουμενη ψυκτρα τον χειμωνα δεν ειχα κανενα θεμα , και προσφατα επαιζα ενα παιχνιδι και αρχισαν τα windows να με πετανε συνεχως μολις επαιζα. ειδα θερμοκρασιες και ειδα 87-88 . μετα με την νεα ψυκτρα ειδα πως παει μεχρι 65 αν δεν κανω λαθος . θεμα παστας δεν νομιζω να ηταν καθως την ειχα πανω 6-7 μηνες μονο . υποθετω απλα η προηγουμενη ψυκτρα δεν μπορουσε να διαχειριστει μεγαλη θερμοτητα 

Δημοσ.
3 minutes ago, kostaskosk said:

Οχι δεν λεω αυτο απλα ενημερωτικα να δω τι παιζει . Χωρις air condition μπορει να εχω 38-40 idle . Θερμοκρασιες μετραω με ενα προγραμμα που ερχεται με την μητρικη και το speedfan τα οποια βγαζουν παντα την ιδια θερμοκρασια . Η αληθεια ειναι οτι ειχα σοκαριστει γιατι με την προηγουμενη ψυκτρα τον χειμωνα δεν ειχα κανενα θεμα , και προσφατα επαιζα ενα παιχνιδι και αρχισαν τα windows να με πετανε συνεχως μολις επαιζα. ειδα θερμοκρασιες και ειδα 87-88 . μετα με την νεα ψυκτρα ειδα πως παει μεχρι 65 αν δεν κανω λαθος . θεμα παστας δεν νομιζω να ηταν καθως την ειχα πανω 6-7 μηνες μονο . υποθετω απλα η προηγουμενη ψυκτρα δεν μπορουσε να διαχειριστει μεγαλη θερμοτητα 

Θέλει και καθάρισμα ο ανεμιστήρας από σκόνες (και ειδικά άμα καπνίζεις). Παίζει ρόλο η ποιότητα της πάστας. Μπορεί και να μην είχες βάλει καλά την ψύκτρα όταν άλλαξες πάστα

Αν και με 88c δεν νομίζω σε πετάνε τα win. Κάπου στους 100. Αναλόγως και τι έχεις ρυθμίσει ως όριο

Δες και με το HWinfo64. Πάντως καλά είσαι τώρα. Και τον χειμώνα θα είσαι ακόμα καλύτερα

Δημοσ.

Λογικα οι θερμοκρασια ηταν πανω απο 88 γιατι υποθετω με το που κλεινει το παιχνιδι μεσα σε 2-3 δευτερολεπτα κατεβαινει 2-3 βαθμους συν μεχρι να ανοιξει το προγραμμα για να δω θερμοκρασια υποθετω θα ηταν 95. Παντως οκ ναι ειναι καλα τωρα . εβαλα την coolermaster hyper 212 turbo

Δημοσ.

Εγω ειχα βαλει απο την αρχη στο μηχανημα την hyper 212 EVO και δεν ειχα ποτε θεμα με θερμοκρασιες (συστημα με fx8320 στα 4.3ghz)

Oλα αυτα σε κλιματιζομενο δωματιο χειμωνα καλοκαιρι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεγάλο ρόλο στα idle παίζει και το power plan των windows (δηλαδή το min processor state) και αν είναι ανοικτά τα power saving options στο bios (speedstep για intel / Cool And Quiet για amd). Η διαφορά σε μένα min processor state 5% (balanced power plan) με 90% (high performance + no cpu core parking) είναι 4-5 βαθμούς κελσίου. Αλλά το σύστημα είναι πολύ πιο snappy. Ο καθένας το προσαρμόζει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Επεξ/σία από ilos
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Coscas είπε

Θέλει και καθάρισμα ο ανεμιστήρας από σκόνες (και ειδικά άμα καπνίζεις). Παίζει ρόλο η ποιότητα της πάστας. Μπορεί και να μην είχες βάλει καλά την ψύκτρα όταν άλλαξες πάστα

Αν και με 88c δεν νομίζω σε πετάνε τα win. Κάπου στους 100. Αναλόγως και τι έχεις ρυθμίσει ως όριο

Δες και με το HWinfo64. Πάντως καλά είσαι τώρα. Και τον χειμώνα θα είσαι ακόμα καλύτερα

18 ώρες πριν, kostaskosk είπε

Λογικα οι θερμοκρασια ηταν πανω απο 88 γιατι υποθετω με το που κλεινει το παιχνιδι μεσα σε 2-3 δευτερολεπτα κατεβαινει 2-3 βαθμους συν μεχρι να ανοιξει το προγραμμα για να δω θερμοκρασια υποθετω θα ηταν 95. Παντως οκ ναι ειναι καλα τωρα . εβαλα την coolermaster hyper 212 turbo

23 ώρες πριν, kostaskosk είπε

Αν όντως μιλάτε για FX 8350 οι θερμοκρασίες που αναφέρετε είναι εκτός ορίων!

Αναφορά σε κείμενο

Specifications
...
Max Temps: 61°C

...

Δημοσ.
25 minutes ago, TopCLR said:

Αν όντως μιλάτε για FX 8350 οι θερμοκρασίες που αναφέρετε είναι εκτός ορίων!

Εντάξει...Αυτές είναι οι θερμοκρασίες που λέει κάθε κατασκευαστής. Διάβασα ότι το ασφαλές όριο είναι 70c και στoυς 80c+ δεν προτιμάται. Απλά, μειώνεται το όριο ζωής των επεξεργαστών. Και ποιός δεν έχει τρέξει την cpu του πάνω από το όριο; Είτε λόγω του ότι άργησε να αλλάξει πάστα, είτε κάτι δεν στερέωσε σωστά στο βίδωμα 

Γι΄αυτό βάζουμε όριο να σβήνει πχ στους βαθμούς που είναι ασφαλές γιά μας. Με δικό μας ρίσκο πάντοτε εννοείται

Αν πάμε με το "γράμμα του νόμου", ναί συμφωνώ οι 61c είναι το max, Και φυσικά καλύτερα, όσο γίνεται χαμηλότερα   

Δημοσ.

`

5 ώρες πριν, Coscas είπε

Εντάξει...Αυτές είναι οι θερμοκρασίες που λέει κάθε κατασκευαστής. Διάβασα ότι το ασφαλές όριο είναι 70c και στoυς 80c+ δεν προτιμάται. Απλά, μειώνεται το όριο ζωής των επεξεργαστών. Και ποιός δεν έχει τρέξει την cpu του πάνω από το όριο; Είτε λόγω του ότι άργησε να αλλάξει πάστα, είτε κάτι δεν στερέωσε σωστά στο βίδωμα 

Γι΄αυτό βάζουμε όριο να σβήνει πχ στους βαθμούς που είναι ασφαλές γιά μας. Με δικό μας ρίσκο πάντοτε εννοείται

Αν πάμε με το "γράμμα του νόμου", ναί συμφωνώ οι 61c είναι το max, Και φυσικά καλύτερα, όσο γίνεται χαμηλότερα   

Πιστευω πως για να παιξεις καποιο βαρυ παιχνιδι και να μην φτασεις 60 βαθμους και μαλιστα με αεροψυξη ειναι σχετικα αδυνατο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, kostaskosk said:

Πιστευω πως για να παιξεις καποιο βαρυ παιχνιδι και να μην φτασεις 60 βαθμους και μαλιστα με αεροψυξη ειναι σχετικα αδυνατο

Ε ναί. Εκτός άν παίζεις tetris συνέχεια

Ο 8350, καίει γενικά λίγο; Τον έχεις overclocked; Γιατί οι Ryzen και ειδικά οι 3000, γιά πλάκα χτυπάνε κάτι 87άρια.

Ο δικός μου (Ryzen 2600), χτυπάει 75άρια. Full load έτσι;

Επεξ/σία από Coscas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...