Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

-Γνωρίζει μήπως κάποιος, αν μπορεί να εγγραφει ενήλικας ηλικίας άνω των 30 σε ημερησιο ΕΠΑ.Λ, ή δεν το επιτρέπουν και πρέπει σώνει και καλά να πάει στο νυχτερινό; 

-Ισχύει ότι αν έχεις ήδη απολυτηριο ΤΕΛ, πως γλυτώνεις τα μαθήματα γενικής παιδείας και κάνεις απλά τα μαθήματα ειδικότητας; 

-Είδα ότι έχει αλλάξει το σύστημα με τις εγγραφές και κάπου διάβασα ότι αντί για Σεπτέμβρη, έπρεπε να γραφτεις Ιούνιο, πράγμα που δε γνώριζα, διότι παλιά οι εγγραφές γίνονταν Σεπτέμβρη. Αν πας δηλαδή από πρώτη Σεπτεμβρίου, δε θα δεχτούν να κάνουν εγγραφή, οπότε τρως πόρτα; 

Επεξ/σία από arvacon
Δημοσ.

Μπορείς να πας, δεν υπάρχει περιορισμός. Γιατί θες πρωινό και όχι νυχτερινό; έχεις απαλλαγή από τα γενικής παιδείας. Μπορείς να γραφτείς και τώρα. Πας ρωτάς και αν έχουν κενές θέσεις γράφεσαι. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, arvacon είπε

Καλημέρα.

-Γνωρίζει μήπως κάποιος, αν μπορεί να εγγραφει ενήλικας ηλικίας άνω των 30 σε ημερησιο ΕΠΑ.Λ, ή δεν το επιτρέπουν και πρέπει σώνει και καλά να πάει στο νυχτερινό; 

-Ισχύει ότι αν έχεις ήδη απολυτηριο ΤΕΛ, πως γλυτώνεις τα μαθήματα γενικής παιδείας και κάνεις απλά τα μαθήματα ειδικότητας; 

-Είδα ότι έχει αλλάξει το σύστημα με τις εγγραφές και κάπου διάβασα ότι αντί για Σεπτέμβρη, έπρεπε να γραφτεις Ιούνιο, πράγμα που δε γνώριζα, διότι παλιά οι εγγραφές γίνονταν Σεπτέμβρη. Αν πας δηλαδή από πρώτη Σεπτεμβρίου, δε θα δεχτούν να κάνουν εγγραφή, οπότε τρως πόρτα; 

Ξέρω πως εάν έχεις τελειώσει ήδη κάποια ειδικότητα στο ΕΠΑΛ και διαλέξεις άλλη ειδικότητα, παρακολουθείς μόνο τα μαθήματα ειδικότητας. Οπότε αυτό περί τα μαθήματα γενικής παιδείας που λες στέκει αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Γενικά αν έχεις τελειώσει λύκειο είτε επαλ είτε γενικό όταν κάνεις την εγγραφή παίρνεις απαλλαγή από τα γενικής παιδείας και παρακολουθείς μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας που έχεις επιλέξει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mihanikos1 είπε

Μπορείς να πας, δεν υπάρχει περιορισμός. Γιατί θες πρωινό και όχι νυχτερινό; έχεις απαλλαγή από τα γενικής παιδείας. Μπορείς να γραφτείς και τώρα. Πας ρωτάς και αν έχουν κενές θέσεις γράφεσαι. 

Γιατί το νυχτερινό είναι μια χρονιά παραπάνω και δε γνωρίζω αν έχει την ειδικότητα που με ενδιαφέρει.

Επίσης δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα, μου χει πει γνωστη που φοίτησε σε νυχτερινό γενικό λύκειο, ότι οι περισσότεροι μαθητές εκεί, πάνε απλά για το χαρτί και είναι όλο χαβαλέ με τους καθηγητες, οπότε δε γίνεται σωστό μάθημα.. Δεν ξέρω αν ισχύει το ίδιο στα Επαλ. 

45 λεπτά πριν, billsnake21 είπε

Γενικά αν έχεις τελειώσει λύκειο είτε επαλ είτε γενικό όταν κάνεις την εγγραφή παίρνεις απαλλαγή από τα γενικής παιδείας και παρακολουθείς μόνο τα μαθήματα της ειδικότητας που έχεις επιλέξει. 

Αν θες όμως να παρακολουθήσεις και τα γενικής παιδείας, μπορείς να το κάνεις; Λογικά θέλω να φαντάζομαι ότι αν σε αφήνουν, δε θα χρεώνουν απουσίες αν βαριέσαι να πας καμία μέρα, λόγω απαλλαγής?

Επεξ/σία από arvacon
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, arvacon είπε

Γιατί το νυχτερινό είναι μια χρονιά παραπάνω και δε γνωρίζω αν έχει την ειδικότητα που με ενδιαφέρει.

Αν θες όμως να παρακολουθήσεις και τα γενικής παιδείας, μπορείς να το κάνεις; Λογικά θέλω να φαντάζομαι ότι αν σε αφήνουν, δε θα χρεώνουν απουσίες αν βαριέσαι να πας καμία μέρα, λόγω απαλλαγής?

τα νυχτερινα πλεον ειναι 3 χρονια και αυτα. ειδικοτητες εχουν σχεδον τα παντα, αν οχι εκει που μενεις τουλαχιστον σε διπλα περιοχη. στα νυχτερινα επειδη υπαρχουν ατομα που δεν παρακολουθουν τα γενικης παιδειας λογω αλλου απολυτηριου κανουν τμηματα μονο με αυτους και γλυτωνεις καποιες ωρες η και μερα. στα πρωινα απλα εσυ θα κανεις ''κενο''καποιες ωρες την μερα, βεβαια κανεις δεν θα σε διωχνει απο την ταξη αν θες να παρακολουθησεις.

στα πρωινα επαλ το 99% ειναι πιτσιρικια, καποια αρκετα αδιαφορα. στα νυχτερινα υπαρχει ποικιλια ηλικιων, περναει πιο ευχαριστα η ωρα και οι καθηγητες ειναι πιο χαλαροι και στις απουσιες και στην υλη λογω οτι οι περισσοτεροι μαθητες ειναι εργαζομενοι. τι ειδικοτητα ψαχνεις?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν πάω όμως στο ημερισιο, θα κάνω δύο χρόνια, γιατί θα πάω μόνο για την ειδικότητα από Β ταξη. Ναι αυτό με τα πιτσιρίκια το σκέφτομαι, θα είμαι σαν τη μύγα μες στο γάλα εκεί, αλλά λογικά πρέπει να είναι πιο αυστηρά απ το νυχτερινό. 

Με ενδιαφέρει η ειδικότητα των μηχανολογικων και ο κύριος λόγος που θέλω να παρακολουθήσω, είναι γιατί μου αρέσει το αντικείμενο και θέλω πραγματικά  να μάθω κάποια πράγματα. 

Για πανελλήνιες δεν ξέρω ακόμα, αλλά το σκέφτομαι κ αυτό. 

Σχετικά με τα κενα που ανέφερες, δεν το είχα σκεφτεί έτσι, άρα θα είναι λίγο πρόβλημα αυτό.. 

Επεξ/σία από arvacon
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, arvacon είπε

Αν πάω όμως στο ημερισιο, θα κάνω δύο χρόνια, γιατί θα πάω μόνο για την ειδικότητα από Β ταξη. Ναι αυτό με τα πιτσιρίκια το σκέφτομαι, θα είμαι σαν τη μύγα μες στο γάλα εκεί, αλλά λογικά πρέπει να είναι πιο αυστηρά απ το νυχτερινό. 

Με ενδιαφέρει η ειδικότητα των μηχανολογικων και ο κύριος λόγος που θέλω να παρακολουθήσω, είναι γιατί μου αρέσει το αντικείμενο και θέλω πραγματικά  να μάθω κάποια πράγματα. 

Για πανελλήνιες δεν ξέρω ακόμα, αλλά το σκέφτομαι κ αυτό. 

Σχετικά με τα κενα που ανέφερες, δεν το είχα σκεφτεί έτσι, άρα θα είναι λίγο πρόβλημα αυτό.. 

αυτο σου εγραψα πριν, και το νυχτερινο ειναι 3 χρονια και θα γραφτεις στην Β αρα θα κανεις 2 χρονια. σε ποια περιοχη μενεις? υπαρχουν μηχανολογικες ειδικοτητες στα νυτερινα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμαλιάδα. Έχει ημερησιο μηχανολογικων εδώ, αλλά δε γνωρίζω αν λειτουργεί και ως νυχτερινό το συγκεκριμένο, όμως μια ερώτηση θα μας πείσει. 

Νόμισα ότι εννοούσες 3 χρόνια ξεκινωντας απο τη Β ταξη, όπως ήταν παλιότερα νομίζω, οπότε αν είναι τα ίδια χρονιά με το ημερησιο, τότε αλλάζει το πράγμα. 

Επεξ/σία από arvacon
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, arvacon είπε

Αμαλιάδα. Έχει ημερησιο μηχανολογικων εδώ, αλλά δε γνωρίζω αν λειτουργεί και ως νυχτερινό το συγκεκριμένο, αλλά μια ερώτηση θα μας πείσει. 

Νόμισα ότι εννοούσες 3 χρόνια ξεκινωντας απο τη Β ταξη, όπως ήταν παλιότερα νομίζω, οπότε αν είναι τα ίδια χρονιά με το ημερησιο, τότε αλλάζει το πράγμα. 

δυστυχως ο νομος ηλειας δεν εχει νυχτερινο επαλ. οποτε μονοδρομος το 1ο επαλ αμαλιαδας η στα λεχαινα που εχει μηχανοσυνθετες αεροσκαφων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mihanikos1 είπε

δυστυχως ο νομος ηλειας δεν εχει νυχτερινο επαλ. οποτε μονοδρομος το 1ο επαλ αμαλιαδας

Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Ειναι επαλυθευμενο αυτο που αναφερεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατι που ξεχασα να ρωτησω, σχετικα με τον τομεα της μηχανολογιας.

Στο ΤΕΛ τα παλια τα χρονια, θυμαμαι πως ειδικοτητα επελεγες στη Β ταξη και ακολουθουσες το αντικειμενο αυτο και στη Γ, δηλαδη επελεγες μια φορα.

Παρατηρωντας την παρακατω σελιδα, διαπιστωσα οτι τα μαθηματα στη Β ταξη για τους μηχανολογους ειναι ιδια, αλλα μετα στη Γ φαινεται να χωριζονται σε 2 κατηγοριες, 1. τεχνικοι μηχανολογικων εγκατστασεων και κατασκευων και 2. Τεχνικοι οχηματων.

Αυτο σημαινει οτι εκτος απ τη Β ταξη που διαλεγεις ποιο κλαδο θα ακολουθησεις, πρεπει να επιλεξεις και στην Γ μετα μεταξυ των 2 ειδικοτητων?

Παλιοτερα δε διδασκονταν και οι δυο ειδικοτητες σε κοινα τμηματα για ολους οσους επελεγαν το μηχανολογικο ή κανω λαθος?

http://1epal-amaliad.ilei.sch.gr/τομεασ-μηχανολογικοσ/

Επεξ/σία από arvacon
Δημοσ.

Έτσι γράφει στο υπουργείο με την λίστα των επαλ. Δεν δείχνει εσπερινό στην Ηλεία. Βέβαια το σιγουρευεις μ'ενα τηλέφωνο. Στην Β λυκείου κάνουν μάθημα μαζί αυτοί που έχουν επιλέξει μηχανολογικά τομέα. Αν είναι πολλοί τους χωρίζουν σε τμήματα, όπως επίσης αν μπορούν να δημιουργήσουν τμήμα αυτοί που έχουν απαλλαγή από τα γενικής παιδείας. Στην Γ λυκείου ξαναχωριζονται ανάλογα την ειδικότητα, στην περίπτωση σου σε τμήμα οχημάτων και τμήμα μηχ. κατασκευών. 

Σαν ωράριο σε βολεύει το πρωινό; Το καλό του πρωινού είναι ότι θα πας και πενταημερη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πενταημερη, χαχα! Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω παει ποτε πενταημερη, γιατι δεν υπηρχε η οικονομικη δυνατοτητα τοτε, οποτε αλλο ενα απωθημένο στη λιστα.

Βασικα αν καποιος θελει να διδαχτει και τις δυο ειδικοτητες, δηλαδη μηχανικες κατασκευες και οχηματων, πρεπει να επαναλαβει φανταζομαι την Γ ταξη ξανα?

Το πρωινο ωραριο δε με βολευει, αλλα αν δεν υπαρχει αλλη επιλογη, τι να κανουμε, θα το υποστω.

Επεξ/σία από arvacon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...