snik Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Μεσα στο επομενο 3μηνο θα κανω εναρξη ως ελευθερος επαγγελματιας στον κλαδο των υπηρεσιων και θα ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιο βιβλιο η καποιο site να ενημερωθω για την βασικη διαχειρηση μιας ατομικης επιχειρησης. Εννοειται πως θα εχω λογιστη αλλα θα ηθελα να ξερω καποια πραγματα για τιμολογια, φορους και γενικα για το κομματι της διοικησης μιας και το κομματι της δουλειας μου το ξερω αλλα αυτο δεν αρκει. Υπαρχει καποιος μπουσουλας καπου για αυτο; Ξερω οτι ειναι λιγο γενικο το ερωτημα μου αλλα θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα για αυτον τον τομεα που τωρα μου ειναι ασχετος εντελως. Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2019 από snik
gianniskou Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Αν σε ενδιαφέρει το κομμάτι της διοίκησης και είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις τόσο χρόνο όσο και χρήμα μπορώ άφοβα να σου προτείνω τα e-learning προγράμματα του Οικονομικού Παν. Αθηνών,γίνεται σοβαρή και αξιόλογη δουλειά.Μάλιστα υπάρχει και πρόγραμμα ακριβώς για τον τομέα σου.Αν θες κάτι πιο οικονομικό,θα μείνεις μακριά από βιβλία τύπου Διοίκηση επιχειρήσεων ή Εταιρικές λειτουργίες επιχειρήσεων(συνήθως τους λείπει η σύνδεση θεωρίας-πραγματικότητας) και θα πας σε κάποιο βιβλίο Πολιτικής εταιρειών που καταπιάνεται με θέματα ανάλυσης κλάδων και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα.Θα πρότεινα αυτό το βιβλίο καθώς περιέχει άπειρα παραδείγματα από πραγματικά γεγονότα π.χ πως η Ryanair αξιοποίησε την 11/9 προς όφελος της.Το management δεν προσφέρεται τόσο για πρακτικές γνώσεις αλλά σκοπός του είναι να διαμορφώσει έναν επιχειρηματικό τρόπο σκέψης.Αν λοιπόν καταφέρεις να γίνεις δέκτης των πληροφοριών που θα λάβεις σου εγγυώμαι ότι έχεις να κερδίσεις πολλά . Όσον αφορά την φορολογία εισοδήματος και την λογιστική,από την στιγμή που δεν θα ασχοληθείς ενεργά με αυτά τα θέματα δεν υπάρχει λόγος να δαπανήσεις σοβαρό ποσό.Τα προβλήματα που θα συναντήσεις δεν θα απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις και είναι πράγματα που στην πλειοψηφία τους μπορείς να μάθεις πολύ εύκολα με τον καιρό και την πείρα. Εδώ μπορείς να βρεις όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς .Αν θες για δική σου ευχαρίστηση να αποκτήσεις μια εξοικείωση προτείνω έναν οδηγό συμπλήρωσης Ε1/Ε3 και μερικές βασικές αρχές διοικητικής λογιστικής( προσοχή,όχι χρηματοοικονομικής λογιστικής,δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις να κάνεις λογιστικές εγγραφές , αλλά να budgetαρεις ,να κοστολογείς και να προστατεύεις τα χρήματα σου) 2 1
snik Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2019 Σε ευχαριστω παρα πολυ ησουν κατατοπιστικοτατος! Αυτο ακριβως που ειπες εψαχνα στο λογιστικο κομματι να παρω μια ιδεα για το πως δουλευει το πραγμα γιατι μεχρι στιγμης ειμαι εντελως ασχετος με τον χωρο και δεν θελω να ρωταω το καθε τι. Μια βασικη εισαγωγη για τα τιμολογια, αποδειξεις, φπα, εισφορες κλπ θελω να αποκτησω σε αυτο το κομματι για να ξερω στην πορεια το τι μου γινεται. Οσο για τον αλλο τομεα με την δοιηκηση υπαρχουν αρκετοι αλλοι που κανουν το ιδιο με εμενα αλλοι καλυτερα και αλλοι πολυ χειροτερα, μεχρι στιγμης εχω στα υποψιν μια στρατηγικη για διαφημιση και για το πως να αναπτυξω τις γνωσεις μου και την τεχνικη μου αλλα το πως θα εξελιξω την επιχειρηση μου και πως θα λειτουργω στα Ελληνικα δεδομενα αν εξαιρεσω τις εμπειριες συναδελφων μου στον ιδιο χωρο μου ειναι αγνωστο οποτε θεωρω οτι θα βελτιωθω σε αυτο μετα link σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα