Προς το περιεχόμενο

Blasphemous - 2D dark souls


ikaruga24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρομερή εντύπωση που δεν υπάρχει θέμα στο PC για το συγκεκριμένο. Βγαίνει στις 10 Σεπτεμβρίου και υπάρχει ΤΩΡΑ διαθέσιμο Demo στο steam μέχρι 1 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για 2D action platformer ακριβώς στην ίδια νοοτροπία σχεδιασμού με το Dark Souls. Το demo ανοίγει την όρεξη σίγουρα και σε αφήνει να παίξεις ως το πρώτο boss. Διάρκεια περίπου μισής ώρας. Δείχνει πραγματικά καταπληκτικό και σοβαρό. 

 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολυ καλο φαίνεται απο το demo, για εμενα σιγουρο must play.

Οποιος θελει ενα ζεσταμα ας τσεκαρει και το Death's Gambit, δεν εχει παρει και τα καλυτερα reviews και οχι αδικα αλλα εμενα προσωπικά σαν συνολο μου αρεσε, το θεωρω "rough diamond"

https://steamcommunity.com/app/356650/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις το ολοκλήρωσα και με τους δυο τερματισμούς. Αρκετά δύσκολο και επειδή είμαι χάλιας σε metroidvania παιχνίδια, αναγκάστηκα προς το τέλος να χρησιμοποιήσω trainer. Εξαιρετική δουλειά στο καλλιτεχνικό κομμάτι με υπέροχο σχεδιασμό, συμπαθητική μουσική υπόκρουση και υποφερτό gameplay, χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Αξίζει μόνο και μόνο για τα εντυπωσιακά γοτθικά τοπία και σκηνικά, τα θρησκευτικά θέματα, το φόρο τιμής που αποτίει σε μνημεία και έργα τέχνης του Μεσαίωνος και της Αναγέννησης και φυσικά για τα αλλόκοτα πλάσματα που αντιμετωπίζεις.

Η υπόθεση... (spoiler)

Spoiler

 

Ένα Αρχιεπίσκοπος που έχει επιβάλλει στυγνό θεοκρατικό καθεστώς, θεωρεί πως δεν διοικεί σωστά το λαό του και ζητά από τον Θεό να τον τιμωρήσει για να διώξει την ενοχη που έχει μέσα του. Ο Θεός τον μετατρέπει σε ένα δέντρο (The Miracle), το οποίο οι υπόλοιποι επίσκοποι βλέπουν με καχυποψία, το θεωρούν αίρεση και το καίνε. Ο Θεός τους τιμωρεί για την πράξη τους, η στάχτη του δέντρου καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του λαού της Custodia και τον μετατρέπει σε ορδές τεράτων. Ο ήρωάς σου, ο Penitent One, σαν ένα είδος Μεσσία αναλαμβάνει να καθαρίσει τον κόσμο από την ενοχή και την αμαρτία και να επαναφέρει την προηγούμενη κατάσταση, παίρνοντας στο τέλος τη θέση του Αρχιεπισκόπου και λατρεύεται από τον λαό ως άγιος.

Δεν έχω καταφέρει να αποκρυπτογραφήσω πλήρως όλα τα στοιχεία και τους συμβολισμούς της υπόθεσης αλλά μέσες άκρες κάτι τέτοιο συμβαίνει.

 

 

Επεξ/σία από Undertaker25
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετα απο Hollow Knight και Salt and Sanctuary, γουσταρω πολυ οτιδηποτε Soulslike σε 2D. Πολυ ενδιαφερον φανηκε το συγκεκριμενο,το οποιο δεν ηξερα οτι υπηρχε. Θα μπει στα υποψην αμεσα

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε μπορώ τα pixel graphics πια και έτσι δε βλέπω να ασχολούμαι αν και φαν του είδους.

Ως presentation ήταν ωραίο και τα executions επίσης μου άρεσαν όπως είπαν και οι πάνω (από το demo που έπαιξα).

Διαβάζω επίσης πως γίνεται επαναλαμβανόμενο:

https://www.gamespot.com/reviews/blasphemous-review-punished-souls/1900-6417310/

https://www.bit-tech.net/reviews/gaming/pc/blasphemous-review/1/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/9/2019 στις 10:28 ΜΜ, Alastor192 είπε

Μετα απο Hollow Knight και Salt and Sanctuary, γουσταρω πολυ οτιδηποτε Soulslike σε 2D. Πολυ ενδιαφερον φανηκε το συγκεκριμενο,το οποιο δεν ηξερα οτι υπηρχε. Θα μπει στα υποψην αμεσα

Dead cells φιλτατε, απιστευτο game και imho το καλυτερο oλων

Επεξ/σία από najinblue3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Το τερμάτισα και εγώ, εξαιρετικό παιχνίδι, ατμόσφαιρα και μουσική απίστευτη, αρκετά δύσκολο, αλλά με επιμονή το τερματίζεις.

Και προφανώς θέλει χειριστήριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 7 μήνες μετά...

Το τερματισα και εγω το συγκεκριμενο σημερα.

Τι μου αρεσε

+ο οπτικος τομεας προφανως που ειναι ξεχωριστος και ιδιαιτερος(αυτο φαινεται πολυ στα boss πχ ή σε καποια μεγαλα σε μεγεθος npc/τερατα)

+Ωραια μουσικη

+gameplay και κυριως το συστημα μαχης του που εχει τις στιγμες του(ειδικα τα executions,ωραια σαν ιδεα.fail ειναι καποιοι εχθροι που εχουν invincible frames οταν κανουν μια επιθεση και δεν τρωνε καθολου ζημια αν τους βαρεσεις). Καλη ποικιλια σε abilities(Prayers)για δεδομενα Indie. 

+2 διαφορετικα τελη(εχει free roam μετα το τελευταιο boss)

+ωραιες περιοχες σχεδιαστικα/ατμοσφαιρα

+εχει κανονικα voice acting,κατι που γενικα απουσιαζει απο αρκετους indie τιτλους.

+ψιλο καλη ποικιλια σε εχθρους

Τι δε μου αρεσε και τοσο

-η ιστορια, ή μαλλον καλυτερα ο τροπος που στην παρουσιαζει αυτη και που για να καταλαβεις τι στον κορακα συμβαινει πρεπει να ψαχνεις στο internet

-τα side quests. Αν ακολουθησεις καποιο οδηγο,εχε καλως. Αλλιως,ακρη ουτε με αυτα θα βγαλεις,και σαν περιεχομενο ειναι ψιλο αδιαφορα(οχι ολα).

-το platforming του που παιζει οι περισσοτεροι ψοφοι μου να ηταν απο αυτο.

-το οτι εχεις μονο 3 slots για relics και πρεπει καθε 3 και λιγο να τα αλλαζεις. Τα relics σου δινουν στην ουσια κατι σαν abilities για να πηγαινες σε σημεια που πριν δεν μπορουσες να πας. Το παιχνιδι ομως για αγνωστο λογο σου επιτρεπει να χρησιμοποιεις μονο τα 3 απο αυτα(ενω υπαρχουν πανω απο 6),αρα θα πρεπει να εισαι στο βαλε βγαλε συχνα,ειδικα αν θες αργοτερα να κανεις explore ολο τον χαρτη.

-δεν υπαρχει καποιου ειδους tracking στο παιχνιδι για αυτα που κανεις/σου λειπουν περαν απο το ποσοστο στο χαρτη που εχεις βρει. 

-καποια bugs(πχ εμενα δεν μου ξεκλειδωσε ενα achievement)και μια φορα κολλησε

Θα εβαζα και ενα τελευταιο αρνητικο τα λιγοστα teleports,αλλα ευτυχως απο οτι διαβασα μπηκε με προσφατο update η δυνατοτητα να κανεις teleport μεσω bonfire(βεβαια θελει ψαξιμο στο internet για το πως το ενεργοποιεις αυτο :P ). Επισης δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ειναι αρνητικο αυτο μιας και μιλαμε για indie παιχνιδι,αλλα δεν εχεις αλλα οπλα καθολου περαν απο το κεντρικο σπαθι που παιρνει καποια enhancements.

Γενικα ειναι μια τιμια πρωτη προσπαθεια η οποια εχει τα θεματακια της.Γιαυτο και το προτείνω πιο πολυ σε εκπτωση. Δεν τα αξιζει τα 25ευρω αρχικης τιμης.

Α και ας βαλω καλου κακου και την προσφατη ανακοινωση για δωρεαν dlc μιας και δεν εχει αναφερθει απο καποιον

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...
  • 1 χρόνο αργότερα...

Με την έλευση του Blasphemous 2, είπα να τερματίσω το 1.

Είμαι στο προτελευταίο boss με τουμπανιασμένο κομποσχοίνι, φουλ φιάλες, hp/mana και πάλι τρώω ξύλο. Απορώ πώς θα είναι το τελευταίο boss. Θα τα σπάσω όλα!!!!! Τέτοιο rage καιρό είχα να νιώσω σε παιχνίδι :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...