Προς το περιεχόμενο

IFA 2019 Preview: Τι έρχεται στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση τεχνολογίας


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και αυτό τον Σεπτέμβριο,είμαστε πιστοί στο ραντεβού μας με την έκθεση IFA 2019, όπου στο Βερολίνο αναμένεται να δούμε τη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή έκθεση ηλεκτρονικών ειδών, ή αλλιώς την «Ευρωπαϊκή CES».

Παραδοσιακά, αν και η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 6 Σεπτεμβρίου, εμείς θα βρισκόμαστε λίγο νωρίτερα αφού οι πρώτες παρουσιάσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί από αυτή την Τετάρτη όπου και θα δούμε από κοντά τα νέα laptops της Acer αλλά και της ASUS. Ειδικά η δεύτερη γνωρίζουμε ότι θα δώσει έμφαση στη σειρά Zenbook, παρουσιάζοντας προτάσεις με έμφαση στην παραγωγικότητα.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένες οι περισσότερες παρουσιάσεις, συμπεριλαμβανομένου των δύο πιο σημαντικών από LG και Samsung. Για την πρώτη γνωρίζουμε ήδη αρκετά με βάση την πολιτική της εταιρείας να δίνει στη δημοσιότητα μερικές πρώτες πληροφορίες για αυτά που θα δούμε στον εκθεσιακό της χώρο όπως νέα smartphones -συμπεριλαμβανομένου μοντέλου με 2 οθόνες-, νέες τηλεοράσεις αλλά και ενός νέου 4K Laser προβολέα. Στο στρατόπεδο της Samsung με τον πιο εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο, θα δούμε νέες 8K τηλεοράσεις, αλλά και νέες λευκές συσκευές στις οποίες δίνει πάντα έμφαση στην IFA η νοτιοκορεατική εταιρεία. Η Sharp ανακοίνωσε ότι ένα από τα εκθέματα που θα ξεχωρίζουν στο δικό της χώρο θα είναι η μεγαλύτερη 8K LCD τηλεόραση στον κόσμο.

Ακολουθεί η Sony πιθανότατα με κάποιο νέο μοντέλο τηλεόρασης, με ανανέωση σε αλλά και με το Xperia 2, το νέο κορυφαίο smartphone της Ιαπωνικής εταιρείας με την παράξενη αναλογία διαστάσεων, που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε smartphones. Ευελπιστούμε πάντως να δούμε και την νέα γενιά τον κορυφαίων on-ear ασύρματων ακουστικών της εταιρείας όπως συνέβη τις τελευταίες χρονιές.  

Μιας και αναφερθήκαμε στα smartphones, η IFA δεν φημίζεται για σημαντικές νέες κυκλοφορίες, ειδικά από τη στιγμή που η Samsung επέλεξε να παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια κάθε νέο Galaxy Note στη Νέα Υόρκη. Κάτι τέτοιο φαίνεται θα ισχύσει και φέτος, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν ότι ανάμεσα στους κατασκευαστές που θα παρουσιάσουν μοντέλα κυρίως της μεσαίας κατηγορίας, περιλαμβάνεται η Motorola, η Nokia, η Honor αλλά και η TCL. Για την τελευταία, θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις της ακόμα και για την κατηγορία των τηλεοράσεων όπου είναι περισσότερο γνωστή. Από την πλευρά της η Huawei έχει ένα πολύ σημαντικό λανσάρισμα στην IFA, αυτό του Kirin 990, του νέου SoC το οποίο θα βρει τη θέση του πρώτα στο Mate 30 Pro και το οποίο θα ανακοινωθεί λίγες μέρες μετά, πάλι στη Γερμανία. 

Η 10η γενιά των Intel Core επεξεργαστών θα βρει τη θέση της σε πολλά νέα μοντέλα κατασκευαστών όπως στην περίπτωση των Dell, Lenovo και HP. Τέλος πληροφορίες μας αναφέρουν ότι μία από τις σημαντικές ανακοινώσεις στην IFA 2019, θα προέλθει από την Xiaomi η οποία θα διαθέτει για πρώτη φορά παρουσία με δικό της εκθεσιακό χώρο. Στην κατηγορία των wearables, η Garmin θα συνεχίσει την επίθεση μετά τη σειρά Fenix 6, με αρκετά νέα μοντέλα από τη σειρά Vivoactive αλλά και το πρώτο «καθαρόαιμο» smartwatch της εταιρείας.

Το Insomnia πάντα κοντά στις μεγαλύτερες τεχνολογικές εκθέσεις, θα καλύψει και φέτος από κοντά τις σημαντικότερες ανακοινώσεις με σχετικά άρθρα και βίντεο, τα οποία θα μπορείτε να βρείτε -εκτός από την κεντρική μας σελίδα- συγκεντρωμένα και στο ειδικό hub που έχει δημιουργηθεί στο www.insomnia.gr/ifa.  Επιπλέον, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, οι "3 στον αέρα", το τεχνολογικό μας podcast, θα μεταδώσει μια έκτακτη εκπομπή μέσα από την έκθεση, την οποία θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε και στο YouTube κανάλι του Insomnia.

Καλή τεχνολογική χρονιά!


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή τυχαίνει να είμαι εκείνο το διάστημα στο Βερολίνο αξίζει να επισκεφτεί την έκθεση κάποιος απλός επισκέπτης ή αφορά κυρίως τους επαγγελματίες τους χώρου και δημοσιογράφους;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Members
4 ώρες πριν, ksessalonikios είπε

επειδή τυχαίνει να είμαι εκείνο το διάστημα στο Βερολίνο αξίζει να επισκεφτεί την έκθεση κάποιος απλός επισκέπτης ή αφορά κυρίως τους επαγγελματίες τους χώρου και δημοσιογράφους;

 

Πιστεύω πως αξίζει να της αφιερώσεις ένα πρωινό. Έχει και πολλούς απλούς επισκέπτες, δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες. Απλώς προετοιμάσου για πολύ περπάτημα, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι μεγάλες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...