Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, λεω να παιξω κανα παιχνιδι που εχω χρονια και θα θελα γνωμη για το airflow/θερμοκρασίες και κάρτα γραφικών. 1080p/60. Στη διαθεση μου υπαρχει το σύστημα που χρησιμοποιώ micro atx και ειναι i74790k 16gb 1600 ddr3 cpu cooler Noctua αυτη https://noctua.at/en/nh-l9i ο λογος για την ψυκτρα ειναι το κουτι αυτο https://www.sharkoon.com/product/CAM

Ομως υπαρχει και το παλιό κουτι ετοιμο με 5 ανεμιστηρες μονο φύσημα θελει,  αυτο Thermaltake commander ms iii spacer.png

Το σύστημα το έχτισα για hackintosh (τρέχει Mojave) για αυτο και μ αρεσει το πρωτο case αλλα εχει μονο εναν ανεμιστήρα επάνω (και ενα 60mm κατω).

Για να παιξω κανα παιχνιδι θα πρεπει να αγοράσω ενα ssd για windows/games και κάρτα μια Rx580 μεταχειρισμένη για να ειναι συμβατή και με Mac. Τι λετε;

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.

Ναι μεχρι 250mm στο μικρο κουτι με το ζόρι χωράνε, με τα καλώδια κτλπ τα πραγματα ειναι μπουκωμενα. Να κανω ολη τη μεταφορά απ το ενα κουτι στο αλλο ειναι πονοκέφαλος. Να μεινω στο Sharkoon κουτι; Και cpu θερμοκρασίες;

Και ποια κάρτα προτείνετε, μεταχειρισμένες απο μια ματια που εριξα στις αγγελίες: 

Rx 550 4gb pulse 80 ευρο

Rx 580 8gb pulse 150 ευρο. Η 580 δεν θα «ξεκουράζει» καλυτερα τον επεξεργαστή; 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, qrstuv είπε

Ναι μεχρι 250mm στο μικρο κουτι με το ζόρι χωράνε, με τα καλώδια κτλπ τα πραγματα ειναι μπουκωμενα. Να κανω ολη τη μεταφορά απ το ενα κουτι στο αλλο ειναι πονοκέφαλος. Να μεινω στο Sharkoon κουτι; Και cpu θερμοκρασίες;

δεν γνωριζω αλλα δεν χανεις κατι να δοκιμασεις

επισης κοιτα το τροφοδοτικο να ειναι 350+ με τα καταλληλα βυσματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τροφοδοτικο ειναι 700w Coolermaster,  ειμαι οκ,  και ΔΕΝ ειναι modular.. λεω μηπως και μια single fan καρτα γραφικων στα 4gb βολεύει καλυτερα στο οικονομικο (θα χρειαστω και ssd) και χώρο.  Το τροφοδοτικο δινει 8πινο καλώδιο (6+2) αν θυμαμαι καλα. 

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συγκρινε τις καρτες στα παιχιδια που θα παιξεις και δες αν σε καλυπτουν πχ εδω https://www.gpucheck.com/game/doom/high

αλλα καλυτερα ειναι η 580 με μεγαλυτερη ψυκτρα και 2 fan + underclock/undervolt απο 550 με μονιμο τερματισμενο φαν

αρκει να εχεις καποιο ελαχιστο airflow και να χωρανε ολα

κοιτα και 570 καινουργια με 8gb 150e

Επεξ/σία από daynight
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η 570 δεν εχει dvi στα 150ε,  την οθονη μου με dvi την εχω συνδεδεμένη,  θα κανει διαφορα με hdmi σε full hd; 

Η ροη αερα ειναι το θεμα οτι το μικρο κουτι δεν παιρνει κατι,  μπορω να αλλαξω μονο τον δικο του ανεμιστηρα με ενα αλλο 120. Αν βαλω ενα 60mm ανεμιστηρακι πισω να βαζει αερα κοντα στην καρτα για να την βοηθαει δεν ξερω τι θα κανει διαφορα. Το χω δοκιμασει.  Ή να βγαζει αερα.  Ηταν πολυ θορυβωδες και πιανει χωρο για τους ssd (3).

Τωρα βλεπω οτι 570 4gb με την ιδια 570 σε 8gb εχουν ελάχιστες διάφορες σε fps.Τι γινεται.. Την πρωτη (570 4gb itx) την βρισκω διαθέσιμη καινουρια.

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, qrstuv είπε

Καλησπερα μπορω να περασω Windows 10 ή κάθε OS σε αυτο τον δίσκο?

Crucial BX500 480GB

οχι δεν μπορεις να περασεις λειτουργικα σε τετοιο ειδος δισκου νομιζω.ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος.Η μαλλον μπορεις να περασεις αλλα δεν ειναι ιδανικοι δισκοι για λειτουργικο.

Επεξ/σία από Horn
Δημοσ.

από αυτούς τους ssd ποιον προτείνετε για windows boot drive και 2-3 παιχνίδια ευχαριστώ:

KINGSTON A400

TOSHIBA TR200

PATRIOT BURST

CRUCIAL BX500

WD 3D BLUE

CRUCIAL MX500

από 480 ως 500gb. Samsung έχω (MacOS) αλλά δεν βάζω εδώ γιατί δεν βγαίνει το budget.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, qrstuv είπε

από αυτούς τους ssd ποιον προτείνετε για windows boot drive και 2-3 παιχνίδια ευχαριστώ:

KINGSTON A400

TOSHIBA TR200

PATRIOT BURST

CRUCIAL BX500

WD 3D BLUE

CRUCIAL MX500

από 480 ως 500gb. Samsung έχω (MacOS) αλλά δεν βάζω εδώ γιατί δεν βγαίνει το budget.

Ποιος είναι ο καλύτερος δεν ξέρω.Έχω τον blue πάντως και δεν έχει κάποιο θέμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον MX500 θα πάρω μάλλον. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους για τη βοηθεια. Τα πραγματα που θα χρειαστω ειναι στο screenshot πιστευετε αξιζει ο ανεμιστηρας της Noctua; Σκεφτομαι να αλλαξω το airflow να βαζει αερα με το 60mm απο πισω και να βγαζει επανω με τον δικο του ανεμιστηρα του κουτιου αναποδα γιατι επανω ειναι ψυκτρα και τροφοδοτικο, κατω μονο (3) δισκοι ssd και φυσικα η mini itx RX 570. Πως ειναι καλυτερα να βαζει απο επανω και να βγαζει πισω με το μικρο; Καρτα γραφικων και δισκοι λογικα συγκεντρωνουν ψηλοτερη θερμοκρασια; Ο ανεμιστηρας αξιζει; ειναι λιγο τσιμπημενη τιμή.

spacer.png

το Sharkoon CA-M απο πισω για την θεση του ανεμιστηρα (60mm)

Στιγμιότυπο οθόνης (6).png

Επεξ/σία από qrstuv
Δημοσ.

Ο θερμός αέρας πάει προς τα πάνω από μόνος του,οπότε συνήθως ο ανεμιστήρας που είναι επάνω είναι exhaust.Στο πλάι παίρνει ανεμιστηράκι;Ξέρω ότι έχει άνοιγμα το case,απλά δεν ξέρω αν έχει τρύπες να το βιδώσεις.Έλεγα να έχεις δηλαδή 2 60αρια fans intake (πίσω και στο πλάι) και το 120αρι επάνω exhaust.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...