Xvipes Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα, μου ήρθε ένα πακέτο και ζήτησα επιστροφή από amazon.de και μου εκτύπωσαν ένα retail label. Στις οδηγίες λέει πως δεν θα υπάρξει κόστος και στο chat που μίλησα μου είπαν το ίδιο ότι δεν υπάρχει κόστος για την επιστροφή. Επειδή όμως και μια άλλη φορά είχε γίνει το ίδιο στα ΕΛΤΑ μου λέγανε πως δε ξέρουν κάτι και πως πρέπει να πληρώσω για την αποστολή/επιστροφή. Γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τις επιστροφές και τελικά αν μπορώ να μην πληρώσω εκείνη την ώρα? Ευχαριστώ Παρακάτω οι οδηγίες της Amazon.de Spoiler Additional Instructions for mailing your parcel Print the label. Securely pack the items you are returning, include the barcode with the original packing slip in the package and stick the Return Label on the outside of the package. Securely pack the items to be returned in a box, preferably in the original box or box provided by Amazon. Double check that your label is on a flat side of the parcel and covers any other visible address and bar code. Take the package to your nearest DHL Parcelshop for delivery. No postage is necessary if the package is mailed with the pre-paid return mailing label. You can return packages with maximum dimensions of 120 x 60 x 60 cm via a DHL Parcelshop using the prepaid postage label. Find the nearest DHL store Please be aware to only add the items into the parcel that are listed below. This will help avoid potential delays during the return process. Items that are not listed on the label can be returned via the online return center.
asmilon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Αφου σου λεει να το πας στην DHL τα ΕΛΤΑ που κολλανε;
Xvipes Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Λογικό το βρίσκω αυτό που λες γι αυτό και επικοινώνησα με την DHL πρώτα και μου είπαν τα παρακάτω: Quote 1) Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω την διαδικασία για επιστροφή δέματος από το amazon.de. Μιλώντας με την εξυπηρέτηση πελατών της amazon μου έστειλαν μια ετικέτα λέγοντάς μου ότι δε θα υπάρξει χρέωση για την επιστροφή του δέματος σε οποιοδήποτε DHL κατάστημα. Μπορείτε να μου επιβεβαιώσετε ότι η ετικέτα που επισυνάπτω [ Online Return Center.pdf ] ισχύει για την δωρεάν επιστροφή του δέματος? Απάντηση: Σε συνέχεια του μηνύματος σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επιστροφή του δέματος βάση του επισυναπτόμενου δεν απευθύνεται στην DHL Express. Παρακαλώ ελέγξτε αν η επιστροφή είναι καταγεγραμμένη μέσω των ΕΛΤΑ, αλλιώς επικοινωνήστε με τον παραλήπτη σας για περαιτέρω πληροφορίες για την επιστροφή. Παραμένουμε στη διάθεση σας. 2) Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Στις οδηγίες της amazon αναγράφονται τα παρακάτω: Additional Instructions for mailing your parcel · Print the label. · Securely pack the items you are returning, include the barcode with the original packing slip in the package and stick the Return Label on the outside of the package. · Securely pack the items to be returned in a box, preferably in the original box or box provided by Amazon. · Double check that your label is on a flat side of the parcel and covers any other visible address and bar code. · Take the package to your nearest DHL Parcelshop for delivery. No postage is necessary if the package is mailed with the pre-paid return mailing label. · You can return packages with maximum dimensions of 120 x 60 x 60 cm via a DHL Parcelshop using the prepaid postage label. · Find the nearest DHL store · Please be aware to only add the items into the parcel that are listed below. This will help avoid potential delays during the return process. Items that are not listed on the label can be returned via the online return center. όπως θα διαβάσετε στα τελευταία bullets μιλάνε για DHL store. Είναι διαφορετική η DHL express από την απλή DHL; Επίσης στο επισυναπτόμενο γράφει πάνω DHL, τα ΕΛΤΑ συνεργάζονται με την DHL ; Ευχαριστώ για το χρόνο και την εξυπηρέτηση σας. Απάντηση: Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η DHL είναι ένας όμιλος με πολλές υπηρεσίες, η κάθε χώρα εξυπηρετεί με διαφορετικό τρόπο και σε μερικές περιπτώσεις σε συνεργασία με τα τοπικά ταχυδρομεία, καθώς δεν εμπίπτουν όλες οι υπηρεσίες της σε κάθε χώρα. Στην Ελλάδα, λοιπόν, κάποιες διαδικασίες επιστροφών που αφορούν μέρος της DHL απευθύνονται στα ΕΛΤΑ. Η DHL Express απευθύνεται σε αεροπορικές μεταφορές και αναφέρεται σε αποστολές με 10ψήφια νούμερα αποστολής. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε με την επισυναπτόμενη φορτωτική που σας έχουν προωθήσει, στην οποία αναφέρεται αριθμός αποστολής μη αναγνωρίσιμος από εμάς. Για οποιαδήποτε περαιτέρω ενημέρωση, παρακαλώ επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 2109890000. Παραμένουμε στη διάθεση σας. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2019 από Xvipes
asmilon Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Βαλε τον ταχυδρομικο σου κωδικα στην σελιδα https://parcelshopfinder.dhlparcel.com/ και δες ποιο ειναι το πλησιεστερο σε εσενα καταστημα. Πας εκει το δεμα με το label που σου εδωσαν και δε χρειαζεται να πεις τιποτα, φαινεται οτι ειναι χρεωση παραληπτη.
Xvipes Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Έτσι ξεκίνησα να μιλάω με την dhl γιατί βρήκα το κατάστημα από το site που λες, πήρα τηλέφωνο και με ρώτησαν έναν 10ψήφιο κωδικό. Δεν υπάρχει όμως κάποιος 10ψήφιος κωδικός στην ετικέτα που μου έδωσε η amazon για να εκτυπώσω. Έτσι έστειλα email επισυνάπτοντας το label για να το δουν και οι ίδιοι μήπως και εγώ δε έβρισκα το νούμερο. Να σημειώσω πως το δέμα το παρέλαβα από τα ΕΛΤΑ. Εσείς σε παρόμοια περίπτωση είχατε 10ψήφιο νούμερο από amazon?
zx1234r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Πήγαινε από ένα κατάστημα DHL χωρίς να πεις τίποτα. Το μήνυμα της Amazon είναι ξεκάθαρο. Τα λογιστικά και διαδικαστικά της DHL δεν θα έπρεπε να σε απασχολούν.
Xvipes Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Υπάρχει κάποιος που να έχει γυρίσει πίσω δέμα χωρίς να πληρώσει μεταφορικά σε DHL με την ετικέτα από Amazon να μου πει τουλάχιστον αν είχε 10ψήφιο κωδικό ή κάτι άλλο για πληροφορία? Ήλπιζα να ξέρω από πριν μην έχω back n forth. Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.
koystado Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2019 λογικά το dhl είναι τα γερμανικά ταχυδρομεία και αυτό που φαίνεται στο πρώτο ποστ είναι για επιστροφή από την Γερμανία στο άμαζον
Salvation81 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οταν εχεις ΠΡΟΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ ΕΤΙΚΕΤΑ οποιασδηποτε Κουριερ τα μεταφορικα ειναι πληρωμενα απο εκεινον που σου εστειλε την ετικετα. Με λιγα λογια δεν ειναι αναγκη ΚΑΝ να πας καπου, περνεις απλα τηλ τα κεντρικα της εκαστοτε κουριερ, λες εχω ενα return label, τους το δινεις (τον κωδικο εννοω) και περνανε και περνουν το πακετο απο το σπιτι σου. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2019 από Salvation81
Green Dragon Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα και εγώ για refund στο Amazon.it, με προεκτυπωμένη ετικέτα. Πήγα στη DHL και δεν το δέχτηκαν. Μου ζήτησαν ένα εξωφρενικό ποσό - αν θυμάμαι καλά - 45 ευρώ, για να το γυρίσουν πίσω. Θόλωσα και στο καπάκι πήγα στην ACS, όπου εκεί μου ζήτησαν 26 ευρώ για επιστροφή στην Ιταλία. Τελικά επειδή δεν έβρισκα άκρη και πάνω στα νεύρα μου, το πήγα στα ΕΛΤΑ και το έστειλα απλή αποστολή με 2,5 ευρώ. Σε 3 μέρες το είχαν παραλάβει - μια χαρά - και είχαν πιστωθεί τα χρήματα στο λογαριασμό μου. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2019 από Green Dragon 1
akollias Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Στηλτο με το τοπικο ταχυδρομειο πισω. Μιλα μαζι τους και στηλε την αποδειξη των ΕΛΤΑ σε ενα email που θα σου δωσουν. Θα σου επιστρεψουν τα χρηματα.
Xvipes Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 3 minutes ago, akollias said: Στηλτο με το τοπικο ταχυδρομειο πισω. Μιλα μαζι τους και στηλε την αποδειξη των ΕΛΤΑ σε ενα email που θα σου δωσουν. Θα σου επιστρεψουν τα χρηματα. Αυτό με βλέπω να κάνω, έτσι το είχα κάνει και μια άλλη φορά απλά έλεγα μήπως αυτή τη φορά κατάφερνα να βγάλω άκρη.
Xvipes Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Official απάντηση από Amazon: Quote Thank you for informing us of the expected return shipping costs. It appears that even though it is an EU DHL return label, not every store is able to scan or accept them properly. We will of course refund your return shipping costs in this case. Please send us documentation indicating the shipment tracking number from the carrier and the amount of return shipping costs. To do so, respond directly to this e-mail and attach the documentation. Μόλις το έστειλα με δικά μου έξοδα και θα στείλω φωτογραφία την απόδειξη. Και λίγο off-topic για το καλό: Spoiler Πάω το δέμα στα ΕΛΤΑ και στην αρχή μου έκαναν παράπονα για το ότι το δέμα δεν είναι σε καλή κατάσταση και θα πρέπει να το κολλήσω καλύτερα με ταινία γιατί αλλιώς δε μπορούν να το δεχτούν έτσι. Το αστείο είναι ότι έτσι μου το παρέδωσαν εχθές και όταν τους ρώτησα γιατί είναι έτσι το δέμα μου είπαν πως έτσι το παραλάβανε και οι ίδιοι. Τρέχω λοιπόν σε ένα κοντινό σούπερ μαρκετ αγοράζω μια κολλητική ταινία, πάω εκεί ξεκινάω κράτσα κρούτσα κολλάω καλά το πακέτο το ξαναπάω να το στείλω και ξεκινάει ο εξής διάλογος: Υπάλληλος: - "Αααα τι είναι αυτό εδώ πάνω? (εννοούσε τo label της amazon που γράφει την διεύθυνση). Δε μπορούμε να το στείλουμε το δέμα έτσι γιατί γράφει DHL πάνω, επίσης αυτά τα barcode τι είναι δε γίνεται να το στείλουμε έτσι." Εγώ: - "Συγνώμη εσείς την διεύθυνση παραλήπτη δε χρειάζεστε? Απλά αγνοήστε τα τα υπόλοιπα." Υπάλληλος: - "Μα δε γίνεται να το στείλουμε έτσι εδώ γράφει DHL, επίσης αυτά είναι εκτυπωμένα, πρέπει να τα γράψετε εσείς!" Εγώ: - "Ωραία μισό λεπτό να σβήσω το DHL με ένα στυλό, για τα υπόλοιπα τι πρόβλημα υπάρχει. Εσάς σας νοιάζει απλά η διεύθυνση αποστολής τι σημασία έχει αν την γράψω εγώ ή αν είναι εκτυπωμένη:" Υπάλληλος: - "Δε γίνονται αυτά κύριέ μου, ορίστε θα ρωτήσω και τον διευθυντή να σας το πει. Κύριε τάδεεεε αυτό δε μπορεί να σταλθεί έτσι σωστά? αφού γράφει DHL δε γίνεται ε! " Διευθυντής: - "Ααα για την amazon είναι? Ναι μια χαρά είναι απλά βάλτε ένα από τα γραμματόσημα πάνω στο λογότυπο και θα είναι εντάξει." Ξενερωμένη η υπάλληλος δέχεται το δέμα βάζω και ένα γραμματόσημο πάνω στο περιβόητο DHL και το στέλνω. p.s 1 For the record συστημένο 0.9 κιλά κοστίζει 11 ευρώ για Γερμανία στα ΕΛΤΑ. p.s 2 Ποτέ ξανά HDD από Amazon. p.s 3 Το label: Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2019 από Xvipes
Salvation81 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Χαζη ερωτηση αλλα αυτο που αναφερα το εκανες; Πηρες τηλεφωνο στα κεντρικα να τους πεις για το return label η πηγες απλα σε υποκαταστημα;
Xvipes Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 3 minutes ago, Salvation81 said: Χαζη ερωτηση αλλα αυτο που αναφερα το εκανες; Πηρες τηλεφωνο στα κεντρικα να τους πεις για το return label η πηγες απλα σε υποκαταστημα; Αν εννοείς για την DHL ναι ήταν το 1ο που έκανα και μου ζητάγανε έναν 10ψήφιο κωδικό που στο label δεν υπάρχει. Σε υποκατάστημα δεν πήγα γιατί θεώρησα πως θα χάσω τζάμπα χρόνο καθώς και εκεί θα μου ζητούσαν τον 10ψήφιο κωδικό. Μπορεί και όχι αλλά δε το ρίσκαρα, σκαστός από τη δουλειά τα έκανα όλα αυτά. Νομίζω η επίσημη απάντηση από την Amazon ξεκαθαρίζει λίγο το τοπίο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα