Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελευταία παρατηρώ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα προάστεια μεγάλο αριθμό από πράσινα παπαγαλάκια.

Έχει κανείς κάποια πληροφορία αν οι ορνιθολόγοι το εξετάζουν γιατί σίγουρα δημιουργούν πρόβλημα στο οικοσύστημα έστω και αν είναι αστικό.

Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν νομιζω να υπαρχει θεμα εφοσον δεν υπαρχουν ενδημικα eiδη στις πολεις ;) 

Επεξ/σία από forgotten
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, forgotten είπε

δεν νομιζω να υπαρχει θεμα εφοσον δεν υπαρχουν ενδημικα eiδη στις πολεις ;) 

Καλό αυτό thnx για την πληροφορία.

Δημοσ.

Είναι παλιό-γνωστό το θέμα. Αν ψάξεις λίγο στο Ίντερνετ θα βρεις άρθρα ειδικών. Γενικά δεν δημιουργούν και τόσο θέμα πάντως 

Δημοσ.
32 minutes ago, skar1983 said:

Τελευταία παρατηρώ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα προάστεια μεγάλο αριθμό από πράσινα παπαγαλάκια.

Έχει κανείς κάποια πληροφορία αν οι ορνιθολόγοι το εξετάζουν γιατί σίγουρα δημιουργούν πρόβλημα στο οικοσύστημα έστω και αν είναι αστικό.

Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη.

Πολυ καλη απορια, μελετουνται σε παρα πολλες χωρες. Σε καποιες παντως εχει δημιουργηθει ζητημα εκτοπισμου των αυτοχθονων πτηνων τους, αλλα και τις καταστροφες που προκαλουν στην αγροτικη παραγωγη.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-3764383/Should-cull-squawking-parakeets-50-000-threatening-British-birds-gobbling-crops-breeding-like-crazy.html

Ελλαδα μελετουνται απο οτι διαβαζω αλλα δεν εχω βρει καποια ερευνα για τις επιπτωσεις τους. Εχω παρατηρησει παντως πως τουλαχιστον σε σημεια του κεντρου αλλα και της περιοχης μου, εκτοπιζουν τα περιστερια. Ενω εβλεπα περιστασιακα γυρω απο το σπιτι μου, προσφατα δημιουργησαν φωλια παπαγαλοι κοντα μας και εχω αρκετο καιρο να δω.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, paylidis είπε

Είναι παλιό-γνωστό το θέμα. Αν ψάξεις λίγο στο Ίντερνετ θα βρεις άρθρα ειδικών. Γενικά δεν δημιουργούν και τόσο θέμα πάντως 

Το μόνο που διάβασα είναι προκαλούν θέμα για τα σπουργίτια - περιστέρια.

Δημοσ.

Εμένα μου προκαλεί εντύπωση που ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί μέσα σε 3 χρόνια.  Δείχνουν να έχουν αντοχή στο κλίμα της Ελλάδας.  Θεωρούσα ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, theoritikos είπε

Εμένα μου προκαλεί εντύπωση που ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί μέσα σε 3 χρόνια.  Δείχνουν να έχουν αντοχή στο κλίμα της Ελλάδας.  Θεωρούσα ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα 

Προς τα εκεί τείνει και το ελληνικό κλίμα τα τελευταία χρόνια..! Για αυτό λοιπόν τους αρέσει κ μένουν!

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, theoritikos είπε

κοπάδια παπαγάλων πάντως έβλεπες και πριν 10 χρόνια στην Αθήνα, ειδικά προς Χαλάνδρι. στο κέντρο δεν ξέρω τι γινόταν παλαιότερα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, theoritikos είπε

Το κέντρο του Άμστερνταμ είναι γεμάτος παπαγάλους, πόλη στην οποία βρέχει συνεχώς και η μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι 4 βαθμοί.

Δημοσ.

Παλια   ιστορια   νομιζω   του   98   οπου   το  εσκασαν   2,000   απο   την  καραντινα   του   ελληνικου.

Αλλοι   λενε   οτι  τα   αμολησε   ο  εισαγωγεας   τους  οταν  του   ζητηθηκαν   τρελλα   νουμερα.

Ειναι   πολυ   κοινωνικα   πτηνα    και  βολικα   καθοτι    εχουν  μια  φωλια   2-3   ζευγαρια   μαζι.

Ως  επι  το  πλειστον   τρωνε   καρπους   φοινικιας   και  δεν  εχουν  ανταγωνισμο   με  κανενα   αλλο   πτηνο.

Εξ   αιτιας   των   παραπανω   εχουν  εξαπλωθει   σε   ολο   το  λεκανοπεδιο  και  οχι  μονον.

https://www.nou-pou.gr/stories/south-stories/otan-i-exotiki-papagali-drapetefsan-apo-to-aerodromio-tou-ellinikou/

Προσωπικα   ασχοληθηκα   πριν   3-4   χρονια   οταν   ειδα   πρασινο   σμηνος   να   ανεβαινει   την  οδο   φειδιππιδου προς   υμηττο.

Να  πω   επισης   οτι  τα   οικοσυστηματα   ειναι   αυτορυθμιζομενα   και  ο  μονος   που   τα   μαμαει   ειναι  ο   ανθρωπος.

Στην  περιοχη   μου   (αμπελοκηποι-γκυζη)   ειδα   πολλα  διαφορετικα   πουλια   τα   επομενα   χρονια  μετα   την  φωτια   της   παρνηθας.

Μεχρι   και   γυπαετο   στην   απεναντι   ταρατσα.

Ερχονται   στον   λυκαβητο   και  στα   γυρω   αλσυλλια.

Φετος   το  ιδιο   συμβαινει  και   στην   κινετα   γιατι   περσι   καηκαν   τα  δαση   στα   γερανεια   ορη.

ΜΟΝΟ   ΟΙ  ΓΕΛΟΙΟΙ/ΕΣ     ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ  ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ   ΟΤΙ   "ΔΕΝ  ΚΑΗΚΕ   ΚΑΝΕΝΑ   ΣΠΙΤΙ"...

Λες   και  τα   ζωντανα   δεν  εχουν  σπιτια....

• Like 3
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, telis είπε

Τα προτιμώ από τα βρωμοπερίστερα. 

Και κυριως αυτους που τα ταιζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...