skar1983 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Τελευταία παρατηρώ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα προάστεια μεγάλο αριθμό από πράσινα παπαγαλάκια. Έχει κανείς κάποια πληροφορία αν οι ορνιθολόγοι το εξετάζουν γιατί σίγουρα δημιουργούν πρόβλημα στο οικοσύστημα έστω και αν είναι αστικό. Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη.
forgotten Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) δεν νομιζω να υπαρχει θεμα εφοσον δεν υπαρχουν ενδημικα eiδη στις πολεις Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2019 από forgotten
skar1983 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, forgotten είπε δεν νομιζω να υπαρχει θεμα εφοσον δεν υπαρχουν ενδημικα eiδη στις πολεις Καλό αυτό thnx για την πληροφορία.
paylidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Είναι παλιό-γνωστό το θέμα. Αν ψάξεις λίγο στο Ίντερνετ θα βρεις άρθρα ειδικών. Γενικά δεν δημιουργούν και τόσο θέμα πάντως
NikosKallithea Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Απο τον τίτλο πηγε κατ' ευθεια το μυαλό μου στα παπαγαλάκια του χρηματιστηρίου
Getta Robo Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 32 minutes ago, skar1983 said: Τελευταία παρατηρώ στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στα προάστεια μεγάλο αριθμό από πράσινα παπαγαλάκια. Έχει κανείς κάποια πληροφορία αν οι ορνιθολόγοι το εξετάζουν γιατί σίγουρα δημιουργούν πρόβλημα στο οικοσύστημα έστω και αν είναι αστικό. Όποια πληροφορία ευπρόσδεκτη. Πολυ καλη απορια, μελετουνται σε παρα πολλες χωρες. Σε καποιες παντως εχει δημιουργηθει ζητημα εκτοπισμου των αυτοχθονων πτηνων τους, αλλα και τις καταστροφες που προκαλουν στην αγροτικη παραγωγη. https://www.dailymail.co.uk/news/article-3764383/Should-cull-squawking-parakeets-50-000-threatening-British-birds-gobbling-crops-breeding-like-crazy.html Ελλαδα μελετουνται απο οτι διαβαζω αλλα δεν εχω βρει καποια ερευνα για τις επιπτωσεις τους. Εχω παρατηρησει παντως πως τουλαχιστον σε σημεια του κεντρου αλλα και της περιοχης μου, εκτοπιζουν τα περιστερια. Ενω εβλεπα περιστασιακα γυρω απο το σπιτι μου, προσφατα δημιουργησαν φωλια παπαγαλοι κοντα μας και εχω αρκετο καιρο να δω.
skar1983 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, paylidis είπε Είναι παλιό-γνωστό το θέμα. Αν ψάξεις λίγο στο Ίντερνετ θα βρεις άρθρα ειδικών. Γενικά δεν δημιουργούν και τόσο θέμα πάντως Το μόνο που διάβασα είναι προκαλούν θέμα για τα σπουργίτια - περιστέρια.
theoritikos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Εμένα μου προκαλεί εντύπωση που ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί μέσα σε 3 χρόνια. Δείχνουν να έχουν αντοχή στο κλίμα της Ελλάδας. Θεωρούσα ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα
paylidis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, theoritikos είπε Εμένα μου προκαλεί εντύπωση που ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί μέσα σε 3 χρόνια. Δείχνουν να έχουν αντοχή στο κλίμα της Ελλάδας. Θεωρούσα ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα Προς τα εκεί τείνει και το ελληνικό κλίμα τα τελευταία χρόνια..! Για αυτό λοιπόν τους αρέσει κ μένουν! 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Βάζω στοίχημα οτι ανοίχτηκε το thread από το άλλο με τις νεροχελώνες που κάποιος ανέφερε για τα παπαγαλάκια. 1
sensai Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, theoritikos είπε Εμένα μου προκαλεί εντύπωση που ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί μέσα σε 3 χρόνια. Δείχνουν να έχουν αντοχή στο κλίμα της Ελλάδας. Θεωρούσα ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα κοπάδια παπαγάλων πάντως έβλεπες και πριν 10 χρόνια στην Αθήνα, ειδικά προς Χαλάνδρι. στο κέντρο δεν ξέρω τι γινόταν παλαιότερα.
ktiniatros Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, theoritikos είπε Εμένα μου προκαλεί εντύπωση που ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί μέσα σε 3 χρόνια. Δείχνουν να έχουν αντοχή στο κλίμα της Ελλάδας. Θεωρούσα ότι ζουν μόνο σε τροπικά κλίματα Το κέντρο του Άμστερνταμ είναι γεμάτος παπαγάλους, πόλη στην οποία βρέχει συνεχώς και η μέση θερμοκρασία το χειμώνα είναι 4 βαθμοί.
tigergreg Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Παλια ιστορια νομιζω του 98 οπου το εσκασαν 2,000 απο την καραντινα του ελληνικου. Αλλοι λενε οτι τα αμολησε ο εισαγωγεας τους οταν του ζητηθηκαν τρελλα νουμερα. Ειναι πολυ κοινωνικα πτηνα και βολικα καθοτι εχουν μια φωλια 2-3 ζευγαρια μαζι. Ως επι το πλειστον τρωνε καρπους φοινικιας και δεν εχουν ανταγωνισμο με κανενα αλλο πτηνο. Εξ αιτιας των παραπανω εχουν εξαπλωθει σε ολο το λεκανοπεδιο και οχι μονον. https://www.nou-pou.gr/stories/south-stories/otan-i-exotiki-papagali-drapetefsan-apo-to-aerodromio-tou-ellinikou/ Προσωπικα ασχοληθηκα πριν 3-4 χρονια οταν ειδα πρασινο σμηνος να ανεβαινει την οδο φειδιππιδου προς υμηττο. Να πω επισης οτι τα οικοσυστηματα ειναι αυτορυθμιζομενα και ο μονος που τα μαμαει ειναι ο ανθρωπος. Στην περιοχη μου (αμπελοκηποι-γκυζη) ειδα πολλα διαφορετικα πουλια τα επομενα χρονια μετα την φωτια της παρνηθας. Μεχρι και γυπαετο στην απεναντι ταρατσα. Ερχονται στον λυκαβητο και στα γυρω αλσυλλια. Φετος το ιδιο συμβαινει και στην κινετα γιατι περσι καηκαν τα δαση στα γερανεια ορη. ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΙ/ΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ"... Λες και τα ζωντανα δεν εχουν σπιτια.... 3
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2019 34 λεπτά πριν, telis είπε Τα προτιμώ από τα βρωμοπερίστερα. Και κυριως αυτους που τα ταιζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα