Προς το περιεχόμενο

Αγορά σπιτιού στο εξωτερικό


Koskarr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!

Λοιπον μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Γενικά ως άτομο μπυ αρέσουν παρά πολύ τα ταξίδια και η επαφή με άλλες κουλτούρες. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν σκέφτομαι έντονα να αγοράσω ένα σπίτι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ιταλία. Ιταλία διότι είναι πολύ κοντινός προορισμός με την Ελλάδα, μπορείς να πας με αρκετούς τρόπους( πλοίο, αυτοκίνητο, αεροπλάνο) και το κόστος μετάβασης είναι αρκετά χαμηλό. Επίσης το κλίμα είναι ιδανικό, ειδικά στα νοτιότερα μέρη της. Ο κυριότερος όμως λόγος είναι το χαμηλό κόστος ακινήτων σε πολλές μικρές πόλεις ή χωριά. 

Μετα από έρευνα που έχω κάνει ως τώρα είδα ότι μπορείς να αγοράσεις μια μονοκατοικία 60-100τμ σε κάποιο ιταλικό χωριό η μικρή πόλη με ελάχιστα χρήματα ακόμα και με 10-15χιλιαδες. Βέβαια τα σπίτια αυτά χρειάζονται ανακαίνιση. 

Αυτο που σκέφτομαι λοιπόν είναι μελλοντικά να αγοράσω ένα τέτοιο σπίτι σε κάποιο χωριό της Ιταλίας ως εξοχικό. Και σιγά σιγά να το ανακαινίσω σε βάθος χρόνου. 

 

Πιστεύετε ότι θα ήταν μια καλή κίνηση με δεδομένο το χαμηλό κόστος αγοράς αλλά και το χαμηλό κόστος ζωής σε ένα ιταλικό χωριό; Έχει κανείς από εσάς δεύτερο/ εξοχικό σπίτι στην Ιταλία ή στο εξωτερικό γενικότερα; Γνωρίζετε τι παίζει με φορολογία κλπ; 

 

Ολες οι συμβουλές και τα τιπς είναι ευπρόσδεκτα! 

 

Ευχαριστω εκ των προτέρων! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σπίτι με 10-15Κ.

Κι αν φταρνιστείς φεύγει η σκεπή ή δεν έχει σκεπή;

μάλλον κανένα σταύλο θα πουλάνε στο χωριό ή μπορεί η μαφία να πουλάει εικονικά σπίτια.

Δωσε κανένα Link, δε θα σου κλέψουμε την ευκαιρία

  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ όσο ξέρω η άδεια ανακαίνισης στην Ιταλία είναι μεγάλος μπελάς ειδικά για παραδοσιακά σπίτια. Επίσης ένα σπίτι που σε Ιταλικό χωριό κάνει 10.000-15.000, το πιο πιθανό έιναι πως πρόκειται για είτε ερείπιο, είτε σε κανενα εγκαταλελειμμενο χωριο, κι επισης πιθανόν να θέλει τα 10πλάσια για να είναι κατοικήσιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ts

Δεν ξέρω αν επηρεάστηκες από το house hunters international :)

Προσωπικά έχω σπίτι στο εξωτερικό (για την ακρίβεια έχει το έτερόν μου ήμισυ) αλλά εκτός ΕΕ. Άρα μιλάμε για τελείως διαφορετικές καταστάσεις ως προς τη χαρτούρα ή την φορολογία.

Για τα υπόλοιπα όμως θα σου πω ότι:

Ισχύει ότι σε κάτι φθηνό υπάρχει περίπτωση να θέλει πολύύύ δουλειά. Βέβαια μπορεί να πετύχεις και κάποια ευκαιρία αλλά σίγουρα είναι πιο δύσκολο να φτάσει τέτοια πληροφορία σε σένα (τον ξένο) εκτός και αν έχεις άκρες. Αν μάλιστα δεχτούμε το "ούνα φάτσα, ούνα ράτσα", ότι δηλαδή έχουμε πολλά κοινά με τους ιταλούς, ειδικά των νοτίων περιοχών, υπάρχει περίπτωση μόλις εκφράσει ενδιαφέρον για μία ιδιοκτησία ο "ξένος" να αλλάξει αυτομάτως η τιμή, σκεπτόμενοι ότι έπιασαν τον παπά απ' τα.....:X. Όπως άλλωστε γίνεται κι εδώ σε ορισμένες περιοχές ή από ορισμένους ανθρώπους.

Μετά, στο σπίτι αυτό θα έχεις τον τρόπο να παρακολουθήσεις τις όποιες επισκευές ή ανακαίνιση ίσως χρειαστεί; Θα είσαι εκεί ή θα στηριχτείς στον μάστρο Mario ελπίζοντας ότι θα κάνει καλή και φτηνή δουλειά;

Φυσικά θα έχεις τα διάφορα πάγια έξοδα (φως, νερό, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη, ή ότι άλλο έχουν στην περιοχή) πέρα από την φορολογία που ανέφερες. Τα έχεις βάλει μεσ' το πρόγραμμα; Μήπως θα έπρεπε να βρεις σπίτι τέτοιο που λόγω είδους ή περιοχής θα σου επιτρέπει να το νοικιάζεις για να συντηρείται και να πληρώνει τα έξοδά του;

Όλα αυτά δεν σου τα λέω σαν αποτρεπτικά, αν και ίσως να ακούγονται έτσι. Στα λέω προκειμένου να έχεις μία πιο ρεαλιστική εικόνα από την όποια ταινία γύρω απ' την Τοσκάνη έχεις δει, έτσι ώστε να είσαι λίγο πιο πρακτικός στις όποιες επιλογές σου.

 

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...