Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως ανέφερε και ο jmirco15, σε 2200G/2400G υπάρχει το πρόβλημα του ότι δεν υπάρχουν drivers για τα ενσωματωμένα γραφικά τους για Windows 7.

Με το εργαλείο που ανέφερε ο akoinonitos μπορείς να φτιάξεις ένα USB/DVD με Windows 7 που να κάνει εγκατάσταση κανονικά.Οι περισσότερες μητρικές ΑΜ4 διαθέτουν drivers για Windows 7. Όπως είπα στην αρχή όμως δεν υπάρχουν drivers για τα ενσωματωμένα γραφικά.

Edit: Επι 1μιση χρόνο λειτουργούσε με Windows 7 x64 ένας R3 [email protected] σε μια Asrock Β350 χωρίς προβλήματα, blue screens κλπ. (εκτός από τις δοκιμές στην αρχή για overclock σε CPU και RAM! :P).

Επεξ/σία από TopCLR
Δημοσ.

Πολυ ωραια!! Συμφωνα με την amd  και την asrock δεν ξερω για αλλες μητρικες, μονο οι sammite ridge  &  pinnacle ridge μπορουν να δουλεψουν με 7αρια.

Αυτο που δεν καταλαβαινω η κανω λαθος εγω η η ασροκ, παρεχει οδηγους για 7αρια για την ενσωματωμενη ΑPU. Yπαρχουν και αλλοι επεξεργατες εκτος των 2200/2400 που δεν ξερω, η  η ασροκ τους εχει για να τους βλεπεις μονο χωρις καποιο οφελος? Δεν εχω τον επεξεργαστη ακομη στα χερια μου για να δοκιμασω στα 7αρια τους APU drivers.

https://www.asrock.com/mb/AMD/B450 Pro4/#Download

Δημοσ.

Δλδ και αν ακόμα δεν χρησιμοποιήσει τα ενσωματωμένα γραφικά και βάλει κανονική gpu , θα έχει πρβλμ;

Εγώ πέρασα σε 10 λεπτά τα win 7 x64 σε Ryzen 2600 και όλα μπόμπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, charas είπε

Πολυ ωραια!! Συμφωνα με την amd  και την asrock δεν ξερω για αλλες μητρικες, μονο οι sammite ridge  &  pinnacle ridge μπορουν να δουλεψουν με 7αρια.

Αυτο που δεν καταλαβαινω η κανω λαθος εγω η η ασροκ, παρεχει οδηγους για 7αρια για την ενσωματωμενη ΑPU. Yπαρχουν και αλλοι επεξεργατες εκτος των 2200/2400 που δεν ξερω, η  η ασροκ τους εχει για να τους βλεπεις μονο χωρις καποιο οφελος? Δεν εχω τον επεξεργαστη ακομη στα χερια μου για να δοκιμασω στα 7αρια τους APU drivers.

https://www.asrock.com/mb/AMD/B450 Pro4/#Download

Από την Asrock που παρέθεσες:

Αναφορά σε κείμενο

* Matisse, Picasso & Raven Ridge CPU supports Microsoft® Windows® 10 64-bit only.

Οι 2200G/2400G είναι Raven Ridge.

Edit: Αν υποθέσουμε πως οι drivers που δίνει η μητρική για τον επεξεργαστή είναι (συνήθως) για τα ενσωματωμένα γραφικά, ΙΣΩΣ (υποθέτω, δεν γνωρίζω σίγουρα) να μπορεί να δουλέψει ο 2200G σαν επεξεργαστής μόνο (με εξωτερική κάρτα γραφικών).

Επίσης με την χρήση τέτοιων επεξεργαστών το Windows update στα 7 βγάζει ένα μήνυμα οτι πρέπει να αναβαθμίσεις σε νεότερα windows και δεν κάνει κανένα update.

Επεξ/σία από TopCLR
Δημοσ.

Κι' εμένα, δεν παίρνει με τα win 7 τους νέους drivers της gpu 

Ευτυχώς, λειτούργησαν οι παλιoί και no problem

Mου το εκανε αυτό και στο παλιό pc που είχα με 775 μητρική

Αρα είναι των win 7

16 minutes ago, TopCLR said:

Επίσης με την χρήση τέτοιων επεξεργαστών το Windows update στα 7 βγάζει ένα μήνυμα οτι πρέπει να αναβαθμίσεις σε νεότερα windows και δεν κάνει κανένα update.

Και ποιός σου ειπε ότι όσοι βάζουν τώρα win 7 κανουν update;

Ο,τι χρειαστεί, το κατεβάζεις αυτόνομα από το google (visual C++ κλπ)

Βάζεις ένα καλό αντιϊκό και ένα antispyware και είσαι οκ

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά όταν μετά από format και πέρασμα Windows 7 SP1, το Windows update βγάζει κάπου 240 σημαντικές ενημερώσεις (και λογικό για τόσων ετών λειτουργικό) δεν νομίζω πως δεν σημαίνει κάτι. Εγώ προσωπικά δεν θα είμαι καλυμμένος με το να περάσω απλώς τα C++, DirectX, netframework κλπ. 

Μου αρέσουν και τα προτιμώ τα Windows 7 αλλά φτάνει κάποια στιγμή (νέο hardware, το τέλος υποστήριξης) που πρέπει να προχωρήσεις. Έτσι έγινε και με τα Windows XP.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προς το παρόν, δεν έχω κανένα πρβλμ 

Σίγουρα θ' αναγκαστώ να τα βάλω και το 1ο που θα προσέξω θα είναι όσο πιό λίγα (έως καθόλου) updates να κάνω

Τα περισσότερα απ' αυτά, δεν είναι γιά καλό. Ολες οι πληροφορίες από τον σπιούνο win 10, πάνε σε κάτι ύποπτα κέντρα

Τα XP, τα κάνανε να μην μπορούν να τρέξουν ένα Youtube  

Τα win 7, αυτή τη στιγμή είναι ανωτερα σε επιδόσεις

Κάτι σάπιο δεν βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, TopCLR είπε

Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά όταν μετά από format και πέρασμα Windows 7 SP1, το Windows update βγάζει κάπου 240 σημαντικές ενημερώσεις (και λογικό για τόσων ετών λειτουργικό) δεν νομίζω πως δεν σημαίνει κάτι. Εγώ προσωπικά δεν θα είμαι καλυμμένος με το να περάσω απλώς τα C++, DirectX, netframework κλπ. 

Μου αρέσουν και τα προτιμώ τα Windows 7 αλλά φτάνει κάποια στιγμή (νέο hardware, το τέλος υποστήριξης) που πρέπει να προχωρήσεις. Έτσι έγινε και με τα Windows XP.

Εγώ πάντως σε 2700x κατέβασα όλα τα updates (χωρίς telemetry κτλ crapware) κανονικά με ένα patch-fix που υπάρχει.

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.

Λοιπον, σε 7αρια ο 2200g δουλευει κανονικα αλλα με ξεχωριστη καρτα γραφικων. Μπουταρει και με την ενσωματωμενη apu αλλα μου την αναγνωριζουν σαν βασικο vga ανταπτορα και δεν μπορω να ανεβασω αναλυση. Ολοι οι drivers τελευταιοι απο την Ασροκ. Αρα για να εχεις και τα ενσωματωμενα γραφικα μονο 10αρια. Φτου.!!!

Θα δοκιμασω με λινουξ αν και δεν το ξερω σαν λειτουργικο, εχω δει οτι δουλευει κανονικα η apu. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
On 07/09/2019 at 22:49, Coscas said:

Προς το παρόν, δεν έχω κανένα πρβλμ 

Σίγουρα θ' αναγκαστώ να τα βάλω και το 1ο που θα προσέξω θα είναι όσο πιό λίγα (έως καθόλου) updates να κάνω

Τα περισσότερα απ' αυτά, δεν είναι γιά καλό. Ολες οι πληροφορίες από τον σπιούνο win 10, πάνε σε κάτι ύποπτα κέντρα

Τα XP, τα κάνανε να μην μπορούν να τρέξουν ένα Youtube  

Τα win 7, αυτή τη στιγμή είναι ανωτερα σε επιδόσεις

Κάτι σάπιο δεν βρωμάει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Γιατί κάποια στιγμή η τεχνολογία προχωράει και κανείς δε θα ασχοληθεί να υποστηρίξει νέα προτυπα συμπίεσης βίντεο σε λειτουργικό 18 ετών. Τίποτα δε βρωμάει.

Προσωπικά είμαι λάτρης των ρετρό υπολογιστών, αλλά αυστηρά για offline χρήση. Ούτε με non updated 7 θα ένιωθα οκ για online...

Δημοσ.
3 hours ago, charas said:

Λοιπον, σε 7αρια ο 2200g δουλευει κανονικα αλλα με ξεχωριστη καρτα γραφικων. Μπουταρει και με την ενσωματωμενη apu αλλα μου την αναγνωριζουν σαν βασικο vga ανταπτορα και δεν μπορω να ανεβασω αναλυση. Ολοι οι drivers τελευταιοι απο την Ασροκ. Αρα για να εχεις και τα ενσωματωμενα γραφικα μονο 10αρια. Φτου.!!!

Θα δοκιμασω με λινουξ αν και δεν το ξερω σαν λειτουργικο, εχω δει οτι δουλευει κανονικα η apu. 

Α ωραία! Αρα, μας λύθηκε και η απορία αν παίρνουν οι G τα win 7 (έλεγα κι΄εγώ....)

Γιατί δεν παίρνεις μιά GT 1030 με 70e που είναι 50% πιό γρήγορη από την Vega 8; (αυτήν δεν έχεις;) 

Aν κι' εγώ θα πρότεινα μιά 1050 ή και ακόμα καλύτερη. Δεν είναι άσχημη cpu ο 2200g

Αντε τώρα να μπλέκεις με Linux κλπ...

2 hours ago, GeorgeMan said:

Γιατί κάποια στιγμή η τεχνολογία προχωράει και κανείς δε θα ασχοληθεί να υποστηρίξει νέα προτυπα συμπίεσης βίντεο σε λειτουργικό 18 ετών. Τίποτα δε βρωμάει.

Προσωπικά είμαι λάτρης των ρετρό υπολογιστών, αλλά αυστηρά για offline χρήση. Ούτε με non updated 7 θα ένιωθα οκ για online...

Το "βρωμάει" πήγαινε γιά τα win 10

Ναί, είδαμε το "προχώρημα"... Win 7 καλύτερα από τα win 10 σε games...Λες να μην μπορούσαν να κάνουν τα XP να τρέξουν Youtube;

Αλλά οι άνθρωποι είναι έμποροι και θέλουν να πουλάνε. Τα κάνανε κι΄ έτσι ώστε να μην έχεις εναλλακτικές (το Linux δεν τρέχει τα γνωστα games)

Καλά θα ήταν μέχρι εκεί, αλλά μας διαφεύγει κάτι. Ο στρατός των ΗΠΑ έβγαλε τα pc. Aργά ή γρήγορα, φαίνονται οι προθέσεις ελέγχου (τα είδαμε στο facebook και αλλού). Το δόλωμα είναι τα games και άλλα. Oταν μάλιστα με τα win 10 γίνεται τόσο προκλητικά, κάποιοι ας μας επιτραπεί να είμαστε επιφυλακτικοί 

Μιά χαρά τρέχω online τα τελευταία χρόνια που όλοι βάλατε win 10

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
31 minutes ago, Coscas said:

Α ωραία! Αρα, μας λύθηκε και η απορία αν παίρνουν οι G τα win 7 (έλεγα κι΄εγώ....)

Γιατί δεν παίρνεις μιά GT 1030 με 70e που είναι 50% πιό γρήγορη από την Vega 8; (αυτήν δεν έχεις;) 

Aν κι' εγώ θα πρότεινα μιά 1050 ή και ακόμα καλύτερη. Δεν είναι άσχημη cpu ο 2200g

Αντε τώρα να μπλέκεις με Linux κλπ...

Το "βρωμάει" πήγαινε γιά τα win 10

Ναί, είδαμε το "προχώρημα"... Win 7 καλύτερα από τα win 10 σε games...Λες να μην μπορούσαν να κάνουν τα XP να τρέξουν Youtube;

Αλλά οι άνθρωποι είναι έμποροι και θέλουν να πουλάνε. Τα κάνανε κι΄ έτσι ώστε να μην έχεις εναλλακτικές (το Linux δεν τρέχει τα γνωστα games)

Καλά θα ήταν μέχρι εκεί, αλλά μας διαφεύγει κάτι. Ο στρατός των ΗΠΑ έβγαλε τα pc. Aργά ή γρήγορα, φαίνονται οι προθέσεις ελέγχου (τα είδαμε στο facebook και αλλού). Το δόλωμα είναι τα games και άλλα. Oταν μάλιστα με τα win 10 γίνεται τόσο προκλητικά, κάποιοι ας μας επιτραπεί να είμαστε επιφυλακτικοί 

Μιά χαρά τρέχω online τα τελευταία χρόνια που όλοι βάλατε win 10

Ποτέ στην ιστορία δεν μέναμε σε λειτουργικό 20ετίας. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι χαρούμενοι με το DOS μας (κι εγώ μαζί). :-) 

Τα 10 έχουν φύγει μπροστά σε παιχνίδια, στην αρχή των 10 έχεις δίκιο. Όμως σκέψου ότι και τα 7 ήταν όπως θα έπρεπε να ήταν τα Vista...

Δημοσ.

Δεν εχω gt 1030, εχω gtx 960, και απ οτι δοκιμασα παει πολυ καλα με τον 2200. Δεν εχει bottelneck. Για το γαμωτο ηθελα να την λειτουργησω ολοκληρωμενη την apu αλλα απετυχα. Κατεβασα τα λινουχ και αρχισα την εξασκηση. Σε 10αρια δεν παω, να με συγχωρεσετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...