Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

CPU: AMD Ryzen 9 3900x

GPU: GTX 1080ti AMP EXTREME EDITION

SSD: 970 EVO PLUS (1tb)

RAM: G.SKILL Trident Z 3200mHz (32gb, soon to be 64)

CASE: Lian Li O-PC 11 Dynamic

και τώρα η στιγμή της αλήθειας. ψάχνω την καταλληλότερη μητρική στα 300-400ε που να με εξυπηρετεί στην δουλειά μου και να έχει επιτρέπει OC και μελλοντικές αναβαθμίσεις (extra M.2, extra SATA SSD, extra HDD, extra RAM, extra GPU)

επιπλέον, το καταλληλότερο watercooler aio (σκέφτομαι για NZXT Kraken X72)

*bonus: θα χρειαστώ ένα ανεμιστηράκι για exhaust στο κουτί, και usb hub 3.0 για όλα τα περιφεριακά

help a friend out ❤️

Δημοσ.

After Effects, Photoshop, Premiere, Blender (modelling + rendering), και Ableton Live, για την ώρα.

Μελλοντικά θα κάνω intergrate στο pipeline μου εργαλεία όπως το Houdini, Substance Painter, Marvelous Designer, Nuke/Resolve.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Oxizer είπε

After Effects, Photoshop, Premiere, Blender (modelling + rendering), και Ableton Live, για την ώρα.

Μελλοντικά θα κάνω intergrate στο pipeline μου εργαλεία όπως το Houdini, Substance Painter, Marvelous Designer, Nuke/Resolve.

Ποιά από τα κομμάτια έχεις ήδη στα χέρια , γιατί με αυτά τα δεδομένα , ίσως πρέπει να κινηθείς σε HEDT με TR3000 ή cascade-X , αν οι τιμές είναι σε λογικά επίπεδα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω GPU, SSD, RAM και Case. Ήταν να πάρω τον Threadripper 1950x αλλά δεν επωφελούμαι άμεσα απο 16 cores.

Μετά σκέφτηκα για τον i9900k, αλλά είπα να το πάω ένα βήμα πιο πέρα και να πάρω τον 3900x.

Και μάλλον εδώ καταλήγω.

*600ε το CPU, 300-400 για MTB, 200 για ψύξη, MAXIMUM*

Επεξ/σία από Oxizer
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Oxizer είπε

*600ε το CPU, 300-400 για MTB, 200 για ψύξη, MAXIMUM*

Αυτά είναι αρκετά για 2950x . 700cpu 300mobo 100AIO , + ένα 50αρι ανεμηστήρες. 

Ας απαντήσουν τα παιδιά που τρέχουν την TR4 , γιατί αυτή την στιγμή περιμένουμε TR3000 και Cascade-X ( με υποτίθεται καλές τιμές).

Σίγουρα δεν θα σε φτάσουν τα Lanes της z390 , άρα την αποκλείεις. Η X570 έχει αρκετά αλλά πρέπει να βρεις κάποιον που την έχει φορτώσει τόσο , για θέμα σταθερότητας.

Αν κάποιος δεν απαντήσει με βεβαιότητα για την x570 γνώμη μου είναι να πας τρέχοντας σε HEDT . Κάτι 101% σταθερό είναι η πρώτη σου προτεραιότητα. 

Δημοσ.

Χρειάζεται να τον έχω έτοιμο μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.

Αποκλείω Threadrippers γιατί δεν χρησιμοποιώ CPU Rendering, δεν με νοιάζουν τόσοι πυρήνες, με νοιάζει η ταχύτητα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα μπορούσες να δεις HEDT από intel,αλλά επειδή οι τιμές είναι φωτιά μάλλον ο 3900X είναι μονόδρομος.Για μητρική μήπως θα σε ενδιέφερε η MSI Creation;Νομίζω έχει τα χαρακτηριστικά που σε ενδιαφέρουν.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Oxizer είπε

Αν σκέφτεσαι για μέχρι 2 κάρτες γραφικών για το παραπάνω σύστημα (υποθέτω για Blender Cycles gpu ή hybrid, γιατί το Eevee παίζει σε μια κάρτα προς το παρόν), τότε μια χαρά είσαι με τον 3900Χ. Από lanes θα είσαι μια χαρά. Για παραπάνω από 2 κάρτες και μόνο κοιτάς σε HEDT. 

Από μητρικές θα σε συμβουλέψουν τα παιδιά που ήδη έχουν Χ570. Οι διαφορές μικρές. Πρέπει να τις ψάξεις γενικώς. Είναι φορτωμένες με καλούδια, που τα περισσότερα ίσως να μην έχουν και νόημα στην πράξη. Από συνδεσιμότητα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. 

Από ψύξη, θα σε συμβούλευα να πας σε μικρότερη ΑΙΟ, π.χ. ΝΖΧΤ Χ62 που είναι 280mm, αλλά τα 30€ διαφορά να τα βάλεις σε έξτρα 2 ανεμιστήρες για push-pull. Έχω την Χ61 έτσι, και προ ημερών έβαλα και αυτούς για pull (αντικατέστησα τους NZXT) και θεωρώ ότι είναι ακόμα κορυφαία σαν σύστημα ψύξης για οποιοδήποτε σύστημα. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Max 2 GPU θα έχω στο κουτί, αργότερα θα αναβαθμίσω σε 2080ti x2

Η τιμή της συγκεκριμένης ξεφεύγει πολύ, έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια για την Taichi όμως που είναι στο budget μου.

Το κουτί είχε εφαρμοσμένο την ML360 TR4, άρα δεν θα έχω πρόβλημα με ίδιο μέγεθος. Επίσης την X62 δεν την βρίσκω Skroutz.

Μιας που το φέρνει η κουβέντα, best thermal paste?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Oxizer είπε

Ωραία. Το combo 3900Χ/Χ570 είναι μια χαρά τότε.

3 λεπτά πριν, Oxizer είπε

Το κουτί είχε εφαρμοσμένο την ML360 TR4, άρα δεν θα έχω πρόβλημα με ίδιο μέγεθος. Επίσης την X62 δεν την βρίσκω Skroutz.

Δεν μίλησα για μέγεθος. Μίλησα για απόδοση σε σχέση με το budget. Θα προτιμούσα μια 280mm (διπλού ανεμιστήρα) σε push-pull, παρά μια 320mm (τριπλού ανεμιστήρα) σε σκέτο push. 

Εγώ την βρίσκω στο skroutz την Χ62 https://www.skroutz.gr/s/11921901/NZXT-Kraken-X62-Includes-AM4-Bracket.html?keyphrase=kraken+x62

Best thermal paste? Αυτή την στιγμή ίσως η καλύτερη είναι η Grizzly Kryonaut. Εγώ έχω την Noctua NT-H1 που θεωρείται από τις πολύ καλές και βγάζει και αρκετές επαναλήψεις το σωληνάριο. 

12 λεπτά πριν, Oxizer είπε

Δεν μας είπες για psu τί έχεις, μιας και το σύστημα θα τραβάει αρκετά με 3900Χ και 2x2080ti's. Θέλεις τουλάχιστον ένα 1000W, κατά προτίμηση platinum. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pnick είπε

Ωραία. Το combo 3900Χ/Χ570 είναι μια χαρά τότε.

Δεν μίλησα για μέγεθος. Μίλησα για απόδοση σε σχέση με το budget. Θα προτιμούσα μια 280mm (διπλού ανεμιστήρα) σε push-pull, παρά μια 320mm (τριπλού ανεμιστήρα) σε σκέτο push. 

Εγώ την βρίσκω στο skroutz την Χ62 https://www.skroutz.gr/s/11921901/NZXT-Kraken-X62-Includes-AM4-Bracket.html?keyphrase=kraken+x62

Best thermal paste? Αυτή την στιγμή ίσως η καλύτερη είναι η Grizzly Kryonaut. Εγώ έχω την Noctua NT-H1 που θεωρείται από τις πολύ καλές και βγάζει και αρκετές επαναλήψεις το σωληνάριο. 

Δεν μας είπες για psu τί έχεις, μιας και το σύστημα θα τραβάει αρκετά με 3900Χ και 2x2080ti's. Θέλεις τουλάχιστον ένα 1000W, κατά προτίμηση platinum. 

Δεν ξέρω άμα ήταν βιαστική κίνηση, αλλά πήρα το EVGA 1300W Gold Full Modular

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Oxizer είπε

Αυτό το PSU είναι για όλη την πολυκατοικία 😋

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Oxizer είπε

Ήταν λίγο, υπό την έννοια ότι με αρκετά λιγότερα χρήματα βρίσκεις 1000-1200W platinum και δεν χρειαζόσουν κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει τώρα. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, pnick είπε

Ήταν λίγο, υπό την έννοια ότι με αρκετά λιγότερα χρήματα βρίσκεις 1000-1200W platinum και δεν χρειαζόσουν κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει τώρα. 

Τον πήρα στα 150 ευρώ καινούργιο, ήταν ευκαιρία!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...