Προς το περιεχόμενο

Φρέσκο γάλα. Ποιο είναι το ποιοτικότερο;


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αλήθεια, οι γάλα-μόνο-απο-τη-κατσίκα-στομπαλκόνι χίπηδες, παγωτάκι κουμπώνετε το καλοκαίρι ;

Τζατζίκια, τυροκαυτερές, παγωτά, τούρτες κλπ μόνο σαν ανέκδοτο ε . Ή ρωτάτε τη προέλευση του γάλατος στις ταβέρνες ;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν είχε πρωτοβγεί το milko υπήρχε ο αστικός μύθος πως είναι από άρρωστες αγελάδες που βγάζουν γάλα με αίμα 🤢🤢🤢, το κακάο ήταν για κάλυψη 😄😄😄

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

32 λεπτά πριν, Adon1s είπε

Αλήθεια, οι γάλα-μόνο-απο-τη-κατσίκα-στομπαλκόνι χίπηδες, παγωτάκι κουμπώνετε το καλοκαίρι ;

Τζατζίκια, τυροκαυτερές, παγωτά, τούρτες κλπ μόνο σαν ανέκδοτο ε . Ή ρωτάτε τη προέλευση του γάλατος στις ταβέρνες ;

Μπορεί να φτιάχνουν τζατζίκι με κατσικίσιο γιαούρτι. Εξαιρετικός τρόπος να εκκενώσεις την πολυκατοικια :P 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vastegial_74 είπε

Όταν είχε πρωτοβγεί το milko υπήρχε ο αστικός μύθος πως είναι από άρρωστες αγελάδες που βγάζουν γάλα με αίμα 🤢🤢🤢, το κακάο ήταν για κάλυψη 😄😄😄

Όντως τωρα;;;;

Καλά σ αυτή τη χώρα τίποτα δεν προκαλει εντύπωση...

Κάποτε λέγανε για τα ντομπερμαν ότι ο εγκέφαλος τους μεγαλώνει πολύ κι επειδή το κεφάλι είναι μικρό τρελαίνονται 

Επεξ/σία από margaritagr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, vastegial_74 said:

Όταν είχε πρωτοβγεί το milko υπήρχε ο αστικός μύθος πως είναι από άρρωστες αγελάδες που βγάζουν γάλα με αίμα 🤢🤢🤢, το κακάο ήταν για κάλυψη 😄😄😄

περίοδο είχαν; O:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
3 ώρες πριν, Nikosmile είπε

Εδώ και εσύ είπες ανακρίβεια. Όλα τα γάλατα για άμεση κατανάλωση, πριν από την παστερίωση ομοιογενοποιούνται, και είναι κανόνας στην γαλακτοβιομηχανία! Η ομοιογενοποίηση αναφέρεται μόνο στα λιποσφαίρια του γάλακτος... Η ανακίνηση είναι απλά για τα μεγαλύτερα σωματίδια του κακάο που λόγω της βαρύτητας πηγαίνουν στον πυθμένα.

Του Κουκάκη το άσπρο γάλα είναι ομογενοποιημένο.

Στο σοκολατούχο δεν γράφει τίποτε για ομογενοποίηση, αλλά δέχομαι πως είναι.

Του Στάμου, το άσπρο δεν είναι ομογενοποιημένο (τώρα μόλις το τσέκαρα στο Σ/Μ) εκτός κι αν λέει ψέματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

38 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Όντως τωρα;;;;

Καλά σ αυτή τη χώρα τίποτα δεν προβάλλει εντύπωση...

Κάποτε λέγανε για τα ντομπερμαν ότι ο εγκέφαλος τους μεγαλώνει πολύ κι επειδή το κεφάλι είναι μικρό τρελαίνονται 

Υπάρχουν ? και χειρότερα https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/06/15/seven-percent-of-americans-think-chocolate-milk-comes-from-brown-cows-and-thats-not-even-the-scary-part/?noredirect=on

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/9/2019 στις 6:47 ΜΜ, Yperaspisths είπε

Αυτα τα γάλατα απο ''μικρες οικογενειακές φάρμες'' που προμοτάρουν οι μεγάλες εταιρείες ειναι όντως ποιοτικότερα ή απλά μάρκετινγκ και το γάλα είναι ίδιο;

Να θυμάσαι πάντα ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Κάποτε λέγανε για τα ντομπερμαν ότι ο εγκέφαλος τους μεγαλώνει πολύ κι επειδή το κεφάλι είναι μικρό τρελαίνονται 

Θα ήθελα να ξέρω ποιος είχε διαδώσει αυτή τη φήμη..... να του στείλω ένα ντομπερμαν...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κάποτε μικρός έπινα γάλα. Μετά απέκτησα δυσανεξία στη λακτόζη και δεν έπινα γάλα.

Μετά το έριξα στην μπύρα αν και δεν είχα πρόβλημα με γιαούρτι καλλιέργειας (με προβιοτικά).

Τελικά, κατέληξα ότι το κεφίρ και το αϊράνι δεν μου δημιουργούν κανένα πρόβλημα εδώ και 12+ χρόνια. Βέβαια, ακόμα πίνω μπύρα, αλλά όχι για πρωινό.

Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά με τα παιδικά γάλατα, τα νουνού και τα γάλατα γενικά. Και ότι η πραγματική αιτία της δυσανεξίας είναι ότι η κατανάλωσή τους κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας κάτι κακό κάνει στην εντερική χλωρίδα του παιδιού.

Επεξ/σία από svartevarg
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Του Κουκάκη το άσπρο γάλα είναι ομογενοποιημένο.

Στο σοκολατούχο δεν γράφει τίποτε για ομογενοποίηση, αλλά δέχομαι πως είναι.

Του Στάμου, το άσπρο δεν είναι ομογενοποιημένο (τώρα μόλις το τσέκαρα στο Σ/Μ) εκτός κι αν λέει ψέματα...

Από το εναλλάκτη θερμότητας δεν περνάει ανομοιογενοποίητο γάλα, θα εμποδίστει η ροή και θα φρακάρει το σύμπαν. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το γράφουν γιατί δεν είναι κάποιο πρόσθετο, είναι απλά μια μηχανική διεργασία στην γραμμή παστερίωσης η οποία δεν μπορεί να παρακαμφθεί. Εκτός και αν γράφει "ανομοιογενοποίητο" στην ετικέτα, που είναι δύσκολο όπως του Στάμου. Δεν λέει λοιπόν ψέματα! Επίσης τα λευκά γάλατα με 0% λιπαρά δεν γράφουν "ομογενοποιημένα", γιατί δεν υπάρχουν λιποσφαίρια προς ομογενοποίηση και ας έχουν περάσει από τον ομοιογενοποιητή... αν το έγραφε σε αυτά θα ήταν αστείο/ψέμα!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Eγώ, πάντως, σε γάλα του Στάμου με όχι 0% λιπαρά, αυτό ακριβώς είδα: ότι δεν είναι ομογενοποιημένο.

Αύριο φωτογραφία από το Σ/Μ (αν και ψιλό-φαίνεται και στη σελίδα του προϊόντος, και στο πλήρες, εδώ: https://www.stamou.gr/el/product/10-gala. Στο κατσικίσιο, επίσης: https://www.stamou.gr/el/product/12-gala)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ισχύει για του Στάμου, πριν λίγο  άνοιξα το μπουκάλι. Αφήνει ίζημα πάνω στο πλαστικό, γράφει κιόλας στην ετικέτα να το κουνάμε πριν σερβίρουμε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...