Προς το περιεχόμενο

Φρέσκο γάλα. Ποιο είναι το ποιοτικότερο;


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ο Μουρούτης είναι αυτός;

Δεν θυμαμαι καλα.

Παντως δεν εχει αδικο. Και σε αντιθεση με τα αλλα τροφιμα το γαλα οσο λιγοτερο βιομηχανοποιημενο ειναι, τοσο χειροτερο. Γιατι χρειαζεται  παστεριωση στους 140 βαθμους οποτε και αναλογα μηχανηματα.

χαρακτηριστικο περιστατικο της Αγγλιδας τουριστριας που ηπιε γαλα απο βοσκο σε νησι και εμεινε παραλυτη.

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, Ukforthemoment said:

Ο Μουρούτης είναι αυτός;

Ναι, απατεώνας είναι το λιγότερο που μπορούμε να τον αποκαλούμε...

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/04/27/mouroutis-fake-credentials/

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, grfurby είπε

Γιατι χρειαζεται  παστεριωση στους 140 βαθμους οποτε και αναλογα μηχανηματα.

Σταματήστε πια τα παραμύθια, και ψάξτε να βρείτε τι σημαίνει και τι είναι η παστερίωση. Η παστερίωση του φρέσκου γάλακτος γίνεται σε ήπια θέρμανση, στους 72-73°C για 15s.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Σταματήστε πια τα παραμύθια, και ψάξτε να βρείτε τι σημαίνει και τι είναι η παστερίωση. Η παστερίωση του φρέσκου γάλακτος γίνεται σε ήπια θέρμανση, στους 72-73°C για 15s.

140 για 2 δευτερολεπτα. Ετσι τουλ εγραφε στη συσκευασια. Μιλαμε για υψηλης παστεριωσης βεβαια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, grfurby είπε

140 για 2 δευτερολεπτα. Ετσι τουλ εγραφε στη συσκευασια. Μιλαμε για υψηλης παστεριωσης βεβαια

Στην υψηλή ναι. Αλλά εκείνο κρατάει ένα μήνα όχι 5 μέρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, gatoulis είπε

Έχασα το μέτρημα με ποσά διδακτορικά έχει 😀

καλα ο τυπος ειναι στυλ Φικιωρης δε συζηταμε. Αλλα και οι αλλοι?

Στειλανε λεει στο facebook του πανεπιστημιου. Δηλ ετσι αερα δινουν προσωπικα στοιχεια τα πανεπιστημια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
43 minutes ago, grfurby said:

Σχεδόν τα πάντα αυξάνουν το κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, τι λέμε τώρα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1 ώρα πριν, grfurby είπε

Πρέπει να το δουν περισσότεροι αυτό, όσοι τουλάχιστον ανησυχούμε με τέτοια θέματα. Θα το διαβάσω και θα σου πω εντυπώσεις, αφού τελειώσω το μπέργκερ μου και κάνω κι ένα τσιγάρο μετά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ανατομικα αν το δειτε και αν το ψαξετε ο ανθρωπος δεν ειναι στην φυση του να πινει γαλα απο ζωα...αλλα μονο το γαλα της μανας του και απο εκει και περα τελος γενικα τα γαλακτοκομικα..αλλα ποιος το αντεχει αυτο? σχεδον κανεις...  

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 9/10/2019 στις 5:45 ΜΜ, drakopoulos1988 είπε

Χαίρομαι πολύ που έχω δυσανεξία στην λακτόζη επειδή λειτουργώ σωστά.Μετά τον 1ο-2ο χρόνο της ζωής μας χάνουμε το ένζυμο που διασπάει τη λακτόζη. Η Νο 1 αιτία θανάτου στον κόσμο είναι ανακοπή καρδιάς & εγκεφαλικό=ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.Οι δύο βασικές ουσίες που αποτελούν το γάλα είναι η καζεΐνη και ο ορός γάλακτος. Πολλοί την λέξη καζεΐνη δεν την ξέρουν (ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ!!) Διαβάστε έρευνες για "καζεΐνη και ενδοθήλια". Την χοληστερίνη γενικότερα την παράγουν όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί και είναι η βασική τροφή του εγκεφάλου. Όταν λέμε έχουμε χοληστερίνη εννοούμε ότι καταναλώνουμε άλλους πεθαμένους οργανισμούς και παίρνουμε και τη δικιά τους. Τότε περισσεύει, και ο οργανισμός προσπαθεί να την διώξει μέσω των νεφρών τα οποία μπουκώνουν και το επόμενο στάδιο οι προσπάθειας του οργανισμού να καθαρίσει είναι μέσω του ιγμορείου , τσίμπλες ματιών κλπ. Έτσι αρκετοί άνθρωποι που καταναλώνουν ζωικά προϊόντα αντέχουν για 30 με 50 χρόνια μέχρι να βουλώσει κάτι (εγκεφαλικό-ανακοπή). Αν έχεις υψηλή χοληστερίνη και πας στο γιατρό σου δίνει χάπια εφόρου ζωής και κάποιες θεραπείες και σου λέει να αποφεύγεις τα λιπαρά. ΟΜΩΣ αν απλά σταματήσεις να καταναλώνεις χοληστερίνη το πρόβλημα είναι αναστρέψιμο! Δηλαδή η χοληστερίνη έρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα! Αναρωτηθείτε γιατί οι γιατροί δεν το λένε αυτό; Προφανώς γιατί έτσι έμαθαν στις σπουδές τους. Γιατί όμως;;; Φαρμακοβιομηχανίες; Υπερπληθυσμός; Οι επικίνδυνες μπουκωμένες με χοληστερίνη ηλικίες είναι συνταξιούχοι;;;;  

Ισχυρισμοί που υπακούν στη λογική, δεν ειναι και απαραίτητα αληθείς. Επίσης, καλό ειναι να αποφεύγεται η συσχέτιση ασχέτων θεμάτων χωρις μάλιστα αναφορα σε πηγες, γιατι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η (ετι περαιτέρω στην περίπτωση σου) απώλεια της αξιοπιστίας. Πολύ θα ήθελα να δω τη συσχέτιση της (ΚΑΚΗΣ) καζεΐνης (πρωτεΐνη) με τη χοληστερίνη (που αποτελείται απο λιπαρά, διορθώστε με αν σφάλλω κάπου) κτλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, Fabinas είπε

Ισχυρισμοί που υπακούν στη λογική, δεν ειναι και απαραίτητα αληθείς. Επίσης, καλό ειναι να αποφεύγεται η συσχέτιση ασχέτων θεμάτων χωρις μάλιστα αναφορα σε πηγες, γιατι το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η (ετι περαιτέρω στην περίπτωση σου) απώλεια της αξιοπιστίας. Πολύ θα ήθελα να δω τη συσχέτιση της (ΚΑΚΗΣ) καζεΐνης (πρωτεΐνη) με τη χοληστερίνη (που αποτελείται απο λιπαρά, διορθώστε με αν σφάλλω κάπου) κτλ.

Υπάρχει έρευνα για την καζεΐνη.Λέγεται η έρευνα της Κίνας (china study) υπάρχει σε βιβλίο και σε ντοκυμαντέρ όπως έχω γράψει πιο πάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, drakopoulos1988 είπε

Υπάρχει έρευνα για την καζεΐνη.Λέγεται η έρευνα της Κίνας (china study) υπάρχει σε βιβλίο και σε ντοκυμαντέρ όπως έχω γράψει πιο πάνω.

Η οποία έρευνα έχει δεχθεί μεγάλη κριτική για τον τρόπο που χρησιμοποίησαν τα στατιστικά στοιχεία όπως τους βόλευαν βέβαια.

  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...