Προς το περιεχόμενο

Φρέσκο γάλα. Ποιο είναι το ποιοτικότερο;


Yperaspisths

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ποιος σου είπε ότι είναι καλύτερα τα κατσικίσια ή πρόβεια προϊόντα;Ποιος σου είπε ότι δεν τρώνε ορμόνες και μεταλλαγμένο σογιάλευρο με τις τροφές;Γιατί νομίζεις το μιγμα που τα ταΐζουν το λένε γαλακτοπαραγωγής; 

Μείγμα γαλακτοπαραγωγής το λένε γιατί καλύπτει τις "έξτρα" ανάγκες του ζώου κατά τη γαλακτοπαραγωγή....όπως υπάρχει το μείγμα που καλύπτει τις "βασικές" ανάγκες συντήρησης και το μείγμα που καλύπτει τις ανάγκες κυοφορίας.

Αυτή είναι η ορολογία εδώ και 75 χρόνια περίπου

 

Δεν το λένε έτσι γιατί είναι το "μυστικό" μείγμα που θα κάνει την αγελάδα να κατεβάσει τόνους γάλα και περιέχει όλα τα απαγορευμένα που νομίζεις πως περιέχει...

18 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το κατσικίσιο δεν πίνεται μόνο,γίνεται και τυρί.Και οι τσοπάνηδες απο το γάλα που πουλάνε έχουν τα πολλά έσοδα.Οσο πιο πολύ παράξουν οι κατσίκες και οι προβατίνες τόσο πιο πολλά θα εισπράξουν οπότε τις ζόρίζουν με τροφές και ισορροπιστές για να παράγουν συνέχεια.

Τα έχω δει εκ των έσσω ,δούλευα σε εργοστάσιο ζωοτροφών  και έχω επισκεφτεί αμέτρητα μαντριά.Εχω δει πως αρμέγουν και πως διαβιούν τα ζωα.Εχω δει πως μαζευουν το γάλα και πόσο καλά πλένουν τις παγολεκάνες. 

Και έχω δει ποια ζώα πάνε στο σφαγείο.

και το αγελαδινό γίνεται τυρί....

και τα πολλά έσοδα οι γελαδάρηδες τα έχουν από το γάλα....όχι από το κρέας

δεν είναι επιχειρήματα αυτά...

 

 

όσο και να το ζορίσεις το εκάστοτε ζώο υπάρχει κάτι που λέγεται γενετικό δυναμικό...υπάρχει όριο στην παραγωγή και δεν πρόκειται να το ξεπεράσεις όσες τροφές και να του δώσεις

ούτε πρόκειται να παράγει "συνέχεια" γιατί επηρεάζεται από τη φωτοπερίοδο και τη γενικότερη λειτουργία του ενδοκρινολογικού του

 

στο εργοστάσιο ζωοτροφών που δούλευες, βάζατε ορμόνες και μεταλλαγμένα μέσα στα μείγματα ;;;;;

 

δεν θέλω να κάνω προσωπικές επιθέσεις αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν σπουδάσει τα σχετικά αντικείμενα....το να δουλέψει κάποιος στον κλάδο δεν σημαίνει πως αντιλαμβάνεται πλήρως κάθε τι που βλέπει...

 

κάθε εργοστάσιο πληρώνει το γάλα αφού εξετάσει το μικροβιακό του φορτίο και την περιεκτικότητά του σε αντιβιοτικά....αν το γάλα δεν είναι εντός προδιαγραφών, η τιμή μειώνεται... συνεπώς ο παραγωγός που νομίζετε πως κερδίζει παραπάνω ...παίρνει τα 3 !

  • Like 1
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, nikolees είπε

. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε καλύτερης ποιότητας γάλα από χώρες τύπου Γερμανίας,Ολλανδίας και Βελγίου. 

Αυτο πως ακριβως ειναι σιγουρο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εάν παρακολουθείς τα νέα, ο ανάλογος εφέτ των χωρών αυτών ανά μία βδομάδα ανακοινώνει κυρώσεις. Θα μου πεις έχουν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών από την Ελλαδίτσα αλλά δεν συμβαίνει το ανάλογο με χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία. Όταν το γάλα χρησιμοποιείτε για να παραχθούν προϊόντα ποπ είναι δυσκολότερο να κρύψεις ατασθαλίες, όχι αδύνατο σίγουρα. Είναι η λεγόμενη ιχνηλασία του προϊόντος. Η εταιρία μπορεί να δει τι τροφή έχει φάει το ζώο με του οποίου το γάλα έχει κάνει κασέρι για παράδειγμα. Προφανώς και εκεί υπάρχουν παρασπονδίες. 

Όσο αναφορά για το αν είναι καλό, τελευταία λέγετε ότι είναι τα μόνα χρήσιμα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τα προβιοτικα , κεφιρ, κουμις, παραδοσιακό γιαούρτι.

Εγώ ο ίδιος δεν τρώω γαλακτοκομικά , κανένα γιαουρτάκι μία στο τόσο. 

Πάντως είναι αστείο να γράφετε για αντιβίωση και ορμόνες. Όλα φαίνονται, από κει και πέρα είναι στο χέρι της εταιρίας Πώς θα διαχειριστεί το γάλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι διαφορα δηλαδη ποσοστιαια υπαρχει σε κυρωσεις? (κυρωσεις/παραγωμενα)

Στο ρωταω γιατι μου φαινεται περιεργο χωρες τοπ στον πλανητη οπως γερμανια να εχουν χειροτερο γαλα απο το δικο μας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φρεσκο γαλα που αναζητατε και πινετε ειναι απο αγελαδα και προοριζοταν για μωρα αγελαδακια. Njoy :) 

βαλε μια αγελαδα για φωτο βρε TS να εισαι μεσα 🤣

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Έλεος με τους flat earthers attention whores κάθε θέματος.

Αν ολοι με τους οποιους διαφωνεις ξαφνικα γινονται 'flat earthers' τι ακριβως κανεις εδω; εδω κανουμε διαλογο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαιρετικό γάλα είναι το Νεογαλ Δράμας(σχεδόν όλοι οι Δραμινοι αυτό πίνουν) που είναι 6 ημερών. Γεύση οκ, δεν μπορώ να καταλάβω σοβαρές διαφορές αλλά μπορώ να το ξεχωρίσω π.χ απ' το απαράδεκτο Δέλτα. Έχω δει μπροστά μου το βυτιοφόρο σε δύο τοπικές "φάρμες" στα κοντινά χωριά να εφοδιάζεται επί τόπου με γάλα. Επίσης το κακάο της ενδεχομένως να είναι από τα πιο γευστικά στην Ελλάδα, όπως επίσης και το ξυνογάλο που έχει παρόμοια γεύση με το εβροφαρμα. Το πρόβλημα είναι ότι βρίσκεις κυρίως στη βόρεια Ελλάδα . Πιο κάτω δεν έχω πετύχει πουθενά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με ΕΦΕΤ και γαλακτοβιομηχανίες

Spoiler

Οπως ανακοινώθηκε από τον ΕΦΕΤ, η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ παρήγαγε για λογαριασμό της εταιρίας ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα με την εμπορική ονομασία «ΓΑΛΠΟ» σε πλαστικούς περιέκτες των 900 γραμμαρίων του 1 και 2 κιλών έκαστος.
 
Η εταιρία ΤΥΡΑΣ ΑΕ από το 2000 και αργότερα οι εταιρίες με διακριτικούς τίτλους ΟΛΥΜΠΟΣ και ΡΟΔΟΠΗ, που ανήκουν στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ, συμφερόντων της οικογένειας Σαράντη, εισήγαγαν και εισάγουν νωπό και συμπυκνωμένο (εβαπορέ) γάλα, πρόβειο και αγελαδινό, με το οποίο παράγουν φέτα ΠΟΠ, τυροκομικά και όλα τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ αυτό απαγορευόταν και εξακολουθεί να απαγορεύεται (εκτός από την παρασκευή ελληνικού γιαουρτιού, για την παραγωγή του οποίου επιτρέπεται από τον Αύγουστο του 2016 η χρήση εισαγόμενου γάλακτος, νωπού και συμπυκνωμένου).
 
Στις 13 Απρίλη του 2016, ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Αντωνιάδης είχε υποβάλει ερώτηση στον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις εισαγωγές αγελαδινού γάλακτος, νωπού και συμπυκνωμένου, από τις ελληνικές, τυροκομικές εταιρίες και τις γαλακτοβιομηχανίες. Στις 16 Μάη του 2016, του απάντησε ο Β. Αποστόλου παρουσιάζοντας και ένα πίνακα με το εισαγόμενο από τις εταιρίες γάλα (δείτε εδώ).
 
Τα στοιχεία αυτά είναι υποβαθμισμένα, γιατί οι έλεγχοι των εταιριών από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που υπάγονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι υποτυπώδεις και όχι ουσιαστικοί.
 
Σύμφωνα με τον Πίνακα αυτόν, η εταιρία ΤΥΡΑΣ ΑΕ εισήγαγε 1701,43 τόνους συμπυκνωμένο αγελαδινό γάλα Ευρωπαϊκής Ενωσης και 5943,96 τόνους συμπυκνωμένο αγελαδινό άπαχο γάλα ΕΕ, ενώ η εταιρία ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ εισήγαγε 1503,94 τόνους νωπό αγελαδινό γάλα.
 
Με το πέρασμα του χρόνου οι εισαγωγές γάλακτος από τις χώρες της ΕΕ αυξάνονταν και αυτό συνέβαινε και από τις τρεις εταιρίες του ομίλου Σαράντη (ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΡΟΔΟΠΗ). Αναφέρουμε αυτά τα στοιχεία για να επισημάνουμε ότι για την παραγωγή λευκού τυριού άλμης από την εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ ΑΕ χρησιμοποιήθηκε και εισαγόμενο από χώρες της ΕΕ αγελαδινό γάλαΣύμφωνα με το νόμο 4492/2017, η εταιρία όφειλε να αναγράψει ότι χώρα προέλευσης του γάλακτος είναι χώρα της ΕΕ.
 
Παρενθετικά, επισημαίνουμε ότι τη θέση μας πως η αυτή η εταιρία χρησιμοποίησε εισαγόμενο γάλα για την παραγωγή λευκού τυριού άλμης, δεν τη στηρίζουμε μόνο στο γεγονός ότι εισάγει γάλα, νωπό και συμπυκνωμένο, αγελαδινό και πρόβειο, από χώρες της ΕΕ, αλλά και στο γεγονός ότι η ΤΥΡΑΣ και οι λοιπές εταιρίες συμφερόντων Σαράντη έχουν πιαστεί διαχρονικά (από το 2000) να παράγουν φέτα ΠΟΠ και λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιώντας εισαγόμενο γάλα, νωπό και συμπυκνωμένο.
 
Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ, που παράγει λευκό τυρί άλμης για λογαριασμό της ΛΙΝΤΛ (και όχι μόνο) σκόπιμα δεν ανέγραψε την προέλευση του γάλακτος, ως όφειλε. Γιατί θα έπρεπε να αναγράψει «ΕΕ», αφού είχε χρησιμοποιήσει εισαγόμενο γάλα, ενώ έχει πάρει από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ άδεια να βάζει την ελληνική σημαία στα προϊόντα της, αφού υποτίθεται ότι χρησιμοποιεί ελληνικό νωπό γάλα.
 
Η παρανομία των εταιριών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ και ΛΙΝΤΛ διαπιστώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΕΦΕΤ, η οποία –όπως αναφέρεται στο σχετικό Δελτίο Τύπου- πραγματοποίησε έλεγχο στη ΛΙΝΤΛ. Το Δελτίο Τύπου εκδόθηκε από την Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ, όπως γίνεται παγίως.
 
Αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΦΕΤ: «Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν μη κανονικά ως προς την επισήμανση και η απόσυρση έγινε για την αναγραφή από την παραγωγό εταιρεία της απαιτούμενης από τη νομοθεσία πληροφόρησης για τη χώρα προέλευσης του γάλακτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αγοράς – προμήθειας γάλακτος και παραγωγής τελικών προϊόντων».
 
Πρόκειται για πλήρη συγκάλυψη της παρανομίας των εταιριών, πρώτη εκ των οποίων (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ) παρήγαγε λευκό τυρί άλμης χρησιμοποιώντας και εισαγόμενο γάλα και η δεύτερη (ΛΙΝΤΛ) το πουλούσε. Η παρανομία δεν περιορίζεται μόνο ως προς την επισήμανση, όπως ισχυρίζεται η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤΗ παρανομία ως προς τη χρήση εισαγόμενου γάλακτος στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ και τυροκομικών προϊόντων συνεπάγεται τουλάχιστον την αφαίρεση της άδειας παραγωγής φέτας ΠΟΠ και τυροκομικών προϊόντων. Η παρανομία δεν περιορίζεται μόνο στη μη «αναγραφή από την παραγωγό εταιρία της απαιτούμενης από την νομοθεσία πληροφόρησης για την χώρα προέλευσης του γάλακτος». Το πιο εξωφρενικό είναι ότι δεν έγινε οριστική αλλά προσωρινή απόσυρση!
 
Η Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΕΤ ενήργησε έτσι, μολονότι γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος όμιλος παρανομεί συστηματικά από το 2000 στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ και λοιπών γαλακτοκομικών προϊόντων με τη χρήση εισαγόμενου γάλακτος, αγελαδινού και πρόβειουνωπού και συμπυκνωμένου.
 
Με δημοσιεύματά μας, στηριγμένα σε έγγραφα και όχι μόνο σε πληροφορίες, έχουμε αποκαλύψει τη συστηματική παρανομία των εταιριών του ομίλου Σαράντη και τη συστηματική προστασία που τους προσφέρουν όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).
 
Στις 2 Φλεβάρη του 2019, σε άρθρο με τίτλο «Κρατάει χρόνια η νοθεία στο γάλα και στα γαλακτοκομικά» (δείτε εδώ) γράφαμε:
 
«Στις 8.8.2000, το Γενικό Χημείο του Κράτους ενημερώνει το Τελωνείο Τρικάλων ότι «το δείγμα τυρού Φέτα που έγινε εξαγωγή με την Δ/ση -Αίτηση αριθμός 865/2000 δεν παρασκευάστηκε 100% από πρόβειο γάλα, όπως προβλέπει ο Κώδικας Τροφίμων, αλλά χρησιμοποιήθηκε και αγελαδινό γάλα σε ποσοστό 20%, η χρησιμοποίηση του οποίου απαγορεύεται για την παρασκευή του παραδοσιακού τυρού». Ποιος ήταν ο εξαγωγέας; Η γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ ΑΕ, η ναυαρχίδα της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ».
 
Η εν λόγω εταιρία, λοιπόν, εξήγαγε Φέτα ΠΟΠ, στην παρασκευή της οποίας είχε χρησιμοποιήσει και αγελαδινό γάλα, στο καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 20%.
♦ Στις 4.11.2003, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά στέλνει στο υπουργείο Γεωργίας έγγραφο με θέμα «Δειγματοληψία σε τυρί ΦΕΤΑ ΠΟΠ», το οποίο αναφέρει: «Σας γνωρίζουμε ότι σε δεσμευτική δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού σε τυρί ΦΕΤΑ ΠΟΠ, προερχόμενο από το τυροκομείο ΤΥΡΑ ΑΕ, με κωδικό HELLAS 46-2-1 EU, ευρέθη ότι είχε παρασκευασθεί από γάλα ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ αντί από πρόβειο ή μείγμα πρόβειου-γίδινου γάλακτος και το λίπος είχε αντικατασταθεί από ξένη προς το γάλα λιπαρή ύλη (φυτικά λιπαρά). Το προϊόν κατεσχέθη. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».
Στο εξωτερικό εξαγωγή νοθευμένης φέτας με αγελαδινό γάλα 20%, στο εσωτερικό μαϊμού τυρί, με 100% αγελαδινό γάλα και φυτικά λιπαρά, το οποίο βαφτίστηκε «Φέτα ΠΟΠ»! Από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας φαίνεται ότι ζητήθηκε επανεξέταση από την εταιρία «Λιακόπουλοι ΑΒΕΕ», η οποία όρισε ως εκπρόσωπό της και ιδιώτη χημικό. Εγινε αποσφράγιση και έλεγχος του δεύτερου δείγματος από χημικό του ΓΧΚ και από τον ιδιώτη χημικό και στο συμπέρασμα αναγράφεται: «Πρόκειται για δείγμα τυριού Φέτα ΠΟΠ, όπως παραπλανητικά δηλώνεται, ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ, διότι βρέθηκε ότι έχει παρασκευασθεί από ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ γάλα (…) και το λίπος έχει αντικατασταθεί από ξένη προς το γάλα λιπαρή ύλη (φυτικά λιπαρά), γι' αυτό και απαγορεύεται η πώληση του προϊόντος ως τυρί και επιτρέπεται η πώλησή του μόνον ως μη γαλακτοκομικό προϊόν». Ο ιδιώτης χημικός σημειώνει: «Να σημειωθεί ότι ο ενδιαφερόμενος (σ.σ. δηλαδή η Λιακόπουλοι ΑΒΕΕ) δεν είναι ο παρασκευαστής του προϊόντος, το οποίο προμηθεύεται ως φέτα από μεγάλη τυροκομική εταιρία και το διαθέτει ως έχει χωρίς να προβαίνει σε καμμία παρέμβαση σε αυτό». Σε απλά ελληνικά, «δε φταίμε εμείς, η ΤΥΡΑΣ μας εξαπάτησε» (όποιος θέλει το πιστεύει).
♦ Στις 2.3.2006, ο ΕΦΕΤ ανακοινώνει με δελτίο Τύπου την επιβολή προστίμων σε διάφορες επιχειρήσεις. Στο σημείο 1 διαβάζουμε: «ΟΛΥΜΠΟΣ, Γαλακτοβιομηχανία Λάρισας ΑΕ (σ.σ. από το 2000 έχει αγοραστεί από τους ιδιοκτήτες της ΤΥΡΑΣ ΑΕ). Παράβαση: Καθ' υποτροπή δε συμμορφώθηκε με την κείμενη νομοθεσία διαφήμισης του προϊόντος “ΟΛΥΜΠΟΣ, Φρέσκο γάλα επιλεγμένο“, παρά τις έγγραφες συστάσεις που της έγιναν και την αρχική της συμμόρφωση. Το ΔΣ του ΕΦΕΤ επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ».
♦ Την 1.2.2007, σε άλλη ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την επιβολή προστίμων, στο σημείο 4, διαβάζουμε: «Την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 15.000 ευρώ στην επιχείρηση ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ, διότι εμπορευόταν και διακινούσε τυρί (κασέρι ΠΟΠ) μη κανονικό και νοθευμένο. Επειτα από εξέταση δείγματος τυρί ΠΟΠ-κασέρι από το Γενικό Χημείο του Κράτους βρέθηκε να περιέχει αγελαδινό γάλα σε ποσοστό ~10%».
♦ Στις 17.2.2007 στο σημείο 2 δελτίου Τύπου του ΕΦΕΤ για την επιβολή προστίμων διαβάζουμε: «Την επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην επιχείρηση ΤΥΡΑΣ ΑΕ. Η επιχείρηση παρήγαγε για λογαριασμό της ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΕ τυρί (κασέρι ΠΟΠ) μη κανονικό και νοθευμένο. Επειτα από εξέταση δείγματος τυρί ΠΟΠ-κασέρι από το ΓΧΚ, βρέθηκε να περιέχει αγελαδινό γάλα σε ποσοστό ~10%».
 
Η εν λόγω εταιρία μας είχε στείλει εξώδικο. Απαντώντας, καλέσαμε τα στελέχη της να μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνη (δείτε εδώ) και αποκαλύπταμε:
 
content_content_ellhnika_galaktokomeia.j 
«Στην 125η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, η οποία έγινε στις 11 Δεκέμβρη του 2018, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μπακαλέξης κατέθεσε εισήγηση (αρ. Πρωτ. 52694/07.12.2018) με θέμα: «Επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε επιχειρήσεις γάλακτος κατά τον έλεγχο των οποίων διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας περί ισοζυγίων γάλακτος». Ο Πίνακας 1 (φωτογραφία) της εισήγησης Μπακαλέξη περιλαμβάνει πέντε γαλακτοβιομηχανίες, για τις οποίες προτείνεται η επιβολή διοικητικών κυρώσεων. Στην πρώτη θέση του Πίνακα βρίσκεται η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ». Οπως σημειώνεται, ο έλεγχος έγινε στις 22.3.2018, αφορούσε τους μήνες Ιανουάριο-Μάρτιο 2018 και έγινε αποδεκτός από την εταιρία. Σημειώνεται ότι η εταιρία παράγει: «γιαούρτια, φέτα ΠΟΠ, τυριά μαλακά, ημίσκληρα, τυρογάλακτος». Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι: «Η επιχείρηση κάνει χρήση συμπυκνωμένου γάλακτος στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων και επιπλέον αναγράφει στις συσκευασίες αυτών από παστεριωμένο και όχι από συμπυκνωμένο γάλα – Παραπλανητική επισήμανση»
 
Στις 9 Απρίλη του 2019, σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο: «Αποκαλυπτικό έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι: “Ελληνικό γιαούρτι“ παραγωγής Ρουμανίας!» (δείτε εδώ), αποκαλύπταμε έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας που ενημέρωνε για τα εξής:
 
«Σε συνέχεια ανωτέρω σχετικών, σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν έρευνας σε καταστήματα πώλησης τροφίμων και στις μεγαλύτερες αλυσίδες supermarketστη Ρουμανία, εντοπίσαμε 7 εταιρίες που παράγουν γιαούρτι με την ένδειξη “ελληνικό“ ή “ελληνικού τύπου“.
 
«Σε αυτές περιλαμβάνεται και η ελληνικών συμφερόντων εταιρία Olympus που διαθέτει ιδιόκτητο εργοστάσιο στην περιοχή του Brasov και παράγει προϊόντα που διανέμονται στην τοπική αγορά με την επωνυμία “Stragghisto“ και “ελληνικό γιαούρτι“. Εάν δεχθούμε ότι ελληνικό γιαούρτι δύναται να χαρακτηρισθεί μόνο το γιαούρτι που παρασκευάζεται στην Ελλάδα, τότε θα πρέπει να ζητήσουμε και από την ελληνική εταιρία να μετονομάσει τα προϊόντα της.
 
Επιπλέον, η Lidl εισάγει και διανέμει “ελληνικό γιαούρτι“, το οποίο παράγεται στην Πολωνία»!
 
Συστηματικά, λοιπόν, οι φίρμες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕIΑ ΑΕ (ΤΥΡΑΣ, ΟΛΥΜΠΟΣ και ΡΟΔΟΠΗ) παράγουν φέτα ΠΟΠ και λοιπά γαλακτοκομικά προϊόντα χρησιμοποιώντας εισαγόμενο γάλα από χώρες της ΕΕΕπιστρέφοντας στην υπόθεση με το λευκό τυρί άλμης από αγελαδινό γάλα, ρωτάμε: θα τολμήσει ο Μ. Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του Μητσοτάκη, να δώσει εντολή στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να αφαιρέσει από τις εταιρίες του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ την άδεια παραγωγής φέτας ΠΟΠ και τυροκομικών προϊόντων και την άδεια χρησιμοποίησης της ελληνικής σημαίας στα προϊόντα της (άδεια που υποδηλώνει ότι χρησιμοποιείται αποκλειστικά νωπό ελληνικό γάλα);
 
Ρωτάμε γιατί ο Βορίδης δήλωσε πρόσφατα με στόμφο ότι «το θέμα των ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού των ελληνικών προϊόντων υπήρξε στόχος διακηρυγμένος της προηγούμενης κυβέρνησης και πολλών προηγούμενων και ακόμη περισσότερων υπουργών. Είναι ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά το εισόδημα των παραγωγών. Γιατί δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι σήμερα; (…) Ενα μήνυμα ξεκάθαρο το οποίο θέλω να στείλω: Σεβόμαστε πάρα πολύ την ελληνική βιοτεχνία και βιομηχανία τροφίμων. (…) Θέλουμε να την στηρίξουμε αλλά θα υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομιμότητας ειδικά στα θέματα αυτά των παράνομων ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού. Να είμαστε συνεννοημένοι ότι γνωρίζουμε. Και επειδή γνωρίζουμε θέλω από εδώ να πω ότι θα ζητήσουμε απόλυτη συμμόρφωσηΔεν θα υπάρξει έκπτωση ως προς σ’ αυτό» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Εμείς θεωρούμε δημαγωγική αυτή τη δήλωση Βορίδη. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα συμφέροντα των γαλακτοβιομηχανιών είναι πάνω από τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας.

 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

40 λεπτά πριν, Shadows είπε

εντωμεταξυ γαλα που απευθυνεται σε παιδια και εχει μεσα φοινικελαιο😫

έτσι μπορούν και αναγράφουν στην ετικέτα περισσότερα λιπαρά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, katz είπε

Τι διαφορα δηλαδη ποσοστιαια υπαρχει σε κυρωσεις? (κυρωσεις/παραγωμενα)

Στο ρωταω γιατι μου φαινεται περιεργο χωρες τοπ στον πλανητη οπως γερμανια να εχουν χειροτερο γαλα απο το δικο μας.

Το γάλα που παράγεται σε χώρες όπως η Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα , επιδέχεται μία παραπάνω μελέτη ως προς την ποιότητα του για την παραγωγή κάποιων προϊόντων. Η Ιταλία που κάνει τζίρο 3δις από την παρμεζάνα και την μοτσαρελα δεν γίνετε να κάνουν τα στραβά μάτια σε τέτοιες καταστάσεις. Άλλο είναι να εμφιαλωνεις γάλα αποστειρωμένο τις περισσότερες φορές και άλλο είναι να κάνεις τυροκομηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, cubilone είπε

Αν ολοι με τους οποιους διαφωνεις ξαφνικα γινονται 'flat earthers' τι ακριβως κανεις εδω; εδω κανουμε διαλογο.

Σχετικά με το ποιο είναι το ποιοτικότερο γάλα ("Φρέσκο γάλα. Ποιο είναι το ποιοτικότερο;"), όχι με τον αν κάνει καλό ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, nikolees said:

Διαβάζω κάτι πράγματα και γελάω για αντιβίωση και ορμόνες. Μερικοί μπερδεύεστε με έννοιες όπως βιολογικό ,οικολογικό,  οικογενειακή επιχείρηση και αλλά.  Όσο πιο μικρό είναι το μαγαζί δεν είναι αναγκαίο να έχει καλύτερης ποιότητας προϊόντα. Επίσης διαβάζω κάτι τεχνολογους Τροφίμων που πέρασαν για πρακτική και έβγαζαν μόνο φωτοτυπίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε καλύτερης ποιότητας γάλα από χώρες τύπου Γερμανίας,Ολλανδίας και Βελγίου. Ο άλλος λέει τα ξέρει από μέσα έχοντας δει να αρμέγουν τους μαστούς του ζώου. Ανάθεμα την ώρα αν ξέρει τι είναι το μικροβιακο φορτίο και τι όρια υπάρχουν σε αυτό ανά γραμμάριο. Απλά βλέπει με το μάτι. Είμαστε όλοι επιστήμονες για τα πάντα τελικά. 

Για πες μας λιγο για τα "Ελληνικα" γαλατα τα οποια εχουν λιγο απο Βουγλαρια, λιγο απο Ρουμανια, λιγο απο Γαλλια και δεν συμμαζευεται; Για να μη μιλησω οτι ολες αυτες οι αγελαδες δεν μεγαλωσαν καν στην Ελλαδα. Τωρα αν μου πεις για το γαλα του παππου σου που εχει 1,2 αγελαδες, εκει παω πασο. Αλλα τετοιο γαλα πινουν οι Ελληνες;

 

4 hours ago, Zerg13 said:

Το φρεσκο γαλα που αναζητατε και πινετε ειναι απο αγελαδα και προοριζοταν για μωρα αγελαδακια. Njoy :) 

βαλε μια αγελαδα για φωτο βρε TS να εισαι μεσα 🤣

Στην ουσια για μητρικο γαλα προκειται. Μανα το παραγει. Και εγω αργησα να το συνηδειτοποιησω, αλλα ποτε δεν ειναι αργα.

 

Επεξ/σία από elpaso1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτιμώ κατσικίσιο συνήθως Στάμου, πολύ καλό αλλά ακριβό το βιολογικό κατσικίσιο ΕΒΟΛ, αλλά το πιο πετυχημένο αφρόγαλα που γίνεται κρέμα με το μιξεράκι του φραπέ, είναι το Ερίφι το πλήρες, που είναι γίδινο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 10/9/2019 στις 7:02 ΜΜ, Sethiros είπε

Από εκεί και πέρα το μόνο που έχει προσεγγίσει την αυθεντική γεύση γάλακτος από όσα έχω πετύχει σε σουπερ μάρκετ ήταν ένα γάλα Έβρος στα τέλη της δεκαετίας του 90, δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμα (τότε έβγαινε μόνο στη Θράκη).

μπορείς να το βρεις στα lidl ΜΟΝΟ στα δίλιτρα γράφει στο πλάι προϊόν ΕΥΡΟΦΑΡΜΑ Διδυμότειχο  ενω τα μονόλιτρα ειναι ΜΕΒΓΑΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...