Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι,

Πριν από 2-3 μέρες ένας γείτονάς μου, μου έδωσε έναν υπολογιστή που τον θεωρούσε άχρηστο και πρόθεσή του ήταν να τον πάει στην ανακύκλωση. Ο υπολογιστής πράγματι δεν άναβε καν, γιατί είχε καμένη κάρτα γραφικών και ελαττωματικές μνήμες τις οποίες άλλαξα. Όλα ωραία μέχρι εδώ. Κατέληξα να έχω στα χέρια μου το τέλειο μηχάνημα για πειραματισμούς Retro Computing. Τώρα τρέχει τα WinXP μια χαρά, αλλά παρ' όλ' αυτά ο γείτονας δεν τον θέλει γιατί πήρε καινούργιο και η πλάκα είναι ότι δεν ζήτησε και λεφτά για να τον κρατήσω εγώ.
 Είναι εξοπλισμένος με ένα PCI Dialup Modem και το ερώτημα που ήθελα να θέσω είναι αν γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει οπουδήποτε σήμερα στην Ελλάδα κάποια BBS παλιού τύπου, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω το εσωτερικό Modem. Πιο γενικά, παρακαλώ πείτε μου αν μπορείτε να φανταστείτε με τα σημερινά δεδομένα οιαδήποτε χρήση για ένα τέτοιο Modem. Επιπλέον, αν κάποιοι χρήστες του Insomnia είναι στην ευχάριστη θέση να έχουν αντίστοιχο εξοπλισμό, ας προσπαθήσουμε να οργανωθούμε ώστε να φτιάξουμε σιγά-σιγά μια κοινότητα Retro BBSing.
Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας και αν υπάρχει ή αν δημιουργηθεί κάτι σαν αυτό που περιέγραψα, θα είμαι ο πρώτος που θα το στηρίξω. Θα ήθελα πάρα πολύ να καταφέρουμε να φτιάξουμε κάτι τέτοιο, ειλικρινά.
 Αν δεν υπάρχει κάποια BBS, παρακαλώ όποιον μεμονωμένο χρήστη επιθυμεί, να μου δώσει τη δυνατότητα ν' ανταλλάξουμε έστω λίγα μηνύματα μέσω μιας απλής Dialup σύνδεσης και λογισμικού όπως είναι το HyperTerminal ή το Procomm για DOS.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την προσοχή σας !!!

Αγαπώ πολύ το περιβάλλον του Insomnia κι όλους τους χρήστες του !

Να είστε πάντα καλά,

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

Είδα την λέξη BBS και Hyperterminal και λέω, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει

Ειχα συνδεθεί στα δίκτυα Fidonet, GRUnet μέσω της HotBase BBS (τι να κάνει άραγε ο ιδιοκτήτης της;;). Αυτα με ενα modem 2400bps.

Δεν διαθέτω τον κατάλληλο εξοπλισμό, και δεν ξέρω αν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία στήσιμο BBS.

Πάντως χαίρομαι για τον ενθουσιασμό σου !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...