Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι καταναλωτές θα αγοράσουν Χ μονάδες προϊόντος όταν η μοναδιαία τιμή είναι p=-0.27x+51 το κόστος παραγωγής είναι C(x) 2.23x*+3.5x+85 ποιες είναι οι συναρτήσεις εσόδων και κέρδους ;

*Το αστέρι είναι δύναμη το Χ στη δευτέρα

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ? Σπαω το κεφάλι μου και δε βρίσκω άκρη 

Δημοσ.

Οι συναρτήσεις εσόδων και κέρδους είναι η δύναμη του Χ στη δευτέρα που οι καταναλωτές θα αγοράσουν Χ μονάδες προϊόντος .

*Το αστέρι είναι δύναμη όταν η μοναδιαία τιμή είναι p=-0.27x+51 και δε βρίσκω άκρη οταν το κόστος παραγωγής είναι C(x) 2.23x*+3.5x+85

Αρα οι συναρτήσεις εσόδων και κέρδους σπανετο κεφάλι μου.

Ετσι γραφουμε στα διαγωνισματα οταν δεν ξερουμε την απαντηση.Αλλαζουμε τη σειρα, γεμιζουμε την κόλλα και περιμενουμε τον ασσο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα έσοδα σύμφωνα με αυτά που έγραψες δίνονται από τη συνάρτηση:
ΣΕ=P*X=(-0.27X+51)*X ,όπου * η πράξη του πολλαπλασιασμού

Με λίγα λόγια τα έσοδα θα είναι πάντα το γινόμενο ποσότητας και τιμής.

Άρα ύστερα τα κέρδη θα είναι εσοδα - κόστος,άρα εδώ:

Π(Χ) = ΣΕ(Χ) - C(X) = (-0.27X + 51) * X - [2.23(X^2) + 3.5X + 85] = -0.27(X^2) + 51X -2.23(X^2) - 3.5X - 85 = -2.5(X^2) + 47.5X - 85

όπου,

ΣΕ:συνολικά έσοδα
Π: κέρδη
Χ^2 : Χ στο τετράγωνο

Επεξ/σία από grenion29
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια καλησπερα ξερει καποιος ποιος λυνουμε αυτο το γραμμικο συστημα;

χ(1-χ- y)=0 , y(0,75 - y - 0,5x)=0

Σε πινακες; Πως αν μπορει καποιος να μου πει γιατι θελω να βρω κρισιμα σημεια. Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/1/2020 στις 6:15 ΜΜ, Βασίλης_29 είπε

Αυτό είναι 2 εξισώσεις που τις λύνεις για να βρεις σημεία τομής. Για πινακες έπρεπε να δινόταν η μορφή τους. 

Καταλαβα και ξερεις με ποια μεθοδο τις λυνω;

edit: τελικα το βρηκα ευχαριστω!

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια ξερει καποιος πως λυνω αυτην την ασκηση:

y'' -2y' + y = g(t)

Με Laplace και ολοκληρωμα της συνελιξης υπεθετα αλλα πως αφου δεν μας δινει το y(0) και το y'(0) ;

Ξερει κανεις; Την g(t) δεν την δινει!

Δημοσ.

Παει καιρός που εχω να τα πιασω αλλα αν θυμαμαι καλα για να κανεις ομογενη και μη ομογενη λύση θέλεις τον τυπο της g αναγκαστικα για να βρεις μια λύση ετσι? 

Laplace δε θυμαμαι καθολου τα διαδικαστικα, αλλα δεν μπορεις να τη βρεις παραμετρικα? Του c1,c2 και g?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, mmmpii είπε

Παει καιρός που εχω να τα πιασω αλλα αν θυμαμαι καλα για να κανεις ομογενη και μη ομογενη λύση θέλεις τον τυπο της g αναγκαστικα για να βρεις μια λύση ετσι? 

Laplace δε θυμαμαι καθολου τα διαδικαστικα, αλλα δεν μπορεις να τη βρεις παραμετρικα? Του c1,c2 και g?

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον παντως ! το ελυσα τελικα ειναι ενας τυπος με την W του y1 y2  λυνεις πρωτα την ομογενη βρισκεις y1 y2 και μετα με τον τυπο αυτον βρισκεις την λυση παραμετρικα του y1 y2 ως ολοκληρωμα!

Επεξ/σία από artist1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...