Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 καλησπερα, η νεα μου δουλια με συμβαση αοριστου χρονου μου δινει τη δινατοτητα να αποταμιευω περιπου 750 ευρω το μηνα . ηδη εχω αποταμιευση 10k κ ο στοχος μου ειναι να μαζεψω τουλαχιστον 30k τα επομενα 2 χρονια με σταθερη μηνιαια αποταμιευση στα 750 ευρω το μηνα (+ 2 μισθοι το ετος γιατι ειμαι στο ιδιωτικο) . αυτη τη στιγμη οπως εχει η αγορα με 30k αγοραζω καποιο μικρο διαμερισμα σε περιοχες της αθηνας τυπου απο πειραια κ δυτικα προαστια ,πατησια,περιστερι κτλ. δλδ σχετικα λοου περιοχες χρεη δεν εχω κανενα κ πουθενα αλλα εφτισα αιμα μεχρι να ξεχρεωσω παλιες υποχρεωσεις με δανεια κ καρτες οποτε πλεον φοβαμαι κ δε θελω να βασιστω σε δανεια κ καρτες για σπιτι. παγια εξοδα εχω ελαχιστα καθως επεστρεψα στο πατρικο μου αναγκαστικα για να μπω σε μια ταξη. οικογενια δικη μου δεν εχω κ αποκλιετε να κανω στο κοντινο μελλον με τη συμβατικη ενια του ορου. εχω σχεση πολλα χρονια αλλα ο ανθρωπος μου ειναι οικονομικα ανεξαρτητος και εχει αποταμιευσεις κ επισης εχει σκοπο αγορα σπιτιου μακροπροθεσμα χωρις δανεια κ καρτες επισης. βασιζετε δλδ στο μισθο επισης.αν φυσικα βαλουμε απο μισα ολες τις αποταμιευσις μας σε 2-3 χρονια αγοραζουμε κατι σαφως καλυτερο οι 2 μας απο ενα μικρο διαμερισμα των 30k. εχω ομως καποια ερωτηματικα για τη βιοσιμοτητα της σχεσης τωρα τελευταια οποτε επιστρεφω στο αρχικο πλανο προς το παρον. το θεμα μου ειναι σε 2 χρονια που πιστευω θα εχω τα φραγκα δεν θα εχει αλλαξει η αγορα?δλδ σε 2 χρονια δε ξερω τι θα μπορω να αγορασω με 30k. αξιζει να κυνηγαω σπιτι μονο μεσα απο την αποταμιευση μου οταν λογικα οι τιμες θα ανεβουν? απο την αλλη εχω κουραστι στο πατρικο μου κ δε θελω να συνεχισω να γινομαι βαρος για πολυ καιρο ακομα. ηδη τα 2 χρονια μου φαινοντε βουνο. αν τοτε βρεθω στο ενδεχομενο να πρεπει να συνεχισω για αλλα 2-3 χρονια αποταμιευση για να πιασω τι τοτε τρεχουσες τιμες δε ξερω αν θα τι παλεψω. πιο λετε ειναι το καλυτερο πλανο? επισης να πω οτι ειμαι στα mid 30's μου
bluesattack Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εισαι σε πολυ φλου κατασταση , αν και οικονομικα ανεξαρτητη , οσο μπορει να ειναι καποιος στον ιδιωτικο τομεα Αν με 30 κ αγοραζεις διαμερισμα , τοτε ενα αντιστοιχο νοικι θα ηταν στα 200-300 ευρω.Για μενα καλυτερα να νοικιασεις 2,3 χρονια , να αποταμειευεις 450 ευρω, να εχεις το μπαγιοκο σου, να φυγεις απο τους δικους σου, να δεις πως θα παει η σχεση σου.Ναι θα πεταξεις 10Κ στα τα νοικια (στο κατω κατω ειναι αποταμιευσεις ενος μονο χρονου ) , αλλα καλυτερα απο το να κανεις φουλ οικονομια χρονια και να φορτωθεις ενα μικρο διαμερισμα, το οποιο αν αλλαξεις δουλεια η αν παντρευτεις μπορει να σου μεινει να το..κοιτας (και να πληρωνεις ενφια ) η να ψαχνεις ενοικιαστη.Αν παντως αγορασεις κατι, βρες κατι που στην αναγκη να κανει και για airbnb , ποτε δεν ξερεις Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από bluesattack 3
txcellas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μπράβο φιλαρακι. Εύχομαι ότι και να επιλέξεις να πάει καλά. Προσωπικα θα δανειζομουν απο συγγενείς αν υπήρχε δυνατότητα μικρών ποσών για να αποφύγω όσο ο δυνατόν ενα μεγαλύτερο δάνειο. Ένα 15ρι απο συγγενείς με ενα μικρο δάνειο και το ποσό μεγαλώνει. 3
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 δεν εχω καμια δυνατοτητα να δανιστω απο συγενεις. δε θελω κιολας. εχουμε αποκοπει απο ολους λογω σοβαρων οικογενιακων που σε καπιες φασις επαιζαν να μας στοιχιζαν κ τη ζωη μας. οποτε ειμαστε μονο η πυρινικη μου οικογενια 3 ατομα. αυτοι ειμαστε κ κανις αλλος που να βασιζομαστε. δανειο αποκλειετε. εχω ανοιξει νηματα στο παρελθον με το κοπο που εκανα επι χρονια για να ξεχρεωσω τραπεζες κ δε ξαναμπλεκω ποτε σε τετοια φαση. 1
basilis_k6 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 οι τιμές σιγα σιγα θα ανέβουν ναι. Βεβαια τα χρηματα που πιστευεις οτι θα εχεις ειναι λιγα. Θα βρεις σπιτακι αλλα τι και πως θα ειναι... Γιατι δεν κοιτας για νοικι? Πάλι θα περισσεύουν χρηματα.
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 το σκεφτικα για νοικι αλλα το απερριψα γιατι δε θελω να ειμαι σε επισφαλη στεγαση γενικα. προτιμω να εχω σιγουρα στεγη παρα να εχω το αγχος για σπιτι καθε λιγα χρονια. με απασχολει πως θα ειναι ομως το τοπιο της αγορας ακινητων σε 2 χρονια οποτε δε ξερω κιολας αν τελικα τοτε θα τα καταφερω. απο την αλλη οκ οι δικοι μου δεν με πιεζουν σε κατι. το ντηαλ ειναι σε περιθαλπτουμε μεχρι να μαζεψεις φραγκα για το σπιτι οσα χρονια κ να ειναι αυτο. πιεση δλδ δεν εχω απο τους δικους μου. αντιθετως τους ειμαι κ βοηθεια στο σπιτι αλλα θελω να εχω τον χωρο μου , το σπιτι μου, να μπορω να κανω οτι θελω οπως το θελω, να γαμησω με την ησυχια μου κοκ
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, bluesattack είπε Εισαι σε πολυ φλου κατασταση , αν και οικονομικα ανεξαρτητη , οσο μπορει να ειναι καποιος στον ιδιωτικο τομεα Αν με 30 κ αγοραζεις διαμερισμα , τοτε ενα αντιστοιχο νοικι θα ηταν στα 200-300 ευρω.Για μενα καλυτερα να νοικιασεις 2,3 χρονια , να αποταμειευεις 450 ευρω, να εχεις το μπαγιοκο σου, να φυγεις απο τους δικους σου, να δεις πως θα παει η σχεση σου.Ναι θα πεταξεις 10Κ στα τα νοικια (στο κατω κατω ειναι αποταμιευσεις ενος μονο χρονου ) , αλλα καλυτερα απο το να κανεις φουλ οικονομια χρονια και να φορτωθεις ενα μικρο διαμερισμα, το οποιο αν αλλαξεις δουλεια η αν παντρευτεις μπορει να σου μεινει να το..κοιτας (και να πληρωνεις ενφια ) η να ψαχνεις ενοικιαστη.Αν παντως αγορασεις κατι, βρες κατι που στην αναγκη να κανει και για airbnb , ποτε δεν ξερεις Toτε αντι να νοικιάσει μπορεί να αγοράσει και να πληρωνει δοση αντι για ενοίκιο.
gia_nnis Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 49 λεπτά πριν, Napier είπε καλησπερα, η νεα μου δουλια με συμβαση αοριστου χρονου μου δινει τη δινατοτητα να αποταμιευω περιπου 750 ευρω το μηνα . ηδη εχω αποταμιευση 10k κ ο στοχος μου ειναι να μαζεψω τουλαχιστον 30k τα επομενα 2 χρονια με σταθερη μηνιαια αποταμιευση στα 750 ευρω το μηνα (+ 2 μισθοι το ετος γιατι ειμαι στο ιδιωτικο) . αυτη τη στιγμη οπως εχει η αγορα με 30k αγοραζω καποιο μικρο διαμερισμα σε περιοχες της αθηνας τυπου απο πειραια κ δυτικα προαστια ,πατησια,περιστερι κτλ. δλδ σχετικα λοου περιοχες χρεη δεν εχω κανενα κ πουθενα αλλα εφτισα αιμα μεχρι να ξεχρεωσω παλιες υποχρεωσεις με δανεια κ καρτες οποτε πλεον φοβαμαι κ δε θελω να βασιστω σε δανεια κ καρτες για σπιτι. παγια εξοδα εχω ελαχιστα καθως επεστρεψα στο πατρικο μου αναγκαστικα για να μπω σε μια ταξη. οικογενια δικη μου δεν εχω κ αποκλιετε να κανω στο κοντινο μελλον με τη συμβατικη ενια του ορου. εχω σχεση πολλα χρονια αλλα ο ανθρωπος μου ειναι οικονομικα ανεξαρτητος και εχει αποταμιευσεις κ επισης εχει σκοπο αγορα σπιτιου μακροπροθεσμα χωρις δανεια κ καρτες επισης. βασιζετε δλδ στο μισθο επισης.αν φυσικα βαλουμε απο μισα ολες τις αποταμιευσις μας σε 2-3 χρονια αγοραζουμε κατι σαφως καλυτερο οι 2 μας απο ενα μικρο διαμερισμα των 30k. εχω ομως καποια ερωτηματικα για τη βιοσιμοτητα της σχεσης τωρα τελευταια οποτε επιστρεφω στο αρχικο πλανο προς το παρον. το θεμα μου ειναι σε 2 χρονια που πιστευω θα εχω τα φραγκα δεν θα εχει αλλαξει η αγορα?δλδ σε 2 χρονια δε ξερω τι θα μπορω να αγορασω με 30k. αξιζει να κυνηγαω σπιτι μονο μεσα απο την αποταμιευση μου οταν λογικα οι τιμες θα ανεβουν? απο την αλλη εχω κουραστι στο πατρικο μου κ δε θελω να συνεχισω να γινομαι βαρος για πολυ καιρο ακομα. ηδη τα 2 χρονια μου φαινοντε βουνο. αν τοτε βρεθω στο ενδεχομενο να πρεπει να συνεχισω για αλλα 2-3 χρονια αποταμιευση για να πιασω τι τοτε τρεχουσες τιμες δε ξερω αν θα τι παλεψω. πιο λετε ειναι το καλυτερο πλανο? επισης να πω οτι ειμαι στα mid 30's μου Κοιτα να δεις απο την στιγμη που δεν πληρωνεις ενοικιο και η μηνιαια αποτεμιευση ειναι καλη.. μαζευε χρημα! Απλα κοιτας ταυτοχρονα και σε αγγελιες για μικρο διαμερισμα μεχρι να βρεις καποια ευκαιρια..! Εγω θα κοιταζα να ειναι εμπορικο-πιασαρικο αλλα παραλληλα να βολευει και μενα αν θα ηθελα να μεινω μελλοντικα.. Τα ακινητα ειναι σαν το χρηματιστήριο και θεμα τυχης..! Και τωρα με την κριση εισαι πιο κοντα στην τυχη!
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, gia_nnis είπε Κοιτα να δεις απο την στιγμη που δεν πληρωνεις ενοικιο και η μηνιαια αποτεμιευση ειναι καλη.. μαζευε χρημα! Απλα κοιτας ταυτοχρονα και σε αγγελιες για μικρο διαμερισμα μεχρι να βρεις καποια ευκαιρια..! αυτο ακριβως κανω. το καλοκαιρι μαλιστα ημουν πολυ κοντα να παρω μια γκαρσονιερα σε εξευτελιστικη τιμη αλλα τελικα ειπα οχι ας μαζεψω κ αλλα φραγκα για κατι καλυτερο 7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Toτε αντι να νοικιάσει μπορεί να αγοράσει και να πληρωνει δοση αντι για ενοίκιο. εχω ορκιστει οτι δοση σε τραπεζα δε ξαναδινω ποτε των ποτων. προτιμω να δουλευω στα κατεργα παρα να ξεχρεωνω καρτες κ δανεια σε τραπεζα. παει αυτο το κεφαλαιο της ζωης μου.εκλεισε δια βιου 7 3
bluesattack Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Napier είπε το σκεφτικα για νοικι αλλα το απερριψα γιατι δε θελω να ειμαι σε επισφαλη στεγαση γενικα. προτιμω να εχω σιγουρα στεγη παρα να εχω το αγχος για σπιτι καθε λιγα χρονια. με απασχολει πως θα ειναι ομως το τοπιο της αγορας ακινητων σε 2 χρονια οποτε δε ξερω κιολας αν τελικα τοτε θα τα καταφερω. απο την αλλη οκ οι δικοι μου δεν με πιεζουν σε κατι. το ντηαλ ειναι σε περιθαλπτουμε μεχρι να μαζεψεις φραγκα για το σπιτι οσα χρονια κ να ειναι αυτο. πιεση δλδ δεν εχω απο τους δικους μου. αντιθετως τους ειμαι κ βοηθεια στο σπιτι αλλα θελω να εχω τον χωρο μου , το σπιτι μου, να μπορω να κανω οτι θελω οπως το θελω, να γαμησω με την ησυχια μου κοκ Σε δυο χρονια το θεμα ειναι να ειμαστε εμεις καλα, για την κτηματαγορα βλεπουμε.Λογικα θα ανεβουν οι τιμες, αφου ερχεται η αναπτυξη και οι τραπεζες θα αρχισουν να ξαναδινουν δανεια
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 χαχα οποτε το μιαλο μου παει στο πως 1 ατομο μπορει να ξαναπροκαλεσει συστιμικη κριση στην ελλαδα?καμια ιδεα?λολ
mcstefan7 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Οι τιμες λογικά θα ανέβουν στα ακίνητα. Το ενοίκιο δεν είμαι επιλογή. Αν νοικιάσεις ενα μικρό σπίτι θα θες 400 ευρώ πάγια. Το καλύτερο ειναι να κανεις περισσότερη οικονομία και να ψάχνεσαι για σπίτι σε τιμή ευκαιρία. Θα πάρεις και ενα δάνειο με 200-300 δόση για να εισαι άνετος. Μετα απο χρόνια που θα θες πιο μεγάλο σπίτι, το πουλάς.
archer100 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Το να βαζεις στην εξισωση την ενδεχομενη ανοδο των τιμων, δεν εχει καποιο νοημα, γιατι ουτως η αλλως δεν μπορεις να αποκτησεις αυτη τη στιγμη ακινητο με μετρητα. Απο επενδυτικης αποψης, αν πιστευεις τοσο πολυ οτι θα ανεβουν, μπορεις να αγορασεις τωρα με δανειο και να το πουλησεις αργοτερα, αλλα αυτην την περιπτωση την εχεις αποκλεισει Το οτι μενεις με τους γονεις σου, σου δινει τρομακτικο πλεονεκτημα αποταμιευσης. Αν πας να νοικιασεις μονη σου, θα χρειαστεις 350-400 ευρω τουλαχιστον με τα εξτρα παγια. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να αγορασεις σε εναν χρονο ενα μικρο, γυρω στις 15-20.000 (δηλαδη 15-20 τ.μ. στουντιο σε μετρια περιοχη) και να μετακομισεις εκει, συνεχιζοντας να μαζευεις λεφτα, για κατι μεγαλυτερο στο μελλον. Πχ σε 4-5 χρονια μπορεις να μαζεψεις ακομη 40 χιλιαδες, να δωσεις το μικρο και να αγορασεις ενα δυαρι γυρω στις 50-60.000 Σε καθε περιπτωση το να μεινεις μονη σου θα ειναι επιπλεον εξοδα, ειτε ως ενοικιο, ειτε ως τοκοι σε τραπεζα, ειτε ως απωλεια εισοδηματος απο ενοικιο. 2
turbat0s Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, Napier είπε αλλα θελω να εχω τον χωρο μου , το σπιτι μου, να μπορω να κανω οτι θελω οπως το θελω, να γαμησω με την ησυχια μου κοκ 10 λεπτά πριν, archer100 είπε Σε καθε περιπτωση το να μεινεις μονη σου Spoiler Γυναίκα είναι τελικά??
archer100 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, turbat0s είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Γυναίκα είναι τελικά?? Το ειχα κι εγω απορια, που μου λυθηκε βλεποντας παλαιοτερα μηνυματα της
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα