Προς το περιεχόμενο
7nisiotis

Μπλε οθόνες - Freezαρισμα ακόμα και σε Default

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ενώ προσπαθούσα να παίξω το τελευταίο Call of Duty απ' ότι φαίνεται το σύστημα μου βρήκε τη κατάλληλη στιγμή να παραδώσει πνεύμα.

Συγκεκριμένα: μπλε οθόνες σαν την αποκατω + κάτι page fault κλπ

Επίσης κολλαει στο bios για κάποιο λόγο και άλλες φορές δείχνει το σήμα της Asrock και μένει παγωμένο εκεί και ξεκολλάει μόνο με restart πατώντας το κουμπί από το tower 

 

Δώστε ινφο παιδιά καθώς κυριολεκτικά δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο, εχω πελαγωσει και αγανακτήσει παραλληλα 

Specs:

Asrock Z390 Phantom ITX

8700K 

Gskill aegis 3000 16gb (2x8gb)

samsung 840 pro 128 ( os )

850 evo 500 ( games )

wd black 1tb ( storage ) 

Windows 10 v1903

IMG_20190920_220514.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσεκαρε τον σκληρό για προβλήματα

https://www.makeuseof.com/tag/fix-system-service-exception-windows-10/

Επεξ/σία από tsofras

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα clear cmos.

Πάτησα μονο ✓ στο ΧΜP

Άνοιξε. Δε πείραξα καθόλου επεξεργαστή. Default.

Θα δοκιμάσω ενα παιχνίδι πάλι, να το λειτουργήσω να δω.

 

Μου φάνηκε παράξενο το ότι freezαρε στο bios με στοκ τα πάντα. Τώρα δείχνει κκ. Δοκιμάζω παιχνίδι.

7 λεπτά πριν, tsofras είπε

Τσεκαρε τον σκληρό για προβλήματα

https://www.makeuseof.com/tag/fix-system-service-exception-windows-10/

 

IMG_20190920_221913-3120x1560.jpg

IMG_20190920_221919-3120x1560.jpg

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατι που επαθα πρσοφατα, ειχα unstable μνημες και εφαγε corrupt το λειτουργικο. 

Κοιταξε VCCIO και VCSA ποσο ρευμα δινει γιατι απο default το xmp του δινει και καταλαβαινει. Μέχρι 1.15 θεωρώ φυσιολογικό για 24/7, και αυτά με γρήγορες μνήμες. Με τις 3000 που έχεις μην πας πάνω απο 1.10. 

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
9 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Κατι που επαθα πρσοφατα, ειχα unstable μνημες και εφαγε corrupt το λειτουργικο. 

Κοιταξε VCCIO και VCSA ποσο ρευμα δινει γιατι απο default το xmp του δινει και καταλαβαινει. Μέχρι 1.15 θεωρώ φυσιολογικό για 24/7, και αυτά με γρήγορες μνήμες. Με τις 3000 που έχεις μην πας πάνω απο 1.10. 

1.1 VSA, 1.05 VCCIO

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άσχετο με το πρόβλημα (λογικά) ,αλλά όλη η σειρά 840 τότε είχε θέμα με το firmware έχεις το τελευταίο φαντάζομαι ;

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το που έβαλα πάλι το oc profile μου στα 4.8 με 1.27

Ραμ 3000/ XMP/ VCCIO-A στο auto - voltage 1.35  βγάζει αυτό

 

 

IMG_20190920_231616.jpg

39 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Άσχετο με το πρόβλημα (λογικά) ,αλλά όλη η σειρά 840 τότε είχε θέμα με το firmware έχεις το τελευταίο φαντάζομαι ;

O evo ήταν όχι ο προ

EDIT:

XMP μόνο στις μνήμες και οποιαδήποτε αλλαγή στον επεξεργαστή πέρα από default τα πάντα:

IMG_20190920_232050.jpg.b3a69dd02e276ddd2d89f57886152336.jpg

IMG_20190920_235401.jpg

IMG_20190920_235649.jpg

Επεξ/σία από 7nisiotis

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε τα ένα ενα ρε συ. Άστο μια μέρα μόνο xmp και CPU stock και δες πως πάει. Μέτα κάνε τράμπα, OC το CPU και stock μνήμες χωρίς XMP. Πες μα τα ευρήματα σου και βλέπουμε.

  • Like 1

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είμαστε σίγουροι ότι δε φταίνε οι δίσκοι  και σου πετά όλα αυτά κατά 99.9% έχει γίνει ήδη η ζημιά και σου έχει γίνει corrupt το λειτουργικό (επειδή έχω πάθει και εγώ παλιά παρόμοια σκηνικά με τις ίδιες μνήμες στα λέω). Βέβαια εγώ πήγαινα γυρεύοντας και τις ζόριζα με custom timings (btw δεν είναι για πολλά καθότι AFR) και δε τις έχω δουλέψει ποτέ με xmp γιατί είναι loose af και περνάνε και ότιναναι ρεύματα κιόλας στο soc στα ρύζια. Δε γλιτώνεις το format με λίγα λόγια, και καλό είναι να τρέξεις και το tm5 να δεις αν βγάζουν errors ακόμα και στα 2133.

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι θέμα λειτουργικού παιδιά.

Παίζω τώρα ένα 2 ωρο σχεδόν Call of Duty MW Beta με τα πάντα DEFAULT ΕΚΤΟΣ τις ραμ που είναι μόνο ενεργοποιημένο το XMP.

Επίσης έκλεισα ΜΟΝΟΝ τα CSTATES από τον επεξεργαστή.

Τώρα ΕΑΝ πάω και βάλω ας πούμε 4.5GHz στον επεξεργαστή και ρεύμα (για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ενα βαρβάτο 1.27+-  ή γενικά οτιδήποτε πχ 1.25 ) σε ρεύμα 

 α) θα προσπαθήσει να bootάρει και θα κολλήσει στο σήμα της asrock

 β) ή θα κανει loop συνεχώς χωρίς να προλάβει να μπει στα windows ( άνοιγμα - προσπάθεια για βοοτ - σήμα asrock ) και ξανά τα ίδια

 γ) μπλε οθόνη

ή

 δ) Πάγωμα στο bios εαν πάω να κάνω τροποποίηση. Απλά freeze το οποιο φτιάχνει με restart. 

Επίσης εαν κολλησει ειδικά στο δ) μονο με clear CMOS φτιάχνει

Συνοψίζοντας, μήπως την άκουσε ο επεξεργαστής; Γενικά ουδέποτε τον είχα πάνω από 1.27/8 για κάθε μέρα.

________________

Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι παρόμοιο, αν και ασχολούμαι λίγα χρόνια με desktop hardware (2011> )

Επεξ/σία από 7nisiotis

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

έβαλες κανένα καινούργιο bios bro?

Οχι, δεν εχω περάσει κάτι,

 

Τώρα κατάφερε και μπήκε με μνήμες σε XMP όπως το είχα. 

Επεξεργαστής στα 4.7 με 1.27. Δεν έφαγα ακόμα μπλε οθόνη. Δοκιμάζω κάποιο παιχνίδι πάλι. Μπα, έκλεισε απλά το παιχνίδι μόνο του ( CoD Mw ). Επίσης δοκίμασα Metro Exodus. Έκλεισε.

 

Μόνο ως default όλα με XMP δουλεύει οκ το σύστημα. 

Επεξ/σία από 7nisiotis

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
1 ώρα πριν, 7nisiotis είπε

Οχι, δεν εχω περάσει κάτι,

Τώρα κατάφερε και μπήκε με μνήμες σε XMP όπως το είχα. 

Επεξεργαστής στα 4.7 με 1.27. Δεν έφαγα ακόμα μπλε οθόνη. Δοκιμάζω κάποιο παιχνίδι πάλι. Μπα, έκλεισε απλά το παιχνίδι μόνο του ( CoD Mw ). Επίσης δοκίμασα Metro Exodus. Έκλεισε.

Μόνο ως default όλα με XMP δουλεύει οκ το σύστημα. 

Ε τότε είσαι unstable επειδή ο imc μπορεί να φάγε ένα mini degrade και να μη τη παλεύει πλέον με τα ίδια settings όσο η cpu είναι overclocked. Ίσως χρειάζεται λίγο παραπάνω ρεύμα για να είναι stable. Αν η cpu είναι overclocked πάντα ζορίζεται περισσότερο και ο imc από ότι σε stock, για αυτό και είσαι stable χωρίς oc με το xmp.

  • Like 2

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
10 λεπτά πριν, ilos είπε

Ε τότε είσαι unstable επειδή ο imc μπορεί να φάγε ένα mini degrade και να μη τη παλεύει πλέον με τα ίδια settings όσο η cpu είναι overclocked. Ίσως χρειάζεται λίγο παραπάνω ρεύμα για να είναι stable. Αν η cpu είναι overclocked πάντα ζορίζεται περισσότερο και ο imc από ότι σε stock, για αυτό και είσαι stable χωρίς oc με το xmp.

Δεν είχα oc στις μνήμες φοβερό. 1.37 στα 3200 τις ειχα με στοκ timings. Επίσης δοκίμασα και oc στα 4.7 με 1.26 όσο και 4.8 με 1.28 ( λίγο τσιμπημένο ρεύμα ) + 2133 οι μνήμες και δεν κατάφερνε να μπει windows. Ούτε η οθόνη δεν έμενα αναμένει απλά τα φωτάκια αναμένα ( άφησα επιτηδες το rgb της μητρικής ανοιχτό και το παρατήρησα )

Κοινοποιήστε αυτήν την ανάρτηση


Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Χρήσιμες πληροφορίες

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.