Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μένω σε ένα κτήριο το οποίο έχει έναν κοινό λέβητα φυσικού αερίου. Τα διαμερίσματα δεν είναι σε καμία περίπτωση παρόμοια σε τετραγωνικά, κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του ρολόι για τις ώρες που έχει ανοιχτή την θέρμανση.

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιος απλός τύπος για τον υπολογισμό του τι πρέπει να δώσει ο καθένας όταν θα έρθει ο λογαριασμός. Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία μελέτης από μηχανικό γιατί δεν είναι στο χέρι μου. Επίσης δεν με νοιάζει να υπολογίσω απόσταση από λέβητα κλπ, απλά θέλω να αποφύγω τον απλούστερο μπακάλικο τρόπο (ωρες μου / σύνολο ωρών )* κόστος λογαριασμου γιατί πολύ απλά τα άλλα 2 διαμερίσματα είναι αρκετά μεγαλύτερα και φαντάζομαι ότι μία ώρα δική μου "καίει" πολύ λιγότερο από μία δική τους.

Υπάρχει κάποια πρόταση ?

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Εάν συμφωνουν ολοι οι ιδιοκτητες (απαριτητη προϋπόθεση ) για το κοστος η πιο καλη λυση είναι αυτή που εχω εγω και είναι 100% αυτονομη

http://www.energycycle.gr/

Σκαναρω τον λογαριασμο τον στελνω και μου στελνουν ανα διαμερισμα την αναλογια

Ουτε ωρες ουτε τιποτα

Το μονο που μετραει  είναι ποσσες μοναδες εκαψε κάθε σωμα ξεχωριστα.

Η συλλογη στοιχειων γινεται ασυρματα από ένα ή πιο πολλους δεκτες σε πλατύσκαλα.Για 4 διαμερίσματα φτανει ενας δεκτης.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostiskampouris είπε

γιατί πολύ απλά τα άλλα 2 διαμερίσματα είναι αρκετά μεγαλύτερα και φαντάζομαι ότι μία ώρα δική μου "καίει" πολύ λιγότερο από μία δική τους.

Σίγουρα ισχύει κάτι τέτοιο?

Το μεγαλύτερο διαμέρισμα απλά θα χρειαστεί περισσότερες ώρες για να ζεσταθεί.

Η κατανάλωση ανά ώρα γιατί να διαφέρει λόγω τετραγωνικών?

Ο καυστήρας έχει μια συγκεκριμένη κατανάλωση ανά ώρα είτε ζεσταίνει 1 διαμέρισμα είτε ζεσταίνει 10.
Τα μικρά διαμερίσματα θα ζεσταθούν π.χ. σε 1 ώρα τα μεγάλα π.χ. σε 2, και το καθένα θα χρεωθεί ανάλογα με τις ώρες!

Δεν είναι αυτοκίνητα όπου το μικρό αυτοκίνητο για 100 χλμ. καταναλώνει λιγότερα από ένα μεγάλο, που και πάλι εξαρτάται από τον τρόπο και τις συνθήκες οδήγησης!

Δημοσ.

Διάβασα ότι ισχύει στο ιντερνετ αλλά δεν έχω γνώσεις για να το υποστηρίξω οπότε μπορεί πολύ εύκολα να μην ισχύει :) , εσύ το λές γνωρίζοντας κάτι παραπάνω ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Εάν συμφωνουν ολοι οι ιδιοκτητες (απαριτητη προϋπόθεση ) για το κοστος η πιο καλη λυση είναι αυτή που εχω εγω και είναι 100% αυτονομη

http://www.energycycle.gr/

Σκαναρω τον λογαριασμο τον στελνω και μου στελνουν ανα διαμερισμα την αναλογια

Ουτε ωρες ουτε τιποτα

Το μονο που μετραει  είναι ποσσες μοναδες εκαψε κάθε σωμα ξεχωριστα.

Η συλλογη στοιχειων γινεται ασυρματα από ένα ή πιο πολλους δεκτες σε πλατύσκαλα.Για 4 διαμερίσματα φτανει ενας δεκτης.

Είναι και οικονομικο.

Δημοσ.
Στις 23/9/2019 στις 12:11 ΜΜ, kostiskampouris είπε

κάθε διαμέρισμα έχει το δικό του ρολόι για τις ώρες που έχει ανοιχτή την θέρμανση.

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιος απλός τύπος για τον υπολογισμό του τι πρέπει να δώσει ο καθένας όταν θα έρθει ο λογαριασμός.

από την στιγμή που έχεις ωρομετρητή  έχεις αυτονομία με ηλεκτροαβανα  Κάθε διαμέρισμα έχει ανάλογα με τα σώματα  - απαιτούμενες θερμίδες κάποια χιλιοστά επί του συνόλου της θέρμανσης του κτιρίου Αν βρεις τα χιλιοστά σου ο παρακάτω τύπος είναι ο πιο απλός Απο αυτά τα χιλιοστα  βγαίνει και το επίδομα θέρμανσης  Πρεπει να τα γνωρίζεις 

Χδ*Ωδ
         Κ = Π  χ  -------------------
                          Σ = χδ*Ωδ
          Όπου:
          Κ = η ζητούμενη κατανάλωση του διαμερίσματος σε Ευρώ.
          Π = η συνολική κατανάλωση πετρελαίου της πολυκατοικίας σε Ευρώ.
          Χδ = τα χιλιοστά του διαμερίσματος.
          Ωδ = Πόσες ώρες έγραψε ο μετρητής του διαμερίσματος το διάστημα πού μας ενδιαφέρει.
          Σ =  χδ*Ωδ = Το άθροισμα των γινομένων των ωρών επί τα χιλιοστά όλων των διαμερισμάτων.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hp8 είπε

από την στιγμή που έχεις ωρομετρητή  έχεις αυτονομία με ηλεκτροαβανα  Κάθε διαμέρισμα έχει ανάλογα με τα σώματα  - απαιτούμενες θερμίδες κάποια χιλιοστά επί του συνόλου της θέρμανσης του κτιρίου Αν βρεις τα χιλιοστά σου ο παρακάτω τύπος είναι ο πιο απλός Απο αυτά τα χιλιοστα  βγαίνει και το επίδομα θέρμανσης  Πρεπει να τα γνωρίζεις 

Χδ*Ωδ
         Κ = Π  χ  -------------------
                          Σ = χδ*Ωδ
          Όπου:
          Κ = η ζητούμενη κατανάλωση του διαμερίσματος σε Ευρώ.
          Π = η συνολική κατανάλωση πετρελαίου της πολυκατοικίας σε Ευρώ.
          Χδ = τα χιλιοστά του διαμερίσματος.
          Ωδ = Πόσες ώρες έγραψε ο μετρητής του διαμερίσματος το διάστημα πού μας ενδιαφέρει.
          Σ =  χδ*Ωδ = Το άθροισμα των γινομένων των ωρών επί τα χιλιοστά όλων των διαμερισμάτων.

Πως θα βρω τα χιλιοστά του διαμερίσματος μου ?Αναγράφονται κάπου ?

Ο τύπος προφανώς ισχύει ανεξάρτητα από την καύσιμη ύλη σωστά ? Ρωτάω επειδή ανέφερες Πετρέλαιο ενώ εγώ ρώτησα για αέριο :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostiskampouris είπε

Πως θα βρω τα χιλιοστά του διαμερίσματος μου ?Αναγράφονται κάπου ?

Ο τύπος προφανώς ισχύει ανεξάρτητα από την καύσιμη ύλη σωστά ? Ρωτάω επειδή ανέφερες Πετρέλαιο ενώ εγώ ρώτησα για αέριο :)

αν είσαι ιδιοκτήτης έπρεπε να τα γνωρίζεις Αν εισαι μισθωτής  από τον ιδιοκτήτη - διαχειριστή Ο τύπος αφορά ποσό που δαπανάται για την καύσιμη  ύλη

Δημοσ.

Κεντρική θέρμανση είτε με πετρέλαιο είτε με φυσικό αέριο δεν συμφέρει καθόλου πάντως σε σχέση με ατομικό λέβητα.

Εμείς είδαμε χαοτική διαφορά όταν πήγαμε σε ατομικό λέβητα.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Mου ήρθε ο παρακάτω λογαριασμός για το ΦΑ περίοδος 23/07/2019 έως 09/10/2019 και κατανάλωση 79kwh, μόνο νερό δηλαδή. Σαν πολλά δεν είναι; Κάθε δίμηνο τόσο θα ρχεται; Εκκαθαριστικός είναι ο λογαριασμός και το συμβόλαιο ξεκίνησε στις 23/7.

fa.JPG

Δημοσ.

Άρα φαντάζομαι ο επόμενος θα είναι κατά πολύ χαμηλότερος. Υπολογίζοντας την τιμή της kwh μου βγαίνει ότι έκαψα λιγότερο από 2€. Όλα τα υπόλοιπα πάγια είναι; Γενικά πόσο πάει περίπου το μήνα για χρήση μόνο νερού με 40kwh;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...